header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De agrarische herverzekeringsmarkt zal naar verwachting 37,54 miljard dollar bereiken in 2032

Sep 20, 2024 6:00 PM ET

Overzicht agrarische herverzekeringsmarkt

De wereldwijde agrarische herverzekeringsmarkt staat op het punt om gestaag te groeien nu de agrarische industrie steeds meer manieren zoekt om de inherente risico’s van de landbouw te beheren. De markt wordt geschat op 23,3 miljard dollar in 2022 en zal naar verwachting groeien naar 24,44 miljard dollar in 2023 en 37,54 miljard dollar bereiken in 2032. Deze groei, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 4,88% van 2024 tot 2032, benadrukt de cruciale rol van herverzekering bij het beperken van de risico’s die samenhangen met landbouwproductie, zoals klimaatverandering, natuurrampen en marktvolatiliteit.

Dit artikel gaat in op de belangrijkste drijfveren van de agrarische herverzekeringsmarkt, onderzoekt het groeiende belang ervan en analyseert de trends en uitdagingen die het toekomstige traject bepalen.

Belangrijkste spelers

  • Algemeen Herverzekeringsbedrijf
  • Liberty Wederzijdse Verzekeringsgroep
  • Arch Capital Group Ltd
  • Zurich Verzekeringsgroep Ltd
  • Munich Herverzekering Compa
  • Everest Re Group Ltd.
  • Hannover Herverzekeringsmaatschappij
  • Willis Towers Watson Plc
  • Tokio Marine Holdings Inc
  • Marsh McLennan Cos Inc
  • Aon plc
  • Zwitserse Herverzekeringsmaatschappij
  • QBE Verzekeringsgroep Ltd
  • PartnerRe Ltd.
  • Scor Se SA
  • Fidelis Verzekeringsholding Beperking

Ontvang een gratis PDF-voorbeeld> https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/23926

Inzicht in landbouwherverzekering

Landbouwherverzekering is de overdracht van risico van verzekeraars (primaire verzekeraars) naar herverzekeraars, die ermee instemmen om alle of een deel van de claims te dekken die kunnen voortvloeien uit landbouwverzekeringspolissen. Boeren en landbouwbedrijven kopen verzekeringen om zich te beschermen tegen verliezen als gevolg van slecht weer, mislukte oogsten, veeziektes en andere onvoorspelbare factoren. Herverzekeraars bieden financiële steun aan deze verzekeringsmaatschappijen, waardoor ze dekking kunnen bieden tegen betaalbaardere tarieven en grotere risico’s kunnen nemen zonder hun financiële stabiliteit in gevaar te brengen.

Landbouwherverzekering is een essentieel onderdeel geworden van het wereldwijde kader voor risicobeheer, dat een vangnet biedt voor boeren en de duurzaamheid van landbouwactiviteiten verzekert in het licht van steeds volatielere milieu- en economische omstandigheden.

Belangrijkste drijvende krachten achter de marktgroei

  1. Toenemende klimaatrisico’s en natuurrampen

De toenemende frequentie en ernst van klimaatgerelateerde gebeurtenissen, zoals droogte, overstromingen, orkanen en bosbranden, zijn belangrijke factoren die de groei van de agrarische herverzekeringsmarkt stimuleren. Klimaatverandering heeft de landbouwproductie aanzienlijk beïnvloed, waardoor het voor boeren moeilijker is geworden om weerpatronen te voorspellen en oogsten van gewassen en vee te beheren. Als gevolg hiervan groeit de vraag naar verzekeringsoplossingen die bescherming bieden tegen klimaatgerelateerde verliezen.

Herverzekeraars spelen een cruciale rol bij het verschaffen van de benodigde financiële capaciteit voor verzekeraars om landbouwpolissen aan te bieden die klimaatrisico’s dekken. Deze trend zal zich naar verwachting voortzetten naarmate de klimaatverandering toeneemt, waarbij boeren en verzekeraars op zoek gaan naar herverzekeringen om hun activiteiten te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

  1. Stijgende wereldwijde vraag naar voedsel

De wereldbevolking zal tegen 2050 naar verwachting bijna 10 miljard mensen tellen, waardoor de vraag naar voedselproductie zal toenemen. Naarmate de wereldwijde vraag naar voedsel toeneemt, staan boeren onder druk om hun landbouwproductie te verhogen en tegelijkertijd de risico’s te beheersen die gepaard gaan met hogere productieniveaus. Herverzekering helpt deze risico’s te beperken door verzekeraars de capaciteit te geven om grootschalige landbouwactiviteiten te dekken en te beschermen tegen verliezen als gevolg van misoogsten, plagen of marktverstoringen.

Deze groeiende behoefte aan herverzekeringsoplossingen die grotere en complexere landbouwrisico’s kunnen dekken, zal naar verwachting de groei van de markt in het komende decennium aanwakkeren.

  1. Overheidssteun en subsidies

Overheden over de hele wereld erkennen het belang van agrarisch risicobeheer en hebben beleid geïmplementeerd om boeren te ondersteunen bij het beheren van hun blootstelling aan risico’s. Veel landen bieden subsidies voor landbouwverzekeringspremies, waardoor het voor boeren betaalbaarder wordt om dekking te krijgen. Dit heeft op zijn beurt de vraag naar herverzekering doen toenemen, aangezien verzekeraars op zoek zijn naar financiële steun om het groeiende volume aan landbouwpolissen aan te kunnen.

De betrokkenheid van de overheid bij landbouwverzekeringsprogramma’s, vooral in regio’s met een hoge blootstelling aan klimaatrisico’s, zal naar verwachting de groei van de landbouwherverzekeringsmarkt verder stimuleren. In landen als de Verenigde Staten en India bijvoorbeeld hebben door de overheid gesubsidieerde oogstverzekeringsprogramma’s de overstap naar landbouwverzekeringen aanzienlijk gestimuleerd, waardoor de vraag naar herverzekeringen is toegenomen.

  1. Technologische vooruitgang in risicobeoordeling

De integratie van technologie in de beoordeling van landbouwrisico’s heeft de nauwkeurigheid van verliesvoorspellingen en risicomodellering verbeterd. Satellietbeelden, analyses van weergegevens en precisielandbouwinstrumenten helpen verzekeraars en herverzekeraars om de risico’s van landbouw beter te begrijpen. Dankzij deze vooruitgang kunnen verzekeringsproducten beter worden afgestemd op de specifieke risico’s van individuele boeren of regio’s.

Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, zullen herverzekeraars beter in staat zijn om landbouwrisico’s te beoordelen en te prijzen, wat zal resulteren in efficiëntere en kosteneffectievere herverzekeringsoplossingen. Deze technologische verschuiving zal waarschijnlijk de algehele groei van de agrarische herverzekeringsmarkt bevorderen doordat risicobeheer toegankelijker en betrouwbaarder wordt.

Markttrends die de toekomst vormgeven

  1. Parametrische verzekeringsoplossingen

Parametrische verzekering is een innovatieve benadering die uitkeert op basis van vooraf gedefinieerde parameters, zoals weersomstandigheden of opbrengstniveaus, in plaats van traditionele schade-evaluaties. Dit type verzekering is bijzonder geschikt voor de landbouw, waar weersgerelateerde verliezen kunnen worden gekwantificeerd aan de hand van meetbare gegevenspunten, zoals regenval of temperatuur.

Herverzekeraars kiezen steeds vaker voor parametrische verzekeringsmodellen om boeren die getroffen worden door ongunstige weersomstandigheden sneller en efficiënter uit te betalen. Naarmate parametrische oplossingen aan populariteit winnen, zullen ze naar verwachting de groei van de agrarische herverzekeringsmarkt stimuleren door flexibelere en snellere dekkingsopties te bieden.

  1. Uitbreiding in opkomende markten

Opkomende markten in regio’s zoals Azië-Pacific, Latijns-Amerika en Afrika zullen naar verwachting een belangrijke rol spelen in de groei van de agrarische herverzekeringsmarkt. Deze regio’s zijn sterk afhankelijk van landbouw voor economische ontwikkeling en voedselzekerheid, maar zijn ook bijzonder kwetsbaar voor klimaatrisico’s en natuurrampen.

Naarmate overheden en internationale organisaties werken aan een beter beheer van landbouwrisico’s in deze regio’s, zal de vraag naar herverzekeringen naar verwachting toenemen. Herverzekeraars richten zich steeds meer op het uitbreiden van hun aanwezigheid in opkomende markten en bieden oplossingen op maat om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van boeren in deze gebieden.

  1. Meer samenwerking tussen verzekeraars en herverzekeraars

De samenwerking tussen primaire verzekeraars en herverzekeraars wordt steeds belangrijker nu beide partijen samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor risicobeheer in de landbouwsector. Herverzekeraars bieden hun expertise op het gebied van risicomodellering, gegevensanalyse en productontwikkeling aan om verzekeraars te helpen uitgebreidere en betaalbare polissen voor boeren te ontwikkelen.

Deze trend naar meer samenwerking zal naar verwachting resulteren in meer aangepaste en flexibele herverzekeringsoplossingen, waarvan uiteindelijk het hele ecosysteem van landbouwverzekeringen zal profiteren.

Uitdagingen voor de agrarische herverzekeringsmarkt

  1. Hoge volatiliteit van verliezen

Landbouw is van nature volatiel, met risico’s zoals klimaatverandering, plagen en marktschommelingen die het moeilijk maken om verliezen nauwkeurig te voorspellen. Voor herverzekeraars kan deze hoge volatiliteit leiden tot aanzienlijke financiële risico’s, vooral na grootschalige natuurrampen.

Het beheren van deze volatiliteit vereist geavanceerde risicobeoordelingstools en gediversifieerde portefeuilles om het risico te spreiden over verschillende regio’s en soorten landbouwactiviteiten. De onvoorspelbaarheid van landbouwverliezen blijft echter een belangrijke uitdaging voor de sector.

  1. Beperkte toegang tot herverzekering in ontwikkelingsregio’s

Hoewel de vraag naar landbouwverzekeringen in ontwikkelingsregio’s toeneemt, kan de toegang tot herverzekering beperkt zijn door een gebrek aan infrastructuur, financiële kennis en regelgeving. Kleinschalige boeren in deze regio’s kunnen moeite hebben om verzekeringsdekking te krijgen en verzekeraars kunnen problemen ondervinden bij het aanbieden van polissen zonder voldoende herverzekeringssteun.

Om deze belemmeringen aan te pakken moet er meer geïnvesteerd worden in onderwijs, infrastructuur en hervormingen in de regelgeving om herverzekering toegankelijker te maken in achtergestelde markten.

Koop premie-onderzoeksrapport> https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=23926

Regionaal inzicht

  1. Noord-Amerika

Noord-Amerika is een leidende markt voor landbouwherverzekering, gedreven door de hoge adoptie van landbouwverzekeringen en steunprogramma’s van de overheid, zoals het U.S. Federal Crop Insurance Program. De blootstelling van de regio aan klimaatrisico’s, zoals droogte en orkanen, stimuleert ook de vraag naar herverzekeringsoplossingen.

  1. Europa

Europa heeft een gevestigde landbouwherverzekeringsmarkt, met landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk als koplopers op het gebied van herverzekeringsproducten. Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van de Europese Unie biedt ondersteuning voor risicobeheer in de landbouw, wat de vraag naar herverzekering verder stimuleert.

  1. Azië-Stille Oceaan

De regio Azië-Pacific zal naar verwachting een aanzienlijke groei doormaken in de agrarische herverzekeringsmarkt vanwege de grote agrarische sector en de kwetsbaarheid voor natuurrampen. Landen als China, India en Indonesië voeren steeds meer landbouwverzekeringsprogramma’s in, wat de vraag naar herverzekering stimuleert.

  1. Latijns-Amerika

De Latijns-Amerikaanse agrarische herverzekeringsmarkt zit ook in de lift, gedreven door de afhankelijkheid van de regio van de landbouw en de blootstelling aan klimaatgerelateerde risico’s. Met name Brazilië en Argentinië zijn in opkomst. Met name Brazilië en Argentinië zijn belangrijke markten voor herverzekering omdat zij de risico’s van grootschalige landbouwactiviteiten willen beheren.

Lees meer artikelen

Markt voor kredietbemiddeling

Markt voor hedgefondsen

Markt voor betaalkaarten

Debetkaartenmarkt

Markt voor virtuele kaarten

Vrachtverzekeringsmarkt

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: +1 628 258 0071(US)
+44 2035 002 764(UK
Email: [email protected]


Keywords:  Agriculture Reinsurance Market,Agriculture Reinsurance Market Size,Agriculture Reinsurance Market Share,Agriculture Reinsurance Market Growth,Agriculture Reinsurance Market Trends