header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor POS-software zal 45,05 miljard dollar bereiken, met een CAGR van 14,27% in 2030 – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Jun 25, 2024 1:00 PM ET

Markt voor POS-software: Uitgebreid overzicht

De markt voor POS-software (Point-of-Sale) is de afgelopen jaren sterk geëvolueerd, gedreven door technologische vooruitgang, de opkomst van e-commerce en veranderend consumentengedrag. Dit artikel gaat dieper in op de markt voor POS-software en biedt een uitgebreide analyse met een overzicht van de markt, belangrijke segmenten, nieuws uit de sector, belangrijke bedrijven, drijvende krachten achter de markt en regionale inzichten.

Markt Overzicht

De omvang van de markt voor POS-software werd in 2021 geschat op USD 15,5 miljard. De markt voor POS-software zal naar verwachting groeien van USD 17,71 miljard in 2022 tot USD 45,05 miljard in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 14,27% tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2030). Deze groei wordt gestimuleerd door het toenemende gebruik van POS-systemen in verschillende sectoren, zoals de detailhandel, de horeca en de gezondheidszorg. De markt voor POS-software omvat traditionele hardwareterminals, mobiele POS-systemen, cloud-gebaseerde oplossingen en geïntegreerde software die de verkoop, het voorraadbeheer en het klantenrelatiebeheer (CRM) stroomlijnen.

Gratis sample aanvragen van dit strategisch rapport –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/8384

Belangrijkste marktsegmenten

De markt voor POS-software kan worden onderverdeeld in verschillende hoofdcategorieën op basis van inzet, eindgebruikers en functionaliteit:

Type implementatie:

POS-software op locatie: Traditionele POS-systemen die lokaal worden geïnstalleerd op hardware in een winkel. Deze systemen bieden robuuste functionaliteit, maar kunnen duur en complex zijn om te onderhouden.

Cloud-gebaseerde kassasoftware: Deze systemen werken via het internet en bieden meer flexibiliteit, schaalbaarheid en kosteneffectiviteit. Ze zijn vooral populair bij kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s).

Eindgebruikersindustrie:

Detailhandel: Het grootste segment, met supermarkten, speciaalzaken en e-commerce. POS-software voor de detailhandel richt zich op voorraadbeheer, klantenbindingsprogramma’s en verkoopanalyses.

Horeca: Omvat restaurants, cafés en hotels. POS-oplossingen in deze sector leggen de nadruk op orderbeheer, tafelreserveringen en integratie met displaysystemen in de keuken.

Gezondheidszorg: Hier worden POS-systemen gebruikt voor de facturering van patiënten, het maken van afspraken en het voorraadbeheer van medische benodigdheden.

Overige: Hieronder vallen de entertainment-, transport- en onderwijssector, waar POS-systemen worden gebruikt voor ticketing, inning van vergoedingen en middelenbeheer.

Koop nu het Premium Onderzoeksrapport – Krijg Uitgebreid Marktinzicht.

Functionaliteit:

Voorraadbeheer: Houdt voorraadniveaus, bestellingen en verkoop bij om de voorraad te optimaliseren.

Verkooprapportage en -analyse: Biedt inzicht in verkooptrends, piekuren en klantvoorkeuren.

Customer Relationship Management (CRM): Beheert klantgegevens, loyaliteitsprogramma’s en gepersonaliseerde marketing.

Personeelsbeheer: Diensten plannen, gewerkte uren bijhouden en salarisadministratie beheren.

Laatste nieuws over de industrie

De markt voor POS-software is dynamisch, met verschillende belangrijke ontwikkelingen die het landschap bepalen:

Technologische Innovaties: AI en machine learning worden steeds vaker geïntegreerd in POS-systemen, waardoor mogelijkheden zoals voorspellende analyses, gepersonaliseerde klantervaringen en fraudedetectie worden verbeterd.

Mobiele kassasystemen: De opkomst van mPOS-systemen heeft de markt gerevolutioneerd en biedt bedrijven de flexibiliteit om transacties overal te verwerken, waardoor er minder behoefte is aan traditionele kassa’s.

Overnames en partnerschappen: Grote spelers doen strategische overnames en partnerschappen om hun aanwezigheid op de markt uit te breiden. De overname van Vend door Lightspeed in 2021 versterkte bijvoorbeeld het POS-aanbod voor de detailhandel.

Naleving van regelgeving: De introductie van nieuwe regelgeving op het gebied van gegevensbescherming, zoals GDPR en CCPA, heeft leveranciers van kassasoftware ertoe aangezet de beveiligingsfuncties te verbeteren om klantgegevens te beschermen.

POS-software bedrijven

De markt voor POS-software wordt gedomineerd door een aantal belangrijke spelers, die elk unieke oplossingen bieden voor verschillende branches:

Square Inc: Square staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en robuuste functies en biedt oplossingen voor zowel kleine als grote bedrijven, waaronder hardware en software voor de detailhandel en horeca.

Shopify POS: Deze oplossing, die deel uitmaakt van het Shopify ecosysteem, is populair onder e-commerce retailers en biedt naadloze integratie met online winkels en uitgebreide voorraadbeheertools.

Lightspeed POS: Lightspeed is een uitgebreide oplossing voor detailhandel en horeca en biedt geavanceerde analyses, CRM en e-commerce integratie.

Toast Inc: Toast is gespecialiseerd in de restaurantbranche en biedt end-to-end oplossingen, waaronder orderbeheer, keukendisplaysystemen en personeelsbeheer.

Clover Network Inc: Clover staat bekend om zijn veelzijdige en schaalbare oplossingen en richt zich op verschillende bedrijfstakken en biedt aanpasbare kassasystemen die kunnen meegroeien met bedrijven.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport (100 pagina’s, grafieken, tabellen, cijfers) over de markt voor POS-software –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/pos-software-market-8384

Drijfveren voor de markt

Er zijn verschillende factoren die de groei van de markt voor POS-software stimuleren:

Toenemende adoptie van digitale betaalmethoden: De verschuiving van contante naar digitale betalingen, gedreven door het gemak en de veiligheid van elektronische transacties, heeft de vraag naar geavanceerde POS-systemen gestimuleerd.

Integratie van e-commerce: De groeiende e-commerce sector heeft de integratie van online en offline verkoopkanalen noodzakelijk gemaakt, waardoor het gebruik van kassasystemen die naadloos beide kunnen beheren, is toegenomen.

Midden- en kleinbedrijf (MKB): Het stijgende aantal kleine en middelgrote ondernemingen, vooral in ontwikkelingsregio’s, heeft geleid tot een aanzienlijke vraag naar kosteneffectieve en schaalbare POS-oplossingen.

Verbeterde klantervaring: Moderne POS-systemen bieden functies die de klantervaring verbeteren, zoals gepersonaliseerde marketing, loyaliteitsprogramma’s en efficiënte transactieverwerking.

Naleving van regelgeving: Strenge regelgeving met betrekking tot gegevensbescherming en financiële transacties hebben bedrijven gedwongen om geavanceerde kassasystemen te gebruiken die compliance en veiligheid garanderen.

Regionaal inzicht

De markt voor POS-software vertoont regionale verschillen die worden beïnvloed door economische ontwikkeling, technologische adoptie en industriële trends:

Noord-Amerika: De grootste markt, gedreven door een hoge technologische adoptie, een groot aantal detailhandel- en horecabedrijven en een robuuste e-commerce sector. De VS en Canada leveren de grootste bijdrage, met een wijdverspreide toepassing van geavanceerde POS-oplossingen.

Europa: Een volwassen markt met een aanzienlijk groeipotentieel in cloud-gebaseerde en mobiele POS-systemen. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk zijn leidende markten, gedreven door sterke retailsectoren en een toenemend gebruik van digitale betalingen.

Azië-Pacific: De snelst groeiende regio, aangewakkerd door de snelle expansie van de detailhandel en horeca in landen als China, India en Japan. De toenemende penetratie van smartphones en digitale betalingen zijn de belangrijkste groeimotoren.

Latijns-Amerika: Een opkomende markt met een groeiende adoptie van POS-systemen, vooral in Brazilië en Mexico. KMO’s in de regio investeren steeds meer in POS-oplossingen om hun activiteiten te stroomlijnen en de ervaringen van klanten te verbeteren.

Midden-Oosten en Afrika: Een opkomende markt met een aanzienlijk groeipotentieel, gedreven door de toenemende digitalisering van de detailhandel en de horeca. De VAE en Zuid-Afrika zijn belangrijke markten in deze regio.

Vraag voor maatwerk – Ontvang een aangepaste versie van het rapport door een verzoek voor maatwerk in te dienen.

Conclusie

De POS softwaremarkt is klaar voor aanhoudende groei, gedreven door technologische vooruitgang, veranderend consumentengedrag en de toenemende adoptie van digitale betalingen. Belangrijke spelers zoals Square, Shopify en Lightspeed zullen de markt blijven bepalen door innovatieve oplossingen en strategische uitbreidingen. Omdat bedrijven in verschillende sectoren hun operationele efficiëntie en klantervaringen willen verbeteren, zal de vraag naar geavanceerde kassasystemen naar verwachting sterk blijven. Met regionale verschillen in adoptie en groeipercentages biedt de wereldwijde markt voor kassasoftware talloze mogelijkheden voor innovatie en expansie.

Verken MRFR’s gerelateerde lopende dekking in het ICT-domein:

Markt voor intelligente procesautomatisering –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/10/07/2530241/0/en/Intelligent-Process-Automation-Market-is-Predicted-to-Hit-USD-29-38-Billion-at-a-CAGR-of-11-91-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Software Engineering-markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/10/12/2533225/0/en/Software-Engineering-Market-to-Reach-USD-123-5-Billion-With-a-11-26-CAGR-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

LTE-markt voor openbare veiligheid –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/10/27/2321760/0/en/Public-Safety-LTE-Market-to-Touch-USD-3-246-5-Million-at-22-07-CAGR-by-2025-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Synthetische monitoringmarkt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/11/16/2557242/0/en/Synthetic-Monitoring-Market-Is-Anticipated-To-Reach-USD-1-866-Million-at-a-CAGR-of-9-61-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Smart Glass-markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/03/15/2192478/0/en/Smart-Glass-Market-to-Touch-USD-9-083-Million-by-2025-at-a-CAGR-of-17-8-APAC-Region-to-Dominate-the-Global-Smart-Glass-Industry.html

Markt voor machinaal leren –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/10/12/2533071/0/en/Machine-Learning-Market-Worth-USD-106-52-Billion-at-a-38-76-CAGR-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Eventmanagement softwaremarkt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/03/03/2186551/0/en/Event-Management-Software-Market-to-Hit-USD-14-56-Billion-at-an-11-68-CAGR-by-2025-North-America-Region-to-Dominate-the-Global-Market-to-Grow-Amid-COVID-19-Pandemic.html

Markt voor menselijke augmentatie –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/04/28/2431732/0/en/Human-Augmentation-Market-Estimated-to-Reach-a-Value-of-USD-34-21-Billion-by-2030-with-a-CAGR-of-8-12-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Smart Home-markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/04/21/2426619/0/en/Smart-Home-Market-Estimated-to-Touch-USD-254-78-Billion-by-2030-with-a-CAGR-of-12-3-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Geospatiale analysemarkt –
https://www.globenewswire.com/news-release/2023/04/29/2657966/0/en/Geospatial-Analytics-Market-Estimated-To-Garner-USD-209-47-Billion-By-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Payment as a Service-markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2023/03/21/2631017/0/en/Payment-as-a-Service-Market-Predicted-To-Surpass-USD-56-6-Billion-at-a-CAGR-of-24-10-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Markt voor mobiele betalingen –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/07/11/2477396/0/en/Mobile-Payments-Market-Size-Projected-to-Surpass-USD-11-85-Billion-with-a-CAGR-of-29-5-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak datagestuurde beslissingen met Wantstats.

Contacteer ons: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  POS Software Market,US POS Software Market,Europe POS Software Market,China POS Software Market,Japan POS Software Market,POS Software Market Size,POS Software Market Growth