header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Marktsegmentatie en beoordeling van het concurrentielandschap van de tandheelkundige markt voor Cone Beam Computed Tomography (CBCT)

Jun 17, 2024 5:00 PM ET

CBCT Dental Market Research Report Information per type (systeem en software [implantaat-/planningssoftware, analysesoftware, ontwerpsoftware en geleidingssoftware]), per toepassing (plaatsing van tandheelkundige implantaten, slaapapneubehandeling, endodontische behandeling, orthodontische behandeling, functionele TMJ-analyse en andere), per eindgebruiker (ziekenhuizen, klinieken, academische onderzoeksinstellingen en andere) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – prognose tot 2032.

Cone Beam Computed Tomography (CBCT) heeft een revolutie teweeggebracht in de tandheelkundige beeldvorming door 3D-beelden met hoge resolutie te leveren die helpen bij het stellen van nauwkeurige diagnoses en het plannen van behandelingen. De CBCT tandheelkundige markt heeft een significante groei doorgemaakt als gevolg van technologische vooruitgang, toenemende prevalentie van tandheelkundige aandoeningen en de stijgende vraag naar precisie in tandheelkundige procedures.

Markt Overzicht

De omvang van de CBCTtandheelkundige markt werd in 2023 geschat op USD 1,18 miljard. De CBCT Dental Market industrie zal naar verwachting groeien van USD 1,25 miljard in 2024 tot USD 2,89 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 9,75% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032). CBCT-scanners bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele beeldvormingstechnieken zoals panoramische radiografie en intra-orale radiografie. Deze voordelen omvatten een superieure beeldkwaliteit, minder stralingsblootstelling voor patiënten en de mogelijkheid om anatomische structuren in 3D te visualiseren.

Belangrijke factoren die bijdragen aan de groei van de CBCT dentale markt zijn onder andere:

  • Technologische vooruitgang: Voortdurende innovaties in CBCT technologie hebben geleid tot verbeterde beeldkwaliteit, snellere scantijden en meer comfort voor de patiënt. Fabrikanten richten zich steeds meer op het ontwikkelen van compacte, gebruiksvriendelijke CBCT-systemen die voldoen aan de behoeften van tandheelkundige klinieken en beeldvormingscentra.
  • Toenemende prevalentie van tandheelkundige aandoeningen: De toenemende incidentie van tandheelkundige aandoeningen zoals cariës, tandvleesaandoeningen en tandheelkundige trauma’s heeft de vraag naar nauwkeurige diagnostische hulpmiddelen zoals CBCT-scanners doen toenemen. CBCT-technologie maakt precieze detectie en evaluatie van tandafwijkingen mogelijk, wat effectieve behandelplanning vergemakkelijkt.
  • Groeiend gebruik in tandartspraktijken: Professionals in de tandheelkunde erkennen steeds meer de klinische voordelen van CBCT-beeldvorming voor complexe procedures zoals het plaatsen van tandheelkundige implantaten, het plannen van orthodontische behandelingen en endodontische therapie. Dit heeft geleid tot een wijdverspreide toepassing van CBCT-systemen in zowel grote tandheelkundige ziekenhuizen als kleine privépraktijken.

Ontvang gratis voorbeeld PDF brochure @

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/22036

Segmentatie van de CBCT tandheelkundige markt

De wereldwijde CBCT dentale markt is gesegmenteerd op basis van type, toepassing en eindgebruiker.

Op basis van het type is de wereldwijde CBCT dentale markt onderverdeeld in systeem en software. Software wordt gesegmenteerd in implantaat-/planningsoftware, analysesoftware, ontwerpsoftware en geleidingssoftware. Het systeemsegment was goed voor de grootste markt met een marktaandeel van meer dan 73,07% in 2022, en het softwaresegment zal naar verwachting de snelst groeiende zijn voor de prognoseperiode van 2023-2032. Dit groeitraject weerspiegelt de toenemende erkenning van de centrale rol die software speelt bij het verbeteren van de CBCT-beeldvormingsmogelijkheden en het vergemakkelijken van een nauwkeurige planning van de behandeling bij diverse tandheelkundige procedures.

Op basis van de toepassing is de wereldwijde CBCT dentale markt onderverdeeld in het plaatsen van tandheelkundige implantaten, behandeling van slaapapneu, endodontische behandeling, orthodontische behandeling, functionele TMJ-analyse en andere. Het segment voor het plaatsen van tandheelkundige implantaten was in 2022 goed voor de grootste markt, en verwacht wordt dat orthodontische behandeling de snelste groeier zal zijn voor de prognoseperiode 2023-2032. De stijgende populariteit van CBCT-beeldvorming voor orthodontische doeleinden stimuleert deze trend. Orthodontisten maken steeds meer gebruik van CBCT-technologie om behandelingen te plannen, tand- en skeletstructuren te evalueren en de voortgang te volgen.

Op basis van eindgebruiker wordt de wereldwijde CBCT dentale markt gesegmenteerd in ziekenhuizen & klinieken, academische onderzoeksinstellingen en andere. Het segment ziekenhuizen & klinieken was goed voor het grootste aandeel in 2022, en academische onderzoeksinstellingen is het snelst groeiende segment tijdens de prognoseperiode. Dit groeitraject weerspiegelt het toenemende gebruik van CBCT-technologie in academische onderzoeksomgevingen, gedreven door de behoefte aan geavanceerde hulpmiddelen ter ondersteuning van tandheelkundig onderzoek en onderwijs.

Belangrijkste spelers in de CBCT dentale markt

De CBCT dentale markt wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende prominente spelers die leiden in technologische innovaties en marktexpansie. MRFR beschouwt de volgende bedrijven als de belangrijkste spelers in de wereldwijde CBCT dentale markt

  • PLANMECA OY (Finland),
  • PreXion Corporation (Japan),
  • VATECH (Zuid-Korea),
  • Carestream Health, Inc. (VS),
  • Dentsply Sirona (VS),
  • Institut Straumann AG (Zwitserland),
  • Planet DDS (VS),
  • Sicat GmbH & Co. KG (Duitsland),
  • Dental Imaging Technologies Corporation (VS), en
  • Align Technology, Inc (VS).

Diepgaand marktonderzoeksrapport (208 pagina’s) over CBCT Dental: https://www.marketresearchfuture.com/reports/cbct-dental-market-22036

Regionale analyse van de CBCT Dental markt

De CBCT dentale markt vertoont aanzienlijke regionale verschillen die worden beïnvloed door factoren zoals gezondheidszorginfrastructuur, technologische adoptie en regelgevend beleid. De belangrijkste regionale markten zijn:

  • Noord-Amerika: De grootste markt voor CBCT tandheelkundige systemen, gedreven door hoge uitgaven voor gezondheidszorg, geavanceerde tandheelkundige infrastructuur en vroege toepassing van technologische innovaties in tandheelkundige beeldvorming.
  • Europa: Groeiende vraag naar CBCT-systemen in landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, ondersteund door toenemende prevalentie van tandheelkundige aandoeningen en investeringen in gezondheidszorgtechnologie.
  • Azië-Pacific: Snel groeiende markt die wordt toegeschreven aan een toenemend bewustzijn van de gezondheidszorg, groeiend tandheelkundig toerisme en investeringen in gezondheidszorginfrastructuur in landen als China, India en Japan.
  • Latijns-Amerika en Midden-Oosten & Afrika: Opkomende markten met stijgende uitgaven voor gezondheidszorg en toepassing van geavanceerde tandheelkundige technologieën, die groeikansen bieden voor CBCT-fabrikanten.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over de gezondheidszorgindustrie door Market Research Future:

Trachoma Treatment Market Research Report Information By Route of Administration (Oral and Topical), By Drug Class (Macrolides, Tetracycline, Ophthalmic Anti-Infective, and Sulfonamides) And By Region (North America, Europe, Asia-Pacific, And Rest Of The World) -Market Forecast Till 2032

Tissue Diagnostics Market Research Report Information Per Product (Instrumenten en Reagentia & Verbruiksartikelen), Per Technologie (Immunohistochemie, In-situ Hybridisatie, Digitale Pathologie en Workflow Management, en Andere Technologieën), Per Toepassing (Borstkanker, Prostaatkanker, Maagkanker, en Andere Kanker) En Per Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, en Rest van de Wereld) -Marktvoorspelling tot 2032

Endobronchiale ultrasone biopsie marktonderzoeksrapport per product (biopsietangen, cytologieborstels, biopsienaalden, transbronchiale aspiratienaalden, spuitkatheters en anderen), toepassing (kankerdiagnose, infectiediagnose, en andere), eindgebruiker (ziekenhuizen, ambulante chirurgische centra, kankerspecialistische klinieken, diagnostische centra en andere) en regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – marktvoorspelling tot 2032

US Hemorrhoids Treatment Market Research Report Informatie per type (uitwendige aambeien, inwendige aambeien, verzakte aambeien), per behandelingstype (chirurgisch, niet-chirurgisch), per specialist (proctoloog, huisarts, gastro-enteroloog, anderen), per eindgebruiker (ziekenhuizen en klinieken, ambulante chirurgische centra, anderen) – prognose tot 2032

Onderzoeksrapport informatie over demarkt voor ontwerp- en ontwikkelingsdiensten voor medische hulpmiddelen per dienst (ontwerp van & engineering, machinale bewerking, spuitgieten en verpakking), per medisch hulpmiddel (cardiovasculaire hulpmiddelen (ventriculaire hulpmiddelen, totale kunstharten, pacemakers, Implanteerbare cardioverter defibrillatoren (ICD’s), hartlusrecorders, holtermonitoren, eventmonitoren, ECMO-systemen, verbruiksgoederen), POC-diagnostische apparatuur (bloedglucosemonitor, bloedanalysator, bloeddrukmeter, zwangerschapstestkit, infectieziektetests), prognose tot 2032

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Volg ons: LinkedIn | Twitter

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)

99 Hudson Street, 5Th Floor

New York, NY 10013

United States of America

+1 628 258 0071 (US)

+44 2035 002 764 (UK)

Email: [email protected]

Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  CBCT Dental Market,CBCT Dental Market Report,CBCT Dental Market Research,CBCT Dental Market Share,CBCT Dental Market Size,CBCT Dental Market Overview,CBCT Dental Market Outlook,CBCT Dental Market Trends