header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Cyberbeveiligingsmarkt voor de luchtvaart 138,93 miljard dollar in 2032 | MRFR

Jun 23, 2024 3:00 PM ET

Vooruitzichten luchtvaart Cyber Security Markt

De luchtvaartindustrie, die bekend staat om haar complexe en sterk onderling verbonden systemen, wordt steeds kwetsbaarder voor cyberdreigingen. Naarmate de technologie voortschrijdt, neemt ook de geavanceerdheid van cybercriminaliteit toe, waardoor cyberbeveiliging een kritiek aandachtspunt wordt voor de luchtvaartsector. In 2022 werd de waarde van de luchtvaartmarkt voor cyberbeveiliging geschat op USD 62,2 miljard. Prognoses geven aan dat deze markt zal groeien van USD 68,01 miljard in 2023 tot USD 138,93 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 9,34% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032). De toename van cybercriminaliteit en cyberaanvallen op de lucht- en ruimtevaart, naast het toenemende aantal vliegdiensten, zijn de belangrijkste drijfveren voor deze marktgroei.

Inzicht in cyberbeveiliging in de luchtvaart

Cyberbeveiliging in de luchtvaart omvat een breed scala aan praktijken en technologieën die ontworpen zijn om luchtvaartsystemen te beschermen tegen cyberbedreigingen. Deze systemen omvatten vliegtuigen, luchtverkeersbeheer, communicatienetwerken en grondcontrolesystemen. Cyberbeveiligingsmaatregelen in de luchtvaart zijn van vitaal belang voor de veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van het luchtverkeer.

Belangrijkste drijfveren voor de markt

  1. Toename van cybercriminaliteit en cyberaanvallen: De luchtvaartindustrie is getuige van een aanzienlijke toename van cyberdreigingen, variërend van datalekken tot ransomware-aanvallen. Cybercriminelen richten zich op gevoelige informatie en kritieke infrastructuur, wat risico’s oplevert voor de nationale veiligheid en de veiligheid van passagiers. Opvallende incidenten hebben de noodzaak van robuuste cyberbeveiligingsmaatregelen onderstreept en investeringen en innovatie op dit gebied gestimuleerd.
  2. Groei in vliegdiensten: De wereldwijde uitbreiding van vliegdiensten draagt bij aan de toenemende vraag naar cyberbeveiliging in de luchtvaart. Naarmate luchtvaartmaatschappijen nieuwe routes introduceren en hun diensten verbeteren, neemt de complexiteit en het volume van de gegevens die tussen systemen worden uitgewisseld toe. Het beschermen van deze gegevens tegen cyberbedreigingen is cruciaal voor het behoud van de operationele integriteit en het vertrouwen van de passagiers.

Gratis voorbeeldrapport aanvragen : https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/4634

Markt Segmentatie

De markt voor cyberbeveiliging in de luchtvaart kan worden gesegmenteerd op basis van verschillende criteria, waaronder component, toepassing, beveiligingstype en regio.

  • Op basis van component: Oplossingen (software en hardware) en diensten (beheerd en professioneel)
  • Inzet: Op locatie en in de cloud
  • Per beveiligingstype: Netwerkbeveiliging, endpointbeveiliging, applicatiebeveiliging, cloudbeveiliging en anderen
  • Per regio: Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en Midden-Oosten & Afrika

Analyse van onderdelen

  1. Oplossingen: Dit segment omvat zowel software- als hardwareoplossingen voor de bescherming van luchtvaartsystemen. Softwareoplossingen omvatten antivirusprogramma’s, firewalls, inbraakdetectiesystemen en encryptietools. Hardwareoplossingen omvatten beveiligingsapparaten zoals routers, switches en andere netwerkinfrastructuurcomponenten die zijn ontworpen om de integriteit van gegevens te waarborgen.
  2. Diensten: Beheerde diensten omvatten het uitbesteden van taken op het gebied van cyberbeveiliging aan externe leveranciers die beveiligingssystemen bewaken en beheren. Professionele diensten omvatten advies-, implementatie-, trainings- en ondersteuningsdiensten die luchtvaartbedrijven helpen hun cyberbeveiligingshouding te verbeteren.

Inzetanalyse

  1. Op locatie: Bij on-premises implementatie worden cyberbeveiligingsoplossingen binnen de infrastructuur van de organisatie geïnstalleerd en onderhouden. Deze methode biedt meer controle over gegevens en beveiliging, maar vereist aanzienlijke investeringen in hardware, software en personeel.
  2. Cloud-gebaseerd: Cloudgebaseerde inzet biedt flexibiliteit, schaalbaarheid en kosteneffectiviteit. Naarmate meer luchtvaartbedrijven migreren naar cloudplatforms, stijgt de vraag naar cloudgebaseerde cyberbeveiligingsoplossingen. Deze oplossingen bieden mogelijkheden om bedreigingen in realtime op te sporen en erop te reageren, wat essentieel is voor het beperken van cyberbedreigingen in een steeds meer verbonden omgeving.

Analyse van beveiligingstypes

  1. Netwerkbeveiliging: Oplossingen voor netwerkbeveiliging beschermen gegevens op hun weg door netwerken. Deze oplossingen omvatten firewalls, inbraakdetectie-/preventiesystemen (IDS/IPS) en veilige communicatieprotocollen die bescherming bieden tegen onbevoegde toegang en inbreuken op gegevens.
  2. Beveiliging van eindpunten: Beveiliging van eindpunten richt zich op de bescherming van individuele apparaten zoals computers, mobiele apparaten en andere eindpunten die zijn aangesloten op het netwerk. Antivirussoftware, EDR-systemen (Endpoint Detection and Response) en MDM-oplossingen (Mobile Device Management) zijn kritieke onderdelen van endpointbeveiliging.
  3. Beveiliging van toepassingen: Beveiliging van toepassingen omvat het beschermen van softwaretoepassingen tegen cyberbedreigingen. Dit omvat het implementeren van veilige codeerpraktijken, het uitvoeren van regelmatige kwetsbaarheidsbeoordelingen en het gebruik van beveiligingstools zoals webtoepassingsfirewalls (WAF) om toepassingen te beschermen tegen aanvallen.
  4. Cloudbeveiliging: Aangezien luchtvaartmaatschappijen steeds meer cloudtechnologieën gebruiken, is cloudbeveiliging van het grootste belang geworden. Oplossingen voor cloudbeveiliging beschermen gegevens en toepassingen die op cloudplatforms worden gehost tegen cyberbedreigingen. Deze oplossingen omvatten identiteits- en toegangsbeheer (IAM), gegevensversleuteling en SIEM-systemen (Security Information and Event Management).

Regionale analyse

  1. Noord-Amerika: Noord-Amerika heeft een aanzienlijk aandeel in de markt voor cyberbeveiliging in de luchtvaart, dankzij strenge regelgeving, geavanceerde technologische infrastructuur en een hoge concentratie van toonaangevende cyberbeveiligingsbedrijven. De proactieve benadering van cyberbeveiliging in de regio en de voortdurende investeringen in innovatieve oplossingen dragen bij aan de groei van de markt.
  2. Europa: Europa is een andere prominente markt voor cyberbeveiliging in de luchtvaart, met landen als het VK, Duitsland en Frankrijk in de voorhoede. De focus van de regio op naleving van de regelgeving, zoals de General Data Protection Regulation (GDPR), en investeringen in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van cyberbeveiliging zijn belangrijke groeimotoren.
  3. Azië-Pacific: De Aziatisch-Pacifische regio is getuige van een snelle groei in de luchtvaart cyberbeveiligingsmarkt, aangewakkerd door de expansie van de luchtvaartindustrie en een toenemend bewustzijn van cyberdreigingen. Landen als China, India en Japan investeren fors in cyberbeveiliging om hun ontluikende luchtvaartsectoren te beschermen.
  4. Latijns-Amerika en het Midden-Oosten & Afrika: Deze regio’s maken ook een groei door in de markt voor luchtvaartcyberbeveiliging, gedreven door de uitbreiding van het luchtverkeer en de noodzaak om de luchtvaartinfrastructuur te beveiligen. De investeringen in cyberbeveiliging nemen toe naarmate deze regio’s hun luchtvaartsystemen moderniseren en hun beveiligingskaders verbeteren.

Blader door het diepgaande Aviation Cyber Security Market Research Full Access Report : https://www.marketresearchfuture.com/reports/aviation-cyber-security-market-4634

Toekomstperspectieven en trends

De luchtvaartmarkt voor cyberbeveiliging is klaar voor substantiële groei, met verschillende trends die de toekomst bepalen:

  1. Kunstmatige intelligentie (AI) en machinaal leren (ML): AI- en ML-technologieën transformeren de cyberbeveiliging in de luchtvaart door detectie van bedreigingen in realtime, voorspellende analyses en geautomatiseerde reacties mogelijk te maken. Deze technologieën verbeteren het vermogen om cyberbedreigingen te identificeren en te beperken, waardoor de algemene beveiliging verbetert.
  2. Blockchaintechnologie: Blockchain biedt een gedecentraliseerde en veilige manier om gegevens op te slaan en te delen, waardoor het een veelbelovende oplossing is voor cyberbeveiliging in de luchtvaart. Het gebruik ervan voor het beveiligen van transacties, het waarborgen van gegevensintegriteit en het voorkomen van ongeautoriseerde toegang wordt steeds populairder.
  3. IoT-beveiliging: Het toenemende gebruik van Internet of Things (IoT)-apparaten in de luchtvaart brengt nieuwe uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging met zich mee. De beveiliging van aangesloten apparaten, sensoren en systemen is essentieel om cyberaanvallen te voorkomen.
  4. Naleving van regelgeving: Strenge regelgeving en normen, zoals de GDPR in Europa en de cyberbeveiligingsrichtlijnen van de Federal Aviation Administration (FAA) in de VS, stimuleren de invoering van robuuste cyberbeveiligingsmaatregelen. Naleving van deze regelgeving is essentieel om geloofwaardig te blijven in de markt en boetes te voorkomen.

Conclusie

De markt voor cyberbeveiliging in de luchtvaart is klaar voor een robuuste groei, met een verwachte omvang van USD 138,93 miljard in 2032, met een CAGR van 9,34% tussen 2023 en 2032. Het toenemende aantal cybermisdrijven en cyberaanvallen op de lucht- en ruimtevaart, in combinatie met de groei van het aantal vliegdiensten, zijn de belangrijkste drijfveren voor deze marktexpansie. Omdat de technologie zich blijft ontwikkelen, kan het belang van robuuste cyberbeveiligingsmaatregelen in de luchtvaart niet genoeg worden benadrukt. De focus van de sector op innovatie, investeringen en naleving van de regelgeving zal cruciaal zijn bij het aanpakken van de steeds groeiende cyberdreigingen en het garanderen van de veiligheid en beveiliging van luchtvaartsystemen wereldwijd.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over Aerospace & Defense door Market Research Future:

Business Aircraft Market Research Report Information Per Type (Large Jet, Mid-size Jet, en Light Jet), Per Eindgebruiker (Operator en Private), En Per Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, En Rest Van De Wereld) -Marktvoorspelling Til 2032

Satellietcommunicatie (SATCOM) Marktinformatie Per Product (SATCOM Transponder, SATCOM Transceiver, SATCOM Antenne, SATCOM Modem, SATCOM Ontvanger), Per Technologie (SATCOM VSAT, SATCOM Telemetrie, SATCOM Automatic Identification System (AIS), SATCOM-On-the-Move, SATCOM-op-pauze), per eindgebruik (commercieel, overheid, defensie), per verticale toepassing (draagbare SATCOM-apparatuur, mobiele SATCOM-apparatuur op het land, maritieme SATCOM-apparatuur, SATCOM-apparatuur in de lucht, vaste SATCOM-apparatuur op het land), per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific)

Kogelvrij vest marktonderzoek rapport informatie per type (zachte jas en harde jas), per eindgebruik (defensie, veiligheid & wetshandhaving, en burgers), per beschermingsniveau (II, IIIA & IIIA , III & III , en IV), en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, en de rest van de wereld) – Marktvoorspelling tot 2032

Onderzoeksrapport over demarkt voor onbemande luchtvaartuigen (UAV) Informatie per toepassing (commercieel militair, landbouw en andere), per onderdeel (casco, laadvermogen, geleiding, navigatie, & besturing en voortstuwingssysteem), per platform (vaste vleugels, draaivleugel en andere), per type (gevecht, klein, strategisch en tactisch) en per regio (Azië-Pacific, Noord-Amerika, Europa en de rest van de wereld) – Marktvoorspelling tot 2030.

Military Drone Market Research Report Informatie per lading (sensoren, camera’s, navigatiesystemen en andere), per type drone (MALE, HALE, TUAV, UCAV en SUAV), per toepassing (spionage, opsporing en redding, grensbeveiliging en gevecht) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – marktvoorspelling tot 2030.

Satellite Market Research Report Information Per Type (Nanosatelliet, Microsatelliet, Minisatelliet en Grote satelliet), Per Toepassing (Aardobservatie en Remote Sensing, Wetenschappelijk Onderzoek, Communicatie, Direct Broadcast, Mapping en Navigatie, Weersvoorspelling en Surveillance en Veiligheid), Per Eindgebruiker (Militair en Defensie en Commercieel) En Per Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de Rest van de Wereld) -Marktvoorspelling tot 2032.

Over de VS

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft de voorname doelstelling om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Neem contact op met US Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor New York 10013, Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) Email: [email protected]

Contactgegevens:

Contact US

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street,5Th Floor New York 10013, United States of America
Sales: +1 628 258 0071 (US) +44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]

Keywords:  Aviation Cyber Security Market,Aviation Cyber Security Market Size