header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wearable AI-marktomvang, trends en vraag tegen 2032

Jul 17, 2024 2:11 PM ET

Inleiding

De markt voor draagbare AI, die de kracht van kunstmatige intelligentie combineert met het gemak van draagbare apparaten, maakt een aanzienlijke groei door. Deze AI-gestuurde wearables variëren van smartwatches en fitnesstrackers tot geavanceerde gezondheidsmonitoringsystemen en AR-brillen (augmented reality). Dit artikel gaat in op de huidige staat van de markt voor draagbare AI, belicht de belangrijkste trends en technologische innovaties en geeft toekomstverwachtingen.

Huidig marktoverzicht

De wereldwijde markt voor draagbare AI wordt momenteel geschat op ongeveer $ 18 miljard en zal de komende jaren naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van meer dan 20%. Het toenemende gebruik van draagbare apparaten, in combinatie met de vooruitgang in AI-technologie, is de drijvende kracht achter deze marktexpansie. Draagbare AI-apparaten bieden verbeterde functionaliteit en gepersonaliseerde gebruikerservaringen, waardoor ze onmisbaar zijn in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, fitness en consumentenelektronica.

Ontvang een GRATIS PDF-voorbeeld: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/21901

Belangrijkste trends

  1. Gezondheidszorg en welzijn: Draagbare AI-apparaten veranderen de gezondheidszorg door gezondheidsmonitoring in realtime en gepersonaliseerde inzichten. Apparaten zoals smartwatches en fitnesstrackers kunnen hartslag, slaappatronen en fysieke activiteit monitoren en gebruikers helpen hun gezondheid effectiever te beheren. Geavanceerde AI-algoritmen analyseren de verzamelde gegevens om gepersonaliseerde gezondheidsaanbevelingen, vroegtijdige detectie van potentiële gezondheidsproblemen en beheer van chronische ziekten aan te bieden.

  2. Fitness en sport: In de fitness- en sportsector worden draagbare AI-apparaten essentiële hulpmiddelen voor atleten en fitnessenthousiastelingen. Deze apparaten bieden gedetailleerde inzichten in prestatiegegevens, zoals verbrande calorieën, genomen stappen en trainingsefficiëntie. AI-gebaseerde wearables kunnen ook gepersonaliseerde trainingsplannen, realtime feedback en strategieën voor blessurepreventie bieden, waardoor de algehele atletische prestaties verbeteren.

  3. Consumentenelektronica: De integratie van AI in consumentenelektronica heeft geleid tot de ontwikkeling van smartwatches, AR-brillen en hearables (oordopjes met AI). Deze apparaten bieden een scala aan functionaliteiten, waaronder spraakassistenten, real-time vertaling en naadloze connectiviteit met andere slimme apparaten. De groeiende vraag van consumenten naar multifunctionele, AI-gestuurde wearables stimuleert de groei van de markt.

  4. Zakelijke en industriële toepassingen: Draagbare AI-apparaten worden steeds vaker gebruikt in bedrijven en industriële omgevingen. AR-brillen worden bijvoorbeeld gebruikt voor handsfree toegang tot informatie, hulp op afstand en verbeterde productiviteit in de productie en logistiek. AI-ondersteunde wearables verbeteren ook de veiligheid van werknemers door vitale functies en omgevingsfactoren te monitoren en gebruikers te waarschuwen voor potentiële gevaren.

Technologische innovaties

  1. Geavanceerde AI-algoritmen: De ontwikkeling van geavanceerde AI-algoritmen verbetert de mogelijkheden van wearables. Machine learning- en deep learning-modellen maken nauwkeurigere gegevensanalyse, voorspellende inzichten en real-time besluitvorming mogelijk. Deze vooruitgang is cruciaal voor toepassingen zoals gezondheidsmonitoring, fitnesstracking en gepersonaliseerde aanbevelingen.

  2. Miniaturisatie en verbeterde sensoren: Technologische vooruitgang in miniaturisatie en sensortechnologie maakt het mogelijk om compactere, lichtere en efficiëntere draagbare AI-apparaten te maken. Verbeterde sensoren leveren nauwkeurigere en meer diverse gegevens, waardoor de functionaliteit en betrouwbaarheid van wearables verbetert.

  3. Verbeterde levensduur van de batterij: De levensduur van de batterij is een kritieke factor voor draagbare apparaten. Innovaties in batterijtechnologie en energiebeheer verlengen de levensduur van wearables, waardoor gebruikers langer ononderbroken kunnen werken. Energie-efficiënte AI-algoritmen dragen ook bij aan betere prestaties van de batterij.

  4. Naadloze connectiviteit: Verbeterde connectiviteit via technologieën zoals 5G en Bluetooth Low Energy (BLE) stimuleert de toepassing van draagbare AI-apparaten. Naadloze connectiviteit maakt real-time gegevensoverdracht, integratie met andere slimme apparaten en cloud-gebaseerde gegevensopslag en -analyse mogelijk.

Koop eersteklas onderzoeksrapport: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=21901

Toekomstprojecties

  1. Marktgroei: De markt voor draagbare AI zal tegen 2030 naar verwachting meer dan 50 miljard dollar bedragen, dankzij de voortdurende technologische vooruitgang en de toenemende vraag van consumenten. De toenemende toepassingen van draagbare AI in de gezondheidszorg, fitness, consumentenelektronica en het bedrijfsleven zullen bijdragen aan deze groei.

  2. Opkomende toepassingen: In de toekomst zal wearable AI nieuwe toepassingen en use cases opleveren. Zo zouden AI-ondersteunde wearables een cruciale rol kunnen spelen bij het monitoren van de geestelijke gezondheid, door in realtime inzichten en interventies te bieden voor stress- en angstmanagement. Draagbare AI-apparaten kunnen ook worden gebruikt voor het op afstand monitoren van patiënten en telegeneeskunde, waardoor de toegankelijkheid en resultaten van de gezondheidszorg verbeteren.

  3. Verbeterde personalisatie: Toekomstige draagbare AI-apparaten zullen nog meer personalisatie bieden. AI-algoritmes zullen individuele gebruikersgegevens analyseren om aanbevelingen op maat te doen, waardoor gebruikerservaringen en resultaten verbeteren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde fitnessplannen, gezondheidsadvies op maat en adaptieve leerervaringen.

  4. Integratie met opkomende technologieën: Draagbare AI-apparaten zullen steeds meer integreren met andere opkomende technologieën zoals augmented reality (AR), virtual reality (VR) en blockchain. Deze integratie zal nieuwe functionaliteiten en toepassingen mogelijk maken, zoals meeslepende trainingservaringen, veilig delen van gegevens en verbeterde privacy voor gebruikers.

Gerelateerde rapporten:

Wereldwijde markt voor GPS-volgapparatuur

Wereldwijd onderzoeksrapport over industriële toegangscontrole – prognose 2030

Wereldwijde voedersysteem markt

IP-telefoons marktonderzoeksrapport- wereldwijde prognose 2030

Markt voor bewaking en besturing op afstand

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Wearable AI Market,Wearable AI Market Size,Wearable AI Market Share,Wearable AI Market Trends,Wearable AI Market Demand