header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Automotive Ethernet-marktonderzoeksrapport gebaseerd op omvang, aandeel, kansen, industrietrends, voorspelling tot 2032 | NXP V, Marvell Semiconductor, Inc., Elektrobit

May 14, 2024 9:51 PM ET

Marktoverzicht Automotive Ethernet

De geschatte waarde van de wereldwijde automotive Ethernet-markt bedroeg in 2023 USD 2,3 miljard. De automotive Ethernet-markt zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 24,00% tussen 2024 en 2032, van USD 2,9 miljard in 2024 tot USD 12,86 miljard in 2032. De Automotive Ethernet-markt maakt een snelle groei door, gedreven door factoren zoals de toenemende adoptie van verbonden en autonome voertuigen, de groeiende vraag naar entertainment- en infotainmentsystemen in voertuigen en de opkomst van elektrische voertuigen (EV’s) met geavanceerde boordelektronica. Om aan de veranderende behoeften van moderne voertuigen te voldoen, zullen autofabrikanten en leveranciers naar verwachting investeren in Ethernet-gebaseerde oplossingen, wat de groei van de wereldwijde Automotive Ethernet markt verder zal stimuleren.

De Automotive Ethernet-markt is een dynamisch landschap waar innovatie tegemoet komt aan de eisen van moderne autosystemen. Van verbeterd infotainment tot geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), Automotive Ethernet is de ruggengraat van de volgende generatie voertuigen en zorgt voor een revolutie in de rijervaring. Automotive Ethernet verwijst naar het gebruik van Ethernet netwerktechnologie in voertuigen om hogesnelheidsdatacommunicatie tussen verschillende elektronische componenten mogelijk te maken. In tegenstelling tot traditionele autonetwerken, die afhankelijk zijn van gespecialiseerde protocollen, maakt Automotive Ethernet gebruik van Ethernet-standaarden die algemeen gebruikt worden in computernetwerken. Dit zorgt voor snellere datatransmissie, lagere latentie en grotere bandbreedte, waardoor het ideaal is voor het ondersteunen van de complexe eisen van moderne voertuigen.

Ontvang een gratis voorbeeldrapport van de Automotive Ethernet markt

Automotive Ethernet markttrends:

Verschillende trends stimuleren de toepassing van Automotive Ethernet in de auto-industrie. Een prominente trend is de toenemende integratie van geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder (ADAS) en autonoom rijden technologieën, die sterk afhankelijk zijn van high-speed datacommunicatie voor real-time detectie en besluitvorming. Daarnaast stimuleert de groeiende vraag naar aangesloten infotainmentsystemen en entertainment in de auto de behoefte aan robuuste netwerkoplossingen die multimedia streaming en cloud connectiviteit kunnen ondersteunen. Bovendien stimuleert de opkomst van elektrische voertuigen (EV’s) de toepassing van Automotive Ethernet voor batterijbeheer, aandrijflijncontrole en laadinfrastructuur.

Inzicht in segmenten van de Automotive Ethernet markt:

De Automotive Ethernet markt kan worden gesegmenteerd op basis van de aangeboden snelheid en het type Ethernet-connectiviteit. Verschillende segmenten komen tegemoet aan verschillende bandbreedtevereisten en toepassingsscenario’s, variërend van basisnetwerken in voertuigen tot hogesnelheidsdatacommunicatie voor ADAS en autonome rijsystemen. Daarnaast onthult geografische segmentatie regionale verschillen in gebruik en regelgevende kaders, die de vraag naar Automotive Ethernet-oplossingen in verschillende markten beïnvloeden.

Belangrijkste marktspelers & Competitive Insights:

Verschillende bedrijven nemen het voortouw in de Automotive Ethernet-markt en bieden een gevarieerd aanbod van producten en oplossingen om aan de behoeften van autofabrikanten en -leveranciers te voldoen. Gevestigde spelers in de halfgeleiderindustrie, zoals Broadcom, Marvell en Microchip Technology, bieden Ethernetcontrollers en switchchips op maat van toepassingen in de auto-industrie. OEM’s in de auto-industrie en Tier 1-leveranciers, zoals BMW, Continental AG en Bosch, ontwikkelen geïntegreerde ethernetoplossingen voor netwerken en communicatie in voertuigen. De concurrentie op de markt is hevig en bedrijven investeren veel in onderzoek en ontwikkeling om innovatie te stimuleren en een voorsprong op de concurrentie te behouden. Strategische partnerschappen en samenwerkingsverbanden komen ook vaak voor bij de belangrijkste marktspelers om hun productaanbod uit te breiden en nieuwe marktsegmenten aan te boren.

De belangrijkste bedrijven op de Automotive Ethernet-markt zijn

NXP V

Marvell Halfgeleider, Inc.

Elektrobit

Broadcom Inc.

Microchip Technologie Inc.

Aukua Systemen

Keysight Technologieën

Cadence ontwerpsystemen, Inc.

Texas Instruments Inc.

Cadence Ontwerpsystemen Inc.

TTTech Computertechnik AG

Vector Informatik GmbH

NVIDIA

Delphi Technologieën

Segmentatie van de Automotive Ethernet-markt:

Per component

Hardware

Software

Diensten

Per bandbreedte

10Mbps

100Mbps

1Gbps

5/5/10Gbps

Per Voertuigtype Vooruitzichten

Personenauto’s

Commerciële voertuigen

Landbouw & Off-highway voertuigen

Per toepassingsvoorspelling

Geavanceerde rijhulpsystemen

Infotainment

Aandrijflijn

Carrosserie & Comfort

Chassis

De ontwikkeling van de kabelindustrie voor elektrische voertuigen (EV) is essentieel om de infrastructuur voor elektrische voertuigen te ondersteunen, ook al richt Automotive Ethernet zich voornamelijk op netwerken en communicatie binnen voertuigen. Investeringen in de laadinfrastructuur van EV’s en aanverwante technologieën nemen toe naarmate de auto-industrie zich meer op elektrificatie richt. Dit houdt in dat er geavanceerde oplaadkabels worden gemaakt die opladen met een hoog vermogen mogelijk maken, zodat EV’s snel kunnen opladen. Daarnaast worden er initiatieven genomen om de compatibiliteit tussen verschillende EV-modellen en laadstations te verbeteren door laadprotocollen te standaardiseren. Er wordt voorspeld dat de industrie meer innovatie zal zien naarmate het gebruik van EV toeneemt en er meer geld wordt uitgegeven aan EV-kabels en laadinfrastructuur.

Moderne voertuigen worden steeds complexer en meer verbonden, wat zorgt voor snelle innovatie en groei in de automotive Ethernet-markt. De auto-industrie ondergaat een revolutie dankzij ethernettechnologie, die nieuwe functies en diensten mogelijk maakt die de rijervaring verbeteren, zoals infotainment en ADAS. Er wordt verwacht dat de automotive Ethernet-markt verder zal groeien dankzij het brede scala aan deelnemers en de hevige concurrentie, wat gunstige vooruitzichten biedt voor zowel leveranciers, klanten als autofabrikanten.

Lees meer rapport:

Markt voor roterende autostoelen

Schokbuizenmarkt

Middelgrote SUV-markt

Automobielmarkt Verenigde Staten

Markt voor gebruikte auto’s in de Verenigde Staten

Markt van elektrische bedrijfsvoertuigen

Contact VS

Marktonderzoek Toekomst

99 Hudson Street,5Th Floor

New York, New York 10013

Verenigde Staten van Amerika

Website: https://www.marketresearchfuture.com

Verkoop: 1 (855) 661-4441 44 1720 412 167

Mail: [email protected]


Keywords:  Automotive Ethernet Market,Automotive Ethernet Market size,Automotive Ethernet Market share,Automotive Ethernet Market growth,Automotive Ethernet Market trends,Automotive Ethernet Market report,Automotive Ethernet Market insights,Automotive Ethernet Market outlook