header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De omvang van de financiële cloudmarkt zal naar verwachting 93,92 miljard dollar bedragen in 2032

Oct 8, 2024 4:00 PM ET

Marktoverzicht financiële cloud

De Financial Cloud-markt heeft zich ontpopt als een vitaal onderdeel van de financiële dienstverleningssector en revolutioneert de manier waarop organisaties financiële gegevens beheren, opslaan en verwerken. De sector wordt geschat op 39,6 miljard dollar in 2021 en maakt een robuuste groei door, gedreven door een toenemende vraag naar schaalbare en veilige cloudoplossingen. Volgens de prognoses zal de markt groeien van 44,11 miljard USD in 2022 tot een indrukwekkende 93,92 miljard USD in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 4,72% tijdens de prognoseperiode van 2024 tot 2032.

De belangrijkste bedrijven in de Financial Cloud-markt zijn

  • com inc. (VS)
  • Huawei Technologies Co.Ltd. (China)
  • Oracle Corporation (VS)
  • Microsoft Corporation (VS)
  • Google LLC (VS)
  • IBM Corporation (VS)
  • SAP SE (Duitsland)
  • Amazon Web Services Inc (VS)
  • Capgemini (Frankrijk)
  • Beeks Financial Cloud Group plc (VK)

Ontvang een GRATIS PDF-voorbeeld: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/7492

Belangrijkste drijvende krachten achter de groei van de Financial Cloud-markt

  1. Digitale transformatie: De financiële dienstverleningssector ondergaat een aanzienlijke digitale transformatie, waarbij organisaties overschakelen van traditionele oplossingen op locatie naar cloudgebaseerde systemen. Deze overgang zorgt voor meer flexibiliteit, schaalbaarheid en operationele efficiëntie, wat de vraag naar financiële cloud-diensten stimuleert.
  2. Toegenomen datavolume: De exponentiële groei van gegevens die worden gegenereerd door financiële transacties maakt robuuste oplossingen voor gegevensbeheer noodzakelijk. Financiële clouddiensten bieden geavanceerde opslag-, analyse- en verwerkingsmogelijkheden, waardoor organisaties big data kunnen gebruiken voor inzichten en besluitvorming.
  3. Naleving van regelgeving: Financiële instellingen hebben te maken met strenge regelgeving die effectief gegevensbeheer en beveiligingsmaatregelen vereist. Financiële cloudoplossingen bieden tools om te voldoen aan regelgeving zoals GDPR en PCI DSS, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor organisaties die risico’s willen beperken.
  4. Kostenefficiëntie: Cloudoplossingen bieden doorgaans lagere operationele kosten in vergelijking met traditionele infrastructuur. Door gebruik te maken van financiële cloudservices kunnen organisaties de kosten voor hardware, onderhoud en IT-personeel verlagen, waardoor resources beter kunnen worden toegewezen.
  5. Verbeterde beveiliging: De beveiliging van financiële gegevens is van het grootste belang. Toonaangevende aanbieders van financiële clouds investeren aanzienlijk in geavanceerde beveiligingsmaatregelen, waaronder versleuteling, toegangscontroles en voortdurende bewaking, zodat gevoelige informatie wordt beschermd tegen cyberbedreigingen.

Koop het premium onderzoeksrapport: https://www.marketresearchfuture.com/reports/financial-cloud-market-7492

Segmentatie van de financiële cloudmarkt

De Financial Cloud-markt kan worden gesegmenteerd op basis van servicetype, implementatiemodel, organisatiegrootte en regio.

  1. Type dienst:
    • Infrastructure as a Service (IaaS): Biedt gevirtualiseerde computerbronnen via het internet.
    • Platform as a Service (PaaS): Biedt een platform waarmee ontwikkelaars toepassingen kunnen bouwen, implementeren en beheren.
    • Software as a Service (SaaS): Levert softwaretoepassingen via het internet op abonnementsbasis.
  2. Inzetmodel:
    • Publieke cloud: Diensten die via het openbare internet worden aangeboden en toegankelijk zijn voor meerdere organisaties.
    • Private Cloud: Dedicated resources voor een enkele organisatie, voor een betere beveiliging en controle.
    • Hybride cloud: Een combinatie van publieke en private cloudomgevingen, die flexibiliteit en schaalbaarheid biedt.
  3. Omvang organisatie:
    • Grote ondernemingen: Deze organisaties hebben vaak uitgebreide financiële cloud-oplossingen nodig om complexe financiële activiteiten te beheren.
    • Kleine en middelgrote ondernemingen (MKB): Gebruiken steeds vaker cloudoplossingen om hun operationele efficiëntie te verbeteren en kosten te verlagen.
  4. Regio:
    • Noord-Amerika
    • Europa
    • Azië-Stille Oceaan
    • Latijns-Amerika
    • Midden-Oosten en Afrika

Toekomstvisie financiële cloudmarkt

Terwijl de Financial Cloud-markt blijft groeien, wordt verwacht dat verschillende trends de toekomst zullen bepalen:

  1. Integratie van AI en machinaal leren: De integratie van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) in financiële clouddiensten zal de gegevensanalyse, fraudedetectie en gepersonaliseerde klantervaringen verbeteren.
  2. Blockchaintechnologie: Het potentieel van Blockchain om de transparantie en veiligheid van financiële transacties te verbeteren, zal waarschijnlijk leiden tot een toenemende toepassing binnen financiële cloudoplossingen.
  3. Uitbreiding van Fintech-bedrijven: De opkomst van fintech-startups zet traditionele financiële instellingen aan tot innovatie en cloud-gebaseerde oplossingen, wat de marktgroei verder stimuleert.
  4. Focus op duurzaamheid: Door de toenemende nadruk op milieuduurzaamheid gaan organisaties op zoek naar energiezuinige cloud-oplossingen, wat van invloed is op de aankoopbeslissingen in de financiële dienstverleningssector.

Gerelateerde rapporten:

Markt voor Core Banking-oplossingen

Markt voor geautomatiseerde materiaalverwerking

Markt voor RF-filters

Markt voor processpectroscopie

Deeltjesmonitoring markt

Atoomkrachtmicroscoop markt

Markt voor röntgenfotoelektronspectroscopie

Markt voor halfgeleiderwaferfabricageapparatuur

Markt voor elektronica productiediensten

Draadloze hoofdtelefoons

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: +1 628 258 0071(US)
+44 2035 002 764(UK)
Email: [email protected]
Keywords:  Financial Cloud Market,Financial Cloud Industry,Financial Cloud Market Size,Financial Cloud Market Share,Financial Cloud Market Growth,Financial Cloud Market Trend