header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Groei van de glucosemarkt: Naar verwachting meer dan 50,83 miljard in 2032 met 5,07 CAGR

Jul 16, 2024 8:00 AM ET

Overzicht van de glucosemarkt

De glucosemarkt werd in 2021 gewaardeerd op 50,83 miljard USD en zal naar verwachting groeien tot 78,70 miljard USD in 2030. Deze groei vertegenwoordigt een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,07% tijdens de voorspellingsperiode van 2022 tot 2030.

Enkelvoudige suiker glucose is essentieel voor veel bedrijven, maar het is vooral belangrijk voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de farmaceutische industrie en de biobrandstoffenindustrie. De basisvormen ervan, zoals glucose en dextrosestroop, worden vaak gebruikt vanwege hun bruikbaarheid en aanpassingsvermogen. De glucosemarkt is aanzienlijk gegroeid door zijn toepassingen in fermentatie, het zoeten van voedsel en het leveren van energie. De markt voor glucose wordt gestimuleerd door de groeiende vraag naar verwerkte voedingsmiddelen en dranken en de groei van de farmaceutische en biobrandstofindustrie.

Belangrijkste spelers

Archer-Daniels-Midland Company (VS), Ingredion Incorporated (VS), AGRANA Beteiligungs-AG (Oostenrijk), Tate & Lyle PLC. (Verenigd Koninkrijk), Cargill, Incorporated (VS), Roquette Frères (Frankrijk), Kent Corporation (Verenigde Staten), Tereos SCA (Frankrijk), Fooding Group Limited (China) en Global Sweeteners Holdings Limited (Hong Kong).

Gratis proefexemplaar aanvragen: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/11828

Drivers van de markt

Groeiende behoefte in de voedingsmiddelen- en drankensector: Een essentieel onderdeel van voedingsmiddelen en dranken is glucose. Het wordt op grote schaal gebruikt in de productie van dranken, gebakken voedingsmiddelen, zuivelproducten en snoepgoed. De vraag naar glucose is drastisch gestegen omdat kant-en-klare levensmiddelen en dranken steeds populairder worden onder consumenten.

Groei van farmaceutische toepassingen: Glucose is een essentieel ingrediënt in de farmaceutische sector en wordt gebruikt als hulpstof in een aantal geneesmiddelen, intraveneuze vloeistoffen en orale rehydratatiebehandelingen. De vergrijzende bevolking en het steeds vaker voorkomen van chronische ziekten wakkeren de behoefte aan geneesmiddelen aan, wat de glucose-industrie stimuleert.

Toename in de productie van biobrandstoffen: Glucose is een grondstof die wordt gebruikt bij de productie van biobrandstoffen, vooral ethanol. De vraag naar glucose wordt gestimuleerd door een toename in de productie van biobrandstoffen, als gevolg van de wereldwijde drang naar schone en hernieuwbare energiebronnen.

Gezondheids- en welzijnstrends: Sportdranken en energierepen, die vaak glucose bevatten, worden steeds vaker geconsumeerd als gevolg van het toenemende bewustzijn van mensen over gezondheid en welzijn. Het toenemende gebruik van glucose in functionele voedingsmiddelen en voedingssupplementen stimuleert ook de groei van de markt.

Beperkingen en uitdagingen

Gezondheidsproblemen: Overmatige consumptie van glucose kan leiden tot aandoeningen zoals diabetes, obesitas en hartaandoeningen. De glucosemarkt ondervindt concurrentie van een verschuiving in de voorkeur van consumenten naar caloriearme en suikervrije producten, veroorzaakt door een groeiend bewustzijn van deze gezondheidsrisico’s.

Fluctuerende grondstofprijzen: Een aantal variabelen, waaronder het weer, handelsvoorschriften en de vraag van de consument, kunnen de prijs beïnvloeden van de grondstoffen die nodig zijn om glucose te produceren, zoals maïs en tarwe. De volledige productiekost van glucose kan worden beïnvloed door deze schommelingen, wat de expansie van de markt kan belemmeren.

Uitdagingen op het gebied van regelgeving: Strenge wetten met betrekking tot voedselveiligheid en kwaliteit zijn van toepassing op de glucosesector. Voor bedrijven in de markt, vooral kleine en middelgrote bedrijven, kan het moeilijk en tijdrovend zijn om aan deze vereisten te voldoen.

Kansen

Innovatie in productontwikkeling: Lopend onderzoek naar glucose en glucosederivaten kan leiden tot de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde producten. Nieuwe zakelijke mogelijkheden kunnen ontstaan door innovaties zoals functionele voedingscomponenten en caloriearme zoetstoffen.

Groei in opkomende markten: De glucosemarkt heeft veel ruimte om te groeien in opkomende markten, vooral in Azië-Pacific en Latijns-Amerika. De vraag naar bewerkte voedingsmiddelen en dranken stijgt in deze gebieden als gevolg van factoren zoals snelle verstedelijking, stijgende besteedbare inkomens en veranderende dieetvoorkeuren.

Duurzame productiepraktijken: Het gebruik van alternatieve grondstoffen en de toepassing van duurzame productietechnieken kan helpen om de problemen te verminderen die worden veroorzaakt door veranderingen in grondstofprijzen en wettelijke vereisten. Milieubewuste consumenten kunnen glucoseproducten aantrekkelijker vinden op de markt als er duurzame procedures worden gebruikt.

Volledig rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/glucose-market-11828

Marktsegmentatie

Naar producttype: Dextrose, glucosestroop en andere producten behoren tot de segmenten van de glucosemarkt. De markt wordt gedomineerd door glucosestroop omdat deze zo veel wordt gebruikt in de voedingsmiddelen- en drankensector.

Naar toepassing: De markt kan worden onderverdeeld in categorieën zoals voedingsmiddelen en dranken, geneesmiddelen, persoonlijke hygiëne en biobrandstoffen, afhankelijk van de toepassing. Door de sterke vraag naar functionele ingrediënten en zoetstoffen heeft de voedings- en drankenindustrie het grootste marktaandeel.

Naar bron: De markt kan worden onderverdeeld in subgroepen op basis van waar grondstoffen zoals tarwe en maïs vandaan komen. Vanwege de lage kosten en het hoge zetmeelgehalte is maïs de meest gebruikte grondstof.

Regionale analyse

Noord-Amerika: Door de sterke vraag van deze regio naar biobrandstoffen, medicijnen en verwerkte voedingsmiddelen en dranken, neemt de regio een groot deel van de wereldwijde glucosemarkt voor zijn rekening. De markt in deze regio wordt vooral gedreven door de Verenigde Staten.

Europa: De voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de farmaceutische industrie in Europa zijn grote afnemers van glucose, waardoor het een andere belangrijke markt is. De industrie in deze regio groeit vanwege de aanwezigheid van belangrijke marktdeelnemers en strenge voedselveiligheidsnormen.

Azië-Pacific: De markt voor glucose zal zich naar verwachting het snelst ontwikkelen in deze regio. De vraag naar glucose in deze regio wordt gestimuleerd door snelle verstedelijking, stijgende besteedbare inkomens en veranderende voedingspatronen in landen als China en India.

Gerelateerde rapporten:

OnderzoeksrapportRTD Alcoholische Dranken Markt — Wereldwijde voorspelling tot 2028

Onderzoeksrapport overde markt voor industriële enzymen — Wereldwijde voorspelling tot 2030

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd.

Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek.

Onze marktonderzoeken per product, dienst, technologie, toepassing, eindgebruiker en marktspeler voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika.

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, United States of America

Keywords:  Glucose Market Size,Glucose Market Growth,Glucose Market Share,Glucose Market Type