header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Omvang van de geconcentreerde thermische zonne-energiemarkt, reikwijdte, wereldwijde industrietrends, groei, concurrentiestrategie, kansen en prognose voor 2032

Sep 18, 2024 4:27 PM ET

Geconcentreerde thermische zonne-energie marktoverzicht

In de onderzoeksdocumenten van MRFR staat dat in het onderzoeksrapport Concentrated Solar Thermal Market Information by Application, Technology, End-User, Capacity and Region – Forecast Till 2032, de omvang van de geconcentreerde thermische zonne-energiemarkt naar verwachting zal groeien van USD 6,84 miljard in 2023 tot USD 20,5 miljard in 2032, met een CAGR van 12,97% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032). De waarde van de geconcentreerde thermische zonne-energiemarkt werd in 2022 geschat op USD 6,06 miljard.

Geconcentreerde thermische zonne-energiesystemen (CST) gebruiken spiegels of lenzen om zonlicht op een klein oppervlak te concentreren en zo hoge temperaturen te genereren, die kunnen worden gebruikt om elektriciteit of warmte te produceren of industriële processen aan te drijven. In tegenstelling tot fotovoltaïsche systemen kan CST thermische energie opslaan, waardoor zelfs tijdens perioden zonder zon elektriciteit kan worden opgewekt. De wereldwijde CST-markt is gegroeid door de toenemende vraag naar hernieuwbare energie, de vooruitgang in energieopslag en het ondersteunende overheidsbeleid. Het speelt een cruciale rol bij het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen, met name in zonrijke regio’s zoals Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Australië.

Download Onderzoeksmonster met Industrie-inzichten:

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/25243

Belangrijkste spelers

Torresol Energie

Ausra

TSK

SkyFuel

SolarReserve

Abengoa

Solar Millennium

Enel Groene Stroom

Sener

Heliogen

SENER

BrightSource Energie

Acciona

Marktsegmentaties

Toepassingsvooruitzichten Geconcentreerde Zonthermische Markt

Energieopwekking

Industriële proceswarmte

Waterontzilting

Technologische vooruitzichten geconcentreerde zonnewarmte

Parabolische trog

Zonnetoren

Lineaire Fresnel

Geconcentreerde Zonthermische Markt Vooruitzichten Eindgebruikers

Nutsbedrijven

Onafhankelijke energieproducenten

Industriële bedrijven

Gemeenten

Vooruitzichten Geconcentreerde Zonthermische Marktcapaciteit

50 MW

50-100 MW

100-300 MW

300 MW en meer

Regionale vooruitzichten geconcentreerde zonnethermische markt

Noord-Amerika

Europa

Zuid-Amerika

Azië en de Stille Oceaan

Midden-Oosten en Afrika

Koop dit eersteklas onderzoeksrapport op:

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=25243

Marktdynamiek

De CST-markt wordt beïnvloed door meerdere factoren. Een belangrijke drijfveer is de toenemende aandacht voor het wereldwijd terugdringen van koolstofemissies, waardoor investeringen in hernieuwbare energie worden gestimuleerd. Daarnaast biedt het vermogen van CST om thermische energie op te slaan een voordeel ten opzichte van fotovoltaïsche (PV) systemen, waardoor een stabiele stroomvoorziening tijdens bewolkte perioden of ‘s nachts wordt gegarandeerd.

Omgekeerd heeft CST te maken met uitdagingen vanwege de hogere initiële kapitaalkosten in vergelijking met PV-systemen, en de effectiviteit is afhankelijk van de beschikbaarheid van direct zonlicht, waardoor de toepassing beperkt is tot zonrijke gebieden. Bovendien heeft de markt te maken met hevige concurrentie van snel dalende PV-kosten, wat het groeipotentieel van CST beïnvloedt.

Drijfveren voor de markt

Een van de belangrijkste drijfveren voor de CST-markt is de wereldwijde drang naar schone energieoplossingen om klimaatverandering tegen te gaan. Landen stellen steeds meer doelen voor hernieuwbare energie en voeren ondersteunend beleid in, zoals teruglevertarieven, belastingvoordelen en subsidies, waardoor de ontwikkeling van CST wordt gestimuleerd. Het vermogen van de technologie om te integreren met thermische opslagsystemen maakt het nog aantrekkelijker, omdat het zorgt voor stabiliteit en betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet.

Een andere drijfveer is de groeiende vraag naar energie in afgelegen en industriële gebieden, waar CST-installaties zowel elektriciteit als proceswarmte kunnen leveren. Daarnaast wint CST aan populariteit omdat het fossiele brandstoffen kan vervangen in industriële verwarmingstoepassingen, waardoor de uitstoot in de industriële sector afneemt.

Ga naar het volledige rapport:

https://www.marketresearchfuture.com/reports/concentrated-solar-thermal-market-25243

Beperkingen in de markt

Ondanks de voordelen zijn er verschillende factoren die de groei van de CST-markt afremmen. Hoge aanloopkosten en de complexiteit van CST-systemen vormen een grote uitdaging. In tegenstelling tot PV, dat modulairder en schaalbaarder is geworden, vereisen CST-systemen vaak grootschalige projecten en aanzienlijke investeringen in infrastructuur, waardoor ze minder geschikt zijn voor kleinschalige toepassingen.

Bovendien is CST afhankelijk van veel direct zonlicht, waardoor het alleen in specifieke geografische regio’s kan worden toegepast. De dalende kosten van zonne-PV en oplossingen voor batterijopslag hebben ook voor stevige concurrentie gezorgd, waarbij veel regio’s voor PV hebben gekozen vanwege de betaalbaarheid en schaalbaarheid.

Belangrijkste trends

Verschillende trends bepalen de evolutie van de CST-markt. Een van de belangrijkste is de toenemende integratie van CST met energieopslagtechnologieën, met name gesmolten-zoutopslag, wat de flexibiliteit en betrouwbaarheid van het systeem vergroot. Hybride systemen die CST combineren met andere hernieuwbare bronnen, zoals wind of PV, worden ook steeds populairder.

Technologische innovaties, zoals verbeteringen in heliostaatontwerpen en materialen, helpen de kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren. Regeringen richten zich steeds meer op het koolstofvrij maken van industriële sectoren, waardoor er kansen ontstaan voor CST in industriële verwarmingstoepassingen. Bovendien worden landen met overvloedig zonlicht, zoals Spanje, Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten, wereldleiders op het gebied van de toepassing van CST.

Regionale analyse

Het regionale landschap van de CST-markt wordt gedomineerd door zonrijke gebieden. Noord-Amerika heeft een aanzienlijke groei laten zien, met name in de VS, waar gunstig beleid en grootschalige projecten in staten als Californië en Nevada de invoering van CST hebben gestimuleerd. Europa, en dan met name Spanje, is een van de eerste landen die CST-technologie toepassen. De groei in Europa is echter vertraagd door lagere subsidies en concurrentie van PV.

In de regio Azië-Pacific investeren landen als India en China zwaar in CST-projecten als onderdeel van hun bredere doelstellingen voor hernieuwbare energie. De regio biedt een enorm potentieel vanwege de groeiende energiebehoefte en de gunstige klimatologische omstandigheden. Landen in het Midden-Oosten en Afrika, met name die in de MENA-regio, zijn ook in opkomst als belangrijke spelers, met grootschalige CST-projecten die worden ontwikkeld om de overvloedige zonne-energiebronnen in de regio te benutten.

Toprapporten: –

Steam Methane Reforming Blue Hydrogen marktomvang, groei, trends, verslag 2032

Omvang, groei, trends, verslag 2032van de houtlogistiekmarkt

Windturbine Automatisering Marktomvang, Groei, Trends, Verslag 2032

Biomassaketels met houtpellets Marktgrootte, groei, trends, Verslag 2032

Verslag 2032 overwerking en onderhoud van windturbines | MRFR

Fossiele brandstof gestookte watermarkt: omvang, groei, trends, verslag 2032

Flexibele Batterijen Marktomvang, Aandeel & Groeiverslag 2032

Lng vulstation marktgrootte, groei, trends, verslag 2032

Marktgrootte, groei, trends, verslag 2032voor lithiumsiliciumbatterijen

Omvang, groei, trends, verslag 2032van de motorfietsaandrijflijnmarkt

Over:

Market Research Future® (onderdeel van WantStats Research and Media Pvt. Ltd.) heeft gespecialiseerde onderzoeksanalisten op het gebied van Aerospace & Defense, Automotive, C & M, Energy & Power, F & B, Healthcare & Pharmaceutical, ICT, Industrial Equipment, Packaging Construction & Mining en Semiconductor.

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. De aanpak van MRFR combineert de eigen informatie met verschillende gegevensbronnen om de klant een uitgebreid inzicht te geven in de laatste belangrijke ontwikkelingen, verwachte gebeurtenissen en over welke actie te ondernemen op basis van deze aspecten.

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Concentrated Solar Thermal Market,Concentrated Solar Thermal Market Size,Concentrated Solar Thermal Market Scope,Concentrated Solar Thermal Market Share,Concentrated Solar Thermal Market Demand,Concentrated Solar Thermal Market Growth,Concentrated Solar Thermal Market Trends