header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor gebruikte auto’s zal tegen 2032 2,8 miljard dollar bereiken met een opmerkelijke CAGR

Oct 22, 2024 11:43 AM ET

De markt voor tweedehands auto’s is al lang een vitaal onderdeel van de wereldwijde auto-industrie en biedt een betaalbaarder en toegankelijker alternatief voor nieuwe voertuigen. De afgelopen jaren heeft de markt echter een grondige transformatie ondergaan, gedreven door veranderende consumentenvoorkeuren, technologische vooruitgang en economische verschuivingen. Nu steeds meer consumenten op zoek zijn naar kosteneffectief en betrouwbaar vervoer, is de markt voor tweedehands auto’s uitgegroeid tot een belangrijke speler in het mobiliteitslandschap.

De omvang van de markt voor gebruikte auto’s werd in 2022 geschat op 1,99 (USD miljard) en de industrie zal naar verwachting groeien van 2,06 (USD miljard) in 2023 tot 2,8 (USD miljard) in 2032. Verwacht wordt dat de CAGR (groeipercentage) van de markt voor gebruikte auto’s tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032) ongeveer 3,46% zal bedragen.

Dit artikel onderzoekt de huidige situatie van de markt voor gebruikte auto’s, de factoren die de groei stimuleren, de uitdagingen waarmee de markt wordt geconfronteerd en de kansen voor zowel bedrijven als consumenten.

De omvang en groei van de markt voor gebruikte auto’s

De wereldwijde markt voor gebruikte auto’s is de afgelopen tien jaar aanzienlijk gegroeid en deze trend zal zich naar verwachting voortzetten. Volgens een rapport van Allied Market Research werd de wereldwijde markt voor gebruikte auto’s in 2020 geschat op $ 1,4 biljoen en zal deze in 2027 naar verwachting $ 2,5 biljoen bedragen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,3% tijdens de prognoseperiode. Alleen al in de Verenigde Staten bereikte de verkoop van tweedehands auto’s in 2022 ongeveer 40 miljoen eenheden, een cijfer dat de toenemende vraag naar tweedehands voertuigen onderstreept.

Verschillende factoren dragen bij aan deze groei, waaronder de stijgende kosten van nieuwe auto’s, de beschikbaarheid van Certified Preowned (CPO) programma’s, de toenemende populariteit van online platforms voor het kopen van auto’s en het groeiende bewustzijn van duurzaamheid. Consumenten zien gebruikte auto’s steeds meer als een slimme financiële keuze, die aanzienlijke besparingen oplevert zonder in te leveren op kwaliteit of functies.

U kunt een gratis voorbeeldrapport aanvragen@

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/31145

Belangrijkste drijfveren van de markt voor tweedehands auto’s

  1. Betaalbaarheid en kostenbesparingen: Een van de belangrijkste drijfveren van de markt voor tweedehands auto’s is de betaalbaarheid. Nieuwe auto’s worden snel minder waard en verliezen tot 20% van hun waarde in het eerste jaar. Voor prijsbewuste consumenten kan de aankoop van een tweedehandsauto aanzienlijke besparingen opleveren, zodat ze een auto kunnen kopen die aan hun behoeften voldoet zonder de financiële last van een nieuwe auto te dragen. Dit geldt vooral in tijden van economische onzekerheid wanneer consumenten voorzichtiger zijn met grote uitgaven.
  2. Stijgende prijzen van nieuwe auto’s: De afgelopen jaren is de prijs van nieuwe auto’s gestaag gestegen door inflatie, hogere materiaalkosten en de integratie van geavanceerde technologieën in moderne voertuigen. Volgens Kelley Blue Book zal de gemiddelde transactieprijs voor een nieuwe auto in de VS in 2023 meer dan 47.000 dollar bedragen, waardoor nieuwe voertuigen voor veel consumenten steeds onbereikbaarder worden. De markt voor tweedehands auto’s biedt daarentegen een gevarieerder aanbod van opties voor verschillende prijsklassen, wat een breder publiek aanspreekt.
  3. Groei van Certified Pre-Owned programma’s: Certified Pre-Owned (CPO) voertuigen hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en bieden kopers een balans tussen de lagere prijs van een gebruikte auto en de betrouwbaarheid en garantievoordelen van een nieuwe auto. CPO-programma’s omvatten meestal strenge inspecties, reparaties en uitgebreide garanties, waardoor kopers meer gemoedsrust hebben bij de aankoop van een gebruikte auto. Grote autofabrikanten hebben hun CPO-aanbod uitgebreid, waardoor het vertrouwen van de consument in de markt voor tweedehands auto’s verder toeneemt.
  4. Grotere beschikbaarheid van financiering: In het verleden waren de financieringsmogelijkheden voor tweedehandsauto’s beperkter dan voor nieuwe auto’s. Het landschap is echter veranderd. Het landschap is echter veranderd: financiële instellingen en dealers bieden nu een breed scala aan financieringsmogelijkheden voor kopers van gebruikte auto’s. Concurrerende rentetarieven, langere looptijden en flexibele betalingsregelingen hebben het voor consumenten gemakkelijker gemaakt om gebruikte auto’s te kopen zonder het volledige bedrag vooraf te betalen. Deze toegankelijkheid heeft bijgedragen aan de groei van de markt voor tweedehands auto’s.
  5. Online marktplaatsen en e-commerce: De opkomst van online platforms zoals Carvana, Vroom en Shift heeft het aankoopproces van tweedehands auto’s radicaal veranderd. Op deze platforms kunnen consumenten thuis rondkijken, vergelijken en tweedehands auto’s kopen, waardoor ze niet meer naar meerdere dealers hoeven. Daarnaast hebben traditionele dealers de digitale transformatie omarmd door online tools aan te bieden voor het zoeken naar een auto, prijsonderhandelingen en zelfs levering aan huis. Het gemak van online winkelen heeft het bereik van de markt voor tweedehands auto’s vergroot voor een breder publiek.

    Door het toenemende milieubewustzijn kiezen sommige consumenten voor tweedehands auto’s als een duurzamere keuze. De aankoop van een gebruikte auto kan helpen om de ecologische voetafdruk te verkleinen die gepaard gaat met de productie van nieuwe voertuigen, waarbij grondstoffen worden gewonnen, energie wordt verbruikt en emissies worden uitgestoten tijdens de productie. Daarnaast is de opkomst van elektrische en hybride voertuigen in de gebruikte auto.

  6. Duurzaamheid en milieubewustzijn: de markt heeft milieubewuste consumenten meer opties geboden om hun impact op het milieu te verminderen zonder de hoge kosten van een nieuw elektrisch voertuig (EV).

Uitdagingen voor de markt van tweedehands auto’s

Ondanks de groei en het potentieel heeft de markt voor tweedehands auto’s te maken met een aantal uitdagingen die moeten worden aangepakt om blijvend succes te garanderen.

  1. Verstoringen in de toeleveringsketen: De COVID-19 pandemie en de daaropvolgende wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen hadden een aanzienlijke impact op de auto-industrie, vooral op de productie van nieuwe voertuigen. Een tekort aan halfgeleiderchips, cruciale onderdelen in moderne auto’s, leidde tot vertragingen in de productie van nieuwe auto’s en verminderde voorraadniveaus. Dit leidde op zijn beurt tot een tekort aan gebruikte auto’s, waardoor de prijzen stegen en de keuzemogelijkheden voor consumenten beperkten. Hoewel de toeleveringsketen zich geleidelijk herstelt, zijn de gevolgen van deze verstoringen nog steeds voelbaar in de markt.
  2. Prijsvolatiliteit: Het tekort aan zowel nieuwe als tweedehandsauto’s tijdens de pandemie leidde tot een sterke stijging van de prijzen van tweedehandsauto’s. Volgens het Amerikaanse Bureau voor de Statistiek zijn de prijzen van tweedehandsauto’s in de Verenigde Staten sterk gestegen. Volgens het U.S. Bureau of Labor Statistics stegen de prijzen van tweedehands auto’s met meer dan 40% tussen 2020 en 2021. Hoewel de prijzen sindsdien gestabiliseerd zijn, blijven ze hoger dan vóór de pandemie, wat sommige consumenten kan afschrikken om tweedehands voertuigen te kopen. De uitdaging voor de markt zal zijn om vraag en aanbod in evenwicht te brengen om verdere prijsschommelingen te voorkomen.
  3. Zorgen over de staat van het voertuig en transparantie: Een van de al lang bestaande zorgen in de markt voor tweedehands auto’s is de onzekerheid over de staat en de geschiedenis van een voertuig. Kopers maken zich vaak zorgen over verborgen problemen, eerdere ongevallen of mechanische problemen die zich na de aankoop kunnen voordoen. Om aan deze bezorgdheid tegemoet te komen, bieden externe diensten zoals Carfax en AutoCheck voertuighistorische rapporten die meer transparantie bieden. Het blijft echter een uitdaging om het vertrouwen van de consument in de integriteit van transacties met tweedehands auto’s te behouden, vooral bij particuliere verkopen.
  4. Concurrentie van aanbiedingen voor nieuwe auto’s: Autofabrikanten en autodealers bieden vaak aantrekkelijke voordelen voor nieuwe auto’s, zoals financiering tegen lage rente, kortingen en leaseaanbiedingen, die kopers weg kunnen lokken van de markt voor tweedehands auto’s. Hoewel de betaalbaarheid van tweedehands auto’s betaalbaar blijft, is er nog steeds een grote vraag naar tweedehands auto’s. Hoewel de betaalbaarheid van gebruikte auto’s een belangrijk verkoopargument blijft, kunnen concurrerende promoties op nieuwe auto’s een uitdaging vormen voor verkopers van gebruikte auto’s, vooral in tijden met een grote voorraad nieuwe auto’s.

Ga voor het volledige rapport in PDF naar: https: //www.marketresearchfuture.com/reports/used-cars-market-31145

Kansen in de markt voor tweedehands auto’s

Ondanks deze uitdagingen biedt de markt voor tweedehands auto’s verschillende kansen voor groei en innovatie.

  1. Uitbreiding van elektrische en hybride voertuigen: Naarmate elektrische voertuigen (EV’s) en hybride auto’s meer ingang vinden op de nieuwe automarkt, neemt ook de beschikbaarheid van tweedehands elektrische en hybride auto’s toe. Deze verschuiving biedt een belangrijke kans voor de markt van tweedehands auto’s, aangezien meer consumenten op zoek zijn naar betaalbare, milieuvriendelijke transportopties. Naarmate de batterijtechnologie verbetert en de kosten van EV-eigendom dalen, zal de markt voor tweedehands EV’s naar verwachting snel groeien en milieubewuste kopers aantrekken.
  2. Digitale transformatie: De voortdurende groei van online platformen en digitale tools zal een cruciale rol spelen in de toekomst van de tweedehands automarkt. Online marktplaatsen, virtuele autorondleidingen en AI-gestuurde prijsvergelijkingen bieden consumenten meer informatie en gemak dan ooit tevoren. Daarnaast kan het gebruik van data-analyse en machine learning dealers en verkopers helpen om consumentenvoorkeuren beter te begrijpen, prijsstrategieën te optimaliseren en voorraadbeheer te verbeteren.
  3. Abonnements- en leasemodellen: De opkomst van auto-abonnements- en leasemodellen biedt de tweedehandsautomarkt een kans om een nieuwe groep consumenten aan te trekken die flexibiliteit belangrijker vindt dan eigendom. Bedrijven als Fair en Flexdrive bieden abonnementsdiensten aan waarmee consumenten een gebruikte auto kunnen leasen voor een vast bedrag per maand, inclusief onderhoud, verzekering en andere kosten. Dit model spreekt consumenten aan die op zoek zijn naar vervoersopties voor de korte termijn zonder gedoe.
  4. Wereldwijde uitbreiding: Hoewel de markt voor tweedehands auto’s goed gevestigd is in ontwikkelde landen, is er een aanzienlijk groeipotentieel in opkomende markten. Naarmate het besteedbaar inkomen stijgt in regio’s zoals Zuidoost-Azië, Latijns-Amerika en Afrika, zijn meer consumenten op zoek naar betaalbare, betrouwbare voertuigen. De beschikbaarheid van hoogwaardige gebruikte auto’s uit ontwikkelde markten kan aan deze vraag voldoen en biedt een nieuwe weg voor marktexpansie.

Samengevat;

De markt voor tweedehands auto’s is een dynamische en groeiende sector van de auto-industrie en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor consumenten, bedrijven en investeerders. Omdat de markt zich blijft ontwikkelen, gedreven door technologische vooruitgang, veranderende consumentenvoorkeuren en economische factoren, is de markt klaar om een steeds belangrijkere rol te spelen in het wereldwijde transportecosysteem.

Hoewel uitdagingen zoals verstoringen van de toeleveringsketen en prijsvolatiliteit blijven bestaan, bieden de opkomst van elektrische voertuigen, digitale platforms en alternatieve eigendomsmodellen opwindende vooruitzichten voor de toekomst. Omdat consumenten blijven zoeken naar kosteneffectieve en duurzame transportoplossingen, is de markt voor tweedehands auto’s goed gepositioneerd om aan hun behoeften te voldoen en de komende jaren te bloeien.

Reisverzekeringsmarkt

E-bike aandrijfmarkt

Markt voor kippers

Markt voor de autolakverwijderaar

Markt voor slappe regelaars voor auto’s

Markt voor bedradingsharnassen voor bedrijfsvoertuigen

Markt voor Transmissie met Dubbele Koppeling

Markt voor testmeters voor brandbluspompen

Hovercraft markt

Markt voor afmeerverbindingsapparatuur

Marktonderzoek Toekomst

99 Hudson Street, 5e verdieping

New York, New York 10013

Verenigde Staten van Amerika

Website: https://www.marketresearchfuture.com

Verkoop: 1 (855) 661-4441 44 1720 412 167

Mail: [email protected]


Keywords:  Size and Growth of the Used Car Market,Key Drivers of the Used Car Market,Challenges Facing the Used Car Market,Opportunities in the Used Car Market,Used Car Market Growth