header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Marktomvang Texturiseermiddelen voor Voedingsmiddelen voorspeld op USD 19,27 miljard in 2032, 4,58% CAGR

Sep 5, 2024 11:44 AM ET

Overzicht van de markt voor voedseltexturiserende middelen:

De markt voor texturiseermiddelen voor voedingsmiddelen heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door de stijgende vraag naar bewerkte voedingsmiddelen en kant-en-klare maaltijden, samen met een toegenomen focus op het verbeteren van de sensorische eigenschappen van voedingsmiddelen. Texturiseermiddelen zijn additieven die worden gebruikt om de textuur, het uiterlijk en het mondgevoel van voedsel en dranken te veranderen, waardoor ze aantrekkelijker worden voor consumenten. Deze middelen spelen een cruciale rol in de samenstelling van voedingsmiddelen door de stabiliteit, consistentie en houdbaarheid te verbeteren. Omdat consumenten blijven zoeken naar visueel aantrekkelijke voedingsproducten van hoge kwaliteit, zal de markt voor texturiseermiddelen naar verwachting gestaag groeien. Volgens een rapport van Market Research Future zal de wereldwijde markt voor texturiseermiddelen naar verwachting groeien met een aanzienlijke CAGR tijdens de prognoseperiode, gedreven door innovaties in voedseltechnologie en de stijgende populariteit van plantaardige alternatieven.

De markt voor texturiseermiddelen voor voedingsmiddelen werd in 2022 gewaardeerd op USD 12,31 miljard en zal naar verwachting groeien tot USD 12,87 miljard in 2023. Vooruitkijkend wordt verwacht dat de markt tegen 2032 ongeveer 19,27 miljard USD zal bedragen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van ongeveer 4,58% tijdens de voorspellingsperiode van 2024 tot 2032.

Food Texturizing Agents Market

De belangrijkste bedrijven op de markt voor Texturiseermiddelen voor Voedingsmiddelen zijn:

Cargill, Hansen, Ashland, Tate Lyle, Ingredion, DSM, Solvay, Kerry Group, Palsgaard, Lonza, Corbion, Archer Daniels Midland Company, DuPont, GELITA, FMC Corporation.

Marktsegmentatie:

De markt voor texturiseermiddelen voor voedingsmiddelen kan worden gesegmenteerd naar bron, functie en toepassing. Inzicht in deze segmenten geeft een uitgebreid beeld van de marktdynamiek en helpt belanghebbenden geïnformeerde beslissingen te nemen.

  1. Naar bron

– Texturiseermiddelen op plantaardige basis:

Plantaardige texturiseermiddelen zijn afgeleid van natuurlijke bronnen zoals fruit, groenten, zaden en granen. Veelgebruikte plantaardige stoffen zijn pectine, cellulose, zetmeel en guarpitmeel. Deze middelen worden geprefereerd vanwege hun natuurlijke oorsprong, clean-label aantrekkingskracht en geschiktheid voor vegetarische en veganistische diëten. Met de groeiende voorkeur van consumenten voor plantaardige diëten zal de vraag naar plantaardige texturiseermiddelen naar verwachting aanzienlijk stijgen. Het plantaardige segment zal naar verwachting een dominant aandeel in de markt hebben door de toenemende vraag naar natuurlijke en biologische voedingsproducten.

– Texturiseermiddelen op dierlijke basis:

Texturiseermiddelen op dierlijke basis zijn afgeleid van dierlijke bronnen, zoals gelatine verkregen uit collageen dat gevonden wordt in dierenhuid, botten en bindweefsel. Gelatine wordt veel gebruikt in zoetwaren, zuivelproducten en desserts vanwege de uitstekende gelerende, stabiliserende en verdikkende eigenschappen. Het segment op dierlijke basis wordt echter geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van de groeiende veganistische en vegetarische bevolking en zorgen over dierenwelzijn en duurzaamheid. Ondanks deze uitdagingen blijft de vraag naar texturiseermiddelen op dierlijke basis in bepaalde traditionele markten stabiel.

  1. Op basis van functie

– Emulgatoren:

Emulgatoren helpen mengsels van olie en water te stabiliseren, voorkomen scheiding en verbeteren de textuur. Ze worden vaak gebruikt in bakkerijproducten, sauzen, dressings en verwerkt voedsel. Emulgatoren zoals lecithine, mono- en diglyceriden en polysorbaten zijn essentieel voor het behouden van de gewenste textuur en consistentie in een breed scala aan voedingsmiddelen.

– Stabilisatoren:

Stabilisatoren helpen de consistentie en textuur van voedingsmiddelen te behouden door scheiding van ingrediënten te voorkomen. Gebruikelijke stabilisatoren zijn carrageen, guarpitmeel en xanthaangom. Ze worden gebruikt in zuivelproducten, sauzen en dranken om de stabiliteit te verbeteren en de houdbaarheid te verlengen.

– Verdikkingsmiddelen:

Verdikkingsmiddelen worden gebruikt om de viscositeit van voedingsmiddelen te verhogen zonder hun andere eigenschappen te veranderen. Maïszetmeel, agar en pectine zijn populaire verdikkingsmiddelen die worden gebruikt in soepen, sauzen en desserts. Ze zorgen voor een gewenst mondgevoel en verbeteren de algehele eetervaring.

– Geleermiddelen:

Geleermiddelen, zoals gelatine, agar en pectine, worden gebruikt om een gelachtige consistentie te creëren in voedingsmiddelen. Ze worden veel gebruikt in zoetwaren, jam, gelei en desserts. Geleermiddelen helpen om de structuur van voedingsmiddelen vast te zetten, waardoor ze visueel aantrekkelijker en smakelijker worden.

Gratis voorbeeldrapport aanvragen – Ontvang een gratis voorbeeldrapport om de waardevolle inzichten en gegevens te bekijken die wij bieden.

  1. Per toepassing

– Zuivelproducten:

In de zuivelindustrie worden texturiseermiddelen gebruikt om de consistentie, het mondgevoel en de stabiliteit van producten zoals yoghurt, kaas en ijs te verbeteren. Ze helpen bij het behouden van de gewenste textuur en voorkomen synerese, wat de scheiding is tussen vloeistof en vaste stoffen in zuivelproducten.

– Bakkerijproducten:

Texturiseermiddelen spelen een cruciale rol in de bakkerij-industrie door de textuur en houdbaarheid van gebakken producten te verbeteren. Emulgatoren en stabilisatoren worden vaak gebruikt in brood, cake en gebak om de deegverwerking, het volume en de zachtheid van de kruimels te verbeteren.

– Vleesproducten:

In de vleesverwerking worden texturisatoren gebruikt om de waterretentie, textuur en sappigheid van vleesproducten te verbeteren. Ze zijn essentieel in vleeswaren zoals worsten, hamburgers en nuggets om het mondgevoel en de algehele kwaliteit te verbeteren.

– Dranken:

In de drankenindustrie worden texturiseermiddelen gebruikt om emulsies te stabiliseren, het mondgevoel te verbeteren en de algehele sensorische ervaring te verbeteren. Ze worden vaak gebruikt in producten zoals smoothies, gearomatiseerde melk en energiedrankjes.

Regionale analyse:

De markt voor texturiseermiddelen voor voedingsmiddelen is geografisch onderverdeeld in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld. Elke regio vertoont een unieke marktdynamiek die wordt beïnvloed door consumentenvoorkeuren, regelgeving en economische omstandigheden.

– Noord-Amerika:

Noord-Amerika is een leidende markt voor texturiseermiddelen voor voedingsmiddelen, gedreven door de grote vraag naar verwerkte en gemaksvoeding. De goed gevestigde voedingsmiddelen- en drankenindustrie in de regio, in combinatie met een groeiende trend naar clean-label en natuurlijke ingrediënten, ondersteunt de groei van de markt. De VS levert een belangrijke bijdrage aan de markt in deze regio, met een aanzienlijke consumptie van bakkerij-, zuivel- en vleesproducten.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport (128 pagina’s) over de markt voor texturiseermiddelen voor voedingsmiddelen: https://www.marketresearchfuture.com/reports/food-texturizing-agents-market-25423

– Europa:

Europa is een andere belangrijke markt voor voedseltexturiseermiddelen, die wordt gekenmerkt door een sterke voorkeur voor hoogwaardige en innovatieve voedingsproducten. De strenge regelgeving voor voedselveiligheid in de regio en de toenemende aandacht voor duurzaamheid en natuurlijke ingrediënten hebben geleid tot een grotere vraag naar texturiseermiddelen op plantaardige basis. Landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn belangrijke markten binnen de regio.

– Azië-Pacific:

De regio Azië-Pacific zal naar verwachting de snelste groei doormaken in de markt voor texturiseermiddelen voor voedingsmiddelen, gedreven door snelle verstedelijking, veranderende eetgewoonten en stijgende besteedbare inkomens. De toenemende populariteit van gemaksvoedsel en de expansie van de voedselverwerkende industrie in landen als China en India zijn belangrijke aanjagers van de marktgroei in deze regio.

– Rest van de wereld:

De rest van de wereld, inclusief Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika, biedt ook groeimogelijkheden voor de markt van texturiseermiddelen voor voedingsmiddelen. De toenemende invoering van westerse eetgewoonten, in combinatie met een groeiende voedselverwerkende sector, stuwt de vraag in deze regio’s.

De markt voor texturiseermiddelen voor voedingsmiddelen is klaar voor een aanzienlijke groei, die wordt gestimuleerd door de stijgende vraag naar verwerkte en gemaksvoeding, de vooruitgang in de levensmiddelentechnologie en de toenemende voorkeur van de consument voor natuurlijke en ‘clean-label’ producten. Omdat de markt zich blijft ontwikkelen, richten fabrikanten zich op innovatie en duurzaamheid om te voldoen aan de veranderende behoeften van consumenten en wettelijke vereisten. Dankzij voortdurend onderzoek en ontwikkeling zal de markt voor texturiseermiddelen voor voedingsmiddelen de komende jaren naar verwachting tal van groei- en expansiemogelijkheden bieden.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over Voeding, Dranken & Nutrition Industry by Market Research Future:

Magere Melk Markt: https://www.marketresearchfuture.com/reports/skimmed-milk-market-25142

Markt voor kruidenoliën en oleoharsen: https://www.marketresearchfuture.com/reports/spice-oils-and-oleoresin-market-25161

Stevia Product Markt: https://www.marketresearchfuture.com/reports/stevia-product-market-24863

Suikervrije koekjesmarkt: https://www.marketresearchfuture.com/reports/sugar-free-cookie-market-24924

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken per product, dienst, technologie, toepassing, eindgebruiker en marktspeler voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor. New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: sales@marketresearchfut:ure.com Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor.
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: sales@marketresearchfut:ure.com
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Food Texturizing Agents Market,Global Food Texturizing Agents Market,Food Texturizing Agents Market Size,Food Texturizing Agents Market Share,Food Texturizing Agents Market Trends,Food Texturizing Agents Market Overview,Food Texturizing Agents Market Research