header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Building Information Modelling (BIM) marktgrootte, aandeel | industriegroei [2032].

Jun 25, 2024 5:00 PM ET

Building Information Modelling (BIM) marktoverzicht:

Building Information Modelling (BIM) heeft een revolutie teweeggebracht in de architectuur-, ingenieurs- en bouwsector (AEC) door een digitale weergave te bieden van de fysieke en functionele kenmerken van een faciliteit. Deze transformatieve benadering stelt alle belanghebbenden, waaronder architecten, ingenieurs en bouwprofessionals, in staat om effectiever samen te werken, waardoor fouten, kosten en tijdschema’s van projecten worden verminderd. De BIM-markt maakt een sterke groei door als gevolg van de toenemende verstedelijking, de behoefte aan duurzaam bouwen en overheidsmandaten voor het gebruik van BIM in openbare infrastructuurprojecten. Volgens marktrapporten zal de omvang van de Building Information Modelling (BIM) markt naar verwachting groeien van USD 10,1 miljard in 2024 tot USD 29,6 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 14,3% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

Download een voorbeeld PDF van het rapport op –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/2044

Nieuws uit de sector:

In de afgelopen jaren heeft de BIM-industrie verschillende opmerkelijke ontwikkelingen en trends gezien. Een belangrijke ontwikkeling is de integratie van BIM met Internet of Things (IoT)-technologie, die de functionaliteit en efficiëntie van bouwactiviteiten verbetert door real-time gegevensverzameling en -analyse mogelijk te maken. Daarnaast maakt de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) binnen BIM-platforms voorspellende analyses mogelijk, wat helpt bij proactieve besluitvorming en risicobeheer. De komst van cloud-gebaseerde BIM-oplossingen heeft ook een betere samenwerking en gegevensdeling tussen belanghebbenden mogelijk gemaakt, ongeacht hun geografische locatie. Verder heeft de regelgeving van de overheid die het gebruik van BIM in verschillende landen verplicht stelt, een cruciale rol gespeeld in de groei van de markt. Zo heeft de Britse overheid BIM Level 2 verplicht gesteld voor alle bouwprojecten in de publieke sector, wat de invoering van BIM aanzienlijk heeft gestimuleerd.

Marktsegmentatie:

De BIM-markt is gesegmenteerd op basis van component, projectlevenscyclus, toepassing, eindgebruiker en geografie.

Op basis van component:

Software: Het softwaresegment domineert de markt, met oplossingen die variëren van 3D-modellerings- en simulatietools tot geïntegreerde BIM-platforms. Deze tools helpen bij ontwerpvisualisatie, clashdetectie en bouwplanning.

Diensten: BIM-diensten omvatten advies, implementatie, training en ondersteuning. De vraag naar deze diensten groeit omdat organisaties hun rendement op BIM-investeringen willen maximaliseren.

Op projectlevenscyclus:

Pre-constructie: BIM wordt uitgebreid gebruikt in de ontwerp- en planningsfase voor visualisatie, clashdetectie en kostenraming.

Bouw: Tijdens de bouwfase helpt BIM bij projectbeheer, coördinatie en real-time toezicht.

Exploitatie: Na de bouw wordt BIM gebruikt voor faciliteitenbeheer, onderhoud en renovatieprojecten.

Op toepassing:

Gebouwen: Residentiële, commerciële en institutionele gebouwen maken het meest gebruik van BIM voor ontwerp, bouw en facilitair management.

Infrastructuur: BIM wordt steeds meer gebruikt in infrastructuurprojecten zoals bruggen, wegen en spoorwegen voor efficiënte planning en uitvoering.

Naar eindgebruiker:

AEC Professionals: Architecten, ingenieurs en aannemers gebruiken BIM voor verbeterde ontwerpkwaliteit, samenwerking en bouwefficiëntie.

Facility Managers: Facility Managers gebruiken BIM voor onderhoud, ruimtebeheer en renovaties.

Anderen: Overheidsinstellingen, projectontwikkelaars en onderwijsinstellingen zijn ook belangrijke gebruikers van BIM.

Naar geografie:

Noord-Amerika: De Noord-Amerikaanse BIM-markt is volwassen, met een hoge adoptiegraad als gevolg van strenge overheidsvoorschriften en een geavanceerde technologische infrastructuur.

Europa: Europa is een belangrijke markt, gedreven door overheidsmandaten en de aanwezigheid van belangrijke marktspelers.

Azië-Pacific: De regio Azië-Stille Oceaan kent een snelle groei als gevolg van de toenemende verstedelijking, infrastructuurontwikkeling en overheidsinitiatieven.

Latijns-Amerika, Midden-Oosten en Afrika: Deze regio’s zijn opkomende markten met een toenemende toepassing van BIM in bouwprojecten.

Koop dit eersteklas onderzoeksrapport | onmiddellijke levering beschikbaar op –
https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=2044

Belangrijkste spelers op de markt:

De BIM-markt is zeer concurrerend, met verschillende belangrijke spelers die innovatie en groei stimuleren. Prominente bedrijven zijn onder andere:

  • Autodesk
  • Nemetschek Groep
  • Bentley Systemen
  • Trimble
  • Dassault Systemen

Andere belangrijke spelers zijn Hexagon AB, Aveva Group plc en Archidata Inc., die elk bijdragen aan de markt met unieke oplossingen en innovaties.

Regionale analyse:

Noord-Amerika: Noord-Amerika is de grootste markt voor BIM, gedreven door overheidsmandaten en aanzienlijke investeringen in de ontwikkeling van infrastructuur. De VS en Canada zijn koplopers en bij veel bouwprojecten wordt BIM gebruikt om de efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren.

Europa: Europa is een belangrijke regio voor de invoering van BIM, met name in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Overheidsinitiatieven, zoals de EU-richtlijn inzake overheidsopdrachten, stimuleren het gebruik van BIM in overheidsprojecten, wat bijdraagt aan de groei van de markt.

Azië-Pacific: De regio Azië-Pacific kent een snelle verstedelijking en ontwikkeling van de infrastructuur, waardoor het een lucratieve markt is voor BIM. Landen als China, Japan en India investeren fors in slimme steden en infrastructuurprojecten, waardoor de invoering van BIM wordt gestimuleerd.

Latijns-Amerika, Midden-Oosten en Afrika: Deze regio’s zijn opkomende markten voor BIM, met een groeiend bewustzijn en een groeiende adoptie. Overheidsinitiatieven en investeringen in infrastructuur zullen de marktgroei de komende jaren naar verwachting aanwakkeren.

Verzoek om aanpassing van dit onderzoeksrapport op –
https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_customize/2044

Recente ontwikkelingen:

De BIM-markt ontwikkelt zich voortdurend door technologische vooruitgang en strategische initiatieven van belangrijke spelers. Onlangs introduceerde Autodesk BIM Collaborate Pro, een cloud-gebaseerde oplossing die de samenwerking tussen projecten en het gegevensbeheer verbetert. Nemetschek lanceerde het Open BIM for All initiatief, dat interoperabiliteit en samenwerking in de AEC-industrie promoot. Bentley Systems nam Seequent over, een leider in 3D-modelleringssoftware, om zijn BIM-mogelijkheden in geotechniek te verbeteren.

Bovendien geven strategische partnerschappen en samenwerkingsverbanden vorm aan het marktlandschap. Trimble ging bijvoorbeeld een partnerschap aan met Microsoft om zijn BIM-oplossingen te integreren met de HoloLens van Microsoft, waardoor mixed reality-toepassingen in de bouw mogelijk worden. Dassault Systèmes heeft samengewerkt met Bouygues Construction om een op BIM gebaseerde aanpak voor duurzame bouwprojecten te ontwikkelen.

De BIM-markt is klaar voor een aanzienlijke groei, gedreven door technologische vooruitgang, overheidsmandaten en een toenemende vraag naar efficiënte en duurzame bouwpraktijken. Naarmate BIM zich verder ontwikkelt, zal het een cruciale rol spelen bij de transformatie van de AEC-industrie, waardoor bouwprojecten efficiënter, kosteneffectiever en milieuvriendelijker worden.

Toonaangevende rapporten:

Markt voor locatie-as-a-service

Cloud inhoud afleveringsnetwerk markt

Markt voor plaatsbepalingssystemen in real-time

Markt voor adaptief leren

Markt voor Aanbevelingszoekmachines

Virtuele CPE-markt

Markt voor mobiel personeelsbeheer

Markt voor Robotbesturingssystemen

Markt voor Persoonlijke Ongevallen- en Ziektekostenverzekeringen

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken op basis van producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Neem contact op met Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Building Information Modelling (BIM) Market,Building Information Modelling (BIM) Market Size,Building Information Modelling (BIM) Market Share,Building Information Modelling (BIM) Market Trends,Building Information Modelling (BIM) Market Analysis,Building Information Modelling (BIM) Market Industry