header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor verse bessen zal tegen 2032 een waarde bereiken van USD 40,66 miljard met een gestage CAGR van 5,07%.

Sep 16, 2024 7:00 PM ET

Overzicht van de markt voor verse bessen

De wereldwijde markt voor verse bessen is de afgelopen jaren snel gegroeid door de toenemende vraag van consumenten naar voedzaam, vers en natuurlijk voedsel. Bessen worden beschouwd als een “superfood” vanwege hun hoge gehalte aan antioxidanten, vitaminen en mineralen, waardoor ze zeer gewild zijn in de gezondheidsbewuste moderne wereld. Omdat consumenten prioriteit geven aan welzijn en op zoek zijn naar gezondere opties, is de vraag naar verse bessen sterk gestegen. Dit heeft geleid tot marktexpansie en innovatie in de productie, distributie en consumptie van deze vruchten.

Bessen, waaronder aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen en gojibessen, worden wereldwijd geteeld, met als belangrijkste productieregio’s Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika. Deze vruchten zijn niet alleen geliefd vanwege hun voedingswaarde, maar ook vanwege hun veelzijdigheid in culinaire toepassingen. Van verse consumptie tot ingrediënten in verwerkte producten zoals jam, sap, smoothies en desserts, de vraag naar bessen omvat een breed scala aan consumentenvoorkeuren.

De omvang van de markt voor verse bessen wordt geschat op 24,8 (USD miljard) in 2022. De markt voor verse bessen zal naar verwachting groeien van 26,06 (USD miljard) in 2023 tot 40,662 (USD miljard) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de markt voor verse bessen zal naar verwachting ongeveer 5,07% bedragen tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

Daarnaast heeft de groeiende trend naar biologische landbouw de bessenmarkt aanzienlijk beïnvloed. Consumenten maken zich steeds meer zorgen over voedselveiligheid, duurzaamheid en de impact op het milieu, wat resulteert in een groeiende voorkeur voor biologisch geteelde bessen. Deze verschuiving heeft boeren en producenten ertoe aangezet om zich aan te passen aan biologische landbouwpraktijken, waardoor er een divers aanbod van zowel conventionele als biologische bessen op de markt is.

Belangrijkste spelers :

Oppy, Grimmway Farms, Monterey Mushrooms, Naturipe Farms, The Berry Company, Dole Packaged Foods, Driscoll Strawberry Associates, Inc., Fall Creek Farm Nursery, Inc., Wish Farms, California Giant Berry Farms, Vita Berry Group, Sun Belle, Driscoll’s, Trinity Fruit Sales, Coastal Sun Berry Company.

Marktsegmentatie

Naar bessensoort

De markt voor verse bessen kan worden gesegmenteerd op basis van bessensoort, waarbij de meest voorkomende variëteiten zijn:

  • Aardbeien: Aardbeien zijn een van de populairste en meest geconsumeerde bessen wereldwijd en domineren de markt voor verse bessen. Ze zijn rijk aan vitamine C, antioxidanten en vezels, waardoor ze de voorkeur genieten van gezondheidsbewuste consumenten. De wereldwijde vraag naar verse aardbeien blijft stijgen vanwege hun veelzijdigheid in verse consumptie, salades, desserts en dranken.
  • Bosbessen: Bekend om hun hoge gehalte aan antioxidanten, vooral anthocyanen, zijn bosbessen een ander toonaangevend segment in de markt voor bessen. Hun populariteit is toegenomen door een groeiend bewustzijn van hun gezondheidsvoordelen, waaronder ondersteuning van de gezondheid van het hart, cognitieve functies en het verminderen van ontstekingen. Bosbessen worden zowel vers als in verwerkte vorm geconsumeerd, zoals in jam, sap en gebakken producten.
  • Frambozen: Frambozen, met hun levendige rode kleur en zoetzure smaak, worden vaak gebruikt voor verse consumptie en als ingrediënt in jam, sauzen en smoothies. Ze zijn rijk aan voedingsvezels en vitamine C, wat bijdraagt aan hun vraag in de gezondheidssector.
  • Bramen: Deze donkere bessen met veel voedingsstoffen worden steeds populairder vanwege hun hoge gehalte aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Bramen worden vaak vers geconsumeerd of gebruikt in bewerkte voedingsmiddelen zoals taarten, jam en siroop.
  • Gojibessen: Hoewel ze relatief nieuw zijn op de wereldmarkt, hebben gojibessen aandacht gekregen vanwege hun status als “superfood”. De gojibessen komen oorspronkelijk uit Azië en worden geprezen om hun hoge gehalte aan antioxidanten, vitaminen en aminozuren. Ze worden zowel vers als gedroogd geconsumeerd en hun stijgende populariteit op gezondheidsbewuste markten heeft geleid tot een toenemende vraag.

Klik hier voor het Premiumrapport: https: //www.marketresearchfuture.com/sample_request/23003

Biologisch vs. Conventioneel

  • Biologische bessen: Met de wereldwijde verschuiving naar duurzaamheid en gezonder eten, winnen biologische bessen marktaandeel. Consumenten worden zich steeds meer bewust van de schadelijke effecten van pesticiden en andere chemicaliën die worden gebruikt in de conventionele landbouw, wat leidt tot een groeiende vraag naar biologische bessen. Biologische landbouwpraktijken benadrukken de gezondheid van de bodem, biodiversiteit en duurzaamheid, wat aansluit bij de toenemende voorkeur van consumenten voor ethisch geproduceerd en chemicaliënvrij voedsel.
  • Conventionele bessen: Ondanks de opkomst van biologische producten hebben conventionele bessen nog steeds een aanzienlijk marktaandeel vanwege hun betaalbaarheid en beschikbaarheid. Conventionele landbouwmethoden zorgen voor hogere opbrengsten en lagere productiekosten, waardoor bessen toegankelijk zijn voor een groter consumentenbestand. Er is echter een toenemende druk op conventionele producenten om veiligere en duurzamere landbouwpraktijken toe te passen als reactie op milieu- en gezondheidsproblemen.

Naar distributiekanaal

  • Supermarkten en Hypermarkten: Deze grootschalige retailers blijven de dominante distributiekanalen voor verse bessen. Supermarkten en hypermarkten bieden consumenten gemak, variëteit en concurrerende prijzen. Veel grote retailers hebben ook hun aanbod van biologische bessen uitgebreid om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar biologische producten.
  • Speciaalzaken: Speciaalzaken, waaronder natuurvoedingswinkels en biologische markten, winnen aan populariteit onder consumenten die op zoek zijn naar biologisch en lokaal geproduceerd bessen van hoge kwaliteit. Deze winkels leggen vaak de nadruk op duurzaamheid, lokale landbouwpraktijken en hoogwaardige producten, wat milieubewuste en gezondheidsgerichte shoppers aanspreekt.
  • Online retailers: De opkomst van e-commerce heeft een revolutie teweeggebracht in de markt voor verse producten, waaronder bessen. Online kruideniersplatforms en gespecialiseerde retailers bieden consumenten het gemak van thuisbezorging, een grote verscheidenheid aan producten en de mogelijkheid om thuis te winkelen. De pandemie versnelde de verschuiving naar online winkelen en deze trend blijft de toekomst van de distributie van bessen bepalen.
  • Boerenmarkten: Consumenten steunen steeds meer lokale boeren door verse bessen rechtstreeks op boerenmarkten te kopen. Deze markten bieden seizoensgebonden, verse en lokaal geteelde producten, bevorderen de betrokkenheid van de gemeenschap en promoten duurzame landbouwpraktijken.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport: https: //www.marketresearchfuture.com/reports/fresh-berrie-market-23003

Op verpakkingsformaat

  • Schaaltjes: Clamshell verpakkingen zijn een van de meest voorkomende formaten voor verse bessen vanwege het gemak, de zichtbaarheid en de mogelijkheid om het fruit te beschermen tijdens transport. Dankzij het transparante plastic kunnen consumenten het product duidelijk zien, waardoor kwaliteit en versheid gegarandeerd zijn.
  • Punnets: Punnets, meestal kleinere plastic of kartonnen verpakkingen, zijn populair voor het verpakken van kleinere porties bessen. Ze worden vaak gebruikt voor premium of biologische producten, waarbij de nadruk ligt op milieuvriendelijke en duurzame verpakkingsmaterialen.
  • Zakjes: Zakken, vooral hersluitbare, worden vaak gebruikt voor bevroren of verwerkte bessen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden bewaard en de porties kunnen worden gecontroleerd. Hoewel ze minder vaak gebruikt worden voor verse bessen, worden zakken steeds populairder in regio’s waar verpakkingsinnovatie zich richt op het verminderen van plastic afval.
  • Dozen: Kartons, vooral die gemaakt van gerecyclede of biologisch afbreekbare materialen, worden steeds populairder nu consumenten en producenten milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen prioriteit geven. Kartonnen verpakkingen helpen plastic afval te verminderen en sluiten aan bij duurzaamheidsinitiatieven in de markt voor verse producten.

Naar eindgebruik

  • Verse consumptie: Het belangrijkste gebruik van verse bessen is voor directe consumptie. Consumenten genieten van bessen als snack, in salades of als topping voor ontbijtgerechten zoals ontbijtgranen en yoghurt. De vraag naar verse bessen wordt gestimuleerd door hun gezondheidsvoordelen, natuurlijke zoetheid en gemak.
  • Verwerking: Bessen worden ook veel gebruikt in verwerkte producten, zoals jam, sap, smoothies en gebakken producten. Verwerkte bessenproducten komen tegemoet aan consumenten die op zoek zijn naar handige, houdbare opties en toch willen genieten van de smaak en voedingsvoordelen van bessen.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over landbouw door Market Research Future:

Regionale analyse

  • Noord-Amerika: De Noord-Amerikaanse markt voor verse bessen wordt gedomineerd door aardbeien en bosbessen, waarbij de Verenigde Staten een belangrijke producent zijn. De vraag naar verse bessen in de regio wordt gedreven door gezondheidstrends, gemak en de toenemende populariteit van biologische producten. De VS is een belangrijke exporteur van verse bessen, vooral naar Canada en Europa, en de opkomst van e-commerce heeft de markt verder aangewakkerd.
  • Europa: Europa is een belangrijke markt voor verse bessen, met een aanzienlijke productie in landen als Spanje, Polen en Duitsland. De vraag naar biologische bessen is vooral sterk in Europa, waar consumenten prioriteit geven aan duurzaamheid en gezond leven. Verse bessen zijn overal verkrijgbaar in supermarkten, speciaalzaken en boerenmarkten in de regio.
  • Azië-Pacific: De regio Azië-Pacific, met name China en Japan, maakt een snelle groei door in de markt voor verse bessen. Stijgende besteedbare inkomens, veranderende dieetvoorkeuren en een toenemend gezondheidsbewustzijn stimuleren de vraag naar verse en biologische bessen. Gojibessen, afkomstig uit China, zijn bijzonder populair in deze regio.

Gerelateerde rapporten:

Lychee Market Size werd geschat op 1,82 (USD Billion) in 2022.The Lychee Market Industry zal naar verwachting groeien van 1,95(USD Billion) in 2023 tot 3,5 (USD Billion) in 2032. Verwacht wordt dat de CAGR (groeipercentage) van de Lycheemarkt tijdens de voorspelde periode (2024 – 2032) ongeveer 6,73% zal bedragen.

De omvang van de markt voor organische sporenelementen voor diervoeder werd geschat op 2,73 (USD miljard) in 2022. De markt voor organische sporenelementen voor diervoeder zal naar verwachting groeien van 2,85 (USD miljard) in 2023 tot 4,2 (USD miljard) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de markt voor organische sporenelementen voor diervoeder zal naar verwachting rond de 4,4% liggen tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032).

De omvang van de markt voor meststoffen werd geschat op 4,99 (USD miljard) in 2022. Verwacht wordt dat de sector van de kunstmesttoepassers zal groeien van 5,24 (miljard USD) in 2023 tot 8,03 (miljard USD) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de Fertilizer Applicator Market zal naar verwachting rond de 4,87% liggen tijdens de voorspelde periode (2024 – 2032).

De omvang van de markt voor wiegjes voor baby’s werd geschat op 8,33 (miljard USD) in 2022. De markt voor wiegjes voor baby’s zal naar verwachting groeien van 8,72 (miljard USD) in 2023 tot 13,21 (miljard USD) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de markt voor wiegjes voor baby’s zal naar verwachting ongeveer 4,72% bedragen tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

De omvang van de markt voor rekkensystemen voor de detailhandel werd in 2022 geschat op 17,57 (miljard USD). De markt voor rekkensystemen voor de detailhandel zal naar verwachting groeien van 18,36 (miljard USD) in 2023 tot 27,3 (miljard USD) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de markt voor rekkensystemen voor de detailhandel zal naar verwachting ongeveer 4,5% bedragen tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

De omvang van de markt voor meststoffenmengsels werd in 2022 geschat op 80,31 (USD miljard). De markt voor meststoffenmengsels zal naar verwachting groeien van 84,41 (miljard USD) in 2023 tot 132,07 (miljard USD) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de markt voor meststoffenmengsels zal naar verwachting rond de 5,1% liggen tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032).

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR) en Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Om op de hoogte te blijven van de technologie en het werkproces van de industrie, plant MRFR vaak & bijeenkomsten met de industrie-experts en industriële bezoeken voor zijn onderzoeksanalisten.

Contact Market Research Future Office No. 104, Pentagon 4 Magarpatta City, Hadapsar, Pune 411013 Maharashtra, India Tel. (0) 91 8411985042 / 020 640000195 E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Fresh Berrie Market,Fresh Berrie Market Size,Fresh Berrie Market Trend