header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Aluminium Extrusie Markt Huidige Trends, Vraag, Kansen & Uitdagingen tegen 2032

Jul 15, 2024 5:00 PM ET

De markt voor aluminiumextrusie heeft zich ontpopt als een belangrijk segment binnen de bredere aluminiumindustrie, gedreven door de uitgebreide toepassingen in verschillende sectoren zoals de auto-industrie, de bouw, de lucht- en ruimtevaart, elektronica en consumentengoederen. Bij aluminiumextrusie wordt aluminium gevormd door het door een gevormde opening in een matrijs te laten stromen. Met dit proces kunnen complexe profielen met een dwarsdoorsnede worden gemaakt die in talloze toepassingen kunnen worden gebruikt en voordelen bieden zoals lichtgewicht, hoge sterkte, corrosiebestendigheid en recyclebaarheid.

De omvang van de markt voor aluminiumextrusie werd in 2023 geschat op USD 83,9 miljard. Met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,20% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032) zal de aluminiumextrusie-industrie naar verwachting stijgen van USD 90,77 miljard in 2024 tot USD 170,53 miljard in 2032.

Drijfveren voor de markt

Verschillende factoren stimuleren de groei van de markt voor aluminiumextrusie. Ten eerste is de vraag naar lichtgewicht en duurzame materialen in de auto- en luchtvaartindustrie een belangrijke drijfveer. Aluminiumextrusies worden steeds vaker gebruikt in voertuigframes, structurele onderdelen en ruimtevaartonderdelen omdat ze het gewicht kunnen verlagen zonder aan sterkte in te boeten. Dit draagt bij aan een betere brandstofefficiëntie en lagere emissies, wat in lijn is met de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen.

De bouwsector draagt ook aanzienlijk bij aan de groei van de markt. Aluminiumextrusies worden veel gebruikt in ramen, deuren, gordijngevels en dakbedekkingssystemen vanwege hun esthetische aantrekkingskracht, sterkte en weerbestendigheid. De toename in de ontwikkeling van infrastructuur, vooral in opkomende economieën, heeft de vraag naar aluminiumextrusies verder aangewakkerd.

Technologische vooruitgang in extrusieprocessen en de ontwikkeling van legeringen hebben de eigenschappen en prestaties van aluminiumextrusies verbeterd, waardoor ze geschikt zijn voor een breder scala aan toepassingen. Innovaties zoals 3D-printen met aluminiumextrusies en de ontwikkeling van aluminiumlegeringen met hoge sterkte openen nieuwe wegen voor marktgroei.

Monster aanvragen @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/10688

Marktsegmentatie

De markt voor aluminiumextrusie kan worden gesegmenteerd op basis van producttype, eindgebruik en geografie.

Producttype:

  • Mill-Finished: Dit zijn extrusies die niet verder worden bewerkt na het eerste extrusieproces. Ze worden meestal gebruikt in toepassingen waar de afwerking van het oppervlak geen kritische factor is.
  • Geanodiseerd: Geanodiseerde extrusies hebben een beschermende oxidelaag die de corrosiebestendigheid verbetert en kan worden geverfd in verschillende kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor decoratieve toepassingen.
  • Poeder-gecoat: Deze extrusies hebben een poedercoating die extra bescherming en esthetische aantrekkingskracht biedt, vaak gebruikt in de bouw en consumptiegoederen.

Eindgebruiker industrie:

  • Bouw en Constructie: Dit is het grootste segment, gedreven door het uitgebreide gebruik van aluminiumextrusies in architecturale toepassingen.
  • Auto-industrie en transportsector: De toenemende focus op lichtgewicht voertuigen om de brandstofefficiëntie te verbeteren, stimuleert de vraag naar aluminiumextrusies.
  • Ruimtevaart en defensie: Aluminiumextrusies worden gebruikt in vliegtuigframes en onderdelen vanwege hun hoge sterkte-gewichtsverhouding.
  • Consumptiegoederen: Producten zoals meubilair, elektronica en sportartikelen maken gebruik van aluminiumextrusies vanwege hun lichtgewicht en duurzame eigenschappen.
  • Machines en apparatuur: Aluminium extrusies worden gebruikt in verschillende machineonderdelen en industriële apparatuur.

Geografie:

  • Noord-Amerika: De aanwezigheid van grote auto- en ruimtevaartfabrikanten stuwt de vraag naar aluminiumextrusies in deze regio.
  • Europa: Strenge regelgeving voor emissies en de aanwezigheid van een robuuste bouwsector dragen bij aan de groei van de markt.
  • Azië-Stille Oceaan: Snelle industrialisatie, verstedelijking en ontwikkeling van de infrastructuur, vooral in China en India, maken van deze regio de snelst groeiende markt.
  • Rest van de wereld: Opkomende economieën in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten maken ook een groei door als gevolg van toegenomen bouwactiviteiten.

Koop nu @ https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=10688

De belangrijkste bedrijven in de markt voor aluminiumextrusie zijn

UAJC Corporation
Constellium
Norsk Hydro ASA
China Zhongwang Holding Limited
Kaiser Aluminium
Extrudex Aluminium
Gulf Extrusions Co.
Novelis
AMG geavanceerde metallurgische groep
Hindalco Industries Ltd onder andere

INHOUDSOPGAVE

1 SAMENVATTING 19

1.1 ANALYSE VAN DE AANTREKKELIJKHEID VAN DE MARKT 21

1.1.1 DE MARKT VOOR ALUMINIUMEXTRUSIE, PER PRODUCTTYPE 22

1.1.2 MARKT VOOR ALUMINIUMEXTRUSIE, NAAR LEGERINGSTYPE 23

1.1.3 MARKT VOOR ALUMINIUMEXTRUSIE, NAAR EINDGEBRUIKER 24

1.1.4 MARKT VOOR ALUMINIUMEXTRUSIE, NAAR REGIO 25

2 MARKTINTRODUCTIE 26

2.1 DEFINITIE 26

2.2 OMVANG VAN HET ONDERZOEK 26

2.3 MARKTSTRUCTUUR 27

3 ONDERZOEKSMETHODOLOGIE 28

3.1 ONDERZOEKSPROCES 28

3.2 PRIMAIR ONDERZOEK 29

3.3 SECUNDAIR ONDERZOEK 30

3.4 SCHATTING VAN DE MARKTGROOTTE 31

3.5 TOP-DOWN EN BOTTOM-UP BENADERING 31

3.6 VOORSPELLINGSMODEL 32

3.7 lijst van aannames & BEPERKINGEN 33

Verder gaan…

Lees meer @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/aluminum-extrusion-market-10688

Uitdagingen en kansen

Ondanks de groei wordt de markt voor aluminiumextrusie geconfronteerd met uitdagingen zoals schommelingen in grondstofprijzen en de milieu-impact van aluminiumproductie. De toenemende nadruk op duurzaamheid en de ontwikkeling van milieuvriendelijke extrusieprocessen bieden echter belangrijke kansen voor marktspelers. Voor het recyclen van aluminium is slechts 5% van de energie nodig die wordt gebruikt voor de productie van primair aluminium, waardoor het een duurzame optie is die aansluit bij de principes van de circulaire economie.

Blader door meer rapporten:

Transformatoroliemarkt https://www.marketresearchfuture.com/reports/transformer-oil-market-1769

Salpeterzuurmarkt https://www.marketresearchfuture.com/reports/nitric-acid-market-2190

Magnesiumsulfaatmarkt https://www.marketresearchfuture.com/reports/magnesium-sulphate-market-2282

Markt voor chemicaliën voor ketelwaterbehandeling https://www.marketresearchfuture.com/reports/boiler-water-treatment-chemical-market-6181

Hydrazinehydraat markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/hydrazine-hydrate-market-6585

Calcietmarkt https://www.marketresearchfuture.com/reports/calcite-market-7192

Market Research Future® 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Telefoon: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) Email: [email protected]


Keywords:  Aluminum Extrusion Market,Aluminum Extrusion Market Share,Aluminum Extrusion Market Trends,Aluminum Extrusion Market Demand.