header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Zouden deze tips voor zuinig leven uit de jaren 30 vandaag de dag nog werken?

Aug 22, 2023 10:52 AM ET

Zoals het gezegde luidt: “Alles wat oud is, is weer nieuw! Nu we een tijd van economische onzekerheid ingaan, net als 100 jaar geleden, kunnen we misschien wat informatie vinden over hoe we moeilijke tijden kunnen doorstaan door achterom te kijken.

We hebben een aantal van de beste tips van de beste blogs over zuinig leven opgezocht en vergeleken met de tips uit de jaren 1930 om te zien welke nog steeds gelden en welke we in het verleden moeten laten.

Zuinige tips uit de jaren 1930 om te proberen

Kweek en bewaar je eigen voedsel

Waarom het werkt: De inflatie treft de voedselprijzen hard. Nu de boodschappenbudgetten onder druk staan, is het misschien tijd om je tuin om te toveren in een machine om producten te verbouwen. Aardappelen, wortels en mais zijn allemaal winterharde gewassen die gemakkelijk te verbouwen zijn, terwijl bladgroenten zoals sla of spinazie gemakkelijk kunnen groeien in de kleinste containertuin.

Leren om je gewassen te bewaren is ook een uitstekende manier om je voorraadkast vol te houden. Door kruiden te drogen, fruit in te blikken en groenten in te maken, kun je het hele jaar door genieten van de (letterlijke) vruchten van je arbeid voor een fractie van de kosten die je in de supermarkt zou betalen.

Hergebruiken in plaats van weggooien

Voordat je die geleipot weggooit, kun je overwegen om hem voor iets nieuws te gebruiken. Tijdens de depressie deden veel gezinnen het met wat ze hadden en gebruikten ze hun creativiteit om een nieuw leven te vinden voor oude spullen.

  • Glazen potten kunnen kandelaars of drinkglazen worden.
  • Versleten kleding kan worden veranderd in lapjes, dekens of nieuwe kleren.
  • Restjes van houten balken kunnen gemakkelijk worden omgetoverd tot tafels of planken

Leren naaien

Hoewel dit misschien moeilijker is in het tijdperk van snelle mode, kan het je veel geld besparen om te leren hoe je kleding herstelt die nog goed is. Eenvoudige steken zijn gemakkelijk te leren op YouTube en zorgen ervoor dat je er scherp uitziet zonder meer uit te geven aan nieuwe items. Als je nog verder wilt gaan, kan het leren naaien en herstellen van kleding een passie voor kledingontwerpen aanwakkeren die je verandert in een getalenteerde naaister of kleermaker, wat uitstekende beroepen zijn om te kennen als je snel wat extra geld wilt verdienen.

Zuinigheidstips uit de jaren 1930 die je moet vermijden

Houd je geld buiten de banken

Tijdens de Grote Depressie verloren veel banken aanzienlijke bedragen en sommige moesten zelfs sluiten, waardoor duizenden Amerikanen hun spaargeld verloren en voor altijd vertrouwden op de veiligheid van hun nest onder hun matras in plaats van bij een bank.

Tegenwoordig zijn betaal- en spaarrekeningen federaal verzekerd via de FDIC tot $250.000 per rekening, wat betekent dat zelfs als je bank failliet gaat, de federale overheid je zal vergoeden voor alles wat verloren is gegaan. Bovendien bieden spaarrekeningen en sommige betaalrekeningen samengestelde rentetarieven waarmee je meer geld kunt opbouwen door je geld gewoon op je rekening te houden.

De conclusie

Met de steeds veranderende economische omstandigheden van vandaag is het misschien een goed idee om naar het verleden te kijken voor manieren om door het dagelijks leven te navigeren. Veel tips om zuinig te leven uit het begin van de 20e eeuw zijn vandaag de dag nog steeds van toepassing en kunnen je helpen om je financien sterk te houden, nu en in de toekomst.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States