header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De opkomst van de schoonmaakrobot: Hoe deze machines de schoonmaakbranche revolutioneren

Jun 21, 2023 6:00 PM ET

Market Research Future Insights:

Volgens de analyse van MRFR zal de wereldwijde schoonmaakrobotmarkt naar verwachting een CAGR van ~22,30 registreren van 2022 tot 2030 en een waarde vertegenwoordigen van meer dan USD 21,2 miljard in 2030.2 miljard dollar in 2030.

De schoonmaakrobotmarkt verwijst naar de industrie die autonome robotapparaten produceert en verkoopt die ontworpen zijn om schoonmaaktaken uit te voeren in verschillende omgevingen, zoals huizen, kantoren, ziekenhuizen, hotels en industriële omgevingen. Deze robots zijn uitgerust met sensoren, kunstmatige intelligentie en geavanceerde technologieën om te navigeren en de aangewezen gebieden schoon te maken zonder menselijke tussenkomst.

Get Free Sample PDF Brochure –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/5686

Key Players:

Enkele van de belangrijkste spelers op de markt zijn,

  • iRobot (VS)
  • Ecovacs Robotics (China)
  • Samsung Electronics (Zuid-Korea)
  • LG Electronics (Zuid-Korea)
  • Xiaomi (China)
  • Roborock (China)
  • SharkNinja (Verenigde Staten)
  • Neato Robotics (VS)
  • Cecotec Innovaciones (Spanje)
  • Panasonic (Japan)

De COVID-[19] pandemie heeft een grote impact op de markt gehad.19 pandemie heeft de markt voor schoonmaakrobots aanzienlijk beïnvloed. Door de uitbraak van het virus is er meer aandacht voor netheid en hygiëne om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Als gevolg hiervan is de vraag naar geautomatiseerde schoonmaakoplossingen, waaronder schoonmaakrobots, toegenomen. Schoonmaakrobots zijn vooral waardevol geworden in omgevingen waar frequente desinfectie en reiniging nodig is, zoals ziekenhuizen, luchthavens, winkelcentra en openbare ruimten. Reinigingsrobots bieden een contactloze reinigingsoplossing, waardoor menselijke werknemers minder worden blootgesteld aan mogelijk besmette oppervlakken.

Regionale analyse:

De Noord-Amerikaanse markt is aanzienlijk gegroeid door de toenemende bewustwording van de voordelen van reinigingsrobots en de behoefte aan efficiënte reinigingsoplossingen. De Verenigde Staten en Canada leveren de grootste bijdrage aan de regionale markt. Europa is een lucratieve markt voor schoonmaakrobots, gedreven door strenge hygiëneregels en een focus op automatisering. Landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn getuige geweest van een significante toepassing van schoonmaakrobots in verschillende sectoren. De regio Azië-Pacific heeft een snelle groei doorgemaakt in de markt voor schoonmaakrobots als gevolg van de toenemende verstedelijking, het stijgende besteedbare inkomen en de technologische vooruitgang. Landen als China, Japan en Zuid-Korea hebben zich ontpopt als belangrijke spelers op deze markt. Andere regio’s, waaronder Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika, hebben ook een toenemende adoptie van schoonmaakrobots gezien. Deze regio’s zullen de komende jaren naar verwachting aanzienlijke groeikansen bieden.

Marktsegmentatie:

De markt voor schoonmaakrobots is gesegmenteerd naar toepassing, type, connectiviteit, distributiekanaal en regio.

Per toepassing:

De markt voor schoonmaakrobots is onderverdeeld in huishoudrobots en professionele robots. Het segment huishoudrobots is verder onderverdeeld in vloer stofzuigen, zwembadreiniging en overige reiniging. Het segment professionele robots is verder onderverdeeld in vloerreiniging, tank-, buis- en leidingreiniging en andere toepassingen.

Per Type:

De markt voor schoonmaakrobots is onderverdeeld in zelfgestuurde robots en op afstand bestuurde robots. Het segment van zelfgestuurde robots wordt verder onderverdeeld in autonome robots en semi-autonome robots. Het segment van op afstand bestuurde robots is verder onderverdeeld in handrobots en spraakgestuurde robots.

Per Connectiviteit:

De markt voor schoonmaakrobots is onderverdeeld in robots met Bluetooth, robots met Wi-Fi en robots met cloudconnectiviteit. Het segment van robots met Bluetooth is verder onderverdeeld in Bluetooth v4.0-robots en Bluetooth v5.0-robots. Het segment van Wi-Fi-geschikte robots is verder onderverdeeld in 2,4 GHz en 5 GHz robots. Het segment van cloud-verbonden robots is verder onderverdeeld in cloud-gebaseerde robots en mobiele app-gebaseerde robots.

Per distributiekanaal:

De markt voor schoonmaakrobots is onderverdeeld in online kanalen en offline kanalen. Het segment online kanalen is verder onderverdeeld in e-commerce websites en directe verkoop. Het offline kanaal is verder onderverdeeld in winkels en distributeurs.

Per regio:

De markt voor schoonmaakrobots is onderverdeeld in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten & Afrika. Noord-Amerika zal naar verwachting de markt voor schoonmaakrobots domineren tijdens de prognoseperiode. Dit is te wijten aan de toenemende adoptie van slimme huishoudelijke apparaten en de groeiende vraag naar arbeidsbesparende apparaten in de regio.

Browse In-depth Market Research Report (100 Pages, Charts, Tables, Figures) on Cleaning Robot Market –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/cleaning-robot-market-5686

Ontwikkelingen in de schoonmaakrobotindustrie:

Januari 2023: iRobot brengt de Roomba J7 uit, een nieuwe robotstofzuiger met geavanceerde navigatie- en obstakelvermijdingsfuncties.

februari 2023: Ecovacs Robotics brengt de Deebot T9 uit, een robotstofzuiger met ingebouwde dweil en UV-sterilisatiefunctie.

maart 2023: Samsung brengt de JetBot 90 AI uit, een robotstofzuiger met AI-gestuurde navigatie en objectherkenning.

april 2023: SharkNinja brengt de Shark IQ Robot Auto Empty XL uit, een robotstofzuiger met een zelflozende basis.

mei 2023: Neato Robotics brengt de Botvac D7 Connected uit, een robotstofzuiger met Wi-Fi-verbinding en spraakbesturing.

juni 2023: LG brengt de CordZero R9 robotstofzuiger uit, een robotstofzuiger met een lange batterijlevensduur en verschillende schoonmaakstanden.

Dit zijn slechts enkele van de vele ontwikkelingen in de schoonmaakrobotindustrie in 2023. De industrie ontwikkelt zich voortdurend en het is waarschijnlijk dat we de komende jaren nog meer innovatieve en geavanceerde schoonmaakrobots zullen zien.

Related Reports:

Privileged Access Management (PAM) Solutions Market– Per Type, Per Toepassing, Per Regio – Voorspelling tot 2030

Hardware Wallet Market – Per Type Aansluiting, Per Eindgebruiker, Per Distributiekanaal, Per Regio – Voorspelling tot 2030

Contact Center as a Service Market – Per Functie, Per Bedrijfsgrootte, Per Industrie, Per Regio – Marktvoorspelling tot 2030

Over Market Research Future (MRFR):

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. De aanpak van MRFR combineert de eigen informatie met verschillende gegevensbronnen om de klant een uitgebreid inzicht te geven in de laatste belangrijke ontwikkelingen, verwachte gebeurtenissen en ook over welke actie te ondernemen op basis van deze aspecten.

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)99 Hudson Street, 5Th FloorNew York, NY 10013Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK)E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  cleaning robot market,industrial cleaning robot market,window cleaning robot market,window cleaning robot market pdf,cleaning robot market share,current robot cleaning market value,solar panel automatic cleaning robot market,window cleaning robot india market,global cleaning robot market