header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Indiase primaire markt zal tegen 2032 een waarde bereiken van US$ 12.964,01 crore

Aug 9, 2024 4:00 PM ET

Overzicht van de Indiase primaire markt

De omvang vande Indiase primaire markt werd in 2023 gewaardeerd op INR 5.178,80 crore. De Indiase primerindustrie zal naar verwachting groeien tot 12.964,01 crore INR in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 10,73% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032).

De Indiase primaire markt, ook wel de “markt voor nieuwe emissies” genoemd, speelt een cruciale rol in het financiële systeem van het land door de uitgifte van nieuwe effecten, zoals aandelen, obligaties en schuldbrieven, aan investeerders te vergemakkelijken. Deze markt fungeert als brug tussen bedrijven die kapitaal willen aantrekken en investeerders die willen investeren in potentieel winstgevende ondernemingen. In de afgelopen decennia is de primaire markt in India aanzienlijk geëvolueerd als gevolg van de economische groei van het land, veranderingen in de regelgeving en de toenemende participatie van beleggers.

Evolutie en groei van de primaire markt in India

De Indiase primaire markt heeft sinds zijn ontstaan verschillende transformaties ondergaan. Aanvankelijk werd de markt gekenmerkt door een beperkt aantal openbare aanbiedingen, voornamelijk van overheidsbedrijven. De liberalisering van de Indiase economie aan het begin van de jaren negentig betekende echter een keerpunt en leidde tot een toestroom van bedrijven uit de privésector naar de primaire markt. De hervormingen die in deze periode werden doorgevoerd, waaronder de oprichting van de Securities and Exchange Board of India (SEBI), speelden een cruciale rol bij het verbeteren van de transparantie, de bescherming van beleggers en de algehele marktefficiëntie.

Sinds de liberalisering heeft de Indiase primaire markt een exponentiële groei doorgemaakt. De markt is geëvolueerd van een markt die gedomineerd wordt door een paar grote overheidsbedrijven (PSU’s) naar een gevarieerd aanbod van bedrijven uit verschillende sectoren, waaronder technologie, farmaceutica, financiële diensten en consumentengoederen. Deze diversificatie heeft niet alleen de beleggingsmogelijkheden verbreed, maar ook bijgedragen aan de verdieping van de markt.

Monster aanvragen @https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/22230

Soorten instrumenten in de primaire markt

De primaire markt in India biedt verschillende financiële instrumenten die elk een ander doel dienen voor emittenten en beleggers. De meest voorkomende instrumenten zijn:

  1. Initial Public Offerings (IPO’s): IPO’s zijn de populairste en bekendste instrumenten op de primaire markt. Bedrijven geven IPO’s uit om kapitaal op te halen door voor het eerst aandelen aan het publiek aan te bieden. Hierdoor kunnen ze hun activiteiten uitbreiden, investeren in nieuwe projecten of hun schulden afbouwen. IPO’s hebben in India sterk aan populariteit gewonnen, zowel gevestigde bedrijven als startups kiezen voor deze route om toegang te krijgen tot de groeiende groep van particuliere en institutionele beleggers.

  2. FPO’s (Follow-on Public Offerings): FPO’s zijn extra aandelen die worden uitgegeven door bedrijven die al naar de beurs zijn gegaan. Deze aanbiedingen worden meestal gebruikt om extra kapitaal op te halen na een beursgang. Met FPO’s kunnen bedrijven hun financiële positie verder versterken en uitbreidingsplannen financieren.

  3. Claimemissies: Bij claimemissies worden extra aandelen aangeboden aan bestaande aandeelhouders tegen een gereduceerde prijs. Dit stelt bedrijven in staat om kapitaal op te halen terwijl de huidige aandeelhouders de kans krijgen om hun eigendomsbelang te behouden. Claimemissies worden vaak gebruikt door bedrijven die fondsen willen werven zonder het eigendom van bestaande aandeelhouders te verwateren.

  4. Onderhandse plaatsingen: Bij onderhandse plaatsingen worden effecten verkocht aan een selecte groep beleggers, meestal institutionele beleggers of vermogende particulieren (HNI’s). Deze methode is sneller en minder gereguleerd dan een openbaar bod, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor bedrijven die snel kapitaal willen ophalen.

  5. Schuldinstrumenten: Naast aandelenkapitaal maakt de primaire markt in India ook de uitgifte van schuldinstrumenten zoals obligaties en schuldbewijzen mogelijk. Deze instrumenten bieden bedrijven een alternatieve manier om kapitaal aan te trekken zonder dat het aandelenbezit verwatert. Vooral bedrijfsobligaties hebben aan populariteit gewonnen omdat bedrijven hun financieringsbronnen willen diversifiëren.

Belangrijke bedrijven in de Indiase Primermarkt zijn onder andere.
Asian Paints
Jotun
Berger Paints India Limited
Indigo Paints Ltd
MRF Corp Ltd
Nippon Paint (India)
AkzoNobel India Ltd.
Kansai Nerolac Paints Limited
Surf Jassen
Shalimar Verven

Nu kopen @ https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=22230

Regelgeving en bescherming van investeerders

Het regelgevende kader voor de Indiase primaire markt wordt voornamelijk gecontroleerd door SEBI, die een cruciale rol speelt in het garanderen van transparantie, eerlijkheid en bescherming van beleggers. De regelgeving van SEBI heeft betrekking op verschillende aspecten van de primaire markt, waaronder de openbaarmaking van financiële informatie, prijsbepalingsmechanismen, toewijzingsprocessen en verhaal van klachten van beleggers.

Een van de belangrijkste bijdragen van SEBI was de introductie van het book-buildingproces voor beursintroducties. Met deze methode kunnen emittenten de aanbiedingsprijs bepalen op basis van de vraag van beleggers, wat leidt tot een nauwkeurigere prijsbepaling en een betere marktefficiëntie. SEBI heeft ook strenge openbaarmakingsnormen geïmplementeerd, waardoor bedrijven uitgebreide informatie moeten verstrekken over hun financiën, bedrijfsactiviteiten en risicofactoren. Deze maatregelen hebben het vertrouwen van beleggers vergroot en de informatieasymmetrie verminderd.

Verder heeft de SEBI stappen ondernomen om kleine beleggers te beschermen door een deel van de IPO’s te reserveren voor kleine beleggers en door een eerlijk toewijzingsproces te implementeren. De introductie van het Application Supported by Blocked Amount (ASBA)-systeem heeft het aanvraagproces ook gestroomlijnd, waardoor de kans op fraude is verminderd en ervoor is gezorgd dat de fondsen van beleggers alleen worden geblokkeerd voor succesvolle aanvragen.

INHOUDSOPGAVE

1 SAMENVATTING

2 MARKTINTRODUCTIE

2.1 DEFINITIE

2.2 OMVANG VAN HET ONDERZOEK

2.3 ONDERZOEKSDOEL

2.4 MARKTSTRUCTUUR

3 ONDERZOEKSMETHODOLOGIE

3.1 OVERZICHT

3.2 GEGEVENSSTROOM

3.2.1 DATAMININGPROCES

3.3 AANGESCHAFTE DATABASE:

3.4 SECUNDAIRE BRONNEN:

3.4.1 GEGEVENSSTROOM SECUNDAIR ONDERZOEK:

3.5 PRIMAIR ONDERZOEK:

3.5.1 GEGEVENSSTROOM PRIMAIR ONDERZOEK:

3.6 BENADERINGEN VOOR HET SCHATTEN VAN DE MARKTGROOTTE:

3.6.1 BENADERING VOOR HANDELSANALYSE

3.7 VOORSPELLING VAN GEGEVENS

3.7.1 TECHNIEK VOOR HET VOORSPELLEN VAN GEGEVENS

3.8 GEGEVENSMODELLERING

3.8.1 GEGEVENSMODELLERING:

3.9 TEAMS EN BIJDRAGE VAN ANALISTEN

4 MARKTDYNAMIEK

4.1 INTRODUCTIE

4.2 DRIVERS

4.2.1 GROEIENDE VRAAG VANUIT DE BOUWSECTOR IN INDIA

4.2.2 GROEI IN INFRASTRUCTUURONTWIKKELING STIMULEERT PRIMERMARKT

4.3 BELEMMERINGEN

4.3.1 STRENGE MILIEUVOORSCHRIFTEN

4.4 KANS

4.4.1 GROEIENDE RENOVATIEACTIVITEITEN IN INDIA

4.5 IMPACTANALYSE VAN COVID-19

4.5.1 INVLOED OP DE TOELEVERINGSKETEN VAN PRIMER

4.5.2 INVLOED OP DE MARKTVRAAG NAAR PRIMER

Lees verder…

Meer informatie @https://www.marketresearchfuture.com/reports/india-primer-market-22230

Uitdagingen en kansen

Ondanks de aanzienlijke groei en ontwikkeling van de Indiase primaire markt, blijven er verschillende uitdagingen bestaan. De volatiliteit van de markt, de complexiteit van de regelgeving en de onvoorspelbaarheid van het beleggerssentiment kunnen het succes van openbare biedingen beïnvloeden. Daarnaast kunnen bedrijven problemen ondervinden bij het bepalen van de juiste prijs van hun aanbod, wat kan leiden tot onderinschrijving of slechte prestaties na de beursgang.

De Indiase primaire markt biedt echter ook tal van kansen. De groeiende participatie van particuliere beleggers, de opkomst van technologiegedreven bedrijven en de toenemende belangstelling van wereldwijde investeerders onderstrepen het potentieel van de markt voor verdere expansie. De stimulans van de overheid om overheidsbedrijven te desinvesteren en de opkomst van nieuwe sectoren zoals hernieuwbare energie en e-commerce voorspellen ook veel goeds voor de toekomst van de primaire markt.

Blader door meer rapporten:

OnderzoeksrapportPolyurethaanschuim Markt – Prognose tot 2032

Onderzoeksrapportover de markt voor medische kunststoffen – Wereldwijde prognose tot 2032

Onderzoeksrapport overde tocoferylacetaatmarkt – Voorspelling voor 2032

Onderzoeksrapport overde markt voor hoogwerkers – voorspelling voor 2032

Onderzoeksrapport overde grafietmijnbouwmarkt – Prognose tot 2032

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street, 5Th Floor,
New York, New York 10013
United States of America
+1 628 258 0071
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  India Primer Market,India Primer Market Share,India Primer Market Trends,India Primer Market Demand,India Primer Market Future