header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De industriële AI-markt zal naar verwachting USD 89,53 miljard bereiken met een CAGR van 46,00% in 2032 – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Jun 25, 2024 3:00 PM ET

Industriële AI-markt: Een uitgebreid overzicht

De markt voor industriële AI (kunstmatige intelligentie) brengt een revolutie teweeg in verschillende sectoren door activiteiten te optimaliseren, de productiviteit te verhogen en innovatie te stimuleren. Dit artikel biedt een diepgaande analyse van de industriële AI-markt, met een overzicht, de belangrijkste segmenten, het laatste nieuws over de sector, de belangrijkste bedrijven, de drijvende krachten achter de markt en regionale inzichten.

Markt Overzicht

De industriële AI-markt heeft een snelle groei doorgemaakt, gedreven door vooruitgang in machine learning, big data analytics en IoT (Internet of Things). De omvang van de industriële AI-markt werd in 2022 geschat op USD 2,04 miljard. De industriële AI-markt zal naar verwachting groeien van USD 2,98 miljard in 2023 tot USD 89,53 miljard in 2032. De toepassing van AI in industrieën zoals productie, energie en logistiek transformeert traditionele processen en maakt voorspellend onderhoud, kwaliteitscontrole en optimalisatie van de toeleveringsketen mogelijk.

Gratis sample aanvragen van dit strategisch rapport –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/12213

Belangrijkste marktsegmenten

De industriële AI-markt kan worden gesegmenteerd op basis van technologie, industrie en toepassing:

Technologie:

Machine Learning (ML): Algoritmen waarmee systemen kunnen leren en verbeteren op basis van ervaring. Veel gebruikt voor voorspellende analyses en detectie van anomalieën.

Natuurlijke taalverwerking (NLP): Stelt machines in staat om menselijke taal te begrijpen en te interpreteren, waardoor toepassingen zoals chatbots en geautomatiseerde klantenondersteuning mogelijk worden.

Computer Vision: Houdt zich bezig met het gebruik van AI om visuele gegevens uit de fysieke wereld te interpreteren en te verwerken, essentieel voor kwaliteitsinspectie en robotica.

Robotica: Integratie van AI met robotica om taken te automatiseren, de efficiëntie te verbeteren en menselijke tussenkomst te verminderen.

Industrie:

Productie: AI wordt gebruikt voor voorspellend onderhoud, kwaliteitscontrole en procesoptimalisatie.

Energie- en nutsbedrijven: AI-gestuurde oplossingen voor energiebeheer, netoptimalisatie en voorspellend onderhoud.

Gezondheidszorg: AI-toepassingen in diagnostiek, gepersonaliseerde geneeskunde en operationele efficiëntie.

Auto-industrie: Autonoom rijden, voorspellend onderhoud en productieoptimalisatie.

Logistiek en toeleveringsketen: AI voor vraagvoorspelling, routeoptimalisatie en voorraadbeheer.

Toepassing:

Voorspellend onderhoud: AI-modellen voorspellen storingen in apparatuur voordat ze optreden, waardoor stilstandtijd en onderhoudskosten worden beperkt.

Kwaliteitscontrole: Computer vision systemen inspecteren producten op defecten, waardoor hoge kwaliteitsnormen worden gegarandeerd.

Optimalisatie van de toeleveringsketen: AI verbetert voorspellingen, voorraadbeheer en logistieke planning.

Energiebeheer: AI optimaliseert het energieverbruik, verbetert de stabiliteit van het elektriciteitsnet en integreert hernieuwbare energiebronnen.

Koop nu een premium onderzoeksrapport – krijg uitgebreid inzicht in de markt.

Laatste nieuws

De industriële AI-markt is dynamisch en wordt beïnvloed door verschillende recente ontwikkelingen:

Samenwerkingsverbanden: Bedrijven vormen strategische allianties om gecombineerde expertise in AI en industriespecifieke kennis te benutten. Siemens en NVIDIA werken bijvoorbeeld samen om de industriële automatisering te verbeteren met behulp van AI en digital twin-technologie.

Technologische vooruitgang: Innovaties op het gebied van edge computing en 5G maken realtime AI-verwerking mogelijk, wat cruciaal is voor toepassingen zoals autonome voertuigen en smart grids.

Ontwikkelingen op het gebied van regelgeving: Regeringen erkennen steeds meer het potentieel van AI in industriële sectoren, wat leidt tot ondersteunende regelgeving en financiering voor AI-onderzoek en -implementatie.

AI in het tijdperk van Industrie 4.0: De integratie van AI met andere Industrie 4.0-technologieën, zoals IoT en blockchain, zorgt voor meer onderling verbonden en intelligente industriële ecosystemen.

Industriële AI-bedrijven

Verschillende belangrijke spelers nemen het voortouw in de Industrial AI-markt en bieden een scala aan oplossingen en diensten:

Siemens AG: Siemens biedt AI-gestuurde oplossingen voor industriële automatisering, energiebeheer en productieoptimalisatie via zijn MindSphere-platform.

IBM Corporation: IBM’s Watson AI-platform wordt gebruikt in verschillende industriële toepassingen, van voorspellend onderhoud tot optimalisatie van de toeleveringsketen.

General Electric (GE): GE’s Predix-platform maakt gebruik van AI voor industriële analyse, voorspellend onderhoud en operationele efficiëntie.

Microsoft Corporation: Microsofts Azure AI-diensten bieden robuuste tools voor industriële toepassingen, waaronder voorspellende analyses en IoT-integratie.

NVIDIA Corporation: NVIDIA staat bekend om haar geavanceerde GPU’s en is een belangrijke speler in het leveren van AI hardware- en softwareoplossingen voor industriële toepassingen, met name op gebieden als computer vision en robotica.

Rockwell Automation: Biedt AI-gebaseerde oplossingen voor productie, gericht op het verbeteren van operationele efficiëntie en productkwaliteit.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport (215 pagina’s, grafieken, tabellen, cijfers) over de industriële AI-markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/industrial-ai-market-12213

Drijfveren voor de markt

Verschillende factoren stimuleren de groei van de industriële AI-markt:

Toegenomen adoptie van IoT: De toename van IoT-apparaten genereert enorme hoeveelheden gegevens die, wanneer ze met behulp van AI worden geanalyseerd, kunnen leiden tot aanzienlijke operationele verbeteringen.

Vraag naar operationele efficiëntie: Industrieën staan onder constante druk om de efficiëntie te verbeteren, kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen.

Vooruitgang in AI-technologie: Voortdurende verbeteringen in AI-algoritmen, rekenkracht en gegevensanalyse maken AI-toepassingen levensvatbaarder en effectiever.

Stijgende arbeidskosten en tekorten aan vaardigheden: AI-gestuurde automatisering helpt tekorten aan arbeidskrachten en stijgende kosten aan te pakken door complexe en repetitieve taken te automatiseren.

Regelgeving en veiligheidsnormen: Strengere veiligheids- en kwaliteitsvoorschriften in sectoren zoals de productie en de gezondheidszorg dwingen bedrijven om AI in te zetten voor naleving en kwaliteitsborging.

Regionaal inzicht

De toepassing van industriële AI verschilt per regio en wordt beïnvloed door economische omstandigheden, technologische infrastructuur en de aanwezigheid van de industrie:

Noord-Amerika: De grootste markt voor Industriële AI, gedreven door een hoge technologische adoptie, aanzienlijke investeringen in O & D, en de aanwezigheid van grote AI-bedrijven. De VS en Canada zijn de koplopers, met een focus op de verwerkende industrie, de gezondheidszorg en de energiesector.

Europa: Een volwassen markt met een sterke focus op Industrie 4.0-initiatieven. Landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk lopen voorop, met aanzienlijke investeringen in AI-gestuurde industriële automatisering en slimme fabricage.

Azië-Pacific: De snelst groeiende regio, met grote bijdragen van China, Japan en Zuid-Korea. De sterke industriële basis van de regio en overheidssteun voor AI-initiatieven zijn belangrijke groeimotoren.

Latijns-Amerika: Een opkomende markt met een toenemende toepassing van AI in industrieën zoals productie en energie. Brazilië en Mexico zijn belangrijke spelers die zich richten op het verbeteren van de operationele efficiëntie en het concurrentievermogen.

Midden-Oosten en Afrika: Geleidelijke invoering van industriële AI, met een aanzienlijk potentieel in de energie- en nutssector. De VAE en Zuid-Afrika lopen voorop en investeren in AI om economische diversificatie en technologische vooruitgang te stimuleren.

Vraag voor maatwerk – Ontvang een aangepaste versie van het rapport door een verzoek voor maatwerk in te dienen.

Conclusie

De Industrial AI-markt is klaar voor exponentiële groei, gedreven door technologische vooruitgang, toenemende vraag naar operationele efficiëntie en de proliferatie van IoT-apparaten. Belangrijke spelers zoals Siemens, IBM en GE nemen het voortouw en bieden innovatieve oplossingen die traditionele industriële processen transformeren. Naarmate industrieën in verschillende regio’s AI-gedreven technologieën toepassen, zal de markt aanzienlijke vooruitgang boeken, waardoor industriële activiteiten slimmer, efficiënter en zeer concurrerend worden.

Verken MRFR’s gerelateerde lopende dekking in het ICT-domein:

Markt voor intelligente procesautomatisering –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/10/07/2530241/0/en/Intelligent-Process-Automation-Market-is-Predicted-to-Hit-USD-29-38-Billion-at-a-CAGR-of-11-91-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Software Engineering-markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/10/12/2533225/0/en/Software-Engineering-Market-to-Reach-USD-123-5-Billion-With-a-11-26-CAGR-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

LTE-markt voor openbare veiligheid –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/10/27/2321760/0/en/Public-Safety-LTE-Market-to-Touch-USD-3-246-5-Million-at-22-07-CAGR-by-2025-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Synthetische monitoringmarkt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/11/16/2557242/0/en/Synthetic-Monitoring-Market-Is-Anticipated-To-Reach-USD-1-866-Million-at-a-CAGR-of-9-61-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Smart Glass-markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/03/15/2192478/0/en/Smart-Glass-Market-to-Touch-USD-9-083-Million-by-2025-at-a-CAGR-of-17-8-APAC-Region-to-Dominate-the-Global-Smart-Glass-Industry.html

Markt voor machinaal leren –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/10/12/2533071/0/en/Machine-Learning-Market-Worth-USD-106-52-Billion-at-a-38-76-CAGR-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Eventmanagement softwaremarkt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/03/03/2186551/0/en/Event-Management-Software-Market-to-Hit-USD-14-56-Billion-at-an-11-68-CAGR-by-2025-North-America-Region-to-Dominate-the-Global-Market-to-Grow-Amid-COVID-19-Pandemic.html

Markt voor menselijke augmentatie –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/04/28/2431732/0/en/Human-Augmentation-Market-Estimated-to-Reach-a-Value-of-USD-34-21-Billion-by-2030-with-a-CAGR-of-8-12-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Smart Home-markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/04/21/2426619/0/en/Smart-Home-Market-Estimated-to-Touch-USD-254-78-Billion-by-2030-with-a-CAGR-of-12-3-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Geospatiale analysemarkt –
https://www.globenewswire.com/news-release/2023/04/29/2657966/0/en/Geospatial-Analytics-Market-Estimated-To-Garner-USD-209-47-Billion-By-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Payment as a Service-markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2023/03/21/2631017/0/en/Payment-as-a-Service-Market-Predicted-To-Surpass-USD-56-6-Billion-at-a-CAGR-of-24-10-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Markt voor mobiele betalingen –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/07/11/2477396/0/en/Mobile-Payments-Market-Size-Projected-to-Surpass-USD-11-85-Billion-with-a-CAGR-of-29-5-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak datagestuurde beslissingen met Wantstats.

Contacteer ons: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  US Industrial AI Market,China Industrial AI Market,Japan Industrial AI Market,Industrial AI Market Size,Industrial AI Market Share,Industrial AI Market Growth,Industrial AI Market Forecast