header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor vlamboogovens zal naar verwachting USD 12,5 miljard bereiken in 2032, met een groei van 8,75% CAGR

Aug 9, 2024 2:18 PM ET

Marktoverzicht vlamboogovens

Volgens een uitgebreid onderzoeksrapport van Market Research Future (MRFR) wordt de omvang van de markt voor elektrische vlamboogovens geschat op 5,4 miljard dollar in 2022. De markt voor elektrische vlamboogovens zal naar verwachting groeien van 5,87 miljard dollar in 2023 tot 12,5 miljard dollar in 2032. Het groeipercentage van de elektrische vlamboogovenmarkt zal naar verwachting rond de 8,75% liggen tijdens de prognoseperiode 2024 – 2032.

Elektrische vlamboogovens (EAF’s) zijn een cruciale component geworden in de staalproductie-industrie en bieden een efficiënte, kosteneffectieve en milieuvriendelijke methode voor staalproductie. In tegenstelling tot traditionele hoogovens die afhankelijk zijn van ijzererts en kolen, gebruiken vlamboogovens voornamelijk gerecycled staalschroot, waardoor de vraag naar grondstoffen afneemt en de koolstofuitstoot aanzienlijk daalt. De wereldwijde verschuiving naar duurzaamheid en de toenemende vraag naar staal in verschillende sectoren, zoals de bouw, de auto-industrie en de verwerkende industrie, hebben de groei van de markt voor elektrische vlamboogovens gestimuleerd.

Download gratis een PDF-brochure: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/22619

De belangrijkste bedrijven in de markt voor vlamboogovens zijn onder andere:

  • Danieli C. Officine Meccaniche SpA
  • Evraz Plc
  • Primetals Technologies Ltd.
  • Constellium
  • Riva Acciaio SpA
  • Ferriere Nord SpA
  • Nucor Corporation
  • Tenova SpA
  • Raved SpA
  • Steel Dynamics, Inc.
  • Tata Steel Ltd.

Elektrische vlamboogovens marktdynamiek

De markt voor elektrische vlamboogovens wordt beïnvloed door een reeks factoren die de groei en ontwikkeling bepalen. Deze factoren kunnen grofweg worden gecategoriseerd in marktstuwers, beperkingen, kansen en uitdagingen.

Aanjagers

Duurzaamheid voor het milieu: Een van de belangrijkste drijfveren van de EAF-markt is de toenemende nadruk op milieuduurzaamheid. Vlamboogovens produceren aanzienlijk minder koolstofemissies in vergelijking met traditionele hoogovens, waardoor ze de voorkeur genieten van staalfabrikanten die hun koolstofvoetafdruk willen verkleinen. Naarmate de wereldwijde regelgeving strenger wordt met betrekking tot de uitstoot van broeikasgassen, zal de vraag naar vlamboogovens naar verwachting stijgen.

Kosteneffectiviteit: Vlamboogovens zijn kosteneffectiever dan traditionele staalproductiemethoden, omdat ze voornamelijk schroot gebruiken, dat goedkoper is dan ijzererts en cokes. De mogelijkheid om staal te produceren tegen lagere kosten biedt fabrikanten een concurrentievoordeel, vooral in prijsgevoelige markten.

Technologische vooruitgang: Voortdurende verbeteringen in de EAF-technologie, zoals een verbeterd ovenontwerp, verbeterde energie-efficiëntie en automatisering, hebben de productiviteit en operationele efficiëntie van EAFs aanzienlijk verhoogd. Deze vooruitgang trekt meer staalfabrikanten aan om te kiezen voor vlamboogovens als een haalbaar alternatief voor traditionele methoden.

Beperkingen

Hoge initiële investering: De installatie van vlamboogovens vereist een aanzienlijke initiële investering, inclusief de kosten van de oven, hulpapparatuur en infrastructuur. Deze hoge aanloopkosten kunnen een belemmering vormen voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) om over te stappen op de EAF-technologie.

Beperkte beschikbaarheid van kwaliteitsschroot: Vlamboogovens zijn afhankelijk van schroot van hoge kwaliteit als primaire grondstof. De beschikbaarheid van kwaliteitsschroot kan echter inconsistent zijn, wat leidt tot schommelingen in productie en kosten. Deze afhankelijkheid van schroot kan problemen opleveren voor fabrikanten, vooral in regio’s met een beperkte beschikbaarheid van schroot.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport: https://www.marketresearchfuture.com/reports/electric-arc-furnaces-market-22619

Marktsegmentatie vlamboogovens

De markt voor vlamboogovens kan worden gesegmenteerd op basis van type, toepassing en regio.

Op type:

AC vlamboogovens: Wisselstroom (AC) vlamboogovens zijn het meest gebruikte type oven in de staalproductie. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit, waardoor ze populair zijn in verschillende staalfabrieken.

DC vlamboogovens: Gelijkstroom (DC) vlamboogovens komen minder vaak voor, maar bieden voordelen zoals een lager elektrodeverbruik en een lager stroomverbruik. Ze worden vaak gebruikt in gespecialiseerde staalproductieprocessen.

Naar toepassing:

Lange staalproducten: Vlamboogovens worden veel gebruikt voor de productie van lange staalproducten zoals balken, rails en staven, die essentieel zijn in de bouw- en infrastructuursector.

Platte staalproducten: Vlamboogovens worden ook gebruikt voor de productie van vlakke staalproducten zoals platen, die van cruciaal belang zijn in de auto-industrie en de verwerkende industrie.

Speciaal staal: Vlamboogovens worden steeds meer gebruikt om speciale staalproducten te produceren, zoals roestvrij staal en legeringen met hoge sterkte, voor de luchtvaart-, defensie- en energiesector.

Nu kopen: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=22619

Regionale analyse van de markt voor elektrische vlamboogovens

De markt voor elektrische vlamboogovens is geografisch gesegmenteerd in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten & Afrika.

Azië-Pacific: De regio Azië-Pacific domineert de wereldwijde EAF-markt, aangedreven door de snelle industrialisatie, verstedelijking en ontwikkeling van de infrastructuur in landen als China, India en Japan. China is wereldwijd de grootste producent en consument van staal, wat aanzienlijk bijdraagt aan de vraag naar vlamboogovens.

Noord-Amerika: Noord-Amerika is een andere belangrijke markt voor vlamboogovens, met de Verenigde Staten als koploper. De focus van de regio op duurzame staalproductie, in combinatie met de aanwezigheid van gevestigde staalfabrikanten, stuwt de groei van de EAF-markt.

Europa: Europa kent een gestage groei in de EAF-markt, ondersteund door strenge milieuregelgeving en de drang naar groene staalproductie. Landen als Duitsland en Italië lopen voorop bij het invoeren van de EAF-technologie.

Latijns-Amerika: De Latijns-Amerikaanse markt groeit ook, met Brazilië als belangrijke speler. De groeiende bouw- en automobielsector in de regio creëren een vraag naar staal, waardoor de EAF-markt een impuls krijgt.

Midden-Oosten & Afrika: De regio Midden-Oosten & Afrika kent een geleidelijke groei van de EAF-markt, aangedreven door infrastructuurprojecten en industrialisatie in landen als Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika.

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt van diverse markten en consumenten wereldwijd. Het doel van Market Research Future is het leveren van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek aan klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Gerelateerde rapporten:

Offline Controllers Markttrends en Kansen tot 2032

Innovaties inde heimachinemarkt en groeivooruitzichten tot 2032

De belangrijkste ontwikkelingen opde markt voor besturingssystemen voor gebouwautomatisering en prognoses tot 2032

Industriële trends en projecties voorde markt van centrifugaalcompressoren tot 2032

Diamant kernboren marktinzichten en toekomstperspectieven tot 2032

Dumbwaiter liften markt groeifactoren en markttrends tot 2032

Groene transformatormarkt: opkomende trends en prognoseanalyse tot 2032

Industriële dynamiek en groeiprognose voorde markt voor hoogheffende krikken tot 2032

Kansen en ontwikkelingenop de markt voor hydraulische verdelers tot 2032

Innovaties en marktanalyse vanbesturingssystemen voor industriële automatisering tot 2032

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, New York 10013 United States of America Sales: +1 628 258 0071 (US) +44 2035 002 764(UK) Email: [email protected]
Keywords:  Electric Arc Furnaces Market,Electric Arc Furnaces Market Size,Electric Arc Furnaces Market Share,Electric Arc Furnaces Market Growth,Electric Arc Furnaces Market Trends,Electric Arc Furnaces Market Research,Electric Arc Furnaces Market Analysis,Electric Arc Furnaces Market Outlook,Electric Arc Furnaces Market Demand,Electric Arc Furnaces Market Forecast