header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Markt van nuttige insecten bereikt USD 4,0 miljard tegen 2032 met een groei van 5,89% CAGR

Sep 5, 2024 2:00 PM ET

Marktoverzicht nuttige insecten

Nuttige insecten zijn natuurlijke vijanden en parasieten van plagen die schade veroorzaken aan gewassen, sierplanten en tuinen. Ze spelen een cruciale rol in geïntegreerde plaagbestrijding (IPM) door de behoefte aan chemische bestrijdingsmiddelen te verminderen en duurzame landbouwpraktijken te bevorderen. Naarmate de bezorgdheid over het milieu toeneemt en de trends in biologische landbouw stijgen, wordt verwacht dat de vraag naar nuttige insecten wereldwijd aanzienlijk zal groeien. Deze blog gaat in op het marktoverzicht, de segmentatie en de regionale analyse van de markt van nuttige insecten.

De omvang van de markt voor nuttige insecten werd geschat op 2,26 (USD miljard) in 2022. De markt voor nuttige insecten zal naar verwachting groeien van 2,39 (USD miljard) in 2023 tot 4,0 (USD miljard) in 2032. Verwacht wordt dat de CAGR (groeipercentage) van de Beneficial Insects Market rond de 5,89% zal liggen tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032).

De markt van nuttige insecten wint aan populariteit naarmate meer industrieën biologische oplossingen voor ongediertebestrijding toepassen. Deze insecten worden gebruikt in de landbouw, tuinbouw, kassen, graszoden en zelfs in huis-tuinen. In plaats van te vertrouwen op synthetische chemicaliën, maken boeren en tuiniers steeds meer gebruik van deze natuurlijke vijanden om plagen onder controle te houden. Deze verschuiving wordt gedreven door verschillende factoren:

  1. Bezorgdheid over het milieu: Overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen heeft geleid tot aantasting van het milieu, bodemvergiftiging en waterverontreiniging. Nuttige insecten bieden een milieuvriendelijker alternatief en dragen bij aan een gezondere bodem en meer biodiversiteit.
  2. Duurzaamheidstrends: Biologische en duurzame landbouwmethoden zijn wereldwijd in opkomst. Als gevolg hiervan zijn boeren op zoek naar natuurlijke manieren om plagen te bestrijden en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk te verkleinen.
  3. Overheidssteun: Veel landen moedigen het gebruik van biologische bestrijdingsmethoden aan door subsidies, steun en een gunstig beleid voor boeren en bedrijven.
  4. Verhoogd bewustzijn: Naarmate het bewustzijn rond IPM en de voordelen ervan groeit, wenden meer particulieren en bedrijven zich tot nuttige insecten als onderdeel van hun ongediertebestrijdingsstrategie.

Belangrijkste spelers :

ISCA, BASF, Andermatt Biocontrol, Koppert Biological Systems, Syngenta, Neudorff, Certis, Bayer, FMC, OBP, Valent BioSciences, Biobest, Marrone Bio Innovations, Vestaron.

Klik hier voor het Premium-rapport: https: //www.marketresearchfuture.com/sample_request/22970

Markt Segmentatie

Om de dynamiek van de markt van nuttige insecten beter te begrijpen, kan deze worden gesegmenteerd op basis van het type insect, de toepassing, het doelorganisme, de teeltmethode en de eindgebruiker.

  1. Op insectentype
  • Lieveheersbeestjes: Een van de meest populaire nuttige insecten, lieveheersbeestjes, zijn natuurlijke vijanden van bladluizen, wolluizen en andere plagen met zachte organismen. Ze worden veel gebruikt in tuinen en kassen.
  • Kantvleugels: Kantvliegen staan bekend om hun vermogen om grote hoeveelheden bladluizen te verorberen en zijn een veelgebruikte keuze in IPM-strategieën.
  • Kevers: Verschillende keversoorten, zoals de roofkever, worden gebruikt om plagen zoals slakken te bestrijden.
  • Wespen: Parasitaire wespen leggen hun eitjes in gastheerinsecten, die vervolgens worden opgegeten door de wesplarven. Ze zijn effectief tegen rupsen, bladluizen en witte vliegen.
  • Vliegen: Roofvliegen, zoals zweefvliegen en tachinide vliegen, worden vaak gebruikt in de biologische landbouw om plagen zoals witte vliegen, bladsprinkhanen en rupsen te bestrijden.
  1. Door toepassing
  • Landbouw: Nuttige insecten worden veel gebruikt in de landbouw om plagen te bestrijden in gewassen zoals granen, groenten en fruit. De drang naar duurzame landbouw is een belangrijke drijfveer in dit toepassingssegment.
  • Tuinbouw: De tuinbouwsector, die de teelt van fruit, groenten en bloemen omvat, profiteert van biologische plaagbestrijding. Nuttige insecten worden ingezet om plagen te bestrijden zonder de kwetsbare planten te beschadigen.
  • Kassen: Gecontroleerde omgevingen zoals kassen hebben vaak te maken met plaagdierproblemen vanwege de hoge vochtigheid en temperatuur. Nuttige insecten bieden een effectieve oplossing zonder dat chemische fumigatie nodig is.
  • Tuinen: Huis-tuiniers zijn zich steeds meer bewust van de voordelen van het gebruik van lieveheersbeestjes, gaasvliegen en kevers voor het bestrijden van ongedierte, vooral in biologische en milieuvriendelijke tuinen.
  • Grasbeheer: Golfbanen, parken en andere recreatiegebieden maken gebruik van nuttige insecten om plaagdierpopulaties in het gras en de bodem te beheersen. Dit vermindert de behoefte aan schadelijke chemische behandelingen, waardoor de omgeving veiliger wordt voor mens en dier.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport: https: //www.marketresearchfuture.com/reports/beneficial-insects-market-22970

  1. Door Plaagdier
  • Bladluizen: Bladluizen zijn een van de meest voorkomende plagen die zich voeden met een verscheidenheid aan planten. Lieveheersbeestjes en gaasvliegen zijn bijzonder effectief in het bestrijden van bladluizenpopulaties.
  • Wittevlieg: Deze kleine vliegende insecten zijn berucht voor het beschadigen van kasplanten. Roofwespen en zweefvliegen worden gebruikt om ze te bestrijden.
  • Tripsen: Tripsen veroorzaken schade aan gewassen door zich te voeden met hun sap. Nuttige insecten zoals roofmijten en gaasvliegen worden gebruikt om ze te bestrijden.
  • Onkruid: Bepaalde insecten, zoals snuitkevers en kevers, worden gebruikt om invasief onkruid te bestrijden in landbouw- en milieuomgevingen.
  • Slakken: Roofkevers en bepaalde soorten nematoden worden vaak gebruikt om slakkenpopulaties te bestrijden, vooral in nattere klimaten.
  1. Op teeltmethode
  • Massale kweek: Bij deze methode worden nuttige insecten gekweekt in een gecontroleerde omgeving en uitgezet in velden of kassen. Het massale kweekproces zorgt voor een constante aanvoer van insecten die in verschillende ecosystemen kunnen worden geïntroduceerd.
  • Wildvang: In sommige gevallen worden nuttige insecten in het wild verzameld en in landbouwgebieden geïntroduceerd. Deze methode is echter minder gebruikelijk vanwege zorgen over duurzaamheid en de impact op natuurlijke populaties.
  • Biofabrieken: Biofabrieken zijn faciliteiten waar nuttige insecten in grote aantallen worden gekweekt. Deze fabrieken komen steeds meer voor naarmate de vraag naar natuurlijke plaagbestrijdingsmethoden toeneemt.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over landbouw door Market Research Future:

Regionale analyse

De markt van nuttige insecten heeft een wereldwijd bereik, maar bepaalde regio’s lopen voorop bij de toepassing van biologische bestrijdingsmethoden.

  1. Noord-Amerika

Noord-Amerika is een van de grootste markten voor nuttige insecten, gedreven door de groei van biologische landbouw, overheidssteun voor duurzame landbouw en een toenemend bewustzijn van de milieueffecten van chemische bestrijdingsmiddelen. In de VS en Canada wordt steeds meer gebruik gemaakt van nuttige insecten in zowel de commerciële landbouw als thuis tuinieren. Het gebruik van biologische bestrijders in grootschalige landbouwbedrijven neemt snel toe, vooral in het agrarische hart van Californië.

  1. Europa

Europa is een belangrijke speler op de wereldwijde markt van nuttige insecten, met landen als Duitsland, Nederland en Frankrijk als koplopers. De Europese Unie heeft strenge regels voor het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en stimuleert de toepassing van biologische bestrijdingsmethoden. De focus op duurzame landbouw en biologische producten stimuleert de vraag naar nuttige insecten in de regio.

  1. Azië-Stille Oceaan

De markt voor nuttige insecten in de regio Azië-Pacific groeit snel door de uitbreiding van biologische landbouwpraktijken en de toenemende vraag naar chemievrije voedingsproducten. Landen als China, India en Australië investeren in biologische bestrijdingsmethoden om de duurzaamheid van de landbouw te verbeteren. De opkomst van beschermde landbouw, zoals kassen, in de regio stimuleert ook de vraag naar nuttige insecten.

Gerelateerde rapporten:

Seed Cotton Market Size werd geschat op 14,68 (USD Billion) in 2022. De Seed Cotton Market Industry zal naar verwachting groeien van 15,13 (USD miljard) in 2023 tot 19,9 (USD miljard) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de katoenzaadmarkt zal naar verwachting rond de 3,09% liggen tijdens de verwachte periode (2024 – 2032).

De omvang van de groentezadenmarkt werd geschat op 8,13 (USD miljard) in 2022. De Groentezadenmarkt zal naar verwachting groeien van 8,47 (USD miljard) in 2023 tot 12,2 (USD miljard) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de Groentezadenmarkt zal naar verwachting rond de 4,14% liggen tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032).

De omvang van de markt voor vermicompost wordt geschat op 1.252,9 (USD miljard) in 2022. De Vermicompost-markt zal naar verwachting groeien van 1.340,23 (USD miljard) in 2023 tot 2.458,9 (USD miljard) in 2032. De verwachting is dat de CAGR (groeipercentage) van de Vermicompostmarkt tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032) rond de 6,97% zal liggen.

De omvang van de Kapsalonmarkt werd geschat op 188,66 (USD miljard) in 2022. Er wordt verwacht dat de Kapsalonmarkt zal groeien van 195,32 (USD miljard) in 2023 tot 267,02 (USD miljard) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de Hair Salon Services-markt zal naar verwachting rond de 3,53% liggen tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032).

De omvang van de markt voor kettingzagen werd in 2022 geschat op 11,89 (miljard USD). De industrie van de kettingzaag zal naar verwachting groeien van 12,35 (Miljard USD) in 2023 tot 17,4 (Miljard USD) in 2032. Verwacht wordt dat de CAGR (groeipercentage) van de Kettingzaag Markt rond de 3,89% zal liggen tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032).

De omvang van de Myclobutanil-markt werd in 2022 geschat op 0,21 (miljard USD). De Myclobutanil-markt zal naar verwachting groeien van 0,22 (Miljard USD) in 2023 tot 0,35 (Miljard USD) in 2032. Verwacht wordt dat de CAGR (groeipercentage) van de Myclobutanil-markt tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032) rond de 5,25% zal liggen.

De omvang van de Spelt Tarwe Markt werd geschat op 0,09 (USD Miljard) in 2022. De Spelt Tarwe Markt Industrie zal naar verwachting groeien van 0,1 (USD Miljard) in 2023 tot 0,16 (USD Miljard) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de Spelt Tarwe Markt zal naar verwachting rond de 5,68% liggen tijdens de voorspelde periode (2024 – 2032).

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR) en Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Om op de hoogte te blijven van de technologie en het werkproces van de industrie, plant MRFR vaak & bijeenkomsten met experts uit de industrie en industriële bezoeken voor zijn onderzoeksanalisten.

Contact Market Research Future Office No. 104, Pentagon 4 Magarpatta City, Hadapsar, Pune 411013 Maharashtra, India Tel. (0) 91 8411985042 / 020 640000195 E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Beneficial Insects Market,Beneficial Insects Market Size,Beneficial Insects Market Share