header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Retail in IoT-markt zal tegen 2032 naar verwachting 112,5 miljard dollar bereiken met een CAGR van 13,78% – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Oct 22, 2024 11:00 AM ET
Marktoverzicht

Het Internet of Things (IoT) zorgt voor een revolutie in de detailhandel en creëert ongekende mogelijkheden voor een betere klantervaring, gestroomlijnde activiteiten en verbeterd voorraadbeheer. Detailhandelaren maken gebruik van IoT-technologieën om real-time gegevens te verzamelen van verschillende aangesloten apparaten, waaronder sensoren, camera’s, slimme schappen en point-of-sale-systemen, waardoor ze hun toeleveringsketens kunnen optimaliseren, voorraden efficiënter kunnen beheren en gepersonaliseerde winkelervaringen kunnen bieden. Met IoT in de detailhandel kunnen bedrijven de kloof tussen de fysieke en digitale wereld overbruggen en klanten een naadloze winkelervaring bieden via online en offline kanalen. De markt voor IoT in de detailhandel maakt een aanzienlijke groei door naarmate slimme apparaten en IoT-gebaseerde technologieën steeds meer ingang vinden.

De convergentie van big data, kunstmatige intelligentie (AI) en IoT is klaar om verdere vooruitgang in de retailsector te stimuleren, waardoor retailers krachtige inzichten krijgen om datagestuurde beslissingen te nemen. Aangezien de verwachtingen van de consument voor gepersonaliseerde, gemakkelijke en aantrekkelijke winkelervaringen blijven stijgen, worden IoT-oplossingen essentieel voor retailers die concurrerend willen blijven in de veranderende markt. De Retail in IoT Market Industrie zal naar verwachting groeien van 35,2 (USD miljard) in 2023 tot 112,5 (USD miljard) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de Retail in IoT Market zal naar verwachting rond de 13,78% liggen tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032).

Gratis sample aanvragen van dit strategisch rapport – https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/31827

Belangrijkste marktsegmenten

De retail IoT-markt kan worden gesegmenteerd op basis van verschillende criteria, waaronder component, toepassing en regio. De segmentatie van componenten omvat hardware, software en diensten. Hardware omvat apparaten die geschikt zijn voor IoT, zoals RFID-tags, sensoren, camera’s en bakens die gegevens verzamelen en communiceren met andere apparaten. Software omvat analyseplatforms en toepassingen die gegevens verwerken om bruikbare inzichten te verschaffen. Diensten omvatten advies, implementatie en beheerde diensten die retailers helpen bij het implementeren en onderhouden van hun IoT-infrastructuur.

Per toepassing is de markt onderverdeeld in verschillende segmenten, waaronder supply chain management, customer experience management, voorraadbeheer en slimme betaalsystemen. Supply chain management omvat IoT-oplossingen die real-time tracking en monitoring van producten in de hele supply chain mogelijk maken, wat de transparantie en efficiëntie verbetert. Customer experience management richt zich op het personaliseren van het winkeltraject door gebruik te maken van gegevens van aangesloten apparaten om inzicht te krijgen in de voorkeuren en het gedrag van klanten. Voorraadbeheer maakt gebruik van IoT-apparaten zoals slimme schappen en RFID-systemen om de voorraadbewaking te automatiseren, waardoor het risico op te grote voorraden of stock-outs afneemt. Slimme betaalsystemen maken gebruik van IoT-technologieën om naadloze en contactloze betaalopties mogelijk te maken, waardoor de kassa-ervaring van de klant wordt verbeterd.

Koop nu een premium onderzoeksrapport voor uitgebreide marktinzichten – https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=31827

Laatste nieuws

De IoT-markt voor de detailhandel heeft de afgelopen maanden een aantal opwindende ontwikkelingen doorgemaakt nu bedrijven blijven innoveren en nieuwe IoT-technologieën toepassen. Retailers wenden zich steeds meer tot AI-gestuurde IoT-oplossingen om hun activiteiten te verbeteren en de klantervaring te verbeteren. Amazon heeft bijvoorbeeld onlangs zijn “Just Walk Out” technologie uitgebreid, een op IoT gebaseerd systeem waarmee klanten kunnen winkelen zonder te stoppen bij een kassa. Met behulp van sensoren en camera’s houdt het systeem automatisch bij welke artikelen klanten meenemen en brengt het kosten in rekening wanneer ze de winkel verlaten. Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in de richting van een bredere toepassing van autonome winkelomgevingen.

Walmart heeft ook de krantenkoppen gehaald met zijn voortdurende investeringen in IoT-technologieën om zijn toeleveringsketen te stroomlijnen. Walmart gebruikt IoT-gestuurde robots in zijn magazijnen om de voorraad te beheren, de efficiëntie te verhogen en de behoefte aan menselijke tussenkomst te verminderen. Bovendien lopen bedrijven als Zebra Technologies en Cisco Systems voorop bij de ontwikkeling van IoT-platforms die speciaal zijn ontworpen voor retailtoepassingen en end-to-end oplossingen bieden die slimme schappen, sensoren en analysesoftware omvatten. Deze vooruitgang in de sector illustreert het transformatiepotentieel van het IoT voor de hervorming van de detailhandel, zowel op het gebied van klantgerichte innovaties als operationele efficiëntie.

Belangrijkste bedrijven
  • Cisco
  • Qualcomm
  • Zebra Technologieën
  • Intel
  • Google
  • Samsung
  • SAP
  • Amazon
  • Honeywell
  • Oracle
  • NXP Halfgeleiders
  • IBM
  • Vodafone
  • Microsoft
  • Siemens
Markt Drivers

Er zijn verschillende factoren die de groei van de IoT-markt in de detailhandel stimuleren. Een van de belangrijkste drijfveren is de toenemende vraag naar gepersonaliseerde winkelervaringen. Consumenten verwachten tegenwoordig dat retailers aanbevelingen, promoties en diensten op maat aanbieden op basis van hun individuele voorkeuren en gedrag. Met IoT-apparaten kunnen retailers gegevens in realtime verzamelen en analyseren, waardoor ze meer gepersonaliseerde ervaringen kunnen bieden die de klanttevredenheid en -loyaliteit verhogen.

Een andere belangrijke drijfveer is de behoefte aan efficiënt voorraadbeheer. Met IoT-technologieën zoals RFID-systemen en slimme schappen kunnen retailers de voorraadniveaus in realtime controleren, waardoor het risico op te grote voorraden of een tekort aan voorraad afneemt. Dit verbetert de operationele efficiëntie en verlaagt de kosten die gepaard gaan met overtollige voorraden of omzetverlies. Daarnaast zorgt de groeiende toepassing van omnichannel retailing voor de behoefte aan naadloze integratie tussen online en offline kanalen, en het IoT speelt een cruciale rol bij het faciliteren van deze integratie.

De opkomst van contactloze betaaloplossingen is een andere belangrijke marktstimulans. Met betalingssystemen die geschikt zijn voor het IoT kunnen klanten snel en veilig transacties voltooien zonder tussenkomst van een kassier of een fysieke betaalterminal. Dit is vooral belangrijk in de nasleep van de COVID-19 pandemie, omdat meer consumenten de voorkeur geven aan contactloze interacties en retailers manieren zoeken om het aantal fysieke contactpunten in hun winkels te verminderen.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport (100 pagina’s, grafieken, tabellen, cijfers) over 5G satellietmarkt – https://www.marketresearchfuture.com/reports/retail-in-iot-market-31827

Regionaal inzicht

De toepassing van IoT in de detailhandel verschilt per regio, waarbij Noord-Amerika voorop loopt vanwege de sterke technologische infrastructuur en de grote vraag van consumenten naar innovatieve winkelervaringen. De regio is de thuisbasis van verschillende toonaangevende retail- en technologiebedrijven, waaronder Amazon, Walmart en Cisco, die de vooruitgang in IoT-oplossingen stimuleren. De Verenigde Staten zijn de grootste markt voor retail IoT in Noord-Amerika, dankzij de aanwezigheid van grote retailers en de wijdverspreide toepassing van slimme apparaten.

In Europa zien landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk een aanzienlijke groei in de retail IoT-markt, met name op het gebied van supply chain management en verbetering van de klantervaring. Europese retailers maken steeds meer gebruik van IoT-technologieën om tegemoet te komen aan de vraag van consumenten naar gepersonaliseerde winkelervaringen en om hun activiteiten te optimaliseren.

De regio Azië-Pacific zal de komende jaren naar verwachting de grootste groei vertonen, gedreven door de snelle expansie van e-commerce en het toenemende gebruik van slimme apparaten in landen als China, Japan en India. Retailers in de regio investeren in IoT-oplossingen om het voorraadbeheer te verbeteren, de betrokkenheid van klanten te vergroten en hun toeleveringsketens te stroomlijnen.

In Latijns-Amerika en het Midden-Oosten & Afrika staat de IoT-markt voor de detailhandel nog in de kinderschoenen, maar zal naar verwachting gestaag groeien naarmate de technologische infrastructuur verbetert en meer detailhandelaren de potentiële voordelen van IoT-implementatie inzien. Deze regio’s bieden aanzienlijke groeimogelijkheden voor leveranciers van IoT-oplossingen omdat de detailhandel zich blijft ontwikkelen en moderniseren.

Conclusie

De IoT-markt voor de detailhandel is klaar voor een aanzienlijke groei omdat retailers slimme apparaten en IoT-gebaseerde technologieën blijven gebruiken om de ervaringen van klanten te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen. Met een toenemende vraag naar gepersonaliseerde winkelervaringen, efficiënt voorraadbeheer en contactloze betalingsopties, worden IoT-oplossingen essentieel voor retailers die concurrerend willen blijven in een steeds digitaler wordend landschap. Belangrijke spelers zoals Amazon, Walmart, Cisco Systems en Zebra Technologies nemen het voortouw, terwijl de vooruitgang op het gebied van AI, big data en blockchain-technologie naar verwachting verdere innovatie in deze sector zal stimuleren. Naarmate het gebruik van IoT in regio’s versnelt, met name in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific, zal de toekomst van de detailhandel steeds meer worden bepaald door de integratie van IoT-technologieën, wat nieuwe kansen biedt voor groei en innovatie.

Ontdek MRFR’s gerelateerde lopende dekking in het ICT-domein:

Gaming Simulatie Markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/gaming-simulation-market-31667

Generatieve AI in de biowetenschappen – Markt
https://www.marketresearchfuture.com/reports/generative-ai-in-life-sciences-market-31679

Grond-tot-lucht connectiviteitsmarkt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/ground-to-air-onboard-connectivity-market-31640

Markt voor digitale zekerheid –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/digital-assurance-market-31724

Markt voor back-up- en herstelsoftware voor datacenters –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/data-center-backup-and-recovery-software-market-31689

Markt voor datacenters –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/dc-powered-servers-market-31697

Markt voor digitale adoptieplatforms –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/digital-adoption-platform-market-31704

Markt voor direct aansluitsnoer –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/direct-attach-cable-market-31772

Agv-softwaremarkt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/agv-software-market-31599

Dockplanning softwaremarkt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/dock-scheduling-software-market-31808

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak datagestuurde beslissingen met Wantstats.

Contacteer ons: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Retail in IoT Market,Retail in IoT Market size,Retail in IoT Market share,Retail in IoT Market trend,Retail in IoT Market forecast,Retail in IoT Market growth