header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Event App-markt bereikt USD 32,3 miljard en groeit met een CAGR van 14,12% tegen 2032

Oct 11, 2024 9:00 PM ET

Overzicht van de markt voor evenementenapps

De markt voor evenementenapps heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door de toenemende vraag naar technologische oplossingen die processen voor evenementbeheer stroomlijnen. Evenement apps zijn ontworpen om de ervaring van deelnemers te verbeteren en de organisatie van evenementen te optimaliseren, en bieden functies zoals evenementplanning, netwerken, real-time updates en het verzamelen van feedback. Met de opkomst van virtuele en hybride evenementen als gevolg van de wereldwijde pandemie is de vraag naar evenement-apps explosief gestegen, waardoor naadloze interactie en betrokkenheid in het digitale domein mogelijk wordt. De markt is klaar voor verdere expansie omdat bedrijven, onderwijsinstellingen en entertainmentbedrijven digitale platforms blijven gebruiken voor het organiseren van evenementen. Apps voor evenementen helpen organisatoren om alles te beheren, van de registratie van deelnemers tot het bijhouden van sessies, waardoor ze onmisbare hulpmiddelen zijn voor modern evenementenbeheer. Het groeiende belang van data-analyse en inzichten in deelnemers heeft de vraag naar deze apps verder aangewakkerd, zodat evenementplanners datagestuurde beslissingen kunnen nemen voor toekomstige evenementen. Daarnaast heeft de integratie van kunstmatige intelligentie (AI), augmented reality (AR) en machine learning (ML) technologieën in evenement apps bijgedragen aan de groei van de markt, door verbeterde personalisatie en interactieve functies.

De Event App Market Industry zal naar verwachting 32,3 miljard dollar groeien tegen 2032, met een CAGR (groeipercentage) van ongeveer 14,12% tijdens de voorspelde periode (2024 – 2032).

Ontvang een exclusief voorbeeld van het onderzoeksrapport op –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/26558

Belangrijkste spelers op de markt

De markt voor evenement-apps is zeer competitief, met verschillende belangrijke spelers die innovatieve oplossingen bieden om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van organisatoren van evenementen. Enkele van de toonaangevende bedrijven in de markt zijn,

  • LiveTiles
  • CadmiumCD
  • Splash
  • Hubilo
  • Aventri
  • Bizzabo
  • Op24
  • Freeman
  • DoubleDutch
  • Hopin
  • Swapcard
  • Cvent

Deze bedrijven hebben zich gevestigd als marktleiders door hun platforms voortdurend verder te ontwikkelen met geavanceerde functies zoals virtueel evenementbeheer, tools om deelnemers te betrekken en naadloze integratie met services van derden.

Marktsegmentatie

De event app-markt kan worden gesegmenteerd op basis van type, toepassing, organisatiegrootte en regio. Per type is de markt onderverdeeld in native event apps en webgebaseerde event apps. Native apps genieten de voorkeur vanwege hun offline functionaliteit en soepele gebruikerservaring, terwijl webgebaseerde apps aan populariteit winnen vanwege hun toegankelijkheid op verschillende apparaten zonder dat downloads nodig zijn. Qua toepassing is de markt onderverdeeld in bedrijfsevenementen, conferenties, beurzen, academische evenementen en overige. Zakelijke evenementen en conferenties zijn de grootste segmenten, gedreven door de groeiende behoefte aan efficiënte oplossingen voor evenementenbeheer in de zakelijke sector. Ook academische evenementen worden steeds vaker gebruikt met event apps, met name in het kielzog van virtuele leeromgevingen.

Op basis van organisatiegrootte is de markt onderverdeeld in kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) en grote ondernemingen. Hoewel grote ondernemingen van oudsher de belangrijkste gebruikers van evenement-apps zijn, maken KMO’s steeds meer gebruik van deze oplossingen om de organisatie van evenementen en de betrokkenheid van deelnemers te verbeteren. Regionaal is de markt onderverdeeld in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten & Afrika.

Koop dit eersteklas onderzoeksrapport | Onmiddellijke levering beschikbaar op – -.

Drijfveren voor de markt

Verschillende sleutelfactoren drijven de groei van de markt voor evenementenapps. De toenemende afhankelijkheid van mobiele apparaten voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik is een belangrijke drijfveer, omdat evenement-apps voornamelijk toegankelijk zijn via smartphones en tablets. Omdat de penetratie van mobiele apparaten wereldwijd blijft stijgen, zal de vraag naar mobiele oplossingen voor evenementbeheer naar verwachting groeien. Daarnaast heeft de verschuiving naar hybride en virtuele evenementen het gebruik van evenement-apps versneld, waardoor organisatoren van evenementen zowel in persoon als op afstand deelnemers effectief kunnen benaderen. De groeiende nadruk op de betrokkenheid van deelnemers is een andere cruciale factor, omdat evenement-apps functies bieden zoals live polls, Qinxdeepl68 A-sessies en netwerkmogelijkheden, die de interactie tussen deelnemers verbeteren.

Bovendien dwingt de vraag naar datagestuurde inzichten organisatoren van evenementen om apps te gebruiken die gedetailleerde analyses bieden over het gedrag, de voorkeuren en de mate van betrokkenheid van deelnemers. Deze gegevens zijn van onschatbare waarde om het succes van evenementen te meten en toekomstige evenementen te verbeteren. Tot slot drijft de toenemende behoefte aan kosteneffectieve oplossingen voor evenementbeheer, met name in het MKB, de markt vooruit, omdat evenement-apps betaalbare en schaalbare oplossingen bieden voor het organiseren van evenementen van elke omvang.

Kansen in de markt

De markt voor evenementenapps biedt verschillende groeikansen voor zowel gevestigde spelers als nieuwkomers. De opkomst van AI en machine learning-technologieën zal naar verwachting een revolutie teweegbrengen in de evenementenapp-industrie door meer gepersonaliseerde ervaringen voor bezoekers mogelijk te maken. AI-gestuurde chatbots kunnen bijvoorbeeld directe hulp bieden aan bezoekers, terwijl algoritmes voor machinaal leren aanbevelingen voor sessies op maat kunnen bieden op basis van gebruikersvoorkeuren en gedrag in het verleden. De integratie van augmented reality (AR) en virtual reality (VR) technologieën biedt ook spannende mogelijkheden voor event apps, omdat deze technologieën virtuele eventervaringen kunnen verbeteren door omgevingen en interactieve sessies te bieden. Bovendien biedt de toenemende populariteit van virtuele en hybride evenementen een grote kans voor ontwikkelaars van evenement-apps om te innoveren en oplossingen te creëren die inspelen op de unieke uitdagingen van deze evenementformats.

Omdat bedrijven steeds meer gebruik maken van externe en hybride werkmodellen, zal de vraag naar evenement-apps die naadloze communicatie en samenwerking in virtuele omgevingen mogelijk maken naar verwachting groeien.

Regionale analyse

Noord-Amerika domineert momenteel de markt voor evenementen-apps, gedreven door de aanwezigheid van verschillende belangrijke spelers in de regio en de hoge adoptiegraad van digitale oplossingen voor evenementbeheer. De Verenigde Staten leveren een belangrijke bijdrage aan de groei van de markt, omdat bedrijven, onderwijsinstellingen en non-profitorganisaties steeds meer gebruikmaken van event apps voor het organiseren van conferenties, seminars en geldinzamelingsacties. Europa is een andere belangrijke markt, met name in landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk, waar evenementenapps op grote schaal worden gebruikt voor bedrijfsevenementen en academische conferenties. De regio Azië-Pacific zal naar verwachting de hoogste groei vertonen tijdens de prognoseperiode, gedreven door de snelle digitalisering van bedrijven en de toenemende toepassing van mobiele technologieën in landen als China, India en Japan. Latijns-Amerika en het Midden-Oosten & Afrika zijn ook opkomende markten, met een groeiende interesse in event apps naarmate bedrijven in deze regio’s de digitale transformatie omarmen.

Blader door het volledige rapport (inclusief volledig TOC, lijst met tabellen, & afbeeldingen, grafieken)
https://www.marketresearchfuture.com/reports/event-app-market-26558

Recente ontwikkelingen

De markt voor evenementen-apps heeft de afgelopen jaren verschillende opmerkelijke ontwikkelingen doorgemaakt. Een van de belangrijkste trends is de opkomst van virtuele evenementenplatforms, omdat veel bedrijven en organisaties tijdens de COVID-19 pandemie zijn overgeschakeld op online evenementen. Bedrijven als Cvent en EventMobi introduceerden geavanceerde oplossingen voor virtuele evenementen om aan de groeiende vraag te voldoen. Daarnaast is de integratie van AI en machine learning in evenement-apps in een stroomversnelling geraakt, wat zorgt voor verbeterde personalisatie en betrokkenheid van deelnemers. De integratie van AR- en VR-technologieën is ook een belangrijk aandachtspunt geworden, omdat organisatoren van evenementen meeslepende en interactieve virtuele ervaringen willen creëren.

Verder zijn partnerschappen en overnames veelvoorkomende strategieën geworden onder aanbieders van evenementenapps, omdat ze hun aanbod en klantenbestand willen uitbreiden. Cvent heeft bijvoorbeeld DoubleDutch overgenomen om zijn mobiele evenement-apps te versterken en Eventbrite heeft zijn virtuele evenementfuncties uitgebreid door samen te werken met videoconferentieplatforms. Deze ontwikkelingen zullen naar verwachting de toekomst van de markt voor evenementen-apps vormgeven en innovatie en groei stimuleren.

Toonaangevende rapporten:

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we “Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak data-gedreven beslissingen met Wantstats.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com

Keywords:  Event App Market,Event App Market Size,Event App Market Share,Event App Market Trends,Event App Market Value,Event App Market Growth,Event App Market Analysis