header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Groen staal markt: Inkomsten, Regio & Land Aandeel, Trends, Groeianalyse tot 2032

Jul 17, 2024 5:00 PM ET

Op het gebied van industriële innovatie ontpopt de markt voor groen staal zich als een baken van duurzame vooruitgang. Nu het wereldwijde bewustzijn over klimaatverandering en de impact op het milieu toeneemt, ondergaat de staalindustrie, die traditioneel bekend staat om haar hoge koolstofuitstoot, een transformatieve verschuiving naar groenere, duurzamere praktijken. Deze blog gaat in op de belangrijkste drijfveren, technologische vooruitgang, uitdagingen en toekomstperspectieven van de markt voor groen staal.

De omvang van de markt voor groen staal werd in 2022 geschat op USD 0,19 miljard. De sector Groen Staal zal naar verwachting groeien van USD 0,41 miljard in 2023 tot USD 171,40 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 112,5% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032).

Groen staal begrijpen

Groen staal verwijst naar staal dat wordt geproduceerd met behulp van processen die de koolstofuitstoot aanzienlijk verminderen in vergelijking met conventionele staalproductiemethoden. De traditionele staalproductie is sterk afhankelijk van kolen en cokes in hoogovens, wat leidt tot een aanzienlijke uitstoot van broeikasgassen. De productie van groen staal daarentegen maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen, innovatieve technologieën en alternatieve grondstoffen om de impact op het milieu te minimaliseren.

Drijfveren voor de markt

Er zijn verschillende factoren die de groei van de markt voor groen staal stimuleren:

  1. Milieuvoorschriften: Strenge overheidsvoorschriften en beleidsmaatregelen gericht op het verminderen van de koolstofvoetafdruk dwingen staalfabrikanten om groenere technologieën te gebruiken. Initiatieven zoals het emissiehandelssysteem (ETS) van de Europese Unie en de Overeenkomst van Parijs drijven industrieën in de richting van duurzame praktijken.

  2. Duurzaamheidsdoelstellingen van bedrijven: Bedrijven stellen steeds vaker ambitieuze duurzaamheidsdoelen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De staalindustrie, die een belangrijke bijdrage levert aan de wereldwijde uitstoot, staat onder druk om te innoveren en zich aan te passen aan deze doelstellingen.

  3. Vraag van de consument: Er is een groeiende voorkeur van consumenten voor milieuvriendelijke producten. Naarmate het bewustzijn over de milieu-impact van de traditionele staalproductie toeneemt, vragen zowel consumenten als bedrijven om groenere alternatieven.

  4. Technologische vooruitgang: Innovaties in staalproductietechnologieën, zoals directe reductie op basis van waterstof en elektrische vlamboogovens aangedreven door hernieuwbare energie, maken de productie van groen staal levensvatbaarder en kosteneffectiever.

Technologische innovaties

De overgang naar groen staal wordt vergemakkelijkt door verschillende baanbrekende technologieën:

  1. Reductie op basis van waterstof: Een van de meest veelbelovende technologieën is het gebruik van waterstof in plaats van kolen voor de reductie van ijzererts. Dit proces produceert waterdamp in plaats van kooldioxide, wat de uitstoot aanzienlijk vermindert.

  2. Elektrische vlamboogovens (EAF’s): EAFs, die schroot gebruiken en aangedreven worden door elektriciteit, bieden een groener alternatief voor hoogovens. In combinatie met hernieuwbare energiebronnen kunnen EAF’s staal produceren met een veel lagere koolstofvoetafdruk.

  3. Koolstofopvang en -opslag (CCS): CCS-technologieën vangen kooldioxide-emissies van de staalproductie op en slaan ze ondergronds op, zodat ze niet in de atmosfeer terechtkomen. Hoewel deze technologie zich nog in een ontwikkelingsstadium bevindt, biedt ze aanzienlijke mogelijkheden om de koolstofuitstoot van de industrie te verminderen.

Uitdagingen

Ondanks de veelbelovende vooruitzichten staat de markt voor groen staal voor verschillende uitdagingen:

  1. Hoge kosten: De initiële investering voor groene staaltechnologieën is aanzienlijk. Bedrijven hebben veel kapitaal nodig om van traditionele op groene staalproductiemethoden over te stappen.

  2. Infrastructuurvereisten: De toepassing van groene staaltechnologieën vereist nieuwe infrastructuur en het aanpassen van bestaande fabrieken, wat logistieke en financiële uitdagingen met zich meebrengt.

  3. Acceptatie door de markt: Hoewel er een groeiende vraag is naar groene producten, kan het een uitdaging zijn om belanghebbenden in de hele waardeketen te overtuigen om groen staal te omarmen.

  4. Technologische rijpheid: Veel groene staaltechnologieën bevinden zich nog in de proeffase en moeten verder worden ontwikkeld en opgeschaald om commercieel levensvatbaar te worden.

Vooruitzichten voor de toekomst

De toekomst van de markt voor groen staal ziet er veelbelovend uit, gedreven door voortdurende innovatie en een toenemende wereldwijde inzet voor duurzaamheid. Overheden en industrieën zullen waarschijnlijk nauwer samenwerken, door financiële stimulansen te bieden en beleid te creëren dat de overgang naar groen staal ondersteunt.

MRFR ziet de volgende bedrijven als de belangrijkste spelers Groen Staal Bedrijven – Nucor Corporation (Nucor Tubular Products),NIPPON STEEL CORPORATION,H2 Green Steel,Green Steel Group Inc.,Arcelor Mittal,Emirates Steel Arkan,U.S. Steel Corporation,POSCO International,JFE Steel Corporation,Jindal Steel & Power Ltd.

Concluderend kan worden gesteld dat de markt voor groen staal een cruciale stap is op weg naar een duurzamere industriële toekomst. Naarmate de technologische vooruitgang zich verder ontwikkelt en de wereldgemeenschap steeds meer prioriteit geeft aan milieuverantwoordelijkheid, zal groen staal waarschijnlijk de standaard worden voor de industrie en helpen om de koolstofvoetafdruk te verkleinen en de gevolgen van de klimaatverandering te beperken. De reis naar een wijdverspreide toepassing van groen staal kan een uitdaging zijn, maar het is een noodzakelijk en onvermijdelijk pad voor een duurzame toekomst.

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Green Steel Market,Green Steel Market Size,Green Steel Market Share,Green Steel Market Report,Green Steel Industry,Green Steel Market Growth