header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor verenmeel zal tegen 2032 USD 4,2 miljard bereiken, met een groei van 3,46% CAGR

Oct 23, 2024 1:00 PM ET

Overzicht van de markt voor verenmeel

De markt voor verenmeel is sterk gegroeid door zijn rol in duurzame landbouw en veeteelt. Verenmeel, een bijproduct van pluimveeveren, wordt verwerkt door middel van hydrolyse, drogen en malen om een voedselrijk organisch product te creëren. Met de toenemende bezorgdheid over milieuduurzaamheid en de behoefte aan kosteneffectief voer en meststoffen van hoge kwaliteit, is de vraag naar verenmeel aanzienlijk gegroeid. Deze blog gaat dieper in op de verenmeelmarkt door het marktoverzicht, de belangrijkste segmentatie naar type, toepassing, vorm en kwaliteitsklasse en een gedetailleerde regionale analyse te onderzoeken.

De omvang van de vedermeelmarkt wordt geschat op 2,99 (USD miljard) in 2022. De vedermeelmarkt zal naar verwachting groeien van 3,09 (USD miljard) in 2023 tot 4,2 (USD miljard) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de vedermeelmarkt zal naar verwachting rond de 3,46% liggen tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032).

Verenmeel bestaat voornamelijk uit eiwit, stikstof en andere vitale voedingsstoffen die het een waardevolle toevoeging maken aan diervoeder, organische meststoffen en strooisel. Door het hoge stikstofgehalte en de langzame afgifte in meststoffen is het ideaal voor biologische landbouwpraktijken. In diervoeder is het een uitstekende bron van verteerbaar eiwit. De markt heeft een robuuste groei doorgemaakt door een groter bewustzijn van de duurzaamheidsvoordelen en kosteneffectiviteit in vergelijking met synthetische alternatieven.

De groei van de markt wordt gedreven door verschillende belangrijke factoren, waaronder:

  • Toenemende vraag naar biologische landbouwoplossingen: Omdat consumenten steeds meer kiezen voor biologische producten, zoeken boeren naar natuurlijke meststoffen en verenmeel is een milieuvriendelijke oplossing.
  • Toenemende veehouderij: Verenmeel wordt vaak gebruikt in diervoeder, vooral voor pluimvee, vee en varkens, vanwege het hoge eiwitgehalte.
  • Focus op duurzaamheid: Vedermeel wordt gemaakt van een bijproduct van de pluimvee-industrie, waardoor afval wordt verminderd en de principes van de circulaire economie worden ondersteund. Hierdoor is het een milieubewuste optie.

Qua marktomvang wordt verwacht dat de verenmeelindustrie de komende jaren een gestage groei zal doormaken, waarbij de toenemende nadruk op duurzame landbouwpraktijken en diervoeding een cruciale rol spelen.

Klik hier voor een premiumrapport: https: //www.marketresearchfuture.com/sample_request/25608

Belangrijkste spelers :

Pacific Ag, Interamericana de Comercio, Blue Frog Products, Indian Feather Mills, Nutrin Ltd., Feathermeal Company, Sanimax Group en Hawes Group.

Markt segmentatie

De verenmeelmarkt kan worden onderverdeeld in vier hoofdcategorieën: type, toepassing, vorm en kwaliteitsklasse. Inzicht in deze segmenten helpt bij het identificeren van de belangrijkste kansen en eisen binnen verschillende marktsectoren.

  1. Op type

De verenmeelmarkt biedt verschillende typen op basis van de dierlijke bron van de veren, wat van invloed is op de samenstelling van de voedingsstoffen en de toepassing.

  • Gevogelte verenmeel: Pluimveemeel heeft het grootste marktaandeel door de grote pluimveehouderij wereldwijd. Het is rijk aan keratine, een eiwit dat efficiënt kan worden gebruikt in diervoeder, vooral voor de pluimvee- en visteelt.
  • Veevoermeel: Hoewel minder gebruikelijk, wordt verenmeel van runderen gebruikt in specifieke diervoederformules, vooral voor herkauwers, vanwege het eiwitgehalte en de verteerbaarheid.
  • Varkensverenmeel: Varkensverenmeel krijgt steeds meer aandacht voor gebruik in veevoer, vooral voor varkens, omdat het een betaalbare eiwitbron is.
  • Ander dierlijk verenmeel: Hieronder valt verenmeel afkomstig van eenden, ganzen en andere vogelsoorten, hoewel deze een kleiner deel van de markt innemen.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport: https: //www.marketresearchfuture.com/reports/feather-meal-market-25608

  1. Naar toepassing

Door de veelzijdigheid van verenmeel kan het in verschillende sectoren worden toegepast.

  • Diervoeder: Het grootste segment in de verenmeelmarkt is het gebruik als diervoeder. Vedermeel is een alternatieve, goedkope eiwitbron voor pluimvee, varkens, vee en aquacultuur. Door het hoge aminozuurgehalte verbetert het de verteerbaarheid van voer en verbetert het de algehele gezondheid en groei van vee.
  • Organische Meststof: Door het hoge stikstofgehalte wordt verenmeel veel gebruikt als langzaam vrijkomende organische meststof. Het is vooral populair in de biologische landbouw, waar chemische meststoffen verboden zijn. De stikstofrijke samenstelling van verenmeel maakt het ideaal voor gewassen die langdurig voedingsstoffen nodig hebben, zoals maïs en bladgroenten.
  • Bedding voor dieren: Vedermeel wordt ook gebruikt in stalstrooisel voor dieren vanwege de absorberende en isolerende eigenschappen. Het biedt comfort aan het vee en draagt ook bij aan het mestbeheer.
  • Andere toepassingen: Door het hoge stikstofgehalte kan verenmeel worden gebruikt in biobrandstoffen en andere industriële toepassingen, hoewel deze markt kleiner is dan het gebruik in veevoer en meststoffen.
  1. Op vorm

Vedermeel is verkrijgbaar in verschillende vormen, voor verschillende behoeften in de markt.

  • Poeder: Vedermeel in poedervorm wordt vaak gebruikt in voederformules vanwege het gemak waarmee het gemengd kan worden met andere ingrediënten. Het is ook populair in meststoftoepassingen waar een snelle afgifte van voedingsstoffen nodig is.
  • Korrels: Gekorreld verenmeel wordt vaak gebruikt in meststoftoepassingen, waar het een langzaam vrijkomende stikstofbron is. Door het grotere formaat kan het gemakkelijker op het land worden aangebracht.
  • Pellets: In diervoeder wordt vaak de voorkeur gegeven aan verenmeel in pellets omdat het gemakkelijk te hanteren is en minder stof doet ontstaan. Het biedt ook een betere opslagstabiliteit en gemak tijdens het voeren.
  • Andere vormen: Hieronder vallen vlokken of op maat gemaakt verenmeel, die ontworpen kunnen zijn voor specifieke industriële of landbouwtoepassingen.
  1. Op kwaliteit

Vedermeel is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, afhankelijk van de beoogde toepassing.

  • Voederkwaliteit: Vedermeel van voederkwaliteit is geoptimaliseerd voor proteïnegehalte, aminozuursamenstelling en verteerbaarheid, waardoor het ideaal is voor opname in diervoeder.
  • Meststofkwaliteit: Meststoffen-kwaliteit verenmeel wordt vooral gewaardeerd om zijn stikstofgehalte en is ontworpen om langzaam voedingsstoffen af te geven, waardoor het geschikt is voor gebruik in de biologische landbouw en tuinieren.
  • Perkwaliteit: Perkwaliteit verenmeel wordt gebruikt voor stalstrooisel, vooral in de pluimvee- en rundveehouderij, vanwege de absorberende eigenschappen en het comfort.
  • Andere kwaliteiten: Hieronder valt ook verenmeel van industriële kwaliteit voor niet-agrarische toepassingen, zoals biobrandstoffen of andere opkomende toepassingen.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over landbouw door Market Research Future:

Regionale analyse

De verenmeelmarkt is geografisch divers, met een aanzienlijk groeipotentieel in verschillende regio’s als gevolg van verschillende landbouw- en veeteeltpraktijken.

  1. Noord-Amerika

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, is een van de grootste markten voor verenmeel. De gevestigde pluimvee- en veehouderijsector in de regio stimuleert de vraag naar diervoederproducten. Daarnaast winnen biologische landbouwpraktijken aan populariteit, wat bijdraagt aan het gebruik van verenmeel als natuurlijke meststof. De toenemende aandacht voor duurzame landbouw ondersteunt de groei van de markt in deze regio.

  1. Europa

In Europa wordt de verenmeelmarkt ondersteund door strenge regelgeving voor chemische meststoffen en een groeiende trend naar biologische landbouw. Landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland hebben een goed ontwikkelde pluimvee-industrie, waardoor verenmeel een waardevolle bron van voer en meststoffen is. De toewijding van de regio aan duurzaamheid en milieuvriendelijke landbouwpraktijken stimuleert de expansie van de markt.

  1. Azië-Stille Oceaan

De Aziatisch-Pacifische regio, met name China en India, is getuige van een snelle groei in de verenmeelmarkt vanwege de groeiende veeteelt- en aquacultuursectoren. De vraag naar betaalbaar, eiwitrijk diervoeder groeit naarmate de bevolking in de regio toeneemt, samen met de noodzaak om de voedselzekerheid te ondersteunen. Bovendien produceert de grootschalige pluimveehouderij in de regio enorme hoeveelheden veren, waardoor verenmeel een gemakkelijk beschikbaar en kosteneffectief bijproduct is.

  1. Latijns-Amerika

Latijns-Amerika, met name Brazilië en Argentinië, is een opkomende markt voor verenmeel. De bloeiende landbouwindustrie in de regio, vooral in de pluimvee- en rundveehouderij, creëert een aanzienlijke vraag naar verenmeel als voer en meststof. Biologische landbouw wint ook aan belang, waardoor de behoefte aan duurzame oplossingen zoals verenmeel verder toeneemt.

Gerelateerde rapporten:

  1. Milk Replacers Market Size werd gewaardeerd op USD 4,43 miljard in 2023. De markt voor melkvervangers zal naar verwachting groeien van USD 4,793 miljard in 2024 tot USD 8,33 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 7,15% tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032).
  2. De omvang van de Zadenmarkt werd in 2023 gewaardeerd op 63,1 miljard USD. De Zadenmarkt zal naar verwachting groeien van 65,87 miljard USD in 2024 tot 89,1 miljard USD in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 4,40% tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032).
  3. Erwtenmarkt zal naar verwachting 5.523,2 miljoen USD bereiken tegen het einde van 2030 In de voorspellingsperiode 2022-2030 zal de erwtenmarkt naar verwachting een CAGR van 7,43% hebben.
  4. De commerciële zeewiermarkt zal naar verwachting 16,9 miljard USD bereiken in 2028 en van 2021 tot 2028 een CAGR van 10,10% laten zien.
  5. Demarktomvang van snacks voor huisdieren wordt geschat op 101,3 miljard dollar in 2030 en zal een CAGR van 5,65% registreren tijdens de voorspellingsperiode van 2022 tot 2030.
  6. De marktomvang van katalysatoren voor meststoffen werd in 2023 geschat op USD 2,58 miljard. De katalysatormeststoffenmarkt zal naar verwachting groeien van USD 2,66 miljard in 2024 tot USD 3,19 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 2,28% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR) en Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Om op de hoogte te blijven van de technologie en het werkproces van de industrie, plant MRFR vaak & bijeenkomsten met de industrie-experts en industriële bezoeken voor zijn onderzoeksanalisten.

Contact Market Research Future Office No. 104, Pentagon 4 Magarpatta City, Hadapsar, Pune 411013 Maharashtra, India Tel. (0) 91 8411985042 / 020 640000195 E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Feather Meal Market,Feather Meal Market Overview,Feather Meal Market Share,Feather Meal Market Size