header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor intelligente procesautomatisering zal tegen 2030 naar verwachting 42,1 miljard dollar bereiken met een gezonde CAGR van 12,6% – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Jun 25, 2024 4:00 PM ET

Intelligente markt voor procesautomatisering: Uitgebreid overzicht

De markt voor Intelligent Process Automation (IPA) ontwikkelt zich snel en geeft een nieuwe vorm aan industrieën door kunstmatige intelligentie (AI) te combineren met automatiseringstechnologieën. Dit artikel onderzoekt de IPA-markt in detail en biedt inzicht in het marktoverzicht, de belangrijkste segmenten, het laatste nieuws uit de sector, de belangrijkste bedrijven, de drijvende krachten achter de markt en regionale inzichten.

Markt Overzicht

De markt voor Intelligent Process Automation (IPA) omvat technologieën die AI, machine learning en robotische procesautomatisering (RPA) integreren om bedrijfsprocessen te automatiseren en te optimaliseren. IPA-oplossingen stroomlijnen activiteiten, verminderen handmatige interventie en verbeteren de besluitvorming in verschillende sectoren. De markt voor intelligente procesautomatisering zal naar verwachting groeien van 16,2 miljard dollar in 2024 tot 42,1 miljard dollar in 2032.

Gratis sample aanvragen van dit strategisch rapport –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/6065

Belangrijkste marktsegmenten

De IPA-markt kan worden gesegmenteerd op basis van technologie, implementatietype, toepassing en bedrijfstak:

Technologie:

Robotic Process Automation (RPA): Automatisering van repetitieve taken met behulp van softwarerobots, waardoor de operationele efficiëntie en nauwkeurigheid worden verbeterd.

Kunstmatige intelligentie (AI): Integratie van machine learning-algoritmen voor cognitieve automatisering, waardoor intelligente besluitvorming en voorspellende analyses mogelijk worden.

Natuurlijke taalverwerking (NLP): Menselijke taal begrijpen en verwerken om taken zoals gegevensextractie en klantinteracties te automatiseren.

Type implementatie:

IPA in de cloud: Schaalbare oplossingen die flexibiliteit en kosteneffectiviteit bieden, geschikt voor zowel het MKB als grote ondernemingen.

IPA op locatie: Lokaal geïnstalleerd op bedrijfsservers, met meer controle over gegevensbeveiliging en maatwerk.

Toepassing:

Beheer van bedrijfsprocessen (BPM): Automatiseren van end-to-end workflows, van onboarding van klanten tot factuurverwerking.

Klantervaringbeheer: Het verbeteren van klantinteracties door middel van AI-gestuurde chatbots en gepersonaliseerde marketing.

Financiën en boekhouding: Automatisering van financiële rapportage, factuurverwerking en compliance-taken.

Human Resources: Stroomlijnen van wervings-, inwerk- en personeelsbeheerprocessen.

Supply Chain Management: Voorraadbeheer, inkoop en logistiek optimaliseren met voorspellende analyses en RPA.

Koop nu een premium onderzoeksrapport – krijg uitgebreide marktinzichten.

Verticale industrie:

Banken, financiële diensten en verzekeringen (BFSI): Automatisering van de verwerking van leningen, risicobeoordeling en klantenservice.

Gezondheidszorg: Verbetering van de patiëntenzorg door geautomatiseerde afsprakenplanning, beheer van medische dossiers en oplossingen voor telegeneeskunde.

Detailhandel: Verbetering van voorraadbeheer, orderverwerking en klantenservice.

Telecommunicatie: Automatisering van klantenservice, netwerkbeheer en serviceverlening.

Productie: Optimalisatie van productieplanning, kwaliteitscontrole en supply chain-activiteiten door intelligente automatisering.

Laatste nieuws over de industrie

De IPA-markt is dynamisch, met belangrijke ontwikkelingen die het landschap bepalen:

Opkomst van hyperautomatisering: Integratie van RPA met AI, machine learning en process mining tools om end-to-end automatisering en procesoptimalisatie te bereiken.

AI-gestuurde analyse: Invoering van AI-gestuurde analyseplatforms voor realtime inzichten en besluitvorming om de operationele efficiëntie en bedrijfsflexibiliteit te verbeteren.

Strategische partnerschappen: Samenwerkingsverbanden tussen technologieleveranciers en industrieleiders om branchespecifieke IPA-oplossingen te ontwikkelen. Bijvoorbeeld, UiPath werkt samen met SAP om geïntegreerde automatiseringsoplossingen te leveren voor zakelijke klanten.

Naleving van regelgeving: Toenemende focus op IPA-oplossingen om naleving van de regelgeving voor gegevensbescherming (bijv. GDPR, CCPA) en industrienormen te garanderen.

Intelligente procesautomatisering bedrijven

Verschillende toonaangevende bedrijven zijn de drijvende kracht achter innovatie en groei in de IPA-markt:

UiPath: Een toonaangevende leverancier van RPA-software, UiPath biedt een uitgebreid platform voor het automatiseren van repetitieve taken en het optimaliseren van bedrijfsprocessen in verschillende industrieën.

Automation Anywhere: Automation Anywhere, bekend om zijn AI-gebaseerde RPA-platform, stelt organisaties in staat complexe bedrijfsprocessen te automatiseren en de productiviteit te verhogen.

Blue Prism: Is gespecialiseerd in RPA-oplossingen die back-office activiteiten automatiseren, nauwkeurigheid verbeteren en operationele kosten voor ondernemingen verlagen.

IBM Corporation: Biedt intelligente automatiseringsoplossingen via zijn Watson AI-platform, waarbij AI wordt geïntegreerd met RPA om procesautomatisering en cognitieve inzichten te stimuleren.

Microsoft Corporation: Biedt AI-gestuurde automatiseringstools via het Azure-platform, waarmee bedrijven schaalbare en aanpasbare IPA-oplossingen krijgen.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport (218 pagina’s, grafieken, tabellen, figuren) over de markt voor intelligente procesautomatisering –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/intelligent-process-automation-market-6065

Drijfveren voor de markt

Er zijn verschillende factoren die de groei van de markt voor intelligente procesautomatisering stimuleren:

Operationele efficiëntie: Organisaties maken steeds meer gebruik van IPA om hun activiteiten te stroomlijnen, kosten te verlagen en productiviteit te verbeteren door repetitieve en regelgebaseerde taken te automatiseren.

Initiatieven voor digitale transformatie: De verschuiving naar digitalisering en Industrie 4.0 versnelt de toepassing van IPA om bedrijfsprocessen te moderniseren en de flexibiliteit te verbeteren.

Vraag naar kosteneffectieve oplossingen: IPA-oplossingen bieden aanzienlijke kostenbesparingen door lagere arbeidskosten, verbeterde nauwkeurigheid en snellere doorlooptijden in vergelijking met handmatige processen.

Toenemende complexiteit van bedrijfsprocessen: Naarmate bedrijfsprocessen complexer worden, is er een grotere behoefte aan intelligente automatisering om data-intensieve taken uit te voeren en consistentie te garanderen.

Toenemende focus op klantervaring: AI-gebaseerde IPA-oplossingen maken gepersonaliseerde klantinteracties, realtime inzichten en proactieve dienstverlening mogelijk, wat de algehele klantervaring verbetert.

Regionaal inzicht

De invoering van Intelligent Process Automation verschilt per regio en wordt beïnvloed door de technologische gereedheid, de regelgeving en de prioriteiten van de sector:

Noord-Amerika: De grootste markt voor IPA, gedreven door vroege adoptie onder ondernemingen, sterke aanwezigheid van technologieleveranciers en regelgevende ondersteuning voor digitale transformatie-initiatieven.

Europa: Een volwassen markt met aanzienlijke investeringen in AI en automatiseringstechnologieën. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk zijn koplopers, met name in de BFSI- en gezondheidszorgsector.

Azië-Pacific: De snelst groeiende regio, aangewakkerd door snelle industrialisatie, toenemende digitaliseringsinspanningen en overheidsinitiatieven om de toepassing van AI te bevorderen. China, India en Japan zijn belangrijke markten voor IPA-oplossingen.

Latijns-Amerika: Opkomende markt met groeiende investeringen in AI en automatisering in sectoren zoals detailhandel, productie en telecommunicatie. Brazilië en Mexico zijn de belangrijkste groeimotoren in de regio.

Midden-Oosten en Afrika: Toenemende toepassing van IPA in sectoren als energie, nutsbedrijven en overheid, gedreven door digitale transformatieagenda’s en inspanningen om de operationele efficiëntie te verbeteren.

Vraag voor maatwerk – Ontvang een aangepaste versie van het rapport door een verzoek voor maatwerk in te dienen.

Conclusie

De markt voor Intelligent Process Automation is klaar voor een aanzienlijke groei, gedreven door de vooruitgang in AI, RPA en analysetechnologieën. Belangrijke spelers zoals UiPath, Automation Anywhere en IBM lopen voorop in innovatie en bieden schaalbare en aanpasbare oplossingen die tegemoet komen aan uiteenlopende behoeften in de sector. Omdat organisaties in verschillende sectoren de efficiëntie willen verhogen, de kosten willen verlagen en de klantervaring willen verbeteren, zal de vraag naar IPA-oplossingen wereldwijd blijven stijgen. Met regionale verschillen in adoptiegraad en regelgeving biedt de IPA-markt de komende jaren volop mogelijkheden voor technologische vooruitgang en bedrijfstransformatie.

Verken MRFR’s gerelateerde lopende dekking in het ICT-domein:

IoT in de landbouwmarkt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/08/10/2278183/0/en/IoT-in-Agriculture-Market-to-Touch-USD-36-Billion-at-a-CAGR-of-13-by-2026-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Network-as-a-Service-markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/06/08/2458874/0/en/Network-as-a-Service-Market-Expected-to-Hit-USD-42-6-Billion-by-2030-at-CAGR-of-24-4-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Unified Communication as a Service-markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/10/27/2321555/0/en/Unified-Communication-as-a-Service-Market-Expected-to-Register-a-CAGR-of-10-5-by-2025-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Landbouwanalysemarkt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/10/26/2320833/0/en/Agriculture-Analytics-Market-to-Reach-USD-1-5-Billion-by-2026-at-a-CAGR-Of-11-71-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Markt voor bedrijfsprocessen als een service –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/11/17/2336526/0/en/Business-Process-as-a-Service-Market-Projected-to-Hit-USD-84-13-Billion-at-a-CAGR-of-17-1-by-2027-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Wealth Management Platform Markt –
https://www.globenewswire.com/news-release/2023/05/10/2665653/0/en/Wealth-Management-Platform-Market-is-Projected-to-Hit-USD-7-75-Billion-at-a-CAGR-of-12-85-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Markt voor virtuele mobiele infrastructuur –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/10/27/2321590/0/en/Virtual-Mobile-Infrastructure-Market-to-Reach-USD-198-2-Million-at-a-CAGR-of-9-3-by-2025-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Markt voor risicobeheer voor verkopers –
https://www.globenewswire.com/news-release/2023/05/01/2658033/0/en/Vendor-Risk-Management-Market-to-Reach-USD-15-6-Billion-at-a-13-30-CAGR-by-2032-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Markt voor aanbevelingen voor inhoud –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/08/08/2494041/0/en/Content-Recommendation-Engine-Market-Forecasted-to-Reach-USD-27-8-Billion-by-2030-at-a-CAGR-of-28-5-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Tag Management Software Markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2023/03/02/2619286/0/en/Tag-Management-Software-Market-Projected-to-Hit-USD-1-86-Billion-at-a-10-20-CAGR-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak datagestuurde beslissingen met Wantstats.

Contacteer ons: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Intelligent Process Automation Market,US Intelligent Process Automation Market,Europe Intelligent Process Automation Market,Japan Intelligent Process Automation Market,Intelligent Process Automation Market Size,Intelligent Process Automation Market Share,Intelligent Process Automation Market Trends,Intelligent Process Automation Market Growth