header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Building Information Modeling-markt zal 17,32 miljard dollar overschrijden tegen 2030 als gevolg van de groeiende bouwsector en technologische vooruitgang

Sep 27, 2023 9:00 AM ET

Building Information Modeling-markt Toepassingsgebied & Overzicht

De Building Information Modeling-markt heeft volgens het rapport van SNS Insider in 2022 een waarde van 6,85 miljard dollar bereikt en zal naar verwachting 17,32 miljard dollar bereiken in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 12,3% verwacht tijdens de prognoseperiode die loopt van 2023 tot 2030.

Volgens het onderzoek van SNS Insider maakt de markt voor Building Information Modeling een snelle groei door vanwege het vermogen om de efficiëntie te verbeteren, de kosten te verlagen en de samenwerking in de bouw- en architectuursector te verbeteren.

Building Information Modeling (BIM) is een uitgebreide en digitale benadering van het ontwerp, de bouw en het beheer van gebouwen en infrastructuur. Het omvat het creëren en beheren van een virtueel 3D-model van een gebouw of faciliteit, waarin verschillende gegevens en informatie gedurende de hele levenscyclus worden geïntegreerd. BIM dient als centrale opslagplaats voor alle projectgerelateerde informatie en vergemakkelijkt de samenwerking en communicatie tussen architecten, ingenieurs, aannemers en andere belanghebbenden.

Download gratis een voorbeeld van de Building Information Modeling-markt @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2104

De belangrijkste spelers in het Building Information Modeling-marktrapport zijn:

Autodesk,
Aveva Group,
Bentley Systems,
Hexagon,
Nemetschek,
Trimble,
Asite Solutions,
Beck Technology,
Dassault Systems,
Pentagon Solution.

Marktanalyse

De markt voor building information modeling is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, aangedreven door verschillende factoren die de bouw- en architectuursector een nieuwe vorm hebben gegeven. BIM bevordert de samenwerking tussen architecten, ingenieurs, aannemers en andere belanghebbenden door een gecentraliseerd digitaal platform voor projectgegevens te bieden. Real-time samenwerking verbetert de besluitvorming, vermindert miscommunicatie en minimaliseert conflicten, wat leidt tot een soepelere projectuitvoering. Strenge bouwvoorschriften en milieunormen hebben de invoering van BIM gestimuleerd. Met BIM-software kunnen professionals verschillende aspecten van een project nauwkeurig modelleren en analyseren, zodat ze voldoen aan lokale, nationale en internationale codes en normen. Technologische vooruitgang, zoals cloud computing, augmented reality (AR) en virtual reality (VR), heeft de BIM-markt een impuls gegeven. Cloud-gebaseerde BIM-platforms maken toegang op afstand en samenwerking mogelijk, terwijl AR en VR de visualisatie en gebruikerservaring in ontwerp- en bouwprocessen verbeteren.

De marktsegmentatie van Building Information Modeling is als volgt:

NAAR COMPONENT:
Software en oplossingen
Diensten

NAAR TOEPASSINGSMODUS:
Cloud implementatie
Implementatie op locatie

OP PROJECTLEVENSCYCLUS:
Bouw
Gebruik
Preconstructie

NAAR TOEPASSING:
Industrieel
Gebouwen
Civiele infrastructuur
Nutsbedrijven
Olie & Gas
Overige

DOOR EINDGEBRUIKER:
Adviseurs & Facility Managers
AEC-professionals
Overige

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2104

Impact van Recessie

De impact van een recessie op de markt voor Building Information Modeling is complex en veelzijdig. Hoewel budgetbeperkingen en projectvertragingen uitdagingen kunnen vormen, kan het potentieel van BIM voor kostenbesparingen, efficiëntieverbeteringen en ondersteuning van duurzame praktijken het ook een aantrekkelijke oplossing maken tijdens economische recessies. De mate waarin BIM wordt beïnvloed tijdens een recessie hangt grotendeels af van de specifieke economische omstandigheden, regionale factoren en de reactie van de industrie op de crisis.

Gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft verschillende uitdagingen en onzekerheden met zich meegebracht voor de markt van building information modeling. De oorlog heeft de toeleveringsketens verstoord en de kosten verhoogd, maar heeft ook het belang van veerkracht en innovatie in de AEC-sector onderstreept. De langetermijngevolgen zullen afhangen van de duur en de oplossing van het conflict, maar ook van hoe de wereldeconomie reageert op de geopolitieke situatie.

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten en Canada, loopt voorop bij de invoering van BIM. De dynamische bouwsector in de regio, de nadruk op de ontwikkeling van infrastructuur en de ondersteuning door regelgeving hebben de groei van de markt voor Building Information Modeling gestimuleerd. Europa heeft een gevestigde BIM-markt, met landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk als koplopers. Richtlijnen van de Europese Unie, zoals de Richtlijn Energieprestatie Gebouwen (EPBD) en het streven naar duurzame bouwpraktijken, hebben de invoering van BIM gestimuleerd. De regio Azië-Pacific maakt een ongekende verstedelijking en ontwikkeling van infrastructuur door. Landen als China en India investeren zwaar in bouw- en transportprojecten.

Belangrijkste resultaten van de Building Information Modeling marktstudie

– De bouwsector ondergaat een transformatiefase en Building Information Modeling (BIM) bevindt zich in de voorhoede van deze revolutie. BIM heeft zich ontpopt als een hulpmiddel van onschatbare waarde in de bouwsector en heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop projecten worden gepland, ontworpen en uitgevoerd.

– Op het gebied van Building Information Modeling (BIM) speelt het uitrolsegment een cruciale rol bij het vormgeven van het landschap in de sector. BIM-oplossingen op locatie kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie. Dit niveau van maatwerk is van onschatbare waarde, vooral voor grote bouwbedrijven met unieke workflows en vereisten.

Recente ontwikkelingen in de Building Information Modeling-markt

– DeSimone, een toonaangevend wereldwijd ingenieurs- en ontwerpbureau, heeft onlangs de overname aangekondigd van Dowco Group’s wereldwijde activiteiten op het gebied van detaillering en Building Information Modeling (BIM). De wereldwijde aanwezigheid en gevestigde klantrelaties van Dowco Group zullen DeSimone in staat stellen zijn bereik uit te breiden naar nieuwe markten en regio’s.

– In een baanbrekende ontwikkeling voor de bouwindustrie heeft OpenSpace een geavanceerde BIM-technologie (Building Information Modeling) gelanceerd die de manier waarop bouwprojecten worden uitgevoerd en beheerd belooft te veranderen.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Building Information Modeling-marktsegmentatie, per component
9. Building Information Modeling-marktsegmentatie, per toepassingsmodus
10. Building Information Modeling-marktsegmentatie, per projectlevenscyclus
11. Building Information Modeling-marktsegmentatie, per toepassing
12. Building Information Modeling-marktsegmentatie, per eindgebruiker
13. Regionale analyse
14. Bedrijfsprofielen
15. Concurrentielandschap
16. Conclusie

Koop PDF voor één gebruiker @ https://www.snsinsider.com/checkout/2104

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Building Information Modeling Market,Building Information Modeling Market Size,Building Information Modeling Market Share,Building Information Modeling Market Growth,Building Information Modeling Market Trends,Building Information Modeling Market Analysis,Building Information Modeling Industry