header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor Edge Computing zal tegen 2032 naar verwachting 46,17 miljard dollar bereiken met een CAGR van 48,64% – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Jun 24, 2024 9:00 PM ET

Volgens een uitgebreid onderzoeksrapport van Market Research Future (MRFR), “Edge Computing Market” informatie per technologie, componenten, implementatie, toepassing en regio – voorspelling tot 2032″ zal de marktomvang 46,17 miljard dollar bereiken, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 48,64% tegen 2032.

Edge computing is een techniek om cloud computing-systemen te verbeteren door gegevens te verwerken aan de rand van het netwerk, dicht bij de bron van de gegevens. Het belangrijkste voordeel van edge computing is dat het de tijd voor de bewerking reduceert tot milliseconden en de belasting van het netwerk verlaagt. Het verzenden van grote hoeveelheden ladingen genereert een enorme belasting op het netwerk. Daarom verwerkt edge computing alle gegevens aan de rand van de bron, analyseert de gegevens en stuurt alleen waardevolle informatie door, in plaats van vaak gegevens over het netwerk uit te zenden. Een slimme thermostaat verzendt bijvoorbeeld alleen gegevens wanneer de temperatuur stijgt of daalt tot onder een aanvaardbare grens.

De edge server zal naar verwachting het snelgroeiende hardwaresegment worden. De ontwikkeling van autonome voertuigen om informatie te krijgen zoals het weer, licht en wegomstandigheden, navigatie, besturing en zelfs automatisch rijden heeft het marktaandeel van Edge Computing gestimuleerd. De toegenomen vraag naar edge servers in verschillende industriële sectoren is verantwoordelijk voor de veelbelovende groeivooruitzichten van het segment.

[PDF Brochure] Vraag een voorbeeld aan:
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/3239

Analyse van de concurrentie

De wereldwijde markt voor edge computing heeft prominente spelers zoals:

  • Integrated Device Technology
  • SAP SE
  • Advanced Micro Devices
  • Schneider Electric SE
  • Amazon Inc
  • Yokogawa Electric Corporation
  • Alphabet Inc
  • ABB Limited
  • IBM Corporation
  • Rittal Gmbh en Co
  • ADLINK-technologie
  • Zenlayer Inc.
  • Huawei Technologies Co. Limited
  • De onderneming Hewlett Packard
  • Einfochips
  • Fujitsu Limited
  • Edge Connex Inc
  • Siemens AG
  • Microsoft

COVID-19 Invloed

De wereldwijde COVID-19 pandemie heeft een zware impact gehad op de meeste marktsectoren over de hele wereld. Maar de wereldwijde gezondheidscrisis had precies het tegenovergestelde effect op de groei van de edge computing-markt. Verschillende landen over de hele wereld hebben gedeeltelijke of volledige lockdowns geïmplementeerd om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Gezien de reisbeperkingen in verschillende regio’s wereldwijd, werd al het proces digitaal uitgevoerd. De situatie heeft een enorme vraag naar de edge computing-markt gegenereerd en de omvang van de edge computing-markt vergroot.

Omdat het gebruik van het internet de laatste tijd is toegenomen, hebben verschillende spelers veel software gegenereerd die de groei van de edge computing-markt heeft bevorderd. Sommige toepassingen zijn zelfs gebouwd om te helpen in de gezondheidszorg. Het proces stelt iedereen in staat om zich uit te spreken over hun gezondheidsproblemen en de artsen zullen de patiënten bereiken door toegang te krijgen tot de gegevens van de software. Zelfs tijdens het hoogtepunt van de wereldwijde pandemie hielp het proces gezondheidswerkers om de gegevens van patiënten met het coronavirus te herkennen en ze grondig te behandelen. Vanwege de lockdowns en de implementatie van sociale afstandsnormen is het gebruik van edge computing aanzienlijk toegenomen. Zelfs met behulp van AI edge computing hebben verschillende landen over de hele wereld, zoals China, robots en drones ingezet in de gezondheidszorg.

Koop dit onderzoeksrapport onmiddellijk beschikbaar op

Segmentatie van de markt in het onderzoek:

De wereldwijde markt voor edge computing is onderverdeeld in verschillende segmenten op basis van bedrijfsgrootte, componenten, eindgebruikers en regio.

De wereldwijde markt voor edge computing wordt opgesplitst in service, software en hardware op basis van componenten. Het softwaresegment is verder onderverdeeld in on-premises en cloud. Het dienstensegment is weer onderverdeeld in beheerde diensten en professionele diensten.

De wereldwijde markt voor edge computing is onderverdeeld in grote ondernemingen en kmo’s op basis van de bedrijfsgrootte.

Op basis van eindgebruikers is de wereldwijde markt voor edge computing onderverdeeld in horeca, nutsbedrijven, detailhandel, overheid, productie, transport, onderwijs, energie, IT & telecommunicatie, halfgeleiderindustrie, BFSI, gezondheidszorg en andere.

Analyse van de concurrentie

De markt voor edge computing lijkt zeer competitief en gefragmenteerd door de aanwezigheid van veel volwassen spelers die een aanzienlijk marktaandeel hebben. Deze spelers proberen een groter marktaandeel te verwerven door middel van overnames, strategische partnerschappen, uitbreidingen, product-/technologielanceringen en samenwerkingsverbanden.

In mei 2022 kondigde Atos de lancering aan van “Atos Business Outcomes-as-a-Service” (Atos BOaaS), een 5G-, edge- en IoT-aanbod dat is ontwikkeld in samenwerking met Dell Technologies en dat de voordelen van cloudarchitectuur naar de edge en far edge brengt om AI-gebaseerde bedrijfswaarde te leveren, verbeterd met end-to-end geautomatiseerde implementatie, monitoring en beheer.

HPE GreenLake, het vlaggenschip van het bedrijf waarmee bedrijven al hun apps en data van de edge naar de cloud kunnen migreren, heeft vanaf maart 2022 aanzienlijke vooruitgang geboekt. HPE’s marktleidende hybride cloudplatform is zojuist sterker geworden, dankzij een gestroomlijnde bedieningservaring, meer clouddiensten en de beschikbaarheid van HPE GreenLake op verschillende online marktplaatsen van belangrijke distributeurs.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport (150 pagina’s) over Edge Computing Market:
https:// www.marketresearchfuture.com/reports/edge-computing-market-3239

Regionale analyse

De wereldwijde markt voor edge computing wordt bestudeerd in vijf grote regio’s: Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, Azië-Pacific en het Midden-Oosten & Afrika.

Volgens de MRFR-analyserapporten zal de regio Azië-Pacific de toppositie innemen in de wereldwijde edge computing-markt tijdens de beoordelingsperiode. De groei van de regionale markt wordt voornamelijk toegeschreven aan de toename van de bevolking in de regio. De regionale markt kent een snelle implementatie van nieuwe technologieën, wat de groei van de regionale markt de komende jaren waarschijnlijk zal stimuleren. Bovendien is de geleidelijke toename van IT-uitgaven door organisaties in de regio een ander belangrijk aspect dat de groei van de markt zal stimuleren. De regio is de thuisbasis van verschillende grote marktspelers zoals NTT Docomo, Vodafone, Optus, Telstra, China Telecom, Huawei en anderen, wat op zijn beurt naar verwachting de prestaties van de markt positief zal beïnvloeden in het voorspelde tijdperk. Aan de andere kant, als gevolg van het gebrek aan bewustzijn bij verschillende kleine en middelgrote bedrijven, heeft de regio een lage adoptiegraad van edge computing in vergelijking met Europa en Noord-Amerika.

Toonaangevende rapporten:

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we “Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak data-gedreven beslissingen met Wantstats.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Edge Computing Market,Edge Computing Market Size,Edge Computing Market Share,Edge Computing Market Trends,Edge Computing Market Growth,Edge Computing Market Industry,APAC Edge Computing Market,US Edge Computing Market,South Korea Edge Computing Market