header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De omvang van de ATC-markt zal tegen 2032 naar verwachting 14,566 miljard dollar bedragen, met een CAGR van 5,9% | MRFR

Jun 26, 2024 5:00 PM ET

Luchtverkeersleiding (ATC) Marktvooruitzichten

De markt voor Air Traffic Control (ATC) werd in 2023 gewaardeerd op USD 8.296,75 miljoen en zal naar verwachting groeien van USD 8.728,73 miljoen in 2024 tot USD 14.566,2 miljoen in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,9% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032). Deze groei wordt gedreven door toenemend luchtverkeer, wat de noodzaak onderstreept voor efficiënt en veilig luchtverkeersbeheer om de veiligheid te handhaven en het gebruik van het luchtruim te optimaliseren. Aanzienlijke investeringen in de modernisering van ATC-systemen met geavanceerde technologieën zoals automatisering, data-analyse en kunstmatige intelligentie zijn essentieel om aan deze eisen te voldoen.

Gratis voorbeeldrapport aanvragen : https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/21319

Belangrijkste marktstimulator

De toename van het luchtverkeer is een primaire drijvende kracht achter de groei van de markt. De wereldwijde ATC-markt groeit snel door het toenemende volume van het luchtverkeer, waardoor een efficiënt luchtverkeersbeheer nodig is om de veiligheid te garanderen en opstoppingen te verminderen. Deze vraag stimuleert de ontwikkeling en verbetering van ATC-infrastructuur, waarbij investeringen in geavanceerde technologieën cruciaal zijn voor de toekomst van ATC. De samenwerking tussen luchtvaartautoriteiten, dienstverleners en technologieontwikkelaars is ook van vitaal belang om het toekomstige landschap van ATC vorm te geven.

Inzicht in ATC marktsegmenten

Inzicht in ATC componenten

De ATC-markt is per component onderverdeeld in hardware, software en diensten. In 2022 had het hardwaresegment het grootste aandeel, met een bijdrage van ongeveer 47% aan de marktomzet. ATC-systemen bestaan uit verschillende hardwarecomponenten die samenwerken om een veilig en efficiënt luchtverkeersbeheer te garanderen. Deze omvatten radarsystemen, communicatiesystemen, navigatiesystemen, automatiserings- & verwerkingssystemen, bewakingssystemen en back-up & redundantiesystemen.

Inzicht in ATC luchtruim

De marktsegmentatie per type dienst omvat Air Route Traffic Control Centers (ARTCC), Terminal Radar Approach Control (TRACON), Air Traffic Control Tower (ATCT) en Remote Tower (RT). Het ATCT-segment leidt de markt en beheert vliegtuigbewegingen op start- en landingsbanen, taxibanen en het directe luchtruim. ATCT verkeersleiders coördineren en rangschikken vliegtuigen voor het opstijgen en landen en zorgen voor een veilige scheiding en ordelijke operaties.

Inzichten in ATC-toepassingen

Op basis van toepassing omvat de ATC-markt communicatie, navigatie, bewaking en automatisering. In 2022 had het segment Bewaking het grootste aandeel. Bewakingssystemen in ATC bieden real-time informatie over de positie, hoogte, snelheid en andere relevante gegevens van vliegtuigen, waardoor het situationeel bewustzijn wordt verbeterd en een veilig verkeersmanagement wordt gegarandeerd.

Inzichten in ATC luchthavenomvang

De marktsegmentatie naar luchthavengrootte omvat kleine, middelgrote en grote luchthavens. In 2022 had het middelgrote segment het grootste aandeel. ATC-diensten voor middelgrote luchthavens beheren een groter volume aan luchtverkeer in vergelijking met kleinere luchthavens, met een mix van commercieel verkeer, algemene luchtvaart en mogelijk wat regionaal luchtverkeer.

ATC sector inzichten

De ATC-markt is per sector onderverdeeld in Militair en Defensie en Commercieel. Het commerciële segment had het grootste aandeel in 2022. Deze sector richt zich op het beheren van de veilige en efficiënte verplaatsing van commerciële vluchten, het coördineren van operaties, het beheren van luchtverkeersstromen, het bieden van navigatieassistentie en het waarborgen van de veiligheid van passagiers.

Gratis voorbeeldrapport aanvragen:

Regionale inzichten in ATC

Per regio bestrijken de marktinzichten Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld. Noord-Amerika vertegenwoordigde ongeveer 31% van de markt in 2022, gedreven door grote hoeveelheden luchtverkeer en geavanceerde ATC-systemen. Azië-Pacific heeft het op één na grootste marktaandeel, met een aanzienlijke groei als gevolg van economische expansie en een toegenomen vraag naar vliegreizen. De Europese ATC-markt zal naar verwachting groeien met de snelste CAGR, gekenmerkt door een dicht en complex luchtruim, toenemende vraag naar luchtvervoer en technologische vooruitgang.

Blader door diepgaand ATC-marktonderzoek Volledig toegangsverslag: https: //www.marketresearchfuture.com/reports/atc-market-21319

Belangrijkste marktspelers en inzicht in de concurrentie

De ATC-markt is zeer concurrerend, met gevestigde leveranciers die voortdurend innoveren om aan de veranderende bedrijfsbehoeften te voldoen. Belangrijke spelers zijn onder andere:

 • Honeywell International Inc.
 • Adacel Technologies Limited
 • BAE Systemen
 • Frequentis
 • Indra Sistemas SA
 • Leidos Holdings Inc.
 • Leonardo S.p.A.
 • Northrop Grumman Corporation
 • Raytheon Technologies
 • Saab AB
 • Thales Groep

Recente ontwikkelingen

 • Raytheon Technologies (juni 2023): Collins Aerospace werd geselecteerd voor acht projecten in het kader van de SESAR 3 Joint Undertaking van de Europese Unie, gericht op het verbeteren van het Digitale Europese Luchtruim door middel van geavanceerde technologieën voor luchtverkeersbeheer.
 • Saab (juni 2023): Werkt samen met Conlog Oy om het r-TWR Deployable systeem te introduceren, een draagbare remote tower luchtverkeersbeheertechnologie die is ontworpen voor expeditionaire, afgelegen en rampenbestrijdingsoperaties.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over lucht- en ruimtevaart & defensie door Market Research Future:

Demarktomvang van radarsensoren werd in 2023 geschat op USD 10,6485 miljard. De markt voor radarsensoren zal naar verwachting groeien van USD 12,1925325 miljard in 2024 tot USD 31,45808 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 12,57% tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032).

DeMilitaire Laserafstandsmeter Marktomvang werd in 2022 geschat op USD 949,5 miljoen. De markt voor militaire laserafstandsmeters zal naar verwachting groeien tot USD 1730,99 miljoen in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,9% tijdens de prognoseperiode (2022 – 2032).

De omvang vande markt voor slimme luchthavens werd in 2022 geschat op USD 37,9 miljard. De Smart Airport-markt zal naar verwachting groeien van 42,9028 miljard USD in 2024 tot 90,28 miljard USD in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 13,20% tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2030). AI wordt in toenemende mate gebruikt om de veiligheid op luchthavens te garanderen en de toename van het aantal vliegende passagiers zijn de belangrijkste marktfactoren die de groei van de markt bevorderen.

Software Defined Radio Market Research Report Information per component (zender, ontvanger, software, hulpsysteem), frequentieband (HF, VHF, UHF), platform (land, lucht, marine, ruimte), toepassing (defensie, commercieel) en regio – voorspelling tot 2032

Intercontinentale Ballistische Raket Marktonderzoeksrapport Informatie per Type (Land-gebaseerd en Onderzeeboot-gebaseerd), Bereik (boven 10.000 km en onder 10.000 km), Lading (Meerdere Kernkoppen en Enkele Kernkop) en Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Midden-Oosten Afrika en Latijns-Amerika) – Voorspelling tot 2030

De omvang van de markt voor kleine satellieten werd in 2022 geschat op USD 3,5 miljard. De markt voor kleine satellieten zal naar verwachting groeien van USD 4,1 miljard in 2024 tot USD 12,25 miljard in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 19,60% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2030).

Over de VS

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Neem contact met ons op: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor New York 10013, Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Contact us:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),

99 Hudson Street,5Th Floor New York 10013, United States of America

Sales: +1 628 258 0071 (US) +44 2035 002 764 (UK)

Email: [email protected]
Keywords:  ATC Market Size,ATC Market,ATC Market Share,ATC Market Size Growth