header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De smeermiddelenmarkt zal naar verwachting een sterke groei vertonen in de voorspellingsperiode 2024 tot 2032

Jul 15, 2024 4:00 PM ET

De smeermiddelenmarkt is een cruciaal onderdeel van het wereldwijde industriële landschap en omvat een breed scala aan producten die worden gebruikt om wrijving, slijtage en hitte tussen mechanische onderdelen die met elkaar in contact komen te verminderen. Deze producten, waaronder oliën, vetten en vloeistoffen, spelen een essentiële rol in het functioneren en de levensduur van machines in verschillende sectoren, zoals de auto-industrie, lucht- en ruimtevaart, scheepvaart en industrie. De markt voor smeermiddelen wordt beïnvloed door meerdere factoren, waaronder technologische vooruitgang, economische omstandigheden, milieuregelgeving en veranderende voorkeuren van klanten.

Markt Overzicht

De wereldwijde smeermiddelenmarkt kent een gestage groei, gedreven door toenemende industrialisatie en autoproductie, vooral in opkomende economieën. In 2023 werd de markt gewaardeerd op ongeveer 125 miljard USD en er wordt verwacht dat deze de komende tien jaar zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van ongeveer 5%. De vraag naar smeermiddelen is nauw verbonden met de gezondheid van de auto-industrie, die goed is voor een aanzienlijk deel van het smeermiddelenverbruik. Daarnaast dragen sectoren zoals de verwerkende industrie, de bouw, de mijnbouw en de elektriciteitsopwekking ook bij aan de vraag.

Monster aanvragen @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/5449

Soorten smeermiddelen

Smeermiddelen kunnen grofweg worden onderverdeeld in minerale, synthetische en biologische smeermiddelen.

  • Smeermiddelen op minerale basis: Deze zijn afgeleid van ruwe olie en worden het meest gebruikt vanwege hun kosteneffectiviteit en beschikbaarheid. Ze voldoen echter niet altijd aan de prestatienormen die vereist zijn voor hoogwaardige toepassingen.

  • Synthetische smeermiddelen: Deze zijn ontwikkeld om superieure prestaties te leveren in extreme omstandigheden, waaronder hoge temperaturen en drukken. Ze bieden een betere oxidatiestabiliteit, een lagere vluchtigheid en een verbeterde viscositeitsindex in vergelijking met smeermiddelen op minerale basis. Bijgevolg genieten synthetische smeermiddelen de voorkeur in krachtige automobiel- en industriële toepassingen.

  • Smeermiddelen op biologische basis: Smeermiddelen op biologische basis, gemaakt van hernieuwbare bronnen, winnen aan populariteit vanwege hun milieuvoordelen, zoals biologische afbreekbaarheid en lagere toxiciteit. Deze smeermiddelen zijn essentieel in toepassingen waar milieuvervuiling een probleem is, zoals in de scheepvaart en landbouw.

Belangrijkste drijfveren en trends

  • Technologische vooruitgang: Innovaties in smeermiddelformules verbeteren hun prestaties en efficiëntie. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van geavanceerde additieven die de antislijtage-, anticorrosie- en thermische stabiliteitseigenschappen van smeermiddelen verbeteren.

  • Milieuvoorschriften: Strenge milieuregelgeving duwt de industrie in de richting van duurzamere producten. Dit omvat de ontwikkeling van smeermiddelen met een lage uitstoot en de toenemende toepassing van smeermiddelen op biologische basis.

  • Evolutie auto-industrie: De verschuiving naar elektrische voertuigen (EV) zal de smeermiddelenmarkt naar verwachting aanzienlijk beïnvloeden. Hoewel EV minder smeermiddelen nodig hebben in vergelijking met voertuigen met verbrandingsmotoren, hebben ze nog steeds gespecialiseerde smeermiddelen nodig voor hun elektromotoren, lagers en andere onderdelen.

  • Industriële groei in opkomende economieën: De snelle industrialisatie in landen als China, India en Brazilië stimuleert de vraag naar smeermiddelen. De groei van de verwerkende industrie, de bouw en andere zware industrieën in deze regio’s is een belangrijke factor.

  • Digitalisering en IoT: De integratie van Internet of Things (IoT) in machines en apparatuur maakt betere monitoring en voorspellend onderhoud mogelijk. Slimme smeermiddelen die real-time gegevens kunnen leveren over hun toestand en prestaties worden steeds populairder.

De belangrijkste bedrijven op de smeermiddelenmarkt zijn

  • Royal Dutch Shell PLC.
  • Exxonmobil Corporation
  • Chevron
  • TotalEnergies
  • Sinopec Smeermiddelenmaatschappij
  • Petrochina Limited
  • BP PLC
  • JXTG Groep
  • Idemitsu Kosan Co. Ltd
  • FUCHS onder andere

Nu kopen @ https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=5449

Inhoudsopgave

1 Samenvatting

2 Reikwijdte van het rapport

2.1 Marktdefinitie

2.2 Reikwijdte van de studie

2.2.1 Onderzoeksdoelen

2.2.2 Veronderstellingen & Beperkingen

2.3 Marktstructuur

3 Methodologie marktonderzoek

3.1 Onderzoeksproces

3.2 Secundair onderzoek

3.3 Primair onderzoek

3.4 Prognosemodel

4 Marktlandschap

4.1 Vijfkrachtenanalyse

4.1.1 Bedreiging van nieuwkomers

4.1.2 Onderhandelingsmacht van kopers

4.1.3 Dreiging van substituten

4.1.4 Rivaliteit tussen segmenten

4.2 Waardeketen/toeleveringsketen van de wereldwijde smeermiddelenmarkt

Ga door…

Lees meer @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/lubricants-market-5449

Uitdagingen voor de markt

Ondanks de positieve vooruitzichten staat de smeermiddelenmarkt voor verschillende uitdagingen. De schommelende prijzen van grondstoffen, met name ruwe olie, kunnen de kostenstructuur van smeermiddelen beïnvloeden. Daarnaast vereist de toenemende nadruk op duurzaamheid aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling om milieuvriendelijke producten te maken. Het concurrentielandschap is ook intens, met tal van mondiale en regionale spelers die strijden om marktaandeel.

Blader door meer rapporten:

Staalverwerkingsmarkt https://www.marketresearchfuture.com/reports/steel-processing-market-2150

Markt voor industriële weefsels https://www.marketresearchfuture.com/reports/industrial-fabrics-market-7270

Markt voor transparante geleidende films https://www.marketresearchfuture.com/reports/transparent-conductive-films-market-7642

Markt voor organische katalysatoren https://www.marketresearchfuture.com/reports/organic-catalyst-market-8281

3D Printing Filament Markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/3d-printing-filament-market-8427

Isocyanaten markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/isocyanate-market-964

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street, 5Th Floor,
New York, New York 10013
United States of America
+1 628 258 0071
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Lubricants Market,Lubricants Market Share,Lubricants Market Future,Lubricants Market Trends