header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De omvang van de markt voor AI-gebaseerde beeldanalyse zal naar verwachting USD 24,2 miljard bereiken in 2032

Oct 8, 2024 7:00 PM ET

AI-gebaseerde beeldanalyse marktinzichten

De wereldwijde markt voor AI-gebaseerde beeldanalyse heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als een belangrijke groeisector, gedreven door technologische vooruitgang en een toenemende vraag in verschillende sectoren. De markt wordt gewaardeerd op 4,35 miljard dollar in 2022 en zal naar verwachting groeien van 5,16 miljard dollar in 2023 tot maar liefst 24,2 miljard dollar in 2032. Dit komt neer op een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 18,72% tijdens de voorspellingsperiode (2024-2032). Dit artikel gaat in op de belangrijkste trends, marktstuwers en kansen die de toekomst van AI-gebaseerde beeldanalyse vormgeven.

Belangrijkste spelers

  • IBM
  • Amazon
  • GE
  • Microsoft
  • Siemens
  • Philips
  • Google
  • Intel
  • Oracle
  • Cisco
  • Adobe
  • NVIDIA
  • Salesforce
  • SAP

Ontvang een gratis PDF-voorbeeld> https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/29076

Marktoverzicht: Groei op een steil traject

AI-gebaseerde beeldanalyse omvat het gebruik van kunstmatige intelligentie en algoritmen voor machinaal leren om zinvolle informatie uit beelden te analyseren, interpreteren en extraheren. Met toepassingen in onder andere de gezondheidszorg, detailhandel, beveiliging en autonome voertuigen heeft deze technologie een revolutie teweeggebracht in datagestuurde besluitvormingsprocessen. Van geautomatiseerde diagnostische hulpmiddelen in de gezondheidszorg tot kwaliteitscontrole in de productie, op AI gebaseerde beeldanalyse heeft een grote impact in verschillende sectoren.

De markt, die in 2023 een waarde vertegenwoordigde van USD 5,16 miljard, zal naar verwachting exponentieel groeien tot USD 24,2 miljard in 2032. Deze sterke stijging kan worden toegeschreven aan de toenemende investeringen in AI-onderzoek en -ontwikkeling, de snelle invoering van automatisering in verschillende industrieën en de groeiende behoefte aan geavanceerde visuele gegevensinterpretatie.

Belangrijkste trends die de groei van de markt stimuleren

Gezondheidszorg en medische beeldvorming
Een van de belangrijkste drijfveren van de markt voor AI-gebaseerde beeldanalyse is de toepassing ervan in de gezondheidszorg. AI-algoritmen hebben de nauwkeurigheid en snelheid van medische beeldanalyse drastisch verbeterd en helpen bij de diagnose van ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en neurologische aandoeningen. Door de beeldinterpretatie te automatiseren, vermindert AI menselijke fouten en verbetert het de diagnostische efficiëntie. Nu zorgverleners steeds meer gebruik gaan maken van AI voor radiologie, pathologie en oogheelkunde, zal de vraag naar op AI gebaseerde oplossingen voor beeldanalyse blijven toenemen.

Toenemend gebruik in detailhandel en e-commerce
Op AI gebaseerde beeldanalyse verandert de detailhandel en e-commerce door geavanceerde visuele zoekfuncties, gepersonaliseerde aanbevelingen en voorraadbeheer mogelijk te maken. Detailhandelaren maken gebruik van AI om klantgedrag te analyseren, winkelindelingen te optimaliseren en zelfs diefstal te voorkomen met slimme beveiligingssystemen. De integratie van AI-gestuurde beeldherkenningstechnologie met AR/VR-ervaringen verbetert ook het winkeltraject van de klant. Nu steeds meer bedrijven de waarde van AI inzien voor het verbeteren van de operationele efficiëntie en de betrokkenheid van klanten, wordt de detailhandel een belangrijk groeigebied voor de AI-gebaseerde beeldanalysemarkt.

Autonome voertuigen en transport
De auto-industrie ondergaat een transformatie met de opkomst van autonome voertuigen, die sterk afhankelijk zijn van AI-gebaseerde beeldanalyse voor objectdetectie, rijbaanherkenning en gevaarherkenning. AI-systemen in autonome voertuigen worden getraind om realtime beelden en video’s van camera’s en sensoren te verwerken om veilige navigatie te garanderen. Naarmate de ontwikkeling van autonome voertuigen vordert en initiatieven voor slimme steden zich uitbreiden, zal AI-gebaseerde beeldanalyse onmisbaar worden, wat de groei van de markt verder zal stimuleren.

Beveiliging en bewaking
In de beveiligings- en bewakingssector zorgt AI-gebaseerde beeldanalyse voor een revolutie in de manier waarop beelden en video’s worden verwerkt voor bewaking en detectie van bedreigingen. Van gezichtsherkenning en gedragsanalyse tot anomaliedetectie op openbare plaatsen, AI verbetert de efficiëntie van beveiligingssystemen. Overheden, wetshandhavingsinstanties en particuliere organisaties gebruiken AI-gebaseerde beeldanalysetools voor openbare veiligheid, misdaadpreventie en dreigingsmanagement. Deze toenemende inzet van op AI gebaseerde bewakingsoplossingen zal naar verwachting aanzienlijk bijdragen aan de groei van de markt.

Productie en industriële automatisering
In de productie verbetert AI-gebaseerde beeldanalyse de kwaliteitscontrole, het voorspellend onderhoud en de procesoptimalisatie. Door beelden van productielijnen te analyseren, kan AI defecten opsporen, storingen in apparatuur identificeren en activiteiten stroomlijnen, waardoor stilstand en operationele kosten worden verminderd. Omdat industrieën automatisering en digitalisering blijven omarmen, zal de integratie van AI in productieprocessen de vraag naar op AI gebaseerde oplossingen voor beeldanalyse stimuleren.

Belangrijkste drijfveren voor de markt

Vooruitgang in AI en machinaal leren
De voortdurende vooruitgang in AI en algoritmen voor machinaal leren is een belangrijke drijfveer voor de markt voor op AI gebaseerde beeldanalyse. Verbeteringen in deep learning, neurale netwerken en beeldverwerkingstechnologieën maken een nauwkeurigere en snellere analyse van complexe beelden mogelijk. Deze vooruitgang vergroot het aantal toepassingen voor AI-gebaseerde beeldanalyse in verschillende sectoren.

Toenemende gegevensgeneratie
De explosieve toename van visuele gegevens van smartphones, camera’s, drones, satellieten en andere beeldverwerkingsapparatuur stimuleert de behoefte aan efficiënte beeldanalyse. Op AI gebaseerde beeldanalysetools zijn essentieel voor het verwerken en verkrijgen van waardevolle inzichten uit de enorme hoeveelheden gegevens die dagelijks worden gegenereerd. Industrieën vertrouwen steeds meer op deze tools om datagestuurde beslissingen te nemen, de operationele efficiëntie te verbeteren en de klantervaring te verbeteren.

Groeiende vraag naar automatisering
In alle sectoren creëert de drang naar automatisering nieuwe mogelijkheden voor AI-gebaseerde beeldanalyse. Van het automatiseren van medische diagnostiek tot het stroomlijnen van productieprocessen, AI speelt een centrale rol bij het verminderen van handmatige taken, het verbeteren van de nauwkeurigheid en het optimaliseren van activiteiten. Naarmate bedrijven verder automatiseren, zal de vraag naar AI-gestuurde beeldanalyse toenemen.

Kansen in de markt voor AI-gebaseerde beeldanalyse

Uitbreiding in de gezondheidszorg
De gezondheidszorg biedt enorme kansen voor AI-gebaseerde beeldanalyse. Naarmate medische beeldvormingstechnologieën zich verder ontwikkelen, zal AI een cruciale rol spelen bij het vroegtijdig opsporen van ziekten, het opstellen van gepersonaliseerde behandelplannen en het verbeteren van de resultaten voor patiënten. De ontwikkeling van AI-gestuurde diagnostische hulpmiddelen en telegeneeskundige toepassingen zal de markt verder stimuleren, waarbij zorgverleners de nauwkeurigheid en efficiëntie van beeldinterpretatie willen verbeteren.

Groei in opkomende markten
Opkomende markten, met name in Azië-Pacific en Latijns-Amerika, bieden onbenutte mogelijkheden voor de markt voor AI-gebaseerde beeldanalyse. De toenemende toepassing van AI-technologieën in sectoren als gezondheidszorg, detailhandel en beveiliging in deze regio’s stimuleert de vraag naar geavanceerde oplossingen voor beeldanalyse. Overheden en bedrijven in opkomende economieën investeren steeds meer in AI-gedreven technologieën om de productiviteit en concurrentiekracht te verbeteren.

Integratie met Edge Computing en 5G
De integratie van AI-gebaseerde beeldanalyse met edge computing en 5G-technologie zal naar verwachting nieuwe kansen bieden op het gebied van real-time beeldverwerking. Edge computing maakt snellere gegevensverwerking mogelijk door de latentie te verlagen, waardoor het ideaal is voor toepassingen die real-time analyse vereisen, zoals autonome voertuigen en slimme steden. Met de wijdverspreide inzet van 5G-netwerken zullen AI-gestuurde beeldanalyseoplossingen profiteren van verbeterde connectiviteit en snellere gegevensoverdracht, wat deuren opent naar nieuwe toepassingen.

Koop eersteklas onderzoeksrapport> https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=29076

Regionaal inzicht

Noord-Amerika
Noord-Amerika zal naar verwachting de markt voor AI-gebaseerde beeldanalyse domineren, gedreven door de vroege toepassing van AI-technologieën, een robuust gezondheidszorgsysteem en aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling. De aanwezigheid van grote technologiebedrijven en zorgverleners in de regio draagt bij aan de snelle groei van de markt.

Azië-Stille Oceaan
De regio Azië-Pacific is klaar voor een aanzienlijke groei tijdens de prognoseperiode. Snelle verstedelijking, toenemende investeringen in AI en automatisering en de stijgende vraag naar geavanceerde oplossingen voor de gezondheidszorg zijn de drijvende krachten achter de expansie van de markt. Landen als China, Japan en India lopen voorop bij de toepassing van op AI gebaseerde beeldanalysetechnologieën.

Europa
Europa is ook een belangrijke markt voor AI-gebaseerde beeldanalyse, met name in de gezondheidszorg en de auto-industrie. De focus van de regio op technologische innovatie en duurzaamheid stimuleert de toepassing van AI-oplossingen in verschillende sectoren.

Meer artikelen lezen

Cognitieve netwerkmarkt

Compressorbesturingssysteem markt

Consumentenmarkt voor actieve optische kabel

Markt voor veiligheidstests van consumentenproducten

Markt voor kredietrisicobeoordelingssoftware

Markt voor datacenter inperking

Markt voor koelmiddelen voor datacenters

Markt voor digitale stemrecorder

Markt voor documentcamera’s

Droog fotoprint markt

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: +1 628 258 0071(US)
+44 2035 002 764(UK
Email: [email protected]

Keywords:  AI-based Image Analysis Market,AI-based Image Analysis Market Size,AI-based Image Analysis Market Share,AI-based Image Analysis Market Growth