header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Europese markt voor huishoudelijke apparaten: Trends, producten, distributiekanalen en prognose tot 2032

Jul 17, 2024 9:00 PM ET

De Europese markt voor huishoudelijke apparaten is een dynamische en snel evoluerende sector, die wordt gekenmerkt door technologische vooruitgang, veranderende consumentenvoorkeuren en een robuust distributienetwerk. Deze blog verkent de markt per producttype, distributiekanalen en geeft een prognose voor de Europese markt voor huishoudelijke apparaten tot 2032.

In 2022 werd de waarde van de Europese markt voor huishoudelijke apparaten geschat op 116,8 miljard dollar. Verwacht wordt dat de Europese markt voor huishoudelijke apparaten tussen 2024 en 2032 zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 3,00%, van USD 120,30 miljard in 2023 tot USD 152,3 miljard in 2032.

Toegang tot volledige rapporten@ https://www.marketresearchfuture.com/reports/europe-home-appliances-market-16183

Productcategorieën

De Europese markt voor huishoudelijke apparaten kan grofweg worden onderverdeeld in grote apparaten en kleine apparaten.

Grote apparaten

Koelkasten: Koelkasten zijn niet weg te denken uit Europese huishoudens, met een toenemende vraag naar energiezuinige en slimme koelkasten. Innovaties zoals touch-screen interfaces, automatische temperatuurregeling en connectiviteit met slimme thuissystemen stimuleren de groei van de markt.

Diepvriezers: Losse vriezers zijn populair in grotere huishoudens en commerciële omgevingen. De trend naar bulkaankopen en langetermijnopslagoplossingen heeft de vraag naar energie-efficiënte en ruime vriezermodellen aangewakkerd.

Vaatwasmachines: Moderne vaatwasmachines hebben functies zoals meerdere wascycli, energie- en waterefficiëntie en slimme connectiviteit. Het gemak en de tijdbesparende voordelen van vaatwassers maken ze in heel Europa tot een veelgebruikt huishoudelijk apparaat.

Wasmachines: De vraag naar wasmachines met geavanceerde functies zoals snelle wascycli, energie-efficiëntie en smart home integratie neemt toe. Modellen met voorlader zijn vooral populair vanwege hun water- en energiebesparende voordelen.

Fornuizen en ovens: Fornuizen en ovens met multifunctionele mogelijkheden, zoals convectiekoken, stoomkoken en slimme bediening, worden steeds populairder. De trend naar gezondere kookmethodes stuwt ook de vraag naar geavanceerde kooktoestellen.

Andere grote apparaten: Deze categorie omvat toestellen zoals droogkasten, airconditioners en verwarmingssystemen. Energie-efficiëntie en slimme functies zijn de belangrijkste trends in dit segment.

Kleine apparaten

Stofzuigers: De markt voor stofzuigers evolueert met de introductie van robotstofzuigers, snoerloze modellen en HEPA-filters (High Efficiency Particulate Air). Gemak en geavanceerde reinigingsmogelijkheden zijn de belangrijkste verkoopargumenten.

Koffiemachines: De koffiecultuur is diep geworteld in Europa, wat de vraag naar een verscheidenheid aan koffiemachines stimuleert, van basisdruppelaars tot geavanceerde espressomachines. De trend naar koffiespecialiteiten thuis stimuleert de verkoop van high-end koffiemachines.

Strijkijzers: Stoomstrijkijzers en kledingstrijkers zijn populair vanwege hun efficiëntie en gebruiksgemak. Innovaties zoals snoerloze strijkijzers en automatische uitschakelfuncties trekken consumenten aan.

Broodroosters: Broodroosters met meerdere sleuven, ontdooistanden en zelfs slimme connectiviteit winnen aan populariteit. De focus ligt op gemak en maatwerk.

Grills en braadpannen: Binnengrills en elektrische braadpannen zijn in trek vanwege hun gemak en de mogelijkheid om snel gezonde maaltijden te bereiden. Eigenschappen zoals temperatuurregeling en antiaanbakoppervlakken zijn belangrijke verkoopargumenten.

Andere kleine apparaten: Dit omvat een breed assortiment producten zoals blenders, mixers en air fryers. De focus op gezondheid en gemak drijft innovatie in dit segment aan.

Europe Home Appliances Market

Distributiekanalen

De distributiekanalen voor huishoudelijke apparaten in Europa zijn divers en spelen in op verschillende consumentenvoorkeuren en winkelgewoonten.

Multibrandwinkels: Deze winkels bieden een breed scala aan merken en producten en bieden consumenten het gemak van one-stop-shopping. Ze zijn populair bij consumenten die verschillende merken en modellen willen vergelijken voordat ze een aankoop doen.

Exclusieve winkels: Exclusieve winkels of merkspecifieke winkels bieden producten van één fabrikant aan. Ze bieden een unieke winkelervaring en diepgaande kennis over de producten van het merk. Deze winkels zijn populair voor high-end en luxueuze toestellen.

Online: Het online distributiekanaal groeit snel, gedreven door het gemak van thuiswinkelen, brede productselectie en concurrerende prijzen. E-commerce platforms en websites van merken zijn de primaire online verkoopkanalen.

Andere distributiekanalen: Hieronder vallen directe verkoop, thuiswinkelnetwerken en lokale retailers. Deze kanalen richten zich op specifieke consumentensegmenten en bieden een persoonlijke winkelervaring.

Download een voorbeeld van het rapport: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/16183

De belangrijkste deelnemers op de Europese markt voor huishoudelijke apparaten zijn

Arcelik AS6

Robert Bosch GmbH6

Electrolux AB6

Haier

De’Longhi S.p.A

Gorenje Groep

LG Electronics

Samsung Electronics Co. Ltd

Whirlpool

Liebherr Groep

Panasonic

Koninklijke Philips

Marktvoorspelling tot 2032

De Europese markt voor huishoudelijke apparaten zal het komende decennium naar verwachting een gestage groei doormaken, gedreven door verschillende belangrijke factoren:

Technologische vooruitgang: Innovaties zoals smart home integratie, energie-efficiëntie en geavanceerde functies zullen naar verwachting de adoptie van nieuwe apparaten stimuleren.

Duurzaamheidstrends: Toenemend bewustzijn van milieuproblemen en strenge regelgeving voor energie-efficiëntie in Europa zullen de vraag naar milieuvriendelijke en energie-efficiënte apparaten stimuleren.

Verstedelijking en veranderingen in levensstijl: De trend naar stedelijk wonen en kleinere huishoudens zal naar verwachting de vraag naar compacte en multifunctionele apparaten stimuleren.

Economische factoren: Economische stabiliteit en stijgende besteedbare inkomens in verschillende Europese landen zullen de marktgroei ondersteunen. Economische onzekerheden in bepaalde regio’s kunnen echter een uitdaging vormen.

Consumentenvoorkeuren: De groeiende voorkeur voor gemak, gezondheid en welzijn zal de markt blijven beïnvloeden en de vraag naar apparaten die deze trends ondersteunen, stimuleren.

Tegen 2032 zal de markt naar verwachting een aanzienlijke penetratie van slimme apparaten zien, meer verkoop via online kanalen en een sterke nadruk op duurzaamheid. De focus zal liggen op het verbeteren van de consumentenervaring door middel van geavanceerde technologieën en het bieden van functies met toegevoegde waarde die tegemoet komen aan de veranderende behoeften van de Europese consument.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over consumenten en detailhandel, door Market Research Future:

Japan Beauty Market Research Report: Informatie per producttype [Persoonlijke Verzorging {Haarverzorging (Shampoo, Conditioners, Andere Producten), Huidverzorging (Gezichtsverzorgingsproducten, Lichaamsverzorgingsproducten, Lipverzorgingsproducten), Bad en Douche (Douchegels, Zeep, Andere Producten), Mondverzorging (Tandenborstels, Tandpasta, Mondspoelmiddelen, Andere Producten).

Onderzoeksrapport India Speelgoedmarkt Informatie per type speelgoed (pluche speelgoed, elektronisch speelgoed, spellen en puzzels, bouw- en constructiespeelgoed, poppen, loopwagens, sport- en buitenspeeltoestellen, peuterspeelgoed, activiteitenspeelgoed en ander speelgoed), per geslacht (uniseks speelgoed, speelgoed voor jongens en speelgoed voor meisjes), per distributiekanaal (speciaalzaken, supermarkten en hypermarkten, online en andere) – marktvoorspelling India tot 2032.

Onderzoeksrapport Roestvrijstalen Kookgerei Markt Informatie Per Type (Potten, Pannen, en Andere), Per Toepassing (Huishoudelijk Gebruik, Commercieel Gebruik, en Andere), En Per Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, en Rest van de Wereld) – Marktvoorspelling Tot 2032

Sports Apparel Market Research Report Information Per Product (Tops en T-shirts, Broeken en Panty’s, Shirts en T-shirts, en anderen), Per Demografie (Mannen en Vrouwen), Per Distributiekanaal (Online en Offline), En Per Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, en de Rest van de Wereld) -Marktvoorspelling tot 2032

MICE Market Research Report Informatie per type evenement (vergaderingen, incentives, conferenties en evenementen), per toepassing (academisch gebied, zakelijk gebied, politiek gebied, tentoonstellingen en andere) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – Marktvoorspelling tot 2032

Aquarium Market Research Report Information Per Type (Aquarium Tank, Filtratie Materiaal, Temperatuur Controle Materiaal, Verlichting Materiaal, en Zuurstof Materiaal), Toepassing (Huishoudelijk en Kantoor, Commercieel, Dierentuin, en Oceanarium), en Per Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, en Rest van de Wereld) -Marktvoorspelling tot 2032

OPMERKING: Ons team van onderzoekers bestudeert Covid19 en de invloed ervan op verschillende industrieën en waar nodig zullen we Covid19 Footprints in overweging nemen voor een betere analyse van de markt en industrieën. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika.

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, United States of America
Keywords:  Europe Home Appliances Market,Europe Home Appliances Market Size,Europe Home Appliances Market Share,Europe Home Appliances Market Trends,Europe Home Appliances Market Analysis,Europe Home Appliances Market CAGR