header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Midden-Oosten & Afrika stijve plastic verpakkingsmarkt, trends, kansen, strategieën van toonaangevende spelers, groei, analyse en prognose tot 2032

May 14, 2024 7:00 PM ET

De regio Midden-Oosten & Afrika (MEA) is getuige van een opmerkelijke stijging in de vraag naar harde kunststofverpakkingen, gedreven door verschillende factoren, variërend van verstedelijking, bevolkingsgroei tot veranderende consumentenvoorkeuren. Dit verpakkingssegment speelt een cruciale rol in verschillende industrieën, zoals de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de farmaceutische industrie en de persoonlijke verzorging. In dit artikel gaan we dieper in op de dynamiek die de markt voor harde kunststofverpakkingen in de MEA vormgeeft en verkennen we het groeitraject.

De markt voor stijve kunststof verpakkingen in het Midden-Oosten & Afrika werd in 2022 geschat op USD 18,2 miljard. De markt voor stijve kunststof verpakkingen in het Midden-Oosten & Afrika zal naar verwachting groeien van USD 18,8 miljard in 2023 tot USD 24,6 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 3,40% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

Marktoverzicht:

De markt voor harde kunststofverpakkingen in de MEA-regio is gestaag gegroeid, aangedreven door de stijgende consumptie van verpakte goederen in de hele regio. Landen als Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Nigeria en de VAE hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de expansie van deze markt. De markt omvat een breed scala aan producten, waaronder flessen, containers, kuipjes en potten, die voorzien in uiteenlopende verpakkingsbehoeften.

Drijvende factoren: a. Verstedelijking en veranderende levensstijl: De verstedelijking in de MEA-landen heeft geleid tot een aanzienlijke verschuiving in de levensstijl van de consument, waardoor de vraag naar gemaksgerichte verpakkingsoplossingen is toegenomen. Verpakkingen van stijve kunststof bieden duurzaamheid, gemak en een aantrekkelijke esthetiek, waardoor ze steeds populairder worden bij stedelijke consumenten.

Download een voorbeeld van dit rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/21657

Bevolkingsgroei en economische ontwikkeling:

Met een groeiende bevolking en verbeterende economische omstandigheden is het niveau van het besteedbaar inkomen in de hele MEA-regio gestegen. Dit heeft geleid tot een hogere koopkracht en hogere uitgaven voor verpakte goederen, waardoor de vraag naar harde kunststofverpakkingen is gestegen.

Belangrijkste spelers:

PLC Amcor

BEVEILIGDE LUCHT

Coveris

Fruit Global Inc.

Mondi

Bedrijven Sonoco Products

WINPAK LTD. Inc.

CCL Industries

Permanent Flexibles enz.

Technologische vooruitgang:

De vooruitgang in kunststofproductietechnologieën heeft de kwaliteit en ontwerpflexibiliteit van harde kunststofverpakkingen verbeterd. Fabrikanten zijn nu in staat om lichtgewicht maar duurzame verpakkingsoplossingen te produceren die voldoen aan de strenge eisen van verschillende industrieën en tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseren.

Verticale analyse van de industrie: a. Voeding en dranken: De voedingsmiddelen- en drankensector domineert de markt voor harde kunststofverpakkingen in de MEA en neemt een aanzienlijk deel van de totale vraag voor zijn rekening. Harde plastic verpakkingen worden veel gebruikt voor het verpakken van zuivelproducten, dranken, sauzen, specerijen en kant-en-klare maaltijden, vanwege hun superieure barrière-eigenschappen en verlengde houdbaarheid.

NU KOPEN Rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=21657

Farmaceutische Producten en Gezondheidszorg:

In de farmaceutische sector en de gezondheidszorg spelen harde plastic verpakkingen een cruciale rol bij het garanderen van de veiligheid en integriteit van producten en de naleving van wettelijke normen. De vraag naar verzegelbare en kindveilige verpakkingsoplossingen heeft het gebruik van stijve kunststof verpakkingen voor het verpakken van medicijnen, vitaminen en andere gezondheidsproducten gestimuleerd.

Persoonlijke verzorging en cosmetica:

De sector persoonlijke verzorging en cosmetica in de MEA-regio maakt een robuuste groei door, gestimuleerd door een groeiend consumentenbewustzijn en een toenemende nadruk op verzorging en persoonlijke hygiëne. Harde plastic verpakkingen bieden uitstekende bescherming tegen vervuiling, vocht en UV-straling, waardoor ze ideaal zijn voor het verpakken van huidverzorgingsproducten, haarverzorgingsproducten en cosmetica.

Duurzaamheidsinitiatieven:

Hoewel stijve kunststof verpakkingen veel voordelen bieden, is er een groeiende bezorgdheid over de impact ervan op het milieu, met name wat betreft plastic afval en vervuiling. Als reactie hierop zetten spelers in de sector zich actief in voor duurzaamheidsinitiatieven zoals recycling, lichtgewicht verpakking en het gebruik van kunststoffen op biologische basis. Deze inspanningen zijn erop gericht om de ecologische voetafdruk van harde kunststofverpakkingen te verkleinen en een circulair economisch model te bevorderen.

Volledige rapportgegevens hier @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/middle-east-africa-rigid-plastic-packaging-market-21657

Uitdagingen en kansen:

Naleving van regelgeving: In de MEA-regio evolueert de regelgeving met betrekking tot verpakkingsmaterialen en afvalbeheer. Naleving van strenge regels en normen vormt een uitdaging voor marktspelers, maar biedt ook kansen voor innovatie en differentiatie door middel van duurzame verpakkingsoplossingen.

Concurrentielandschap: De MEA-markt voor harde kunststofverpakkingen is zeer competitief en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zowel regionale als internationale spelers. Bedrijven richten zich op productinnovatie, strategische partnerschappen en geografische expansie om een concurrentievoordeel op de markt te behalen.

Blader door meer gerelateerde rapporten:

Biologisch afbreekbare verpakkingsmarkt https://www.marketresearchfuture.com/reports/biodegradable-packaging-market-11643

Markt voor recyclebare verpakkingen https://www.marketresearchfuture.com/reports/recyclable-packaging-market-8535

Markt voor farmaceutische droogmiddelen https://www.marketresearchfuture.com/reports/pharmaceutical-desiccant-market-4182

Markt voor ingrediënten voor cosmetica en persoonlijke verzorging https://www.marketresearchfuture.com/reports/cosmetics-personal-care-ingredients-market-3889

Luchtvaartschuimmarkt https://www.marketresearchfuture.com/reports/aerospace-foams-market-8492

Markt voor schrankladers https://www.marketresearchfuture.com/reports/skid-steer-loader-market-2328

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013 United States of America +1 628 258 0071 Email: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Middle East & Africa Rigid Plastic Packaging Market,Middle East & Africa Rigid Plastic Packaging Market share,Middle East & Africa Rigid Plastic Packaging Market size,Middle East & Africa Rigid Plastic Packaging Market trends,Middle East & Africa Rigid Plastic Packaging Market analysis,Middle East & Africa Rigid Plastic Packaging industry,Middle East & Africa Rigid Plastic Packaging Market region