header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Verwachte groei van de markt voor synthetische voeding van USD 13,5 miljard tegen 2032 met een CAGR van 19,72%.

Sep 21, 2024 12:00 PM ET

Marktoverzicht synthetische voedingsmiddelen

De markt voor synthetische voeding zal naar verwachting 13,5 miljard USD bereiken in 2032, met een CAGR van 19,72% in 2024-2032.

De markt voor synthetische voeding wordt gedreven door een groeiend bewustzijn van de impact van de traditionele landbouw op het milieu, waaronder de hoge uitstoot van broeikasgassen, landgebruik, waterverbruik en problemen met dierenwelzijn. Als reactie hierop zijn consumenten steeds meer op zoek naar plantaardige, gekweekte en gefermenteerde alternatieven voor dierlijke producten. Synthetische voeding belooft niet alleen een lagere ecologische voetafdruk, maar biedt ook een oplossing om een groeiende wereldbevolking te voeden en tegelijkertijd de afhankelijkheid van veeteelt te verminderen.

De groei van de markt wordt ook gestimuleerd door technologische innovaties die de smaak, textuur en voedingswaarde van synthetisch voedsel aanzienlijk hebben verbeterd. Van in het laboratorium gekweekt vlees tot plantaardige melk, bedrijven ontwikkelen voortdurend producten die de sensorische eigenschappen van conventioneel voedsel dicht benaderen. Bovendien versnellen overheidssteun en investeringen in synthetische voedseltechnologieën, vooral in regio’s als Noord-Amerika en Europa, de commercialisering van deze alternatieven.

Gratis sample @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/25293

Belangrijkste spelers

Atlast Food Co, Plantcraft, Motif FoodWorks, Beyond Meat, Redefine Meat, Aleph Farms, Nature’s Fynd, MeaTech 3D, Heura, Hoxton Farms, Novameat, SavorEat, Impossible Foods, V2Food, ENOUGH

Markt Segmentatie

Op Type Voedsel

De markt voor synthetische voedingsmiddelen kan grofweg worden onderverdeeld in drie hoofdtypen: plantaardige, gekweekte en gefermenteerde voedingsmiddelen.

Plantaardig: Deze categorie omvat voedingsmiddelen gemaakt van plantaardige eiwitten en andere plantaardige ingrediënten. Populaire plantaardige voedingsmiddelen zijn vleesvervangers, zuivelalternatieven en eivervangers, die worden gemaakt met ingrediënten zoals soja-, erwten- en amandelproteïnen. Dit segment domineert de markt voor synthetische voeding vanwege de groeiende voorkeur van consumenten voor plantaardige diëten en de brede beschikbaarheid van producten.

Gekweekte voeding: Gekweekte voedingsmiddelen, ook wel laboratoriumvoedsel of celvoedsel genoemd, zijn afgeleid van dierlijke cellen die in een gecontroleerde omgeving zijn gekweekt zonder dieren te slachten. Hieronder vallen gekweekt vlees, vis en zuivelproducten. Hoewel gekweekt voedsel zich nog in een vroeg stadium bevindt, heeft het een enorm potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de voedingsindustrie door ethische en duurzame alternatieven te bieden voor dierlijke producten.

Gefermenteerd: Fermentatie is een proces waarbij micro-organismen worden gebruikt om synthetische voedingsmiddelen te produceren. Hieronder vallen gefermenteerde zuivelalternatieven zoals yoghurt en kaas, maar ook vleesvervangers. Met fermentatietechnologie kunnen eiwitten en andere functionele ingrediënten worden gemaakt die de eigenschappen van dierlijk voedsel nabootsen.

Per toepassing

Synthetische voeding heeft verschillende toepassingen, waaronder zuivelalternatieven, vleesvervangers, visalternatieven en eivervangers.

Alternatieven voor zuivel: Plantaardige melk, yoghurt, kaas en boter gemaakt van bronnen zoals amandelen, haver en soja worden steeds populairder. Fermentatietechnologie wordt ook gebruikt om synthetische zuivelproducten te ontwikkelen die de smaak en voedingsvoordelen van traditionele zuivel nabootsen.

Vleesvervangers: Op planten gebaseerde hamburgers, worsten en andere vleesalternatieven behoren tot de meest geconsumeerde synthetische voedingsproducten. Met de vooruitgang in cellulaire landbouw zal in laboratoria gekweekt vlees naar verwachting in de nabije toekomst een mainstreamproduct worden.

Alternatieven voor vis: Plantaardige en gekweekte visvervangers krijgen steeds meer aandacht nu consumenten zich bewuster worden van overbevissing, vervuiling van de zee en duurzaamheid. Deze alternatieven bieden de smaak en textuur van vis zonder de impact op het milieu.

Alternatieven voor eieren: Synthetische eieren gemaakt van plantaardige ingrediënten worden een haalbare optie voor consumenten die de consumptie van dierlijke producten willen verminderen. Deze alternatieven worden gebruikt bij het bakken, koken en andere culinaire toepassingen.

Op productiemethode

De markt voor synthetische voedingsmiddelen maakt gebruik van verschillende productiemethoden, waaronder celextractie, plantaardige eiwitextractie en microbiële fermentatie.

Op celbasis: Bij deze methode, die ook wel gekweekt of in het laboratorium gekweekt voedsel wordt genoemd, worden dierlijke cellen in een laboratorium gekweekt om vlees, zuivel en andere producten te maken zonder dieren te slachten. Deze technologie staat nog in de kinderschoenen, maar zal naar verwachting een grote invloed hebben op de toekomst van de voedselproductie.

Eiwitextractie op basis van planten: Deze methode richt zich op het isoleren van eiwitten uit planten zoals soja, erwten en amandelen om voedselproducten te maken die de smaak en textuur van dierlijke producten nabootsen. Dit is de meest gebruikte methode bij de productie van plantaardige vlees- en zuivelalternatieven.

Microbiële fermentatie: Fermentatie maakt gebruik van micro-organismen zoals gist en bacteriën om eiwitten en andere verbindingen te produceren die gebruikt kunnen worden bij de productie van synthetisch voedsel. Deze methode is vooral nuttig voor het maken van zuivelalternatieven en functionele ingrediënten zoals enzymen en vitaminen.

Op ingrediëntbron

Voor de productie van synthetische voeding worden verschillende ingrediënten gebruikt, zoals soja, erwten, amandelen en rijst.

Soja: Soja is een veelgebruikte eiwitbron in synthetische voedingsproducten vanwege het hoge eiwitgehalte en de veelzijdige toepassingen. Het wordt vaak gebruikt in vleesvervangers en zuivelalternatieven.

Erwt: Erwteneiwit heeft aan populariteit gewonnen als plantaardig ingrediënt vanwege zijn neutrale smaak en hoge voedingswaarde. Het wordt vaak gebruikt in veganistische vlees- en zuivelproducten.

Amandelen: Amandelen worden voornamelijk gebruikt in de productie van plantaardige zuivelproducten, zoals amandelmelk en yoghurt op basis van amandelen.

Rijst: Rijstproteïnen en -zetmeel worden ook gebruikt in de productie van synthetische voedingsmiddelen, vooral in glutenvrije en hypoallergene producten.

Naar distributiekanaal

Synthetische voedingsproducten worden gedistribueerd via verschillende kanalen, waaronder supermarkten/hypermarkten, online retailers, natuurvoedingswinkels en foodservice.

Supermarkten/Hypermarkten: Dit is het grootste distributiekanaal voor synthetische voedingsproducten en biedt consumenten een breed scala aan plantaardige en biologische opties.

Online retailers: E-commerce platforms worden steeds populairder voor synthetische voedingsproducten, omdat ze gemak en toegang tot een grote verscheidenheid aan merken bieden.

Natuurvoedingswinkels: Natuurvoedingswinkels richten zich op consumenten die specifiek op zoek zijn naar plantaardige, biologische of allergeenvrije synthetische voedingsmiddelen.

Voedingsservice: Synthetische voedingsproducten vinden hun weg naar restaurants, cafés en andere foodservicepunten, vooral omdat de vraag van consumenten naar plantaardige menuopties toeneemt.

Volledig rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/synthetic-food-market-25293

Regionale analyse

De markt voor synthetische voeding groeit in verschillende regio’s, gedreven door verschillende factoren in elke regio.

Noord-Amerika: Deze regio heeft het grootste aandeel in de markt voor synthetische voeding, gedreven door de grote vraag naar plantaardige producten en de toenemende belangstelling voor duurzaamheid. De Verenigde Staten is een centrum voor innovatie op het gebied van synthetische voeding, met tal van bedrijven die gekweekt vlees en zuivelalternatieven ontwikkelen.

Europa: Europa is een andere belangrijke markt voor synthetisch voedsel, gedreven door het bewustzijn van de consument over dierenwelzijn en bezorgdheid over het milieu. De Europese Unie heeft strenge regels voor voedselproductie, wat innovatie in synthetische voedseltechnologieën heeft aangemoedigd.

Azië-Pacific: De regio Azië-Pacific zal naar verwachting een snelle groei doormaken in de markt voor synthetische voeding als gevolg van het stijgende besteedbare inkomen, de verstedelijking en de toenemende acceptatie van plantaardige voeding in landen als China, India en Japan.

Latijns-Amerika en het Midden-Oosten & Afrika: Deze regio’s staan nog aan het begin van de adoptie van synthetisch voedsel, maar er wordt verwacht dat het toenemende consumentenbewustzijn en de bezorgdheid over het milieu de groei in de komende jaren zullen stimuleren.

Gerelateerde rapporten

Gedroogde uienmarkt

Adaptogene drank markt

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldberoemd marktonderzoeksbureau dat een breed scala aan diensten aanbiedt, compleet met nauwkeurige en precieze analyses over diverse markten, deelmarkten en doelgroepen. Onze aanpak is een combinatie van uitgebreide informatie en meerdere gegevensbronnen die helpen de klant een uitputtend begrip te geven van de laatste belangrijke ontwikkelingen, naast toekomstige gebeurtenissen en welke maatregelen en beslissingen er op basis daarvan genomen moeten worden.

Ons snelgroeiende marktonderzoeksbureau is gewapend met een deskundig team van onderzoeksanalisten dat zich richt op het verzamelen van bruikbare gegevens en analyses op het gebied van economische en technologische vooruitgang. Onze deskundige analisten voeren industriële bezoeken uit in een poging om betrouwbare en nauwkeurige informatie van gevestigde marktdeelnemers te verkrijgen. Een van onze belangrijkste doelstellingen is om de klant goed op de hoogte te houden van alle lucratieve kansen en uitdagingen rondom verschillende wereldwijde markten. We bieden onze klanten stapsgewijze begeleiding door middel van consulting en strategische diensten, zodat ze tot een praktische en effectieve beslissing kunnen komen.

Neem contact met ons op: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika.

Contactgegevens:

Contact us:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, United States of America
Keywords:  Synthetic Food Market,Global Synthetic Food Market,Synthetic Food Market Size,Synthetic Food Market Share,Synthetic Food Market Trends,Synthetic Food Market Growth