header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Verwacht wordt dat de AI-rekruteringsmarkt tegen 2032 USD 1.053,16 miljoen zal groeien met een CAGR van 6,9% – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Jun 25, 2024 5:00 PM ET

AI-wervingsmarkt: Een revolutie in wervingsprocessen

De integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in de wervingsindustrie heeft transformatieve veranderingen teweeggebracht, waarbij traditionele wervingsprocessen een nieuwe vorm hebben gekregen en de efficiëntie in verschillende sectoren is verbeterd. Dit artikel gaat in op het dynamische landschap van de AI-wervingsmarkt en verkent markttrends, belangrijke segmenten, de nieuwste ontwikkelingen in de sector, opmerkelijke bedrijven, drijvende factoren en regionale inzichten. De AI-wervingsmarkt zal naar verwachting groeien van 617,5 miljoen USD in 2024 tot 1.053,16 miljoen USD in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,9% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

Markt Overzicht

De markt voor AI-werving is snel gegroeid dankzij de vooruitgang in AI-technologieën zoals machine learning, natuurlijke taalverwerking (NLP) en voorspellende analyses. Deze technologieën stellen recruiters en HR-professionals in staat om repetitieve taken te automatiseren, grote hoeveelheden gegevens te analyseren en datagestuurde beslissingen te nemen tijdens het hele wervingsproces. AI-oplossingen worden steeds vaker gebruikt om het zoeken, screenen, beoordelen en aannemen van kandidaten te stroomlijnen, waardoor de time-to-hire wordt verkort en de ervaring van kandidaten wordt verbeterd.

Gratis sample aanvragen van dit strategisch rapport –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/8289

Belangrijkste marktsegmenten

AI-gebaseerde sourcingplatforms: Platforms die AI-algoritmen gebruiken om kandidaten te vinden via verschillende online kanalen, waaronder vacaturesites, sociale media en professionele netwerken.

Voorspellende analyse- en assessmenttools: Tools die AI gebruiken om kandidaatgegevens te analyseren en de geschiktheid voor de functie te voorspellen op basis van vaardigheden, ervaring en culturele geschiktheid.

Chatbots en virtuele assistenten: AI-gestuurde chatbots en virtuele assistenten die in contact treden met kandidaten, vragen beantwoorden en sollicitatiegesprekken plannen, voor een naadloze kandidaatervaring.

Video-interviews en gezichtsherkenning: AI-tools die gezichtsuitdrukkingen en spraakpatronen analyseren tijdens video-interviews om de zachte vaardigheden en emotionele intelligentie van kandidaten te beoordelen.

Koop nu een premium onderzoeksrapport – krijg uitgebreid inzicht in de markt.

Laatste nieuws

Recente ontwikkelingen in de markt voor AI-werving benadrukken het dynamische karakter en de voortdurende evolutie ervan:

Uitbreiding van AI-adoptie: Bedrijven in verschillende sectoren maken steeds meer gebruik van AI-gestuurde wervingsoplossingen om de efficiëntie te verhogen en vooroordelen bij aanwervingspraktijken te verminderen.

Integratie van NLP: Natural Language Processing-technologieën worden geïntegreerd in AI-wervingstools om het parsen van cv’s, het matchen van vacatures en de communicatie met kandidaten te verbeteren.

Ethische AI-praktijken: Groeiende nadruk op ethische AI-praktijken bij werving om vooroordelen te verminderen en eerlijkheid te garanderen bij de selectie van kandidaten.

Trends voor externe medewerkers: AI-tools worden aangepast om tegemoet te komen aan de groeiende trend van werken op afstand, het vergemakkelijken van virtuele onboarding en teamintegratieprocessen.

AI-wervingsbedrijven

Verschillende bedrijven lopen voorop in de AI-wervingsmarkt, elk met innovatieve oplossingen die zijn afgestemd op de veranderende behoeften van moderne recruiters en HR-professionals:

HireVue: Bekend om zijn AI-gestuurde video-interviewplatform dat het gedrag en taalgebruik van kandidaten analyseert om te voorspellen of ze geschikt zijn voor de functie.

Talemetry (van Jobvite): Biedt AI-gestuurde marketing- en sourcingoplossingen voor werving en selectie om het vinden en binden van kandidaten te optimaliseren.

Pymetrics: Maakt gebruik van AI en op neurowetenschappen gebaseerde games om de eigenschappen van kandidaten te beoordelen en hen te matchen met geschikte functies.

Textio: Gebruikt AI om functiebeschrijvingen te analyseren en te optimaliseren voor inclusiviteit en effectiviteit bij het aantrekken van diverse kandidaten.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport (111 pagina’s, grafieken, tabellen, cijfers) over AI-wervingsmarkt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/ai-recruitment-market-8289

Drijfveren voor de markt

Er zijn verschillende factoren die de groei van de markt voor AI-werving stimuleren:

Efficiëntiewinst: AI stroomlijnt het wervingsproces, waardoor de time-to-hire korter wordt en recruiters zich kunnen richten op strategische taken.

Verbeterde kandidaatervaring: AI verbetert de betrokkenheid van kandidaten door gepersonaliseerde interacties en snellere feedback.

Datagestuurde besluitvorming: AI maakt datagestuurde aanwervingsbeslissingen mogelijk op basis van voorspellende analyses en inzichten in kandidaten.

Schaalbaarheid: AI-oplossingen kunnen grote hoeveelheden kandidaatgegevens en sollicitaties aan, waardoor de wervingsinspanningen effectief kunnen worden opgeschaald.

Vraag maatwerk aan – Vraag een aangepaste versie van het rapport aan door een aanpassingsverzoek in te dienen.

Regionaal inzicht

De markt voor AI-recruitment vertoont verschillende adoptiegraden en regelgevingslandschappen in verschillende regio’s:

Noord-Amerika: Leidt de AI recruitment markt met een hoge adoptiegraad onder tech-savvy bedrijven en startups.

Europa: Legt de nadruk op dataprivacyregelgeving zoals GDPR, wat de AI-adoptie in wervingspraktijken beïnvloedt.

Azië-Pacific: laat een snelle groei zien in AI-wervingstechnologieën, gedreven door de digitale transformatie van sectoren zoals IT en financiën.

De conclusie is dat de markt voor AI-werving blijft groeien, gedreven door technologische vooruitgang, toenemende vraag naar efficiëntie en veranderende verwachtingen van kandidaten. Nu AI-technologieën volwassen worden en regelgevende kaders evolueren, is de markt klaar voor verdere groei en innovatie. Bedrijven die AI-gedreven wervingsoplossingen omarmen, kunnen een concurrentievoordeel behalen bij het aantrekken en behouden van toptalent in het huidige dynamische arbeidsmarktlandschap.

Ontdek MRFR’s gerelateerde lopende dekking in het ICT-domein:

Markt voor logistieke automatisering –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/01/27/2373967/0/en/Logistics-Automation-Market-Expected-to-Surpass-the-Market-Value-of-USD-89-72-Billion-by-2024-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Markt voor contactloze betalingen –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/10/27/2321952/0/en/Contactless-Payment-Market-Expected-to-Grow-at-a-CAGR-of-11-2-by-2025-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Markt voor teledetectietechnologie –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/07/04/2473394/0/en/Remote-Sensing-Technology-Market-Projected-to-Garner-USD-16-35-Billion-by-2030-Growing-at-11-5-CAGR-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Markt voor verzekeringstechnologie –
https://www.globenewswire.com/news-release/2023/06/06/2683035/0/en/Insurtech-Market-Worth-USD-264-9-Billion-at-a-53-50-CAGR-Market-Research-Future-MRFR.html

AI in IoT-markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2023/06/02/2681182/0/en/AI-in-IoT-Market-to-Growing-USD-60-8-Billion-at-a-28-20-CAGR-By-2032-Market-Research-Future-MRFR.html

Intelligente markt voor procesautomatisering –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/10/07/2530241/0/en/Intelligent-Process-Automation-Market-is-Predicted-to-Hit-USD-29-38-Billion-at-a-CAGR-of-11-91-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Software Engineering-markt –
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/10/12/2533225/0/en/Software-Engineering-Market-to-Reach-USD-123-5-Billion-With-a-11-26-CAGR-by-2030-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak datagestuurde beslissingen met Wantstats.

Contacteer ons: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  AI Recruitment Market,US AI Recruitment Market,China AI Recruitment Market,UK AI Recruitment Market,AI Recruitment Market Size,AI Recruitment Market Share,AI Recruitment Market Trends