header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Vooruitzichten kaasmarkt: Naar verwachting 166,03 miljard in 2032, groeiend met een CAGR van 3,5

Jul 16, 2024 10:00 AM ET

Overzicht kaasmarkt

De kaasmarkt zal naar verwachting 166,03 miljard USD bereiken in 2030 met een CAGR van 3,5% tussen 2022 en 2030.

De wereldwijde kaasmarkt heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door veranderende consumentenvoorkeuren, stijgende besteedbare inkomens en de toenemende populariteit van westerse diëten in verschillende regio’s. Kaas, een veelzijdig zuivelproduct, wordt in veel verschillende vormen geconsumeerd, van snacks tot hoofdingrediënten in maaltijden. De markt wordt gekenmerkt door een gevarieerd aanbod van producten die elk inspelen op verschillende smaken en culinaire toepassingen.

De toenemende voorkeur voor gourmetkaas en kaasspecialiteiten, samen met de groeiende vraag naar gemaksvoeding, heeft de expansie van de markt verder gestimuleerd. Gezondheidsbewuste consumenten dragen ook bij aan deze groei, met een stijgende vraag naar biologische en natuurlijke kaasproducten zonder kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen. Bovendien verbeteren technologische ontwikkelingen in kaasproductie en -verpakking de houdbaarheid en kwaliteit van producten, wat de marktvooruitzichten verder verbetert.

Gratis sample aanvragen @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/2213

Belangrijkste spelers

Land O’Lakes Inc. (V.S.), Lactose A/S (Denemarken), Dairiconcepts L.P. (V.S.), FrieslandCampina (Nederland), Kanegrade Limited (V.K.), Aarkay Food Products Ltd (India), Kerry Group Plc (Ierland), Arla Foods (Denemarken), The Kraft Heinz Co. (V.S.), Dairy Farmers of America Inc. (V.S.)

Marktsegmentatie

Naar bron

Geitenmelk: Vanwege de unieke smaak en vermeende gezondheidsvoordelen wordt kaas gemaakt van geitenmelk steeds populairder. Mensen met een lactose-intolerantie geven er vaak de voorkeur aan.

Schapenmelk: Schapenmelkse kaas wordt geprefereerd om zijn romige textuur en uitgesproken smaak en bevat veel vet en eiwit. Deze kaas wordt vaak gebruikt in gourmet- en ambachtelijke kaasvariaties.

Volle koemelk: De meest gebruikte bron, volle koemelk kaas beheerst de markt omdat het gemakkelijk verkrijgbaar is en kan worden gebruikt om een breed scala aan kazen te maken.

Magere Koemelk: Kaas gemaakt van magere melk is aantrekkelijk voor consumenten die op zoek zijn naar opties met minder vet en die zich bewust zijn van hun gezondheid.

Buffelmelk: Buffelmelkse kaas, die geliefd is in verschillende gebieden en keukens vanwege de rijke en romige textuur, is vooral handig voor het maken van mozzarella.

Overige: Ontworpen om nichemarkten aan te spreken, bevat deze categorie kazen gemaakt van niet-traditionele melkbronnen zoals kameel-, yak- en gemengde melk.

Op type

Vers: Zachte, ongerijpte kazen met een milde smaak en romige textuur, zoals cottage cheese en ricotta, worden kort na productie gegeten.

Gerijpt-vers: Deze kazen hebben een diepere smaak dan verse kazen omdat ze wat ouder zijn, maar toch een zachte textuur hebben.

Zacht wit: Zachte witte kazen, waaronder brie en camembert, onderscheiden zich door hun romige binnenkant en verrukkelijke korst.

Halfzacht: Halfzachte kazen, zoals havarti en gouda, hebben een sterkere textuur dan zachte kazen en zijn nuttig in een verscheidenheid aan culinaire toepassingen.

Hard: Harde kazen, zoals Parmezaanse kaas en cheddar, worden gekenmerkt door een sterke textuur en intense smaken en zijn langer gerijpt.

Gearomatiseerd: Kazen die door toevoeging van kruiden, specerijen of andere additieven een verbeterde smaak hebben en aangepast zijn aan verschillende consumentenvoorkeuren.

Overige: Deze categorie bevat ambachtelijke kazen en kaasspecialiteiten met kenmerkende smaken en texturen die niet in een van de andere categorieën vallen.

Op producttype

Cheddar: Cheddar staat bekend om zijn stevige textuur en scherpe smaak en is een van de meest geconsumeerde kazen ter wereld.

Mozzarella: Een steunpilaar van pizza’s en de Italiaanse keuken, mozzarella staat bekend om zijn smeltbaarheid.

Parmezaan: Parmezaan wordt vaak gebruikt als raspkaas en is een stevige, gerijpte kaas met een korrelige textuur.

Amerikaans: Meestal verwerkt, is Amerikaanse kaas populair in hamburgers en sandwiches voor zijn milde smaak en zachte textuur.

Blauw: Blauwe kazen, zoals Gorgonzola en Roquefort, hebben een krachtige, wrange smaak en worden gekenmerkt door blauwe of groene aderen van schimmel.

Overige: Deze groep bestaat uit een reeks extra kaassoorten, elk met hun eigen specifieke kwaliteiten, zoals provolone, Zwitserse kaas en feta.

Ga nu naar het volledige rapport op https://www.marketresearchfuture.com/reports/cheese-market-2213

Naar toepassing

Kaasverwerking: Toegepast op het maken van kaasproducten die worden verwerkt, zoals blokken, smeersels en plakjes.

Kaasspreads: Zachte, smeerbare kazen die worden gebruikt om groenten, crackers en brood mee aan te kleden.

Kaasdips: Geserveerd met chips, pretzels en groenten, zijn kaasdips een hoofdbestanddeel in de snack- en fastfoodsector.

Snacks van fastfood: Kaas is een hoofdbestanddeel van veel fastfoodproducten, zoals wraps, sandwiches en hamburgers.

Begeleider van alcohol: Kaas versterkt de smaken van wijn, bier en sterke drank en past goed bij verschillende alcoholische dranken.

Bakkerijproducten: Kaas geeft smaak en textuur aan brood, gebak en ander gebakken voedsel.

Bewerkte voedingsmiddelen: Te vinden in diepvriesproducten, kant-en-klaarmaaltijden en andere kant-en-klaarproducten.

Hartige snacks: Kaas is een veelgebruikt ingrediënt in hartige snacks zoals crackers, kaasstengels en soesjes.

Overige: Omvat een verscheidenheid aan culinaire toepassingen, waaronder gastronomische maaltijden, soepen en sauzen.

Regionale analyse

De wereldwijde kaasmarkt is onderverdeeld in verschillende belangrijke regio’s, elk met unieke consumptiepatronen en marktdynamiek.

Noord-Amerika: Onder aanvoering van de Verenigde Staten is deze regio een belangrijke markt voor kaas vanwege de sterke consumptie thuis en in de horeca. De vraag naar speciale en biologische kaas neemt toe, wat wijst op het toegenomen gezondheidsbewustzijn van consumenten.

Europa: Met een volwassen markt en een hoge consumptie per hoofd van de bevolking is Europa de thuisbasis van verschillende historische kaassoorten. Opvallende deelnemers zijn Frankrijk, Italië en Nederland, die bekend staan om hun robuuste kaasculturen en brede selectie kazen.

Azië-Pacific: Groeiende verstedelijking, hogere besteedbare inkomens en de invloed van westerse diëten zijn de drijvende krachten achter de snelle marktexpansie in deze regio. Opkomende belangrijke markten zijn China en Japan, waar de bevolking een toenemende vraag heeft naar binnenlandse en geïmporteerde zuivelproducten.

Gerelateerde rapporten

OnderzoeksrapportKaaspoeder Markt – Prognose tot 2027

Onderzoeksrapport over demarkt voor zuivelalternatieven – Prognose tot 2027

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldberoemd marktonderzoeksbureau dat een breed scala aan diensten aanbiedt, compleet met nauwkeurige en precieze analyses over diverse markten, deelmarkten en doelgroepen. Onze aanpak is een combinatie van uitgebreide informatie en meerdere gegevensbronnen die helpen om de klant een uitputtend begrip te geven van de laatste belangrijke ontwikkelingen, naast toekomstige gebeurtenissen en de maatregelen en beslissingen die op basis daarvan genomen moeten worden.

Ons snelgroeiende marktonderzoeksbureau is gewapend met een deskundig team van onderzoeksanalisten dat zich richt op het verzamelen van bruikbare gegevens en analyses op het gebied van economische en technologische vooruitgang. Onze deskundige analisten voeren industriële bezoeken uit in een poging om betrouwbare en nauwkeurige informatie van gevestigde marktdeelnemers te verkrijgen. Een van onze belangrijkste doelstellingen is om de klant goed op de hoogte te houden van alle lucratieve kansen en uitdagingen rondom verschillende wereldwijde markten. We bieden onze klanten een stapsgewijze begeleiding door middel van consulting en strategische diensten, zodat ze tot een praktische en doeltreffende beslissing kunnen komen.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika.

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, United States of America

Keywords:  Cheese Market,Cheese Industry,Global Cheese Market,Cheese Market Research,Cheese Market Analysis,Cheese Market Size