header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor dimethyltereftalaat zal tegen 2032 29,07 miljard dollar bereiken en groeien met een CAGR van 2,3%.

Sep 27, 2024 4:00 PM ET

De markt voor dimethyltereftalaat (DMT) verwijst naar de wereldwijde productie en consumptie van dimethyltereftalaat (DMT), een chemische verbinding die voornamelijk wordt gebruikt als grondstof bij de productie van polyethyleentereftalaat (PET) en polyestervezels. DMT is een essentieel tussenproduct bij de productie van verschillende polyesterproducten, waaronder vezels, films en harsen. Het wordt geproduceerd door de verestering van tereftaalzuur met methanol en vindt zijn toepassingen in industrieën zoals textiel, verpakking, auto’s en elektronica.

De markt voor dimethyltereftalaat (DMT) werd in 2022 geschat op 23,15 miljard USD. De markt zal naar verwachting groeien van 23,68 miljard USD in 2023 tot 29,07 miljard USD in 2032. Er wordt verwacht dat de markt een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van ongeveer 2,3% zal bereiken tijdens de voorspellingsperiode van 2024 tot 2032.

De wereldwijde vraag naar DMT wordt grotendeels gedreven door het gebruik ervan in de textiel- en verpakkingsindustrie, waar het wordt gebruikt voor de productie van synthetische vezels, PET-flessen en films. Polyester, de meest gebruikte toepassing van DMT, wordt veel gebruikt in textiel en kleding vanwege zijn duurzaamheid, kreukbestendigheid en veelzijdigheid. Bovendien is DMT een cruciaal onderdeel in de productie van technische kunststoffen en hoogwaardige polymeren die in verschillende industriële toepassingen worden gebruikt.

Ontvang een monster @: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/22554

De DMT-markt wordt echter geconfronteerd met uitdagingen die te maken hebben met de beschikbaarheid van substituten zoals gezuiverd tereftalaatzuur (PTA), dat kosteneffectiever is en DMT heeft vervangen in veel polyesterproductieprocessen. Daarnaast wordt de marktdynamiek beïnvloed door bezorgdheid over het milieu en toenemende regelgeving met betrekking tot het gebruik van plastic producten.

Belangrijkste marktdrivers

Hoge vraag naar polyester producten: De groei van de textielindustrie en het wijdverbreide gebruik van polyester in stoffen is een belangrijke drijfveer voor de DMT-markt.

Stijgende vraag naar PET-verpakkingen: Het toenemende gebruik van PET-flessen en -verpakkingen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie vanwege hun lichtgewicht, duurzame en recycleerbare eigenschappen stimuleert de vraag naar DMT.

Beveilig uw bestelling@:

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=22554

Groei in de auto- en elektronica-industrie: Het gebruik van DMT bij de productie van hoogwaardige kunststoffen en films voor auto-onderdelen en elektronische apparaten is een groeifactor.

Dimethyltereftalaat (DMT) markt Bedrijven zijn:

Reliance Industries Limited, Teijin Limited, Eastman Chemical Company, LyondellBasell Industries Holdings B.V., Zhejiang Satellite Petrochemical, LG Chem, Indorama Ventures Public Company Limited, Mitsubishi Chemical Corporation, Sabic, BASF SE, PTT Chemical Public Company Limited, Jiangsu Sanfangxiang Chemical Group, Hengli Group, Lotte Chemical Corporation, Ube Industries, Ltd., Ltd., Ltd., Ltd., Ltd., Ltd..

Belangrijkste marktbeperkingen

Substitutie door gezuiverd tereftalaatzuur (PTA): PTA is een goedkoper alternatief voor DMT en heeft het in veel toepassingen vervangen, wat de groei van de DMT-markt beperkt.

Bezorgdheid over het milieu: Het groeiende milieubewustzijn met betrekking tot plasticvervuiling en niet-afbreekbare materialen heeft geleid tot regelgeving die de productie en het gebruik van DMT beïnvloedt.

Volatiliteit in grondstofprijzen: Schommelingen in de kosten van grondstoffen, vooral petrochemicaliën, beïnvloeden de productiekosten van DMT en kunnen de stabiliteit van de markt beïnvloeden.

Kansen:

Opkomende economieën: De groei in opkomende markten zoals Azië-Pacific, vooral in India en China, biedt kansen voor DMT-producenten door de groeiende textiel- en verpakkingsindustrie.

Ontwikkeling van biogebaseerde alternatieven: De toenemende aandacht voor duurzaamheid en de ontwikkeling van milieuvriendelijke en biogebaseerde polyesterproducten zou nieuwe perspectieven kunnen openen voor DMT-producenten.

Technologische vooruitgang in polyesterproductie: Innovaties in polyester- en PET-productietechnologieën zouden de toepasbaarheid van DMT in nieuwe sectoren zoals 3D-printmaterialen en geavanceerde composieten kunnen vergroten.

Uitdagingen

Toegenomen concurrentie van PTA: Omdat PTA de polyesterproductie blijft domineren, staan DMT-fabrikanten voor de uitdaging om hun marktaandeel te behouden.

Druk van de regelgeving: Regeringen over de hele wereld voeren strengere milieuregels in voor de productie en het gebruik van plastic, wat het groeipotentieel van DMT in sommige regio’s beïnvloedt.

Eisen op het gebied van duurzaamheid: De drang naar duurzamere, recycleerbare en milieuvriendelijkere materialen zet fabrikanten onder druk om groenere alternatieven te ontwikkelen of de ecologische voetafdruk van producten op basis van DMT te verbeteren.

INHOUDSOPGAVE

1. SAMENVATTING

1.1. Markt Overzicht

1.2. 1.3. Belangrijkste bevindingen

1.3. Markt segmentatie

1.4. 1.5. Concurrentielandschap

1.5. 1.6. Uitdagingen en kansen

1.6. 1.7. Toekomstperspectieven

2. MARKTINTRODUCTIE

2.1. Definitie

2.2. Reikwijdte van de studie

2.2.1. Doelstelling van het onderzoek

2.2.2. Veronderstelling

2.2.3. Beperkingen

3. ONDERZOEKSMETHODOLOGIE

3.1. Overzicht

3.2. Gegevensontginning

3.3. Secundair onderzoek

3.4. Primair onderzoek

3.4.1. Primaire interviews en informatieverzamelingsproces

3.4.2. Uitsplitsing van primaire respondenten

3.5. 3.5. Prognosemodel

3.6. Schatting van de marktgrootte

3.6.1. Bottom-up benadering

3.6.2. Top-down benadering

3.7. 3.7. Driehoeksmeting

3.8. Validatie

4. MARKTDYNAMIEK

4.1. Overzicht

4.2. Stuurprogramma’s

4.3. Beperkingen

4.4. Kansen

Blader door meer rapporten:

Metallurgische cokesmarkt

Onderzoeksrapportover de markt voor thermische tape – Wereldwijde prognose tot 2032

Residential Remodeling marktonderzoeksrapport – Wereldwijde voorspelling tot 2032

Onderzoeksrapport overde bouw van zwembaden – Wereldwijde voorspelling tot 2032

Marktonderzoeksrapport over inloopkoelers – Wereldwijde voorspelling tot 2032

Atomic Layer Deposition Market Research Report – Wereldwijde voorspelling tot 2032

Onderzoeksrapport overde markt voor commerciële biertapsystemen – Wereldwijde prognose tot 2032

Automatisch grasmaaiers marktonderzoeksrapport – Wereldwijde prognose tot 2032

Plastic plakband markt onderzoeksrapport – Wereldwijde voorspelling tot 2032

Glasgevuld Nylon Marktonderzoeksrapport – Wereldwijde voorspelling tot 2032

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 Email: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street, 5Th Floor,
New York, New York 10013
United States of America
+1 628 258 0071
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Dimethyl Terephthalate Market,Dimethyl Terephthalate Market share