header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


AI-markt voor beeldherkenning: Toepassingen en implicaties in verschillende sectoren | IBM, Intel Corporation

May 17, 2024 9:00 PM ET

Uit een recent rapport van Market Research Future met de titel“AI Image Recognition Market” blijkt dat de wereldwijde markt in 2024 werd gewaardeerd op 2,6 miljard dollar. Naar verwachting zal de markt van 2024 tot 2032 groeien met een Compound Annual Growth Rate (CAGR) van 12,20% en in 2032 een waarde bereiken van $6,02 miljard. Deze groei wordt toegeschreven aan de toenemende vraag naar automatisering in diverse industrieën, variërend van gezondheidszorg en auto’s tot detailhandel en beveiliging.

Grote spelers op de markt:

Verschillende belangrijke spelers domineren het landschap van AI-beeldherkenning, waaronder techgiganten zoals,

  • Amazon Web Services Inc.
  • IBM Corporation
  • Intel Corporation
  • Google LLC
  • Qualcomm Inc.
  • Clarifai Inc.
  • Nvidia Corporation
  • Micron Technologies Inc.
  • Microsoft Corporation
  • Samsung Electronics Co. Ltd.

Krijg een voorbeeld PDF van het rapport op:
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/21985

Omvang van het marktrapport:

Parameter Details
Inkomstenraming in 2032 USD 6,02 miljard
Groeipercentage CAGR van 12,20% van 2024 tot 2032
Voorspellingsperiode 2024 -2032
Rapportdekking Prognose van inkomsten, concurrentielandschap, groeifactoren en trends

Impact van COVID-19:

De COVID-19 pandemie heeft de AI-beeldherkenningsmarkt zowel gestimuleerd als uitgedaagd. De crisis onderstreepte het belang van AI-gebaseerde oplossingen voor het mogelijk maken van operaties op afstand, het waarborgen van de openbare veiligheid en het vergemakkelijken van de vooruitgang in de gezondheidszorg, maar verstoorde ook toeleveringsketens, vertraagde projecten en temperde consumentenbestedingen. De pandemie katalyseerde echter de digitale transformatie in verschillende sectoren en zorgde voor een versnelde toepassing van AI-technologieën, waaronder beeldherkenning, om door het veranderende landschap te navigeren.

Marktsegmentatie:

De AI-beeldherkenningsmarkt is gesegmenteerd op basis van technologie, toepassing, inzetmodus, eindgebruiker en regio. Op basis van technologie omvat de markt deep learning, machine learning, computer vision en andere. De toepassingssegmenten omvatten gezichtsherkenning, objectdetectie, gebarenherkenning, beeldmarkering en andere. Inzetmodi variëren van cloud-gebaseerde tot on-premise oplossingen, voor verschillende eindgebruikers zoals gezondheidszorg, auto’s, detailhandel, beveiliging, & surveillance en anderen.

Marktdrivers en kansen:

Verschillende factoren stimuleren de groei van de AI-beeldherkenningsmarkt. De toenemende vraag naar verbeterde beveiligings- en bewakingssystemen, de toenemende toepassing van AI in de gezondheidszorg voor diagnostische beeldvorming en ziektedetectie, de ontluikende e-commerce sector die de behoefte aan visuele zoekmogelijkheden stimuleert, en de vooruitgang in autonome voertuigen die robuuste objectdetectietechnologieën nodig hebben, zijn enkele van de belangrijkste drijfveren. Bovendien biedt de proliferatie van smartphones met geïntegreerde AI-camera’s lucratieve mogelijkheden voor beeldherkenningstoepassingen in mobiele apparaten.

Koop dit eersteklas onderzoeksrapport | Onmiddellijke levering Beschikbaar op:
https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=21985

Beperkingen en uitdagingen:

Ondanks de veelbelovende vooruitzichten wordt de AI-beeldherkenningsmarkt geconfronteerd met bepaalde beperkingen en uitdagingen. Privacyproblemen in verband met gezichtsherkenningstechnologieën, ethische implicaties van AI-algoritmen, vertekeningen in trainingsdatasets die leiden tot onnauwkeurige resultaten en onzekerheden in de regelgeving met betrekking tot het gebruik en de bescherming van gegevens vormen belangrijke uitdagingen. Daarnaast belemmeren de hoge initiële investeringen die nodig zijn voor AI-infrastructuur en het tekort aan geschoolde AI-professionals de groei van de markt tot op zekere hoogte.

Regionale analyse:

Geografisch gezien domineert Noord-Amerika de AI-beeldherkenningsmarkt vanwege de aanwezigheid van grote technologiespelers, een robuuste infrastructuur en de vroege toepassing van AI-technologieën in verschillende sectoren. Azië-Pacific zal echter het hoogste groeitempo vertonen, aangewakkerd door snelle verstedelijking, toenemende digitalisering en overheidsinitiatieven die AI-innovatie stimuleren. Europa heeft ook een aanzienlijk marktaandeel, gedreven door investeringen in onderzoek en ontwikkeling en strenge regelgeving op het gebied van gegevensbescherming.

Industriële updates:

De AI-beeldherkenningsmarkt is getuige van voortdurende innovatie en strategische samenwerkingen. Recente ontwikkelingen in de sector zijn onder andere de integratie van AI-gestuurde beeldherkenningsmogelijkheden in smart home-apparaten, verbeteringen in medische beeldvormingstechnologieën voor vroegtijdige diagnose van ziekten, de inzet van AI-gestuurde bewakingssystemen voor de openbare veiligheid en samenwerkingsverbanden tussen technologiebedrijven en retailers om de klantervaring te verbeteren met behulp van visuele zoek- en aanbevelingsmachines.

Brochure verkrijgen voor de nieuwste technologische ontwikkelingen:
https://www.marketresearchfuture.com/reports/ai-image-recognition-market-21985

De AI-beeldherkenningsmarkt biedt enorme kansen voor innovatie en groei in verschillende sectoren. Met de voortdurende technologische vooruitgang, groeiende toepassingen en toenemende investeringen is de markt klaar voor een aanzienlijke expansie in de komende jaren. Om het volledige potentieel van AI-beeldherkenningstechnologieën te benutten en duurzame marktontwikkeling te bevorderen, is het echter noodzakelijk om ethische bezwaren, regelgevingsproblemen en lacunes in vaardigheden aan te pakken.

Toonaangevende rapporten:

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  AI Image Recognition Market,AI Image Recognition Market Size,AI Image Recognition Market Share,AI Image Recognition Market Trends,AI Image Recognition Market Growth,AI Image Recognition Market Analysis,US AI Image Recognition Market,APAC AI Image Recognition Market,South Korea AI Image Recognition Market