header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De wereld van petrochemie verkennen: van productie tot toepassingen en milieu-impact

Mar 24, 2023 5:00 PM ET

De petrochemische market zal naar verwachting groeien van USD 565,55 miljard in 2023 tot USD 1017,41 miljard in 2030 bij een 9,26Z%

Marktbereik:

Petrochemische stoffen worden gemaakt van een verscheidenheid aan chemische stoffen, voornamelijk koolwaterstoffen. Deze koolwaterstoffen zijn afkomstig van olie en aardgas. Van de vele fracties die worden geproduceerd door destillatie van ruwe olie, zijn aardoliegassen, nafta, kerosine en gasolie de belangrijkste grondstoffen voor de petrochemische sector. Andere belangrijke grondstoffen die in de petrochemische sector worden gebruikt, zijn ethaan, propaan en aardgasvloeistoffen afkomstig van aardgas. Petrochemische producten zijn alomtegenwoordig en essentieel voor de moderne samenleving.

Petrochemische producten vormen al een belangrijk onderdeel van het wereldwijde energiesysteem en hun belang groeit. Kunststoffen, de meest erkende groep petrochemische goederen, hebben alle andere bulkmaterialen overtroffen in termen van vraag, vrijwel verdubbeld sinds 2000. De petrochemische industrie is van cruciaal belang voor de economische groei en de ontwikkeling van de productiesector. De verbetering in de petrochemische sector overtreft die van de meeste andere industriële sectoren. Veel bedrijven in verschillende industrieën vertrouwen op deze goederen om te functioneren. Petrochemische bijproducten worden ook aangetroffen in banden, detergenten, kunststoffen, meststoffen, industriële oliën en medische apparatuur / apparaten.

Marktconcurrentieel landschap:

De sterke kanshebbers op de petrochemische markt zijn:

  • Basf
  • Sabic
  • TOTAAL
  • Indiase Oil Corporation Limited
  • Chevron Phillips Chemical Bedrijf
  • BP NV
  • Sumitomo Chemisch Bedrijf
  • Reliance Industries Beperkt
  • DowDuPont
  • Royal Dutch Shell

Voorbeeldexemplaar van rapport downloaden: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/3164

Markt drivers:

De toename van het aantal ondernemingen in de basischemiesector die petrochemische chemicaliën gebruiken voor downstreamproducten en infrastructuurtoevoegingen stimuleren de wereldwijde vraag. Nieuwe technologieën voor de verwerking van lichtere ruwe olie en gemengde ruwe olie worden in toenemende mate ontwikkeld en ingezet. Dit zou ongetwijfeld de beschikbaarheid van talrijke petrochemische goederen verbeteren. Daarnaast is de prijs van grondstoffen die worden gebruikt bij de productie van verschillende petrochemische producten afgevlakt. Dit zal naar verwachting ook een belangrijke ontwikkelingsmotor zijn. Veel eindgebruikersindustrieën hebben geavanceerde aardolieproducten nodig die milieuvriendelijker zijn en meer innovatieve toepassingen hebben.

Luchtvaart, landbouw, bouw, catering, gezondheidszorg, elektronica en automotive zijn enkele eindgebruiksindustrieën die een grotere behoefte hebben aan verbeterde petrochemische goederen. Veel petrochemische verwerkers reageren door nieuwe technologieën te ontwikkelen om petrochemische producten beter om te zetten in nieuwe producten die zachter zijn voor de planeet en meer innovatieve en nuttige toepassingen hebben.

Marktbeperkingen:

Tal van bedrijven over de hele wereld maken zich zorgen over de onmiddellijke en langetermijneffecten van het produceren en gebruiken van plastic items op het milieu. Ze onderzoeken alternatieve materialen. Als gevolg hiervan is de markt voor kunststofproducten de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. Een van de belangrijkste problemen waarmee de wereldwijde petrochemische activiteiten worden geconfronteerd, is de afnemende aanvoer van conventionele en primaire bronnen van petrochemische producten.

Marktsegmentatie

Op type

Momenteel heeft het subsegment ethyleen het grootste petrochemische marktaandeel. Dit is een petrochemische markttrend op lange en korte termijn die naar verwachting zal aanhouden.

Per toepassing

Het subsegment kunststoffen heeft het grootste petrochemische marktaandeel. De CAGR zal naar verwachting in 2027 de 8% benaderen.

Per eindgebruiksindustrie

Het subsegment verpakkingen was goed voor het leeuwendeel van de petrochemische markt. De wereldwijde verpakkingsindustrie is steeds afhankelijker van petrochemische producten. Eindgebruiksindustrieën beoordelen periodiek de prijs van geleverde goederen en sluiten inkoopleveringscontracten om petrochemische derivaten in bulk te kopen en een goed seizoensaanbod te handhaven. Het stijgende aanbod van productleveranciers op de markt heeft ertoe geleid dat kopers een aanzienlijke onderhandelingspositie hebben.

Vraag om maatwerk: https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_customize/3164

Regionale inzichten

Het gebied Azië-Pacific heeft de sterkste groei van elke regio en de economie groeit snel en verstedelijkt. Het meest opvallende is dat de markten van India en China snel verstedelijken en industrialiseren. India en China zijn twee van ‘s werelds grootste producenten en exporteurs van petrochemische goederen. De eerste is dat de transportindustrieën van deze twee landen zich snel ontwikkelen. De tweede reden is dat de elektrische en elektronische industrie snel groeit, vooral in China. De ontwerp- en bouwsector breidt zich snel uit. Dit is voornamelijk te wijten aan de enorme economische expansie en modernisering van deze twee landen. Naarmate deze industrieën groeien, zullen ze meer petrochemische producten nodig hebben. Noord-Amerika bevat enorme petrochemische reserves, met name de Verenigde Staten van Amerika. Dit zal waarschijnlijk leiden tot een sterke groei en een aanzienlijke toename van de marktwaarde gedurende het tijdsbestek. Petrochemische producten zullen aanzienlijk vaker worden gebruikt in de Europese Unie. Deze industrieën zijn voedsel en drank, bouw, auto en gezondheidszorg.

Gerelateerd trending rapport

kant-en-klare betonmarkt           https://www.marketresearchfuture.com/reports/ready-mix-concrete-market-5373

polyurethaanschuim markt           https://www.marketresearchfuture.com/reports/polyurethane-foam-market-1697

modulaire bouw markt      https://www.marketresearchfuture.com/reports/modular-construction-market-1682

https://www.marketresearchfuture.com/reports/awnings-market-7349 markt voor zonwering

https://www.marketresearchfuture.com/reports/outdoor-furniture-market-2077 voor              tuinmeubelen

https://www.marketresearchfuture.com/reports/silver-market-8002 op de zilvermarkt     

Contact:
Marktonderzoek Toekomst®
99 Hudson Street,5e verdieping
New York City, New York 10013
Verenigde Staten van Amerika
Telefoon: 1 628 258 0071 (US) 44 2035 002 764 (UK)
E-mail: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Petrochemicals,Petrochemicals Market,Petrochemicals Market Size