header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wearable AI-marktvraag, groei en prognose voor 2032

Jun 13, 2024 3:44 PM ET

Analyse van de markt voor draagbare AI

Het snijvlak van kunstmatige intelligentie (AI) en draagbare technologie vertegenwoordigt een van de meest opwindende grenzen in consumentenelektronica en medische elektronica. De markt voor draagbare AI is klaar voor aanzienlijke groei naarmate de vooruitgang in AI-technologieën, in combinatie met de toenemende vraag van consumenten naar slimme en verbonden apparaten, innovatie en toepassing stimuleert. Dit artikel gaat in op de huidige stand van zaken, de belangrijkste drijfveren, uitdagingen en toekomstverwachtingen van de Wearable AI-markt.

Belangrijkste spelers

  • Apple Inc.
  • Samsung Electronics Co.
  • Garmin Ltd.
  • Fitbit, Inc.
  • Xiaomi Corporation
  • Huawei Technologies Co.
  • Google LLC
  • Fossil Group, Inc.
  • Amazfit
  • Sony

Markt Overzicht

Groeimotoren

  1. Gezondheids- en fitnessmonitoring: Draagbare AI-apparaten worden steeds vaker gebruikt voor gezondheids- en fitnessmonitoring. Ze bieden realtime inzicht in de fysieke activiteiten, hartslag, slaappatronen en andere vitale functies van gebruikers en helpen mensen hun gezondheid proactief te beheren.
  2. Vooruitgang in AI en machinaal leren: De integratie van AI en algoritmen voor machinaal leren in draagbare apparaten maakt nauwkeurigere gegevensanalyse, gepersonaliseerde aanbevelingen en voorspellende inzichten in gezondheid mogelijk. Deze technologische synergie verbetert de functionaliteit en aantrekkingskracht van draagbare apparaten.
  3. Toenemend gezondheidsbewustzijn: Groeiend bewustzijn over persoonlijke gezondheid en welzijn, versneld door de COVID-19 pandemie, heeft de vraag naar apparaten voor gezondheidsbewaking gestimuleerd. Draagbare AI-apparaten worden gezien als essentiële hulpmiddelen om gezond en fit te blijven.
  4. Consumentenelektronica innovatie: Voortdurende innovatie in consumentenelektronica, waaronder verbeterde levensduur van de batterij, miniaturisatie van sensoren en verbeterde connectiviteit, stuwt de groei van de Wearable AI-markt.
  5. Verouderende bevolking: De wereldwijd toenemende vergrijzing stimuleert de vraag naar draagbare AI-apparaten die gezondheidstoestanden kunnen monitoren, chronische ziekten kunnen beheersen en noodhulp kunnen bieden.

Ontvang een GRATIS PDF-voorbeeld: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/21901

Marktsegmentatie

De Wearable AI-markt kan worden gesegmenteerd op basis van producttype, toepassing en regio.

  1. Op producttype:
    • Smartwatches
    • Fitnessbanden
    • Slimme brillen
    • Hearables (slimme oortelefoons)
    • Draagbare camera’s
    • Slimme kleding
  2. Naar toepassing:
    • Gezondheid en Fitness
    • Medisch en gezondheidszorg
    • Sport en vrije tijd
    • Consumentenelektronica
    • Onderneming en industrie
  3. Per regio:
    • Noord-Amerika
    • Europa
    • Azië-Stille Oceaan
    • Latijns-Amerika
    • Midden-Oosten & Afrika

Belangrijkste markten

  1. Noord-Amerika: Noord-Amerika is de grootste markt voor draagbare AI-apparaten, gedreven door een hoog besteedbaar inkomen van consumenten, een geavanceerde gezondheidszorginfrastructuur en een technisch onderlegde bevolking.
  2. Europa: Europa is een belangrijke markt, met een sterke groei in landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, waar veel vraag is naar apparaten voor gezondheids- en fitnessmonitoring.
  3. Azië-Pacific: De regio Azië-Pacific maakt een snelle groei door als gevolg van een toenemend gezondheidsbewustzijn, stijgende besteedbare inkomens en een ontluikende middenklasse. Landen als China, Japan en Zuid-Korea leveren een grote bijdrage aan de markt.

Koop eersteklas onderzoeksrapport: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=21901

Markttrends

Verbeterde mogelijkheden voor de gezondheidszorg

Draagbare AI-apparaten worden steeds vaker uitgerust met geavanceerde sensoren en AI-algoritmen die het volgende kunnen detecteren

vroegtijdige tekenen van medische aandoeningen kunnen detecteren, chronische ziekten kunnen monitoren en realtime gezondheidsanalyses kunnen maken. Innovaties op het gebied van biosensing en AI-diagnostiek vergroten het vermogen van deze apparaten om bruikbare inzichten in gezondheid te bieden, wat met name gunstig is voor patiëntenbewaking op afstand en telegezondheidszorgtoepassingen.

Integratie met IoT-ecosystemen

Draagbare AI-apparaten worden integrale onderdelen van de bredere Internet of Things (IoT) ecosystemen. Integratie met smart home-apparaten, smartphones en andere verbonden systemen zorgt voor naadloze gegevensuitwisseling en uitgebreider beheer van gezondheid en levensstijl. Zo kunnen wearables bijvoorbeeld synchroniseren met smart home-systemen om de verlichting en temperatuur aan te passen op basis van de activiteiten en slaappatronen van de gebruiker.

Ontwikkeling van slimme stoffen

De ontwikkeling van slim textiel en e-textiel is een opkomende trend in de markt voor draagbare AI. Deze stoffen hebben ingebouwde sensoren en AI-mogelijkheden, waardoor ze fysiologische parameters rechtstreeks vanuit de kleding kunnen controleren. Deze innovatie is vooral relevant in sport en fitness, waar atleten gedetailleerde prestatiemetingen kunnen krijgen zonder extra gadgets.

Vooruitgang in batterijtechnologie

Een van de grootste uitdagingen voor draagbare AI-apparaten is de levensduur van de batterij. Recente ontwikkelingen in batterijtechnologie, waaronder de ontwikkeling van flexibele batterijen die langer meegaan, pakken dit probleem aan. Verbeterde energie-efficiëntie en innovatieve oplaadoplossingen, zoals wearables die op zonne-energie werken, dragen ook bij aan een langere gebruiksduur tussen oplaadbeurten.

Gepersonaliseerde gebruikerservaring

AI-algoritmes worden steeds vaker gebruikt om de gebruikerservaring van wearables te personaliseren. Door gebruikersgegevens te analyseren kunnen wearables aanbevelingen op maat doen voor fitnessroutines, voedingssuggesties en tips voor mentale gezondheid. Personalisatie vergroot de betrokkenheid en tevredenheid van de gebruiker, waardoor de adoptiegraad toeneemt.

Bedrijfs- en industriële toepassingen

Naast gezondheid en fitness voor consumenten, worden wearable AI-apparaten steeds populairder in zakelijke en industriële toepassingen. In sectoren zoals productie, logistiek en bouw kunnen wearables de veiligheid, productiviteit en operationele efficiëntie van werknemers verbeteren. Slimme helmen en brillen kunnen bijvoorbeeld real-time gegevens en instructies geven aan werknemers, waardoor de prestaties verbeteren en de kans op ongelukken afneemt.

Uitdagingen

Privacy en beveiliging van gegevens

Met de enorme hoeveelheid persoonlijke gegevens die door draagbare AI-apparaten worden verzameld, blijven gegevensprivacy en -beveiliging belangrijke aandachtspunten. Het garanderen van robuuste maatregelen voor gegevensbescherming en naleving van voorschriften zoals GDPR en HIPAA is cruciaal om het vertrouwen van gebruikers te behouden en gegevensschendingen te voorkomen.

Hoge kosten

Hoewel de kosten van

draagbare AI-apparaten zijn gedaald, vormen ze voor veel consumenten nog steeds een aanzienlijke investering, met name in ontwikkelingsregio’s. High-end apparaten met geavanceerde functies zijn vaak te duur voor de gemiddelde consument, wat een brede acceptatie kan beperken.

Interoperabiliteitsproblemen

Interoperabiliteit tussen verschillende apparaten en platforms blijft een uitdaging. Gebruikers ondervinden vaak problemen bij het naadloos integreren van hun draagbare apparaten met andere slimme systemen en apps, wat de gebruikerservaring kan belemmeren en de functionaliteit van de apparaten kan beperken.

Beperkte levensduur van de batterij

Ondanks de vooruitgang blijft de levensduur van de batterij een kritieke beperking voor veel draagbare AI-apparaten. Gebruikers moeten hun apparaten vaak opladen, wat onhandig kan zijn en de continue gezondheidsmonitoring kan verstoren.

Hindernissen door regelgeving

De regelgeving voor draagbare AI-apparaten, vooral als ze voor medische doeleinden worden gebruikt, kan complex zijn. Het navigeren door de goedkeuringen die vereist zijn voor medische apparaten, zoals die van de FDA in de Verenigde Staten, kan tijdrovend en duur zijn voor fabrikanten.

Toekomstperspectief

Marktvoorspelling

De Wearable AI-markt zal de komende tien jaar naar verwachting aanzienlijk groeien. Volgens industrierapporten zal de marktomvang tussen 2024 en 2030 naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van ongeveer 20%. Deze groei zal worden gedreven door technologische vooruitgang, toenemend gezondheidsbewustzijn en groeiende toepassingen in verschillende sectoren.

Opkomende kansen

  1. Geavanceerde gezondheidsbewaking: De ontwikkeling van geavanceerdere functies voor gezondheidsbewaking, zoals het bijhouden van glucoseniveaus, bloeddrukbewaking en ECG-analyse, zal nieuwe kansen bieden in de gezondheidszorgsector.
  2. Draagbare AI in geestelijke gezondheid: Er is een groeiend potentieel voor draagbare AI-apparaten om de geestelijke gezondheid te ondersteunen door stressniveaus te monitoren, ontspanningstechnieken aan te bieden en gebruikers in contact te brengen met hulpbronnen op het gebied van geestelijke gezondheid.
  3. Integratie van AR en VR: De integratie van augmented reality (AR) en virtual reality (VR) met draagbare AI-apparaten zal de gebruikerservaring verbeteren op het gebied van gaming, fitness, onderwijs en externe werkomgevingen.
  4. Uitbreiding in opkomende markten: Naarmate de kosten van draagbare AI-technologie dalen, zullen er aanzienlijke groeimogelijkheden zijn in opkomende markten waar stijgende besteedbare inkomens en een toenemend gezondheidsbewustzijn de vraag stimuleren.
  5. Wellness-programma’s voor bedrijven: Bedrijven nemen steeds vaker draagbare AI-apparaten op in wellnessprogramma’s van bedrijven om de gezondheid van werknemers te monitoren, de kosten voor gezondheidszorg te verlagen en de productiviteit te verbeteren.

Gerelateerde rapporten:

Glasvezelmarkt

Markt voor slimme energiebeheerapparaten voor thuis

Markt voor gebarenherkenning en aanraakloze detectie

Groene datacentermarkt

Markt voor energiemetende IC’s

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Wearable AI Market,Wearable AI Market Size,Wearable AI Market Share,Wearable AI Market trends,Wearable AI Market growth,Wearable AI Market Analysis