header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De stijgende vraag stuwt de markt voor getextureerde erwteneiwitten naar USD 5,2 miljard tegen 2032 met een CAGR van 10,62%.

Sep 21, 2024 1:00 PM ET

Marktoverzicht getextureerde erwteneiwitten

De omvang van de markt voor getextureerde erwteneiwitten zal naar verwachting 5,2 miljard USD bedragen in 2032, met een CAGR van 10,62% in 2024-2032.

De markt voor getextureerde erwteneiwitten is klaar voor een aanzienlijke groei in de komende jaren. Het toenemende gebruik in vleesalternatieven, zuivelvervangers en eiwitrijke snacks vergroot de aantrekkingskracht op gezondheidsbewuste consumenten en atleten. De markt wordt verder gestimuleerd door het toenemende veganisme, lactose-intolerantie en het toenemende bewustzijn van de rol van eiwitten in gezondheid en welzijn. Getextureerde erwteneiwit heeft ook het voordeel dat het een duurzaam gewas is dat minder water en land nodig heeft dan dierlijke eiwitbronnen, wat verder aansluit bij de vraag van consumenten naar milieuvriendelijke producten.

Textured erwteneiwit is een plantaardig eiwit afkomstig van erwten, voornamelijk gele en groene erwten, en wordt verwerkt in verschillende texturen en vormen, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is in voedingsproducten. Als duurzame, glutenvrije en allergeenvrije eiwitbron wint getextureerde erwteneiwit aan populariteit in een markt die wordt gedreven door de stijgende vraag naar plantaardige diëten. Consumenten stappen steeds vaker af van dierlijke eiwitten vanwege gezondheids-, milieu- en ethische bezwaren, waardoor erwteneiwit als ideaal alternatief steeds meer ingang vindt.

Gratis sample @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/25299

Belangrijkste spelers

Cargill, The Scoular Company, Burcon NutraScience Corporation, PlantPlus Foods, AGT Foods, Axiom Foods, Ingredion Incorporated, SPI Pharma, Puris Proteins, Emsland Group, Univar Solutions, Farbest Brands, Almendra Proteins

Markt Segmentatie

De markt voor getextureerde erwteneiwitten kan worden gesegmenteerd naar toepassing, bron, vorm, textuur en biologische certificering, die elk een essentieel onderdeel vormen in het begrijpen van de marktdynamiek.

Naar toepassing

Vleesvervangers: Erwteneiwit wordt veel gebruikt in plantaardige vleesvervangers vanwege de vleesachtige textuur en het hoge eiwitgehalte. Naarmate de plantaardige vleesindustrie zich uitbreidt, aangewakkerd door merken als Beyond Meat en Impossible Foods, is getextureerd erwteneiwit een belangrijk ingrediënt geworden. Het biedt de textuur en kauwbaarheid die nodig zijn om vlees na te bootsen, waardoor het de voorkeur geniet voor vegetarische en veganistische burgers, worstjes en nuggets.

Alternatieven voor zuivel: Erwteneiwit wint ook terrein in zuivelalternatieven. Omdat de vraag van consumenten naar zuivelvrije alternatieven toeneemt vanwege lactose-intolerantie en ethische overwegingen, wordt getextureerd erwteneiwit gebruikt in producten zoals plantaardige melk, kaas en yoghurt. Het voegt een romige textuur en eiwitboost toe aan deze zuivelalternatieven, waardoor het een gewild ingrediënt wordt.

Bakkerijproducten: Het gebruik van erwteneiwit in bakkerijproducten neemt toe omdat fabrikanten het eiwitgehalte van hun producten willen verhogen en tegelijkertijd willen voldoen aan glutenvrije en veganistische diëten. Erwteneiwit met structuur kan worden toegevoegd aan brood, cake en koekjes om hun voedingsprofiel te verbeteren zonder afbreuk te doen aan smaak of textuur.

Supplementen en dranken: Erwteneiwit is populair in eiwitpoeders, supplementen en dranken omdat het een schoon merk is en een hoge voedingswaarde heeft. Het wordt vaak toegevoegd aan eiwitshakes, energiedrankjes en maaltijdvervangende repen om te voldoen aan de voedingsbehoeften van atleten, bodybuilders en fitnessenthousiastelingen. Naarmate de vraag naar plantaardige voedingssupplementen toeneemt, wordt getextureerd erwteneiwit steeds populairder.

Dierenvoeding: Naast toepassingen in menselijke voeding wordt getextureerde erwteneiwit ook steeds meer gebruikt in de dierenvoedingsindustrie. De stijgende trend van plantaardige diëten voor huisdieren stimuleert fabrikanten om erwteneiwit te verwerken in diervoeding, wat een eiwitrijk, licht verteerbaar alternatief biedt voor traditionele eiwitten op basis van vlees.

Door bron

Gele erwt: Gele erwten domineren de markt voor getextureerde erwteneiwitten vanwege hun hogere eiwitgehalte en neutrale smaak, waardoor ze ideaal zijn voor een breed scala aan voedingsproducten. Gele erwteneiwit wordt vaak gebruikt in vleesalternatieven, supplementen en zuivelvervangers en biedt een compleet aminozuurprofiel.

Groene erwt: Groene erwt eiwit, hoewel niet zo gangbaar als gele erwt eiwit, wordt nog steeds gebruikt in bepaalde producten waar de licht aardse smaak het recept aanvult. Groene erwten zijn een goede bron van eiwitten en vezels, waardoor ze een populaire optie zijn voor gezondheidsbewuste consumenten.

Andere erwten: Andere erwtenvariëteiten kunnen ook worden gebruikt om getextureerde erwteneiwit te produceren, hoewel ze minder vaak voorkomen. Deze soorten kunnen worden gebruikt in nichetoepassingen of specifieke productformules.

Op vorm

Droog getextureerd erwteneiwit: Deze vorm wordt het meest gebruikt in voedingstoepassingen. Het is gemakkelijk op te slaan, te verwerken en op te nemen in droge mixen, waardoor het ideaal is voor eiwitpoeders, bakkerijmixen en instantmaaltijden. Fabrikanten geven de voorkeur aan droog erwteneiwit vanwege de lange houdbaarheid en het transportgemak.

Erwteneiwit met gehydrateerde textuur: gehydrateerd erwteneiwit, vaak gebruikt in kant-en-klare producten zoals vlees- en zuivelalternatieven, heeft een vleesachtige textuur en kan direct worden opgenomen in formules. Deze vorm wordt vaak gebruikt door voedselfabrikanten die ingrediënten zoeken die de textuur van dierlijke eiwitten nabootsen in eindproducten.

Op textuur

Brokken: Erwteneiwit in brokvorm wordt gebruikt in plantaardige vleesvervangers zoals hamburgerpasteitjes, gehaktballen en worstjes. Brokjes bieden een dichte, vezelige textuur die het mondgevoel van traditioneel vlees nabootst, waardoor ze een populaire keuze zijn voor vleesanalogen.

Vlokken: Erwteneiwitvlokken worden gebruikt in producten waar een dunnere, knapperigere textuur gewenst is, zoals gebakken producten en snacks. Ze geven een lichte, luchtige textuur aan crackers, chips en ontbijtgranen.

Poeder: Erwten eiwitpoeder wordt gebruikt in dranken, eiwitrepen en supplementen. Het mengt gemakkelijk met vloeistoffen, waardoor het ideaal is voor eiwitshakes, smoothies en maaltijdvervangers. Erwteneiwit in poedervorm wordt ook vaak gebruikt in bakkerijtoepassingen en andere droge voedselmixen.

Gehakt: Gehakt erwteneiwit biedt een fijngemalen textuur die gebruikt kan worden in producten als taco’s, pastasauzen en vullingen voor plantaardig vlees. Deze vorm is populair voor het creëren van een gemalen vleestextuur in verschillende voedingsproducten.

Door biologische certificering

Biologisch: De vraag naar biologische producten stijgt, gedreven door consumenten die op zoek zijn naar clean label, non-GMO en chemicaliënvrije voedingsproducten. Biologisch getextureerde erwteneiwit spreekt deze markt aan, omdat het een plantaardig eiwit biedt dat vrij is van synthetische pesticiden, herbiciden en meststoffen.

Niet-biologisch: Niet-biologische getextureerde erwteneiwit is op grotere schaal beschikbaar en meestal minder duur dan zijn biologische tegenhanger. Het blijft een populaire keuze voor veel fabrikanten die op zoek zijn naar hoogwaardig plantaardig eiwit tegen lagere kosten.

Volledig rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/textured-pea-protein-market-25299

Regionale analyse

Noord-Amerika: Noord-Amerika domineert de markt voor getextureerde erwteneiwitten, gedreven door de sterke vraag naar plantaardige vlees- en zuivelalternatieven. De VS is de grootste markt, met een groeiend aantal gezondheidsbewuste consumenten die kiezen voor veganistische en flexitarische diëten. Canada is als grote producent van erwten ook een belangrijke speler op de markt. De aanwezigheid van innovatieve voedingsbedrijven en toenemende investeringen in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van plantaardige eiwitten ondersteunen de groei van de markt in deze regio.

Europa: Europa is een andere belangrijke markt voor getextureerde erwteneiwitten, met landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk die voorop lopen in de consumptie van plantaardige voedingsmiddelen. De focus van de Europese Unie op duurzaamheid, dierenwelzijn en voedselinnovatie stimuleert de vraag naar alternatieve eiwitten. Textured erwteneiwit wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van vlees- en zuivelvervangers tot bakkerij- en snackproducten.

Azië-Pacific: De regio Azië-Pacific maakt een snelle groei door in de markt voor getextureerde erwteneiwitten, vooral in landen als China, Japan en Australië. Naarmate het bewustzijn van de gezondheidsvoordelen van plantaardige eiwitten toeneemt, groeit de vraag naar producten op basis van erwteneiwit. De grote vegetarische bevolking in de regio en de toenemende bezorgdheid over milieuduurzaamheid stimuleren de markt verder.

Gerelateerde rapporten

Aminozuurformulemarkt

Markt voor Diepvriesvoeding

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldberoemd marktonderzoeksbureau dat een breed scala aan diensten aanbiedt, compleet met nauwkeurige en precieze analyses over diverse markten, deelmarkten en doelgroepen. Onze aanpak is een combinatie van uitgebreide informatie en meerdere gegevensbronnen die helpen de klant een uitputtend begrip te geven van de laatste belangrijke ontwikkelingen, naast toekomstige gebeurtenissen en welke maatregelen en beslissingen op basis daarvan genomen moeten worden.

Ons snelgroeiende marktonderzoeksbureau is gewapend met een deskundig team van onderzoeksanalisten dat zich richt op het verzamelen van bruikbare gegevens en analyses op het gebied van economische en technologische vooruitgang. Onze deskundige analisten voeren industriële bezoeken uit in een poging om betrouwbare en nauwkeurige informatie van gevestigde marktdeelnemers te verkrijgen. Een van onze belangrijkste doelstellingen is om de klant goed op de hoogte te houden van alle lucratieve kansen en uitdagingen rondom verschillende wereldwijde markten. We bieden onze klanten stapsgewijze begeleiding door middel van consulting en strategische diensten, zodat ze tot een praktische en effectieve beslissing kunnen komen.

Neem contact met ons op: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika.

Contactgegevens:

Contact us:
Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, United States of America
Keywords:  Textured Pea Protein Market,Global Textured Pea Protein Market,Textured Pea Protein Market Size,Textured Pea Protein Market Share,Textured Pea Protein Market Trends,Textured Pea Protein Market Growth,Textured Pea Protein Market Analysis