header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De omvang van de markt voor bewaringsdiensten zal naar verwachting USD 6,9 miljard bereiken in 2032

Oct 7, 2024 7:00 PM ET

Inzicht in de markt voor bewaringsdiensten

De markt voor bewaarnemingsdiensten, een essentiële sector binnen de financiële dienstverleningssector, zal de komende tien jaar naar verwachting een gestage groei doormaken. In 2022 werd de marktomvang geschat op USD 3,35 miljard en er wordt verwacht dat deze zal stijgen tot USD 3,6 miljard in 2023. Tegen 2032 zal de markt naar verwachting aanzienlijk groeien tot USD 6,9 miljard, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 7,48% van 2024 tot 2032.

Wat zijn bewaringsdiensten?

Bewaringsdiensten hebben betrekking op het beschermen van de financiële activa van een klant, waaronder effecten, obligaties en andere vormen van investeringen. Deze diensten worden meestal aangeboden door banken of financiële instellingen die optreden als bewaarders en zorgen voor de veiligheid, bewaring en administratie van activa voor institutionele beleggers, fondsen en individuele klanten. Bewaringsdiensten zijn cruciaal voor vermogensbescherming, fondsbeheer en naleving van de regelgeving en bieden een essentiële beveiligingslaag in het financiële ecosysteem.

De belangrijkste bedrijven in de markt voor bewaringsdiensten zijn onder andere:

  • Société Générale S.A.
  • Morgan Chase Co.
  • Morgan Stanley
  • UBS Groep AG
  • Goldman Sachs Group, Inc.
  • Deutsche Bank AG
  • State Street Corporation
  • Bank van New York Mellon
  • SS Technologies Holdings, Inc.
  • Citigroup Inc.
  • HSBC Holdings plc
  • Credit Suisse Group AG

Ontvang een gratis PDF-voorbeeld> https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/24371

Belangrijkste groeifactoren van de markt voor bewaringsdiensten

Er zijn verschillende factoren die de groei van de markt voor bewakingsdiensten stimuleren:

  1. Stijgende institutionele investeringen: Omdat institutionele beleggers hun portefeuilles blijven diversifiëren, groeit de vraag naar beveiligde bewaringsdiensten. Grote beleggers, zoals pensioenfondsen, beleggingsfondsen en verzekeringsmaatschappijen, hebben behoefte aan geavanceerde bewaardiensten om hun uitgebreide activa te beheren en te beschermen, wat de markt omhoog stuwt.
  2. Toenemende focus op risicobeheer en naleving van regelgeving: De financiële dienstverleningssector staat onder toenemende controle van de regelgeving, waarbij instellingen moeten voldoen aan steeds veranderende voorschriften. Bewaarders spelen een cruciale rol in het garanderen dat klanten aan deze compliance-eisen voldoen door activa te beschermen en te rapporteren over financiële transacties, waardoor risico’s worden beperkt.
  3. Groei van digitale activa: De opkomst van digitale activa, waaronder cryptocurrencies en op blockchain gebaseerde financiële producten, heeft geleid tot een groeiende vraag naar gespecialiseerde bewaarnemingsdiensten. Naarmate digitale activa steeds meer voorkomen, zijn institutionele en individuele beleggers op zoek naar veilige bewaaroplossingen voor digitale holdings, wat nieuwe groeikansen biedt voor marktspelers.
  4. Globalisering en grensoverschrijdende investeringen: Nu de markten steeds meer globaliseren, nemen grensoverschrijdende beleggingen toe. Hiervoor zijn robuuste bewaarnemingsdiensten nodig die kunnen omgaan met internationale regelgeving, fiscale overwegingen en transacties in meerdere valuta. Deze trend wakkert de vraag naar wereldwijde bewaaroplossingen verder aan.

Opkomende trends in de markt voor bewaringsdiensten

  1. Integratie van blockchaintechnologie: Blockchaintechnologie transformeert bewaarnemingsdiensten door het verbeteren van transparantie, veiligheid en efficiëntie. Bewaarders maken steeds meer gebruik van blockchain-gebaseerde oplossingen om processen te stroomlijnen en transactiekosten te verlagen, wat de weg vrijmaakt voor innovatieve dienstverlening.
  2. Opkomst van ESG-beleggingen (Environmental, Social en Governance): Naarmate meer beleggers overstappen op ESG-georiënteerde portefeuilles, groeit de behoefte van bewaarders om ESG-metriek te volgen en erover te rapporteren. Bewaringsdiensten ontwikkelen zich om de toenemende vraag naar ESG-datarapportage en transparantie in beleggingsportefeuilles te ondersteunen.
  3. Integratie van automatisering en AI: Automatisering en kunstmatige intelligentie (AI) worden gebruikt om de efficiëntie van custodial services te verbeteren. Door repetitieve taken te automatiseren en AI-gestuurde analyses te gebruiken, kunnen bewaarders de operationele efficiëntie verbeteren, fouten verminderen en meer gepersonaliseerde diensten aan klanten bieden.
  4. Custody-oplossingen voor digitale activa: Met de groei van cryptocurrencies en digitale beleggingen lanceren bewaarders op maat gemaakte diensten om digitale activa veilig op te slaan en te beheren. Deze gespecialiseerde diensten helpen de kloof te overbruggen tussen traditionele financiën en opkomende digitale markten.

Koop Premium Onderzoeksrapport> https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=24371

Uitdagingen voor de markt van bewaringsdiensten

Hoewel de markt voor bewaringsdiensten groeit, zijn er uitdagingen waar instellingen mee om moeten gaan:

  • Cyberbeveiligingsbedreigingen: Met de toenemende digitalisering van financiële diensten zijn cyberbeveiligingsbedreigingen een grote zorg geworden voor bewaarders. Het beschermen van gevoelige klantgegevens en het voorkomen van cyberaanvallen zijn essentieel voor het behoud van vertrouwen en marktintegriteit.
  • Complexe regelgeving: Navigeren door het complexe en veranderende regelgevingslandschap, vooral op gebieden zoals digitale activa en grensoverschrijdende transacties, is een belangrijke uitdaging voor bewaarders. Instellingen moeten investeren in compliance en juridische expertise om ervoor te zorgen dat ze zich aan de wettelijke normen houden.
  • Technologische ontwrichting: De snelle technologische vooruitgang is zowel een kans als een uitdaging. Bewaarders moeten voortdurend investeren in innovatieve technologieën om concurrerend te blijven, maar de kosten en complexiteit van de integratie van nieuwe systemen kunnen voor sommige spelers een belemmering vormen.

Toekomstperspectief

De markt voor bewaarnemingsdiensten is klaar voor aanhoudende groei omdat financiële instellingen, institutionele beleggers en particulieren steeds meer prioriteit geven aan de veiligheid en beveiliging van hun activa. De integratie van technologie, de opkomst van digitale activa en de groeiende focus op ESG-beleggingen zullen naar verwachting verdere innovatie binnen de markt stimuleren.

Met een verwachte CAGR van 7,48% van 2024 tot 2032 zal de bewaarsector een centrale rol blijven spelen in het bredere ecosysteem van financiële dienstverlening. Naarmate de markt zich verder ontwikkelt, zullen instellingen die zich richten op de toepassing van technologie, naleving van regelgeving en klantgerichte oplossingen zich in een goede positie bevinden om de kansen te grijpen die deze groeiende sector biedt.

Meer artikelen lezen

Online verzekeringsmarkt

Markt voor gasanalysatoren en gassensoren

Markt voor onderhouds-, reparatie- en exploitatieactiviteiten in de Mro-industrie

Mv-cameramarkt

Markt voor landbouwsensoren

Markt voor omgekeerde factoring

Markt voor belastingadviesdiensten

Markt voor financiering van elektrische voertuigen

Markt voor kredietaggregatoren

Markt voor motorfietsleningen

Markt voor bancaire ERP-software

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft de voorname doelstelling om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: +1 628 258 0071(US)
+44 2035 002 764(UK
Email: [email protected]

Keywords:  Custody Services Market,Custody Services Market Size,Custody Services Market Share,Custody Services Market Growth,Custody Services Market Trends