header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Gevaarlijke goederen logistiek markt: Potentiële groei, vraag en analyse van de belangrijkste spelers – Onderzoeksprognoses tot 2030

Jun 27, 2024 4:00 PM ET

Inzichten van Future Market Research

De logistieke markt voor gevaarlijke goederen is een kritiek segment binnen het wereldwijde ecosysteem van de toeleveringsketen, dat zorgt voor een veilig en efficiënt transport van materialen die een potentieel risico vormen voor de gezondheid, de veiligheid, het eigendom of het milieu. Deze markt omvat de behandeling, de opslag en het transport van onder andere chemicaliën, explosieven, ontvlambare stoffen, radioactieve materialen en biologisch gevaarlijke producten. De vraag naar dergelijke logistieke diensten wordt gedreven door verschillende industrieën, waaronder chemische productie, farmaceutica, olie en gas, mijnbouw en landbouw. De markt wordt gekenmerkt door strenge voorschriften, geavanceerde veiligheidsprotocollen en een voortdurende behoefte aan technologische vooruitgang.

De omvang van de logistieke markt voor gevaarlijke goederen werd in 2021 geschat op 200,97 miljard dollar. De sector van gevaarlijke logistiek zal naar verwachting groeien van 212,87 miljard dollar in 2022 tot 351,09 miljard dollar in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,45% tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2030).

Markttrends

 1. Naleving van regelgeving en veiligheidsnormen: Een van de belangrijkste trends in de logistieke markt voor gevaarlijke goederen is de toenemende nadruk op naleving van regelgeving en veiligheidsnormen. Regeringen en internationale organisaties, zoals de International Maritime Organization (IMO) en de International Air Transport Association (IATA), werken voortdurend richtlijnen bij om het veilige vervoer van gevaarlijke stoffen te garanderen. Bedrijven in deze sector moeten op de hoogte blijven van deze voorschriften en investeren in training, apparatuur en processen om hieraan te voldoen.

 2. Technologische vooruitgang: De integratie van technologie in logistieke activiteiten verandert de logistieke markt voor gevaarlijke stoffen. Innovaties zoals realtime volgsystemen, geautomatiseerde behandelingsapparatuur en geavanceerde verpakkingsmaterialen verbeteren de veiligheid en efficiëntie van het vervoer van gevaarlijke goederen. Blockchaintechnologie wint ook aan populariteit vanwege zijn potentieel om de transparantie en traceerbaarheid in de toeleveringsketen te verbeteren.

 3. Duurzaamheidsinitiatieven: Door de groeiende bezorgdheid over het milieu is er een stijgende vraag naar duurzame logistieke oplossingen. Bedrijven onderzoeken milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen, brandstofefficiënte transportmethoden en afvalverminderingspraktijken om hun impact op het milieu te minimaliseren. Bovendien zal het gebruik van elektrische en hybride voertuigen voor het transport van gevaarlijke goederen naar verwachting toenemen.

 4. Groei van e-commerce: De explosieve groei van e-commerce heeft geleid tot een toename van het vervoer van gevaarlijke stoffen, vooral in de farmaceutische en chemische sector. De behoefte aan een snelle en veilige levering van producten zoals batterijen, chemicaliën en medicijnen heeft logistieke dienstverleners ertoe aangezet hun dienstverlening en infrastructuur te verbeteren.

Download het voorbeeldrapport: https: //www.marketresearchfuture.com/sample_request/10099

Uitdagingen

 1. Complexiteit regelgeving: Navigeren door het complexe web van internationale, nationale en lokale regelgeving is een grote uitdaging voor bedrijven in de logistieke markt voor gevaarlijke goederen. Niet-naleving kan leiden tot zware boetes, wettelijke aansprakelijkheid en reputatieschade.

 2. Risicobeheer: De inherente risico’s die gepaard gaan met het vervoer van gevaarlijke stoffen vereisen robuuste strategieën voor risicobeheer. Dit omvat strenge veiligheidstrainingen voor het personeel, investeringen in gespecialiseerde apparatuur en uitgebreide noodplannen.

 3. Kostendruk: Het garanderen van veiligheid en naleving leidt vaak tot hogere operationele kosten. De behoefte aan gespecialiseerde verpakkingen, behandelingsapparatuur en verzekeringen kan de winstgevendheid aanzienlijk beïnvloeden. Bovendien maken schommelingen in brandstofprijzen en arbeidskosten de financiële druk voor logistieke dienstverleners nog groter.

 4. Veiligheidsbedreigingen: Gevaarlijke goederen zijn vaak doelwit van diefstal, vandalisme of terroristische activiteiten. Het waarborgen van de veiligheid van deze materialen tijdens het transport is van cruciaal belang en vereist geavanceerde veiligheidsmaatregelen en voortdurende controle.

Praat met analist: https: //www.marketresearchfuture.com/ask_for_schedule_call/10099

Mogelijkheden

 1. Uitbreiding in opkomende markten: De groeiende industriële activiteiten in opkomende economieën bieden aanzienlijke kansen voor de logistieke markt voor gevaarlijke stoffen. De toegenomen productie en consumptie van chemicaliën, farmaceutica en andere gevaarlijke materialen in regio’s zoals Azië-Pacific en Latijns-Amerika stuwen de vraag naar gespecialiseerde logistieke diensten.

 2. Samenwerking en partnerschappen: Het vormen van strategische partnerschappen met technologieleveranciers, regelgevende instanties en andere belanghebbenden kan logistieke bedrijven helpen hun dienstenaanbod te verbeteren en hun marktbereik uit te breiden. Samenwerking kan ook leiden tot de ontwikkeling van industriestandaarden en best practices.

 3. Digitale transformatie: Het omarmen van digitale technologieën zoals het Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI) en big data analytics kan logistieke bedrijven waardevolle inzichten geven in hun activiteiten, waardoor ze routes kunnen optimaliseren, de veiligheid kunnen verbeteren en de klantenservice kunnen verbeteren.

 4. Innovatieve oplossingen: Er is een groeiende markt voor innovatieve logistieke oplossingen die specifieke uitdagingen in het transport van gevaarlijke goederen aanpakken. Zo kan de ontwikkeling van slimme verpakkingen die de toestand van de inhoud in realtime kunnen controleren en rapporteren, de veiligheid en naleving van de regelgeving aanzienlijk verbeteren.

MRFR beschouwt de volgende bedrijven als de belangrijkste spelers op het gebied van gevaarlijke/gevaarlijke goederen logistiek – Ceva Logistics (Zwitserland),Bollore Logistics (Frankrijk),DHL (Duitsland),DSV (Denemarken),DB Schenker (Duitsland),Hellmann Worldwide Logistics (Duitsland),DGD Transport (VS),Toll Group (Australië),YRC Worldwide Inc. (VS),United Parcel Service (VS),GEODIS (Frankrijk),Rhenus Logistics (Duitsland),Agility Logistics (Koeweit),Kuehne Nagel (Zwitserland),XPO Logistics (VS)

Concluderend kan worden gesteld dat de logistieke markt voor gevaarlijke goederen snel evolueert onder invloed van regelgeving, technologische vooruitgang en de behoefte aan duurzame praktijken. Hoewel uitdagingen zoals complexe regelgeving, risicobeheer en kostendruk blijven bestaan, biedt de markt ook aanzienlijke kansen voor groei en innovatie. Door trends voor te blijven en nieuwe technologieën te omarmen, kunnen logistieke dienstverleners navigeren door de complexiteit van deze markt en zorgen voor een veilig en efficiënt transport van gevaarlijke stoffen.

Nu kopen: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=10099

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt over diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Gerelateerde rapporten:

ISO Shipping Container MarketDe ISO Shipping Container-industrie vertoont een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,2% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

LuchtvrachtmarktDe luchtvrachtindustrie vertoont een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 4,97% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

Logistieke & toeleveringsmarktDe logistieke & toeleveringsindustrie vertoont een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,20% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032).

4PL-marktDe logistieke 4PL-sector vertoont een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 7,50% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032).

Noord-Amerikaanse farmaceutische logistieke marktDe Noord-Amerikaanse farmaceutische logistieke industrie vertoont een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,00% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Dangerous-Hazardous Goods Logistics Market,Dangerous-Hazardous Goods Logistics Market Size,Dangerous-Hazardous Goods Logistics Market Share,Dangerous-Hazardous Goods Logistics Market Type,Dangerous-Hazardous Goods Logistics Market Application,Dangerous-Hazardous Goods Logistics Market Region,Dangerous-Hazardous Goods Logistics Market Research,Dangerous-Hazardous Goods Logistics Industry