header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt van biostimulanten zit in de lift: een waarde van $9,62 miljard en een CAGR van 14,18% tegen 2032

Jun 25, 2024 11:00 AM ET

Biostimulanten vertegenwoordigen een transformatieve vooruitgang in de landbouwtechnologie en bevorderen duurzame landbouwpraktijken. Deze producten, bestaande uit natuurlijke en synthetische stoffen, verbeteren de groei van planten, de opname van voedingsstoffen en de weerstand tegen milieustress, wat leidt tot een betere opbrengst en kwaliteit van de gewassen. De markt voor biostimulanten heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door de toenemende vraag naar duurzame landbouwoplossingen en de dringende noodzaak om de voedselproductie te verhogen zonder het milieu verder aan te tasten.

De wereldwijde markt voor biostimulanten staat op het punt om aanzienlijk te groeien, met een verwachte CAGR van 12,05% van 2023 tot 2032. De markt, die in 2023 werd gewaardeerd op USD 2.973,6 miljoen, zal naar verwachting USD 9.622,5 miljoen bereiken tegen het einde van de prognoseperiode.

Belangrijkste groeifactoren

  1. Vraag naar hoogwaardige gewassen en biologische landbouw: De toenemende vraag naar hoogwaardige gewassen en de verschuiving naar biologische landbouw zijn belangrijke drijfveren. De voorkeur voor duurzaam geproduceerde, gezonde voeding met minimale chemische residuen is toegenomen, waardoor er een verschuiving plaatsvindt van chemische meststoffen naar biologische praktijken.
  2. Overheidsinitiatieven: Verschillende overheidsinitiatieven en regelgeving die milieuvriendelijke producten promoten, ondersteunen de markt. Volgens onderzoeken van FiBL-IFOAM-SOEL wordt biologische landbouw beoefend in 187 landen, met 3,1 miljoen biologische boeren die 72,3 miljoen hectare beheren tegen het einde van 2019.

Ondanks deze drijfveren kan de groei van de markt worden belemmerd door een beperkt bewustzijn onder boeren en de behoefte aan effectievere regelgeving. De markt biedt echter lucratieve kansen voor spelers door de groeiende vraag naar biostimulanten.

Klik hier voor het Premiumrapport: https: //www.marketresearchfuture.com/sample_request/2770

Marktsamenvatting

Volgens de analyse van MRFR zal de wereldwijde markt voor biostimulanten naar verwachting USD 9.622,5 miljoen bereiken in 2032, met een groei van 12,05%.

Biostimulanten, afkomstig van planten, dieren en microben, zijn niet-giftige stoffen die bekend staan om hun doelgerichte, minder giftige aard. Ze spelen een cruciale rol in duurzame landbouw door verontreinigende stoffen te verminderen en gewassen beter bestand te maken tegen milieustress. De toenemende bezorgdheid over biologische landbouw heeft de vraag naar biostimulanten wereldwijd aanzienlijk gestimuleerd.

COVID-19 invloed

De COVID-19 pandemie verstoorde de toeleveringsketen van de markt van biostimulanten, met gevolgen voor fabrikanten, distributeurs en consumenten. Sloten en grensafsluitingen beïnvloedden de agrarische toeleveringsketen, wat de afhankelijkheid van de industrie van wereldwijde logistiek voor grondstoffen en eindproducten benadrukt. Ondanks deze uitdagingen onderstreepte de pandemie het belang van biostimulanten in duurzame landbouw.

Concurrentielandschap

De markt voor biostimulanten is zeer competitief, waarbij de belangrijkste spelers strategieën zoals uitbreidingen, overnames en productlanceringen gebruiken om hun marktpositie te versterken. De groei van marktspelers wordt beïnvloed door marktomstandigheden, overheidssteun en ontwikkelingen in de industrie.

Markt segmentatie

Naar actief ingrediënt

  • Humusstoffen: Omvat humuszuren en fulvozuren, die de tolerantie van gewassen tegen abiotische stress verhogen en de efficiëntie van voedingsstoffen verbeteren.
  • Zeewierextracten: Vooral gebruikt in de tuinbouw voor plantengroei en stresstolerantie.
  • Microbiële toevoegingen: Levende micro-organismen die de beschikbaarheid van voedingsstoffen voor planten verbeteren.
  • Aminozuren: Afgeleid van plantaardige en dierlijke eiwitten, ze verbeteren de productiviteit van planten onder stress.
  • Overige: Omvat chitine, chitosan en plantenextracten.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport Biostimulanten Marktrapport: https://www.marketresearchfuture.com/reports/biostimulants-market-2770

Naar toepassingswijze

  • Bladbehandeling: Toepassing op bladeren om voedingsstoffen op te nemen via diffusie.
  • Bodembehandeling: Directe toepassing op de bodem, voornamelijk geabsorbeerd door wortels.
  • Zaadbehandeling: Behandeling van zaden om de veerkracht en wortelontwikkeling te verbeteren.

Per gewas

  • Fruit & Groenten: Verbetert de groei, opname van voedingsstoffen en de kwaliteit van het fruit.
  • Granen & Granen: Verbetert de groei en productiviteit, vooral in gewassen zoals rijst.
  • Oliezaden & Peulvruchten: Gebruikt in gewassen zoals soja, kikkererwten en linzen.
  • Overige: Omvat gras, sierplanten en plantagegewassen.

Per regio

  • Noord-Amerika: Omvat de VS, Canada en Mexico. De kunstmestprijzen zijn aanzienlijk gestegen, wat de vraag naar biostimulanten stimuleert.
  • Europa: Landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zien het gebruik van biostimulanten toenemen, ondersteund door het European Innovation Partnership for Agricultural Productivity and Sustainability (EIP-AGRI).
  • Azië-Stille Oceaan: Landen als China, India en Japan hebben te maken met veranderingen in de regelgeving en een toenemende vraag naar biostimulanten.

Belangrijkste spelers

Bayer AG (Duitsland), Koppert (Nederland), BASF SE (Duitsland), Syngenta (Zwitserland), UPL Ltd (India), IsagroSpA (Italië), Valent Biosciences Corp (VS), Eastman Chemical Company (VS), Isagro (Italië), Valent Bioscience Corp (Frankrijk).

Ontdek meer onderzoeksrapporten over landbouw door Market Research Future :

Gerelateerde rapporten:

Watermeloenzaden Marktomvang werd gewaardeerd op USD 3,2 Miljard in 2022. De watermeloenzadenmarkt zal naar verwachting groeien van USD 3,5 miljard in 2023 tot USD 8,1 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 11,00% tijdens de voorspellingsperiode (2023 – 2032).

De houtpulpmarkt werd in 2022 gewaardeerd op 141,5 miljard USD. De houtpulpmarkt zal naar verwachting groeien van 147,5 miljard USD in 2023 tot 206,6 miljard USD in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 4,30% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032).

Cannabiszaden Marktomvang werd gewaardeerd op USD 0,38 miljard in 2022. De markt voor cannabiszaden zal naar verwachting groeien van USD 0,43 miljard in 2023 tot USD 1,36 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 15,20% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032).

DeNoord-Amerikaanse markt voor meststoffen werd in 2022 gewaardeerd op 27,3 miljard USD. De meststoffenmarkt zal naar verwachting groeien van USD 27,74 miljard in 2023 tot USD 31,492 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 1,60% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR) en Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Om op de hoogte te blijven van de technologie en het werkproces van de industrie, plant MRFR vaak & bijeenkomsten met de industrie-experts en industriële bezoeken voor zijn onderzoeksanalisten.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com

Keywords:  Biostimulants Market Size,Biostimulants Market Share,Biostimulants Market Type