header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor infraroodzenderontvangers zal tegen 2032 groeien met een CAGR van 2,48%.

Oct 9, 2024 6:00 PM ET

Inzicht in de markt van infraroodontvangers

De markt voor infraroodzenderontvangers zal het komende decennium een gestage groei doormaken, gedreven door de toenemende toepassing van contactloze technologie in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, consumentenelektronica en industriële automatisering. Infraroodzenders en -ontvangers zijn essentiële componenten in toepassingen die contactloze detectie, communicatie en afstandsbediening vereisen, waardoor ze van cruciaal belang zijn in het groeiende Internet of Things (IoT)-landschap.

Markt Overzicht

De markt voor infrarood-zenders en -ontvangers werd in 2022 gewaardeerd op USD 1,72 miljard en zal naar verwachting groeien tot USD 1,76 miljard in 2023. Tegen 2032 zal de markt naar verwachting USD 2,2 miljard bereiken, met een bescheiden samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 2,48% tijdens de voorspellingsperiode van 2024 tot 2032.

Belangrijkste spelers

  • ON Halfgeleiders
  • TE Connectivity
  • Liteon Technologie Corporation
  • STMicro-elektronica
  • ROHM Halfgeleiders
  • Samsung ElektroMechancis
  • LITEON Technologie
  • Qorvo (voorheen Avago Technologies)
  • ams OSRAM
  • Broadcom

Ontvang een gratis PDF-voorbeeld> https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/29211

Belangrijkste marktdrivers

  1. Stijgende vraag naar contactloze sensoren Infraroodzender en -ontvangertechnologie wordt veel gebruikt in sensoren die beweging, nabijheid en warmte detecteren. De toenemende toepassing van deze sensoren in contactloze interfaces, met name in de gezondheidszorg voor temperatuurbewaking en in consumentenelektronica voor gebarenherkenning, stimuleert de groei van de markt.
  2. Groei in IoT-toepassingen Met de snelle uitbreiding van het Internet of Things (IoT) spelen infraroodzenders en -ontvangers een essentiële rol om apparaten draadloos te laten communiceren. Slimme thuisapparaten, industriële automatiseringssystemen en draagbare technologie zijn slechts enkele voorbeelden waar infraroodcomponenten worden gebruikt voor niet-invasieve bewaking en besturing.
  3. Inzet in toepassingen voor de auto-industrie Infraroodtechnologie wordt een standaardonderdeel in toepassingen voor de auto-industrie, zoals parkeerhulpsystemen, bestuurdersbewaking en interfaces voor gebarenbediening. De groeiende focus van de automobielsector op geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder (ADAS) draagt bij aan de gestage vraag naar infraroodstralers en -ontvangers.
  4. Toenemend gebruik in industriële automatisering De integratie van infraroodcomponenten in industriële automatiseringsprocessen, zoals objectdetectie en procesbewaking, helpt bedrijven meer precisie en efficiëntie te bereiken. Omdat industrieën hun activiteiten blijven automatiseren, zal de vraag naar betrouwbare infraroodtechnologie blijven bestaan.

Marktsegmentatie

De markt van infraroodzenderontvangers kan worden gesegmenteerd op basis van:

  • Toepassing:
    • Consumentenelektronica: Smartphones, afstandsbedieningen en draagbare apparaten.
    • Auto-industrie: ADAS, parkeersensoren en controlesystemen voor de bestuurder.
    • Gezondheidszorg: Medische sensoren, temperatuurbewaking en diagnostische apparaten.
    • Industrieel: Fabrieksautomatisering, robotica en procescontrole.
  • Regio:
    • Noord-Amerika: Leidende markt dankzij de toepassing van technologie in consumentenelektronica en de auto-industrie.
    • Europa: Aanzienlijke vraag vanwege de automobiel- en industriële automatiseringssectoren.
    • Azië-Pacific: Snelst groeiende regio, gedreven door de productiehubs in China, Japan en Zuid-Korea.
    • Rest van de wereld: Groeiende interesse in infraroodtechnologie in opkomende markten.

Uitdagingen voor de markt

  1. Concurrentie van alternatieve technologieën Infraroodstralers en -ontvangers ondervinden concurrentie van andere detectie- en communicatietechnologieën, zoals ultrasone en radiofrequente (RF) sensoren. Deze alternatieven kunnen kosteneffectiever zijn of andere voordelen bieden in specifieke toepassingen, wat de groei van de markt kan beperken.
  2. Beperkt bereik en omgevingsgevoeligheid Het beperkte bereik van infraroodtechnologie en de gevoeligheid voor omgevingsfactoren, zoals stof en lichtinterferentie, kunnen de prestaties beïnvloeden. Dit kan het gebruik ervan belemmeren in toepassingen waar een hogere precisie en betrouwbaarheid vereist zijn.

Koop Premium Onderzoeksrapport> https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=29211

Kansen voor groei

  1. Voortdurende vooruitgangin infraroodtechnologie, inclusief de ontwikkeling van componenten met een hogere gevoeligheid en verbeterde miniaturisatie, zal naar verwachting nieuwe toepassingen openen, met name in de gezondheidszorg en draagbare technologie.
  2. Toenemende focus op energie-efficiëntie Aangezien industrieën en overheden zich richten op energiebesparing, zou de vraag naar infraroodzenders en -ontvangers die energie-efficiëntere detectie- en regelsystemen mogelijk maken, kunnen toenemen. Infraroodcomponenten staan bekend om hun lage energieverbruik, waardoor ze ideaal zijn voor apparaten die op batterijen werken.
  3. Adoptie in opkomende markten Aangezien industrieën in opkomende regio’s hun gebruik van automatisering en IoT-oplossingen uitbreiden, zal het gebruik van infraroodzenders en -ontvangers naar verwachting groeien. Markten in Azië-Pacific en Latijns-Amerika bieden aanzienlijke kansen voor leveranciers van infraroodtechnologie om hun voetafdruk uit te breiden.

Vooruitzichten voor de toekomst

De markt voor infraroodzenders en -ontvangers zal gestaag groeien naarmate de vraag naar contactloze technologieën blijft toenemen. Met groeiende toepassingen in de gezondheidszorg, de auto-industrie, consumentenelektronica en industriële automatisering zal de markt naar verwachting een bescheiden maar stabiele CAGR van 2,48% handhaven tijdens de prognoseperiode.

Hoewel de markt wordt geconfronteerd met uitdagingen zoals concurrentie van alternatieve technologieën en milieugevoeligheid, zijn er groeikansen in opkomende markten en vooruitgang in infraroodtechnologie. Infraroodstralers en -ontvangers zullen een vitaal onderdeel blijven van de wereldwijde drang naar automatisering, energie-efficiëntie en naadloze connectiviteit.

Meer artikelen lezen

Markt voor computermicrochips

Datacenter Generator Markt

Markt voor datacentertransformatoren

Markt voor sorptie-ontvochtigers

Gedistribueerde akoestische detectiemarkt

Professionele markt voor audio-visuele systemen

Markt voor koppelsensoren kracht&

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: +1 628 258 0071(US)
+44 2035 002 764(UK
Email: [email protected]

Keywords:  Infrared Emitter Receiver Market,Infrared Emitter Receiver Market Size,Infrared Emitter Receiver Market Share,Infrared Emitter Receiver Market Growth