header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Edge Computing-markt: een uitgebreide analyse van de huidige trends en toekomstige groeivooruitzichten

May 17, 2023 7:00 PM ET

Volgens een uitgebreid onderzoeksrapport van Market Research Future (MRFR), “Edge Computing Market” -informatie per technologie, per componenten, per implementatie, per toepassing en regio – Voorspelling tot 2030 ” marktomvang om USD 168,6 miljard te bereiken , groeiend met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 24,51% tegen 2030.

Het primaire doel van het edge computing-proces is om gegevensverwerking en computing dicht bij de bron van gegevens te krijgen. Met de snelle ontwikkelingen in het veld heeft de wereldmarkt de afgelopen jaren ook een sterke groei doorgemaakt. Het edge computing-proces wordt op grote schaal toegepast in verschillende industriële sectoren over de hele wereld.
 
Concurrentieanalyse

De wereldwijde edge computing-markt heeft prominente spelers zoals:

  • Geïntegreerde apparaattechnologie
  • SAP SE
  • Geavanceerde micro-apparaten
  • Schneider Electric SE
  • Amazon Inc
  • Yokogawa Electric Corporation
  • Alfabet Inc
  • ABB Limited
  • IBM Corporation
  • Rittal Gmbh en co
  • ADLINK-technologie
  • Zenlayer Inc
  • Huawei Technologies Co Limited
  • De Hewlett Packard Enterprise Company
  • Einfochips
  • Fujitsu Beperkt
  • Rand Connex Inc
  • Siemens AG
  • Microsoft Corporation

 

Ontvang een gratis voorbeeld PDF-brochure:  
   https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/3239

Gevolgen van COVID-19

De wereldwijde COVID-19-pandemie heeft een ernstige impact gehad op de meerderheid van de marktsectoren over de hele wereld. Maar de wereldwijde gezondheidscrisis had een tegenovergestelde impact op de groei van de edge computing-markt. Verschillende landen over de hele wereld voerden gedeeltelijke of volledige lockdowns in om de verspreiding van de ziekte in te dammen. Gezien de reisbeperkingen in verschillende regio’s wereldwijd, werd al het proces digitaal gedaan. De situatie heeft geleid tot een enorme vraag naar de edge computing-markt en heeft de omvang van de edge computing-markt vergroot.

Omdat er de afgelopen tijd een toename is geweest in het gebruik van internet, hebben verschillende spelers veel software gegenereerd die de groei van de edge computing-markt heeft verbeterd. Sommige van de applicaties werden zelfs gebouwd om te helpen in de gezondheidscentra. Het proces stelt iedereen in staat om zich uit te spreken over hun gezondheidsproblemen en de artsen zullen de patiënten bereiken door toegang te krijgen tot de gegevens van de software. Zelfs tijdens de piek van de pandemie over de hele wereld hielp het proces de gezondheidswerkers de gegevens van de coronaviruspatiënten te herkennen en grondig te behandelen. Vanwege de lockdowns en de implementatie van social distancing-normen is het gebruik van edge computing in een opmerkelijk tempo verhoogd. Zelfs door AI edge computing te gebruiken, hebben verschillende landen over de hele wereld, zoals China, robots en drones ingezet in de gezondheidszorg.

Segmentatie van de markt die in het onderzoek wordt behandeld:

De wereldwijde markt voor edge computing is gefragmenteerd in verschillende segmenten op basis van bedrijfsgrootte, componenten, eindgebruikers en regio.

De wereldwijde markt voor edge computing is opgesplitst in service, software en hardware op basis van componenten. Het softwaresegment is verder onderverdeeld in on-premises en cloud. Het servicesegment wordt opnieuw ingedeeld in managed services en professional services.

De wereldwijde markt voor edge computing is verdeeld in grote ondernemingen en kmo’s op basis van de bedrijfsgrootte.

Op basis van eindgebruikers is de wereldwijde edge computing-markt opgesplitst in horeca, nutsbedrijven, detailhandel, overheid, productie, transport, onderwijs, energie, IT & telecommunicatie, halfgeleider, BFSI, gezondheidszorg en anderen.

Blader door een diepgaand marktonderzoeksrapport (150 pagina’s) over Edge Computing Market: 
https://www.marketresearchfuture.com/reports/edge-computing-market-3239  

Concurrentieanalyse 

De markt voor edge computing lijkt zeer concurrerend en gefragmenteerd, dankzij de aanwezigheid van veel volwassen spelers die een aanzienlijk marktaandeel vertegenwoordigen. Deze spelers proberen een groter marktaandeel te verwerven door middel van overnames, strategische partnerschappen, uitbreidingen, product- / technologielanceringen en samenwerkingen. 

Er wordt zwaar geïnvesteerd in R&D in de ontwikkeling van totaal andere technologieën dan de concurrentie. Technologie-enablers ontwikkelen Streaming Data Platforms (SDP’s) en referentiearchitectuur die zijn ontworpen om edge computing in productieomgevingen te verbeteren om organisaties te helpen bij het opslaan en verwerken van gegevens die zijn gegenereerd door edge-apparaten met de toevoeging van realtime analyses. 

Op 14 september 2022 kondigden IBM en Bharti Airtel (India) bijvoorbeeld hun samenwerking aan om het edge computing-platform van Airtel in te zetten waarmee grote ondernemingen in de productie- en auto-industrie innovatieve oplossingen kunnen versnellen. Het Airtel-IBM-platform zal naar verwachting de kwaliteitscontrole verbeteren en ervoor zorgen dat hun gegevens aan de rand beschermd blijven. Maruti Suzuki, een toonaangevende fabrikant van personenauto’s in India, is van plan het edge-platform te gebruiken om de nauwkeurigheid en efficiëntie voor kwaliteitsinspecties op de fabrieksvloer te vergroten.

Spelers die de edge computing-markt leiden, zijn Advanced Micro Devices Inc, Yokogawa Electric Corporation, ABB Ltd., Rittal GmbH & Co. KG., ZenLayer Inc., The Hewlett Packard Enterprise Company, Fujitsu Ltd., Siemens AG, Integrated Device Technology Inc., EdgeConnex Inc., eInfochips, Huawei Technologies Co. Ltd., ADLINK Technology Inc., IBM Corporation, Alphabet Inc., Schneider Electric SE, SAP SE, Microsoft Corporation, Intel Corporation en Amazon Inc.

Koop dit rapport:
https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD&report_id=3239

Regionale analyse

De wereldwijde edge computing-markt wordt bestudeerd in vijf belangrijke regio’s: Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, Azië-Pacific en het Midden-Oosten en Afrika.

Volgens de MRFR-analyserapporten zal de regio Azië-Pacific gedurende de beoordelingsperiode de toppositie innemen in de wereldwijde edge computing-markt. De groei van de regionale markt wordt voornamelijk toegeschreven aan de toename van de bevolking in de regio. De regionale markt heeft de snelle implementatie van nieuwe technologieën ervaren, wat waarschijnlijk de groei van de regionale markt in de komende jaren zal stimuleren. Bovendien is de geleidelijke toename van IT-uitgaven door organisaties in de hele regio een ander belangrijk aspect dat naar verwachting de groei van de markt zal stimuleren. De regio is de thuisbasis van verschillende grote marktspelers zoals NTT Docomo, Vodafone, Optus, Telstra, China Telecom, Huawei en anderen, wat op zijn beurt naar verwachting de prestaties van de markt positief zal beïnvloeden gedurende het voorspelde tijdperk. Aan de andere kant, vanwege het gebrek aan bewustzijn bij verschillende kleine en middelgrote bedrijven, heeft de regio een lage acceptatiegraad van edge computing in vergelijking met Europa en Noord-Amerika.

De edge computing-markt voor de Noord-Amerikaanse regio zal waarschijnlijk de tweede positie over de hele wereld veiligstellen in het voorspelde tijdperk.

De Europese regionale markt voor edge computing zal naar verwachting een aanzienlijke groei laten zien gedurende het voorspelde tijdsbestek.

APAC is een basis voor verschillende wereldwijde telecommunicatie- en edge-netwerkbedrijven, waaronder Vodafone, dat fungeert als een groeifactor voor de edge computing-markt.

Realted Rapporten:

Hybride cloudmarkt – Per component, per servicetype, per servicemodel, per organisatiegrootte, per verticaal,     per     regio — prognose tot 2030

Contact Center as a Service Market– Per functie, per ondernemingGrootte, per industrie, per regio – prognose tot 2030

Cloud TV-markt Per service, per cloudimplementatie, per streaming, per   eindgebruiker,   regio – wereldwijde prognose tot 2030

Over Market Research Future (MRFR):

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. De aanpak van MRFR combineert de bedrijfseigen informatie met verschillende gegevensbronnen om de klant een uitgebreid inzicht te geven in de nieuwste belangrijke ontwikkelingen, verwachte gebeurtenissen en ook over welke actie moet worden ondernomen op basis van deze aspecten.

Contact:

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)

99 Hudson Street, 5e verdieping

New York, NY 10013

Verenigde Staten van Amerika

1 628 258 0071 (VS)

44 2035 002 764 (Verenigd Koninkrijk)

E-mailadres: [email protected]

Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)

99 Hudson Street, 5Th Floor

New York, NY 10013

United States of America

+1 628 258 0071 (US)

+44 2035 002 764 (UK)

Email: [email protected]

Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Edge computing,Cloud computing,Internet of Things (IoT),Artificial intelligence (AI),Machine learning (ML),Big data,5G,Cybersecurity,Networking,Edge Computing Market,Global Edge Computing Market,Edge Computing Industry,Edge Computing Market Size,Edge Computing Market Share