header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Automotive Chip marktsegmenten, industriegrootte, eisen, verkoop, groeimogelijkheden, marktregio’s, topspelertrends en voorspelling 2030

Apr 18, 2023 5:00 PM ET

Automotive Chip Market overzicht

Automotive Chip Market zal naar verwachting usd 117,76 miljard waard zijn in 2028 en een CAGR van 12,27% tijdens de prognoseperiode 2022 tot 2030. De markt werd in 2021 gewaardeerd op USD 33,17 miljard. Autochips worden gebruikt om de verschillende functies van een auto te bewaken en te besturen. Het gebruikt veel algoritmen om een bepaalde taak op te lossen. Consumenten kunnen een soepele en gemakkelijke rijervaring ervaren voor de bestuurders. Auto’s kunnen de chip gebruiken om het navigatie- en infotainmentsysteem te bedienen.

Het helpt consumenten om hun voertuigen te beschermen door een antidiefstalsysteem te bieden. Met de plotselinge uitbraak van het coronavirus werd de markt zwaar getroffen. De impact was vooral te wijten aan de verstoring in de toeleveringsketen, die leidde tot een daling van de vraag naar bedrijfsvoertuigen omdat de niet-essentiële diensten afnamen.

Automotive Chip Market Belangrijkste spelers

  • STMicroelectronics
  • Infineon-technologieën
  • Toshiba Corporation
  • ON Halfgeleider
  • Renesas Elektronica
  • Robert Bosch GmbH
  • NXP Halfgeleiders
  • Texas Instrumenten Incorporated
  • ROHM Halfgeleider
  • Denso Corporation

 De belangrijkste oorzaak van de verstoring van de supply chain is het chiptekort. Maar naarmate de situatie verbetert, zullen de markttrends en de markt veranderen. Naarmate de vraag naar voertuigen toeneemt, nemen ook de personenauto’s toe, wat de belangrijkste factor is voor groei. De behoefte aan voertuigveiligheid en de toenemende vraag naar motorregeleenheden in voertuigen neemt toe, waardoor de marktgroei verbetert. Met de opkomst van elektrische en hybride auto’s stijgt ook de markt. Omdat de chip een elektronische component is, kunnen mensen te maken krijgen met defecten, en het kan ook falen, en het systeemfalen kan leiden tot het falen van het hele systeem. De stijging van de prijs van op chips gebaseerde producten is de belangrijkste uitdaging voor de markt.

Vraag een gratis voorbeeld van een rapport aan @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/7676

Nieuws uit de industrie

Voor Volkswagen zouden de knelpunten waarschijnlijk tegen het einde van dit jaar afnemen en tegen 2023 kan de productie volgend jaar terugkeren naar het niveau van 2019, maar nog steeds niet genoeg om aan de verhoogde vraag naar de chips te voldoen.

Integrated Device Technology Inc. werd in 2018 overgenomen door Renesas Electronics Corporation. Van het bedrijf wordt verwacht dat het de efficiëntie en prestaties van de high-computing elektronische systemen die worden aangeboden aan de auto-industrie zal verbeteren.

STMicroelectronics introduceerde een nieuwe chip die Chorus microcontroller chip was, SPC58NH92x. De introductie van deze chip heeft auto’s flexibeler, veiliger en toekomstbestendiger gemaakt. Deze chip werd gelanceerd in het jaar 2018.

op 19 augustus 2021 hebben drie Amerikaanse senatoren de Taiwanese regering om meer hulp gevraagd bij het aanpakken van het wereldwijde chiptekort waardoor tal van autoproductielijnen soms stil hebben gestaan. Het chiptekort heeft geleid tot productieverlagingen en ontslagen en beweegt zich door de economieën van staten die sterk afhankelijk zijn van de auto-industrie.

Automotive Chip Marktsegmentatie

De Automotive Chip Market heeft een aantal belangrijke segmentaties gesegmenteerd op product, toepassing en voertuigtype. Op basis van het product is de markt gesegmenteerd in analoge IC’s, microcontrollers en microprocessors en logische IC’s. De logische IC’s hadden het grootste marktaandeel in de prognoseperiode en zullen naar verwachting de komende jaren in hetzelfde tempo groeien. De automotive chipmarkt is onderverdeeld in carrosserie-elektronica, telematica en infotainment, aandrijflijn, veiligheidssystemen en chassis door het segment Application.

De chassiscomponent domineert de markt met een goede marktgroei tijdens de prognoseperiode. Elk segment zal in de toekomst een goede marktwaarde hebben. Voertuigtypevariabelen zijn personenauto’s en bedrijfsvoertuigen. Personenauto’s zullen in de prognoseperiode het grootste marktaandeel hebben. Het voortstuwingssegment is opgesplitst in ICE, BEV’s en HEV’s. Het hele marktsegment draagt bij aan de groei en zal de markt binnenkort voortstuwen.

Praat met analist @ https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_schedule_call/7676

Automotive Chip Regionale analyse

De Automotive Chip Market wordt bestudeerd in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld. Azië-Pacific zal de markt domineren tijdens de prognoseperiode en in de toekomst een waarde van 26,05 miljard bereiken. De toenemende vraag naar halfgeleiderapparatuur voor auto’s versterkt de marktgroei. In 2017 stond China op 9.659,5 miljoen dollar;vandaar dat de regio de markt voortstuwt.

Automotive Chip Marktsegmentatie

Per toepassing

  • Telematica en infotainment
  • Chassis
  • Aandrijflijn
  • Lichaamselektronica
  • Veiligheidssysteem

Door Propulsion

  • Wees vs
  • Ijs
  • Hij vs

Per product

  • Logica I Cs
  • Microcontrollers en microprocessors
  • Analoog I Cs
  • Geheugen

Per voertuigtype

  • Bedrijfsvoertuig
  • Personenauto

Andere gerelateerde rapporten:

Automotive Electronic Control Unit (ECU’s) Marktonderzoeksrapport – Wereldwijde prognose tot 2030

In-wheel motor Market Research Report – Wereldwijde prognose tot 2030

Automotive Glove Box Market Research Report – Wereldwijde prognose tot 2030

Automotive Pressure Plates Market Research Report – Wereldwijde prognose tot 2030

Automotive Throttle Cables Market Research Report – Wereldwijde prognose tot 2030

Market Research Future® (onderdeel van WantStats Research and Media Pvt. Ltd.) heeft gespecialiseerde onderzoeksanalisten op het gebied van Aerospace & Defense, Automotive, C&M, Energy & Power, F&B, Healthcare &; Pharmaceutical, ICT, Industrial Equipment, Packaging Construction &; Mining en Semiconductor.

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. De aanpak van MRFR combineert de bedrijfseigen informatie met verschillende gegevensbronnen om de klant een uitgebreid inzicht te geven in de nieuwste belangrijke ontwikkelingen, verwachte gebeurtenissen en over welke actie moet worden ondernomen op basis van deze aspecten.

Contact:

Marktonderzoek Toekomst

99 Hudson Street, 5e verdieping

New York, New York 10013

Verenigde Staten van Amerika

Verkoop: 1 628 258 0071 (US)

44 2035 002 764(Verenigd Koninkrijk)

E-mailadres: [email protected]


Keywords:  Automotive Chip Market Analysis,Automotive Chip Market Size,Automotive Chip Market Share,Automotive Chip Market Companies,Automotive Chip Market Trends,Automotive Chip Market Segments