header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor speelgoed en spellen zal in 2032 USD 190,4 miljard bereiken met een CAGR van 4,64%: Belangrijkste trends en drijvende krachten achter de groei

Oct 15, 2024 10:00 AM ET

Marktoverzicht en groeiprognoses

In 2022 bedroeg de verwachte omvang van de markt voor speelgoed en spellen 120,99 miljard dollar. Volgens de prognoses zal de speelgoed- en spelletjesmarkt toenemen van 126,61 (miljard USD) in 2023 tot 190,4 (miljard USD) in 2032. In de geprojecteerde periode (2024 – 2032) zal de CAGR (groeipercentage) van de Speelgoed- en spellenmarkt naar verwachting ongeveer 4,64% bedragen.

Toys And Games Market

Belangrijkste marktdrivers

  1. Opkomst van digitaal en online gamen: Een van de belangrijkste drijfveren voor groei in de speelgoed- en spellenmarkt is de snelle opkomst van digitaal gamen. Met de toename van smartphones, tablets en spelconsoles is digitaal gamen een dominante kracht geworden, vooral onder tieners en jonge volwassenen. Games die meeslepende ervaringen bieden, zoals augmented reality (AR) en virtual reality (VR) gaming, worden steeds populairder, wat de groei van de markt verder stimuleert.
  2. Meer aandacht voor educatief speelgoed: Ouders en opvoeders maken steeds meer gebruik van educatief speelgoed om de cognitieve en emotionele ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Er is veel vraag naar speelgoed dat probleemoplossend vermogen, creativiteit en motorische vaardigheden stimuleert, omdat ouders leren en spelen willen combineren. Bedrijven hebben hierop gereageerd door STEM-speelgoed (Science, Technology, Engineering, and Math) te maken dat aan deze trend voldoet, wat de groei in dit segment stimuleert.
  3. Stijgende besteedbare inkomens: De groeiende middenklasse in opkomende economieën, vooral in Azië-Pacific en Latijns-Amerika, heeft geleid tot hogere uitgaven aan speelgoed en games. Stijgende besteedbare inkomens stellen ouders in staat te investeren in merkspeelgoed van hoge kwaliteit dat educatieve en ontwikkelingsvoordelen biedt.
  4. Verschuiving naar duurzaamheid: Naarmate de bezorgdheid over het milieu toeneemt, richten fabrikanten zich steeds meer op het maken van milieuvriendelijk en duurzaam speelgoed. Deze trend is vooral prominent in ontwikkelde regio’s, waar consumenten zich meer bewust zijn van de impact van hun aankopen op het milieu. Merken passen duurzame praktijken toe, zoals het gebruik van gerecyclede materialen en het minimaliseren van plastic afval, om aan deze vraag te voldoen.
  5. Populariteit van gelicentieerde koopwaar: De toenemende populariteit van films, tv-programma’s en videogames heeft geleid tot een stijging in de vraag naar gelicentieerd speelgoed en games. Personages uit populaire franchises, zoals Marvel, Disney en Star Wars, stuwen de verkoop in dit segment. Gelicentieerde merchandise is vooral populair tijdens de feestdagen en draagt aanzienlijk bij aan de marktinkomsten.

Ontvang een gratis voorbeeldbestand van het onderzoeksrapport over de markt voor speelgoed en games @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/26631

Segmentatie van de markt voor speelgoed en spellen

Het rapport segmenteert de markt op basis van producttype, distributiekanaal en leeftijdsgroep.

  1. Soort product
  • Actiefiguren: Dit segment wordt gedreven door de populariteit van superheldenfranchises, videospellen en films.
  • Bordspellen en Puzzels: Klassieke bordspellen blijven populair, samen met nieuwe innovaties zoals digitale bordspellen.
  • Poppen en pluchen speelgoed: Dit segment wordt gedomineerd door personages uit populaire films en tv-shows.
  • Sport- en buitenspeelgoed: Groeiend bewustzijn van het belang van lichaamsbeweging bij kinderen stuwt de vraag naar buitenspeelgoed en sportartikelen.
  • Educatief speelgoed: Er is veel vraag naar speelgoed dat gericht is op leren, ontwikkeling en creativiteit, met name STEM-speelgoed.
  1. Distributiekanaal
  • Online detailhandel: De opkomst van e-commerce heeft de speelgoed- en spellenmarkt veranderd, waardoor consumenten gemakkelijk van thuis uit kunnen winkelen. Online platforms zoals Amazon, Walmart en andere winkelgiganten domineren deze ruimte en bieden een breed assortiment producten en exclusieve online deals.
  • Offline detailhandel: Bakstenen winkels, waaronder speelgoedspeciaalzaken en warenhuizen, blijven een cruciale rol spelen, vooral tijdens het hoogseizoen.
  1. Leeftijdsgroep
  • 0-5 jaar: Speelgoed dat gericht is op de vroege ontwikkeling van kinderen, zoals zacht speelgoed, blokken en interactieve spelletjes, is populair in deze leeftijdsgroep.
  • 6-12 jaar: Dit segment wordt gedomineerd door actiefiguren, educatief speelgoed en videospelletjes.
  • 13 jaar: Tieners en jonge volwassenen zijn vooral geïnteresseerd in digitale en videospelletjes, waardoor deze categorie een aanzienlijke groei doormaakt.

Regionaal inzicht

  1. Noord-Amerika

Noord-Amerika is een volwassen markt, met de Verenigde Staten aan de leiding in zowel traditionele als digitale gaming. Het hoge besteedbare inkomen van de regio en de sterke vraag naar gelicentieerde merchandise en digitale games maken het een dominante speler op de wereldmarkt. Daarnaast heeft de toenemende trend om educatief speelgoed cadeau te doen de groei in deze regio gestimuleerd.

  1. Europa

Europa is een andere belangrijke regio voor de speelgoed- en spellenmarkt, gedreven door een stijgend consumentenbewustzijn over duurzaamheid en milieuvriendelijk speelgoed. Landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben sterke markten voor zowel traditioneel speelgoed als digitale games. De regio heeft ook een groeiende vraag naar educatief en ontwikkelingsspeelgoed.

  1. Azië-Stille Oceaan

Azië-Pacific zal naar verwachting de snelst groeiende regio zijn tijdens de prognoseperiode, gedreven door een grote populatie kinderen en stijgende besteedbare inkomens in landen als China, India en Japan. De snelgroeiende e-commercesector in de regio heeft speelgoed en games toegankelijker gemaakt voor een groter publiek. Daarnaast wint digitaal gamen enorm aan populariteit, vooral in landen als Zuid-Korea en China, waar eSports en mobiel gamen floreren.

  1. Rest van de wereld

Latijns-Amerika en het Midden-Oosten & Afrika zijn ook opkomende markten met een groeiende vraag naar speelgoed en games. Het toenemende gebruik van smartphones en tablets in deze regio’s stimuleert het segment voor digitale games.

De belangrijkste bedrijven in de markt voor speelgoed en spellen zijn – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  • Hasbro Canada
  • Mega Merken
  • Hasbro
  • Epoch Co.
  • Ravensburger
  • JAKKS Pacific
  • Bandai Namco
  • Funko
  • Mega Blokken
  • Mattel
  • De LEGO Groep
  • VTech
  • TOMY
  • MGA Vermaak
  • Spin Meester

Lees meer over Speelgoed en spellen marktrapport @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/toys-and-games-market-26631

Uitdagingen voor de markt voor Speelgoed en spellen

Ondanks de robuuste groei heeft de markt voor speelgoed en spellen te maken met verschillende uitdagingen:

  1. De impact van namaakproducten: De opkomst van namaakproducten en producten van lage kwaliteit vormt een grote uitdaging voor fabrikanten. Deze producten tasten niet alleen de inkomsten aan, maar schaden ook de merkreputatie. Regeringen voeren strengere regels in om dit probleem te bestrijden, maar het blijft een hardnekkig probleem.
  2. Strenge regelgeving voor de veiligheid van speelgoed: Veiligheidsvoorschriften voor speelgoed, vooral in regio’s als Noord-Amerika en Europa, vereisen van fabrikanten dat ze voldoen aan strenge richtlijnen. Dit kan de productiekosten verhogen en de lancering van nieuwe producten vertragen.
  3. Technologische verstoringen: De snelle technologische vooruitgang kan een tweesnijdend zwaard zijn. Het stimuleert innovatie, maar vereist ook dat fabrikanten zich voortdurend aanpassen aan nieuwe technologieën en trends om concurrerend te blijven.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over consumenten en detailhandel, door Market Research Future:

Baby Toys Market Research Report Information Product Type (Bordspellen, Zacht speelgoed & Poppen, Actiespeelgoed, Kunst & Knutselspeelgoed, Bouwspeelgoed, Voertuigen, Muzikaal speelgoed & Rammelaars, Overig), Eindgebruiker (Zuigelingen, Peuters), Distributiekanaal (Winkelbasis (Supermarkten & Hypermarkten, Speciaalzaken, Overige), Niet-Winkelbasis), En Per Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, en Rest van de Wereld) – Marktvoorspelling tot 2032

Onderzoeksrapporteducatief speelgoed marktinformatie per type (kunst & knutselen, rollenspel, spelletjes & puzzels, motoriek, muzikaal speelgoed, technisch speelgoed en ander speelgoed), per leeftijdsgroep (0-4 jaar, 4-8 jaar en ouder dan 8 jaar), per distributiekanaal (supermarkten & hypermarkten, speciaalzaken, e-commerce en anderen) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – marktvoorspelling tot 2032

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldberoemd marktonderzoeksbureau dat een breed scala aan diensten aanbiedt, compleet met nauwkeurige en precieze analyses over diverse markten, deelmarkten en doelgroepen. Onze aanpak is een combinatie van uitgebreide informatie en meerdere gegevensbronnen die helpen om de klant een uitputtend begrip te geven van de laatste belangrijke ontwikkelingen, naast toekomstige gebeurtenissen en de maatregelen en beslissingen die op basis daarvan genomen moeten worden.

Ons snelgroeiende marktonderzoeksbureau is gewapend met een deskundig team van onderzoeksanalisten dat zich richt op het verzamelen van bruikbare gegevens en analyses op het gebied van economische en technologische vooruitgang. Onze deskundige analisten voeren industriële bezoeken uit in een poging om betrouwbare en nauwkeurige informatie van gevestigde marktdeelnemers te verkrijgen. Een van onze belangrijkste doelstellingen is om de klant goed op de hoogte te houden van alle lucratieve kansen en uitdagingen rondom verschillende wereldwijde markten. We bieden onze klanten een stapsgewijze begeleiding aan door middel van consulting en strategische diensten, zodat ze tot een praktische en doeltreffende beslissing kunnen komen.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika.

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013, United States of America
Keywords:  Toys And Games Market,Toys And Games Market Size,Toys And Games Market Share,Toys And Games Market Growth,Toys And Games Market Analysis,Toys And Games Market Trends