header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Ethanolmarkt ter waarde van USD 125,94 miljard in 2030, groeit met een CAGR van 4,90% – Exclusief rapport van MRFR

Jul 18, 2024 10:00 PM ET

Overzicht van de ethanolmarkt

De omvang vande ethanolmarkt werd in 2021 geschat op 85,90 miljard dollar. De ethanolindustrie zal naar verwachting groeien van USD 90,10 miljard in 2022 tot USD 125,94 miljard in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 4,90% tijdens de prognoseperiode (2022 – 2030).

De ethanolmarkt, een belangrijk segment van de biobrandstofindustrie, heeft de afgelopen decennia een aanzienlijke groei en transformatie doorgemaakt. Ethanol, voornamelijk afgeleid van biomassa zoals maïs en suikerriet, wordt gebruikt als hernieuwbare energiebron, met name in de transportsector. De marktdynamiek van ethanol wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder overheidsbeleid, milieuoverwegingen, technologische vooruitgang en economische omstandigheden.

Ethanol wordt op grote schaal gebruikt als brandstofadditief om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en het octaangehalte van benzine te verhogen. De vraag naar ethanol wordt gestimuleerd door het gebruik ervan in brandstofmengsels, waarbij het vaak wordt gemengd met benzine om E10 (10% ethanol, 90% benzine) en E85 (85% ethanol, 15% benzine) te creëren. De Verenigde Staten, Brazilië en de Europese Unie zijn de grootste producenten en consumenten van ethanol, waarbij de VS en Brazilië samen meer dan 80% van de wereldwijde productie voor hun rekening nemen.

Ontvang de gratis PDF-brochure @

https:// www.marketresearchfuture.com/sample_request/7304

Belangrijkste drijfveren

Milieuvoorschriften: Regeringen over de hele wereld nemen steeds meer strenge milieuregelgeving aan om de koolstofuitstoot te verminderen. Omdat ethanol een schoner brandende brandstof is, helpt het bij het behalen van de emissiereductiedoelstellingen. De Renewable Fuel Standard (RFS) in de VS bijvoorbeeld verplicht het mengen van hernieuwbare brandstoffen met benzine, wat de vraag naar ethanol aanzienlijk stimuleert.

Energiezekerheid: Ethanol draagt bij aan energiezekerheid door de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Landen als Brazilië hebben beleid geïmplementeerd om de productie van ethanol uit suikerriet te stimuleren, waardoor ze minder afhankelijk worden van geïmporteerde olie.

Economische voordelen: De ethanolindustrie creëert banen en stimuleert de economische groei, vooral in plattelandsgebieden. De productie van ethanol uit landbouwgrondstoffen ondersteunt boeren en landbouwbedrijven en zorgt voor een stabiele markt voor gewassen zoals maïs en suikerriet.

Uitdagingen

Beschikbaarheid van grondstoffen: De beschikbaarheid en prijsvolatiliteit van grondstoffen zoals maïs en suikerriet zijn belangrijke punten van zorg voor de ethanolindustrie. Schommelingen in gewasopbrengsten als gevolg van weersomstandigheden of andere factoren kunnen de productiekosten en winstgevendheid van ethanol beïnvloeden.

Voedsel versus brandstof debat: Het gebruik van voedselgewassen voor de productie van ethanol heeft geleid tot discussies over voedselzekerheid en ethische bezwaren. Critici beweren dat het gebruik van gewassen zoals maïs voor de productie van brandstof kan leiden tot hogere voedselprijzen en schaarste.

Technologische en infrastructurele beperkingen: De distributie- en opslaginfrastructuur voor ethanolmengsels vormen aanzienlijke uitdagingen. Daarnaast is vooruitgang in de tweede generatie biobrandstoffen, die biomassa gebruiken die niet voor voeding bestemd is, nodig om de beperkingen van de eerste generatie ethanol aan te pakken.

Dit rapport kopen @

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=7304

Regionaal inzicht

Verenigde Staten: De VS is de grootste producent van ethanol, voornamelijk uit maïs. Het RFS-programma en andere stimuleringsmaatregelen van de overheid hebben geleid tot aanzienlijke investeringen in ethanolproductiefaciliteiten. De industrie wordt echter geconfronteerd met uitdagingen zoals fluctuerende maïsprijzen en veranderende politieke landschappen die van invloed zijn op de ondersteuning door regelgeving.

Brazilië: Brazilië is wereldleider in de productie van ethanol uit suikerriet. Het Proálcool-programma van het land, dat in de jaren 1970 van start ging, heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een robuuste ethanolindustrie. Braziliaans ethanol staat bekend om zijn hoge energiebalans en lagere uitstoot van broeikasgassen vergeleken met ethanol op basis van maïs.

Europese Unie: De EU heeft ambitieuze doelen gesteld voor hernieuwbare energie, waaronder het gebruik van biobrandstoffen in transport. De regio wordt echter geconfronteerd met uitdagingen in verband met de beschikbaarheid van grondstoffen en de concurrentie met voedselgewassen. De EU investeert ook in geavanceerde biobrandstoffen om haar duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

Vooruitzichten voor de toekomst

De toekomst van de ethanolmarkt ziet er veelbelovend uit, met verschillende trends die het traject bepalen:

Geavanceerde biobrandstoffen: Onderzoek en ontwikkeling op het gebied van biobrandstoffen van de tweede generatie, die gebruik maken van lignocellulosehoudende biomassa en landbouwresiduen, zullen naar verwachting de beperkingen van ethanol van de eerste generatie overwinnen. Deze geavanceerde biobrandstoffen beloven een hogere opbrengst en een lagere impact op het milieu.

Elektrische voertuigen: De opkomst van elektrische voertuigen is zowel een uitdaging als een kans voor de ethanolmarkt. Terwijl elektrische voertuigen de vraag naar brandstoffen op basis van ethanol kunnen verminderen, bieden de integratie van ethanol in hybride voertuigen en de ontwikkeling van waterstofbrandstofcellen op basis van ethanol nieuwe groeimogelijkheden.

Wereldwijde handel: De internationale handel in ethanol zal waarschijnlijk groeien, gedreven door een toenemende vraag in ontwikkelingslanden en een gunstig handelsbeleid. De harmonisatie van standaarden en certificeringen kan zorgen voor vlottere wereldwijde handelsstromen.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport: https: //www.marketresearchfuture.com/reports/ethanol-market-7304

Belangrijkste spelers

Kirin Holdings Company (Japan)

Aventine Hernieuwbare Energie (VS)

United Breweries (India)

Archer Daniels Midland Company (VS)

De Andersons

British Petroleum (VK)

Advanced BioEnergy LLC (VS)

Cargill Corporation (VS)

VeraSun Hernieuwbare Energie (VS)

Pernod Richard (Frankrijk), onder andere

Gerelateerde rapporten doorbladeren

Polyolefine-poeders markt

Markt van gehydrogeneerd nitril-butadieenrubber

Zwavelhexafluoridemarkt

Markt voor elektrochromisch glas

Markt voor industrieel rubber

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), & Consulting Services. Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 Email: [email protected]

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),

99 Hudson Street, 5Th Floor,

New York, New York 10013

United States of America

+1 628 258 0071

Email: [email protected]
Keywords:  Ethanol Market Size,Ethanol Market Share,Ethanol Market Trends,Ethanol Market Growth