header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Cloud High-Performance Computing-markt: Noord-Amerika domineert de markt in de komende jaren

Jun 19, 2023 6:00 PM ET

Market Research Future Insights:

Volgens de analyse van MRFR zal de wereldwijde cloud high-performance computing-markt naar verwachting een CAGR van ~16 registreren.68rom 2022 tot 2030 en een waarde van meer dan USD 16,1933 miljard in 2030.

De cloud high-performance computing (HPC)-markt verwijst naar het gebruik van cloud computing-technologieën om krachtige rekencapaciteiten en middelen te leveren voor het uitvoeren van complexe rekentaken. HPC omvat het verwerken van grote hoeveelheden gegevens en het uitvoeren van resource-intensieve toepassingen om ingewikkelde problemen op te lossen in verschillende domeinen zoals wetenschappelijk onderzoek, engineering, financiële modellering en kunstmatige intelligentie. De COVID-19 pandemie heeft een aanzienlijke impact gehad op verschillende industrieën, waaronder de HPC-cloudmarkt. De pandemie leidde tot economische verstoringen en onzekerheden, maar versnelde ook de toepassing van cloudtechnologieën en digitale transformatie in alle sectoren. De vraag naar cloud HPC-oplossingen groeide omdat organisaties behoefte hadden aan schaalbare en externe computerresources om hun activiteiten en onderzoeksinspanningen te ondersteunen. Industrieën zoals gezondheidszorg, farmaceutica en biotechnologie leunen zwaar op cloud-HPC voor het uitvoeren van kritieke taken zoals genomische analyse, het ontdekken van geneesmiddelen en epidemiologische modellering.

Get Free Sample PDF Brochure –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/5816

Key Players:

Sommige van de belangrijkste spelers op de markt zijn:

  • AMD (VS)
  • Dassault Systems (Frankrijk)
  • Intel (VS)
  • NVIDIA (VS)
  • AWS (VS)
  • HPE (VS)
  • Sugon (China)
  • IBM (VS)
  • Atos (VS)
  • Fujitsu (Japan)
  • Cisco (VS)
  • Dell (VS)
  • Lenovo (China)

Regionale analyse:

Noord-Amerika is een dominante regio in de HPC-cloudmarkt, voornamelijk door de aanwezigheid van grote cloudserviceproviders, technologische vooruitgang en de vroege invoering van cloudcomputing. Met name de Verenigde Staten hebben een sterke markt voor cloud HPC, gedreven door sectoren zoals gezondheidszorg, luchtvaart en defensie. Europa heeft ook een belangrijk aandeel in de HPC-cloudmarkt. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk lopen voorop bij de invoering van cloud HPC. De regio Azië-Pacific maakt een snelle groei door in de HPC-cloudmarkt. Landen als China, Japan en India zien een toenemende adoptie van cloud HPC-oplossingen, gedreven door de groei van sectoren als productie, gezondheidszorg en energie. Latijns-Amerika is een zich ontwikkelende markt voor cloud HPC, met landen als Brazilië, Mexico en Argentinië die groeipotentieel hebben. De regio Midden-Oosten en Afrika laat ook een gestage groei zien in de HPC-cloudmarkt. Landen als de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika maken gebruik van cloud HPC-oplossingen ter ondersteuning van verschillende industrieën, waaronder olie en gas, gezondheidszorg en onderzoek.

Marktsegmentatie:

De wereldwijde cloud high-performance computing e-markt is gesegmenteerd naar componenten, implementatie, organisatiegrootte en toepassingsgebieden.

Gebaseerd op componenten: Oplossingen, Servers, Opslag, Netwerkapparaten, Software, Diensten, Ontwerp en Consulting, Integratie en Implementatie, Ondersteuning en Onderhoud en Beheer

Gebaseerd op Implementatie: Cloud en on-premise

Gebaseerd op organisatiegrootte: Midden- en Kleinbedrijf (MKB) en Grote ondernemingen

Gebaseerd op toepassingsgebieden: Overheid en defensie, BFSI, Onderwijs en onderzoek, Productie, Media en entertainment, Gezondheidszorg en biowetenschappen, Energie en nutsbedrijven en Aardwetenschappen

Bekijk diepgaand marktonderzoeksrapport (100 pagina’s, grafieken, tabellen, figuren) over Cloud High-Performance Computing Market –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/cloud-high-performance-computing-market-5816

Cloud High-Performance Computing Industry Developments:

Januari (2023): Amazon Web Services (AWS) kondigde de algemene beschikbaarheid aan van zijn nieuwe AWS Graviton3-processors, die speciaal zijn ontworpen voor HPC-workloads in de cloud.

februari (2023): Microsoft Azure kondigt de algemene beschikbaarheid aan van de nieuwe Azure HBv3-serie virtuele machines, die ook zijn ontworpen voor HPC-workloads in de cloud.

maart (2023): Nvidia kondigt de lancering aan van zijn nieuwe A100 Tensor Core GPU’s, de krachtigste GPU’s op de markt en ontworpen voor een breed scala aan HPC-workloads, waaronder kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML).

april (2023): Google Cloud kondigt de algemene beschikbaarheid aan van zijn nieuwe Cloud TPUv4-pods, op maat gemaakte machine learning-accelerators die kunnen worden gebruikt voor verschillende HPC-workloads, waaronder AI en ML.

mei (2023): IBM kondigt de lancering aan van zijn nieuwe Power10-servers, die zijn ontworpen voor een breed scala aan HPC-workloads, waaronder AI en ML.

Juni (2023): Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigde de lancering aan van zijn nieuwe GreenLake for HPC cloudservice, een volledig beheerde HPC-service die kan worden gebruikt om verschillende HPC-workloads te draaien.

Related Reports:

Smart Home Market Groei gedreven door toenemende adoptie van IoT-oplossingen

Digital Forensics Market: Stijgende vraag naar cyberveiligheid stuwt de groei

Revolutionizing Mobility: The Futuristic Frontier of Intelligent Transportation System Market

Over Market Research Future (MRFR):

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. De aanpak van MRFR combineert de eigen informatie met verschillende gegevensbronnen om de klant een uitgebreid inzicht te geven in de laatste belangrijke ontwikkelingen, verwachte gebeurtenissen en ook over welke actie te ondernemen op basis van deze aspecten.

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)99 Hudson Street, 5Th FloorNew York, NY 10013Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK)E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  high performance cloud computing,high performance computing on cloud,cloud high performance computing,high performance computing in cloud,high performance computing cloud,high performance computing in cloud computing,google cloud next high performance computing,high performance and cloud computing,Cloud High-Performance Computing Market,Cloud High Performance Computing Market,Cloud HPC Market Share,Cloud High Performance Computing Market Size,Cloud HPC Market Growth,Cloud HPC Market Forecast,Cloud High-Performance Computing