header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor data-extractie zal tegen 2032 15,43 miljard dollar bereiken | Exclusief rapport van MRFR

Oct 15, 2024 7:00 PM ET

Overzicht van de markt voor data-extractie:

De markt voor data-extractie maakt een aanzienlijke groei door omdat organisaties in verschillende sectoren het belang inzien van het extraheren van waardevolle informatie uit ongestructureerde gegevens. Data-extractie omvat het proces van het ophalen van gegevens uit verschillende bronnen, waaronder documenten, websites, databases en andere platforms, om deze om te zetten in gestructureerde formaten voor verdere analyse en besluitvorming. De exponentiële groei van data, gedreven door de digitale transformatie van bedrijven en de toenemende toepassing van cloud computing, big data en machine learning-technologieën, stimuleert de vraag naar oplossingen voor data-extractie. Bedrijven maken gebruik van tools voor data-extractie om inzicht te krijgen in klantgedrag, markttrends en operationele efficiëntie, zodat ze datagestuurde beslissingen kunnen nemen. Nu automatisering en kunstmatige intelligentie (AI) een sleutelrol spelen bij het verbeteren van de nauwkeurigheid en snelheid van data-extractieprocessen, is de markt klaar voor aanhoudende groei. De opkomst van big data analytics, de vraag naar real-time gegevensverwerking en de toenemende afhankelijkheid van datagestuurde inzichten zijn belangrijke drijfveren die de Data Extractie markt vooruit stuwen.

De markt voor data-extractie zal tegen 2032 naar verwachting groeien met USD 15,43 miljard, met een CAGR (groeipercentage) van naar verwachting ongeveer 16,54% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

Ontvang een exclusief voorbeeld van het onderzoeksrapport op –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/29944

Belangrijkste spelers op de markt:

De markt voor data-extractie is zeer concurrerend, met verschillende belangrijke spelers die geavanceerde oplossingen bieden om te voldoen aan de groeiende vraag naar geautomatiseerde gegevensverwerking. Prominente bedrijven in deze sector zijn onder andere,

  • Alteryx
  • Informatica
  • Adobe
  • Microsoft
  • Oracle
  • UiPath
  • SAS Instituut
  • ABBYY
  • Anaplan
  • Cognizant
  • Google
  • IBM

Deze bedrijven, samen met opkomende startups zoals Xplenty en Import.io, stimuleren innovatie in de markt door cloud-gebaseerde, AI-gestuurde en schaalbare oplossingen aan te bieden om data-extractieprocessen te stroomlijnen. Naarmate de concurrentie toeneemt, richten deze hoofdrolspelers zich op het uitbreiden van hun productaanbod en het verbeteren van de mogelijkheden van hun oplossingen om een voorsprong op de concurrentie te behouden.

Marktsegmentatie:

De markt voor data-extractie kan worden gesegmenteerd op basis van componenten, datatype, implementatiemodel, bedrijfsomvang en bedrijfstak. In termen van componenten is de markt onderverdeeld in oplossingen en diensten. Oplossingen omvatten software en platforms die gegevensextractie mogelijk maken, terwijl diensten bestaan uit advies, integratie en onderhoudsondersteuning door leveranciers. De markt is ook onderverdeeld naar datatype, waaronder gestructureerde, semigestructureerde en ongestructureerde data. Aangezien de meeste bedrijfsgegevens ongestructureerd zijn, is er steeds meer vraag naar tools die dit soort gegevens kunnen verwerken en er inzichten uit kunnen halen. De implementatiemodellen in de markt omvatten on-premise en cloud-gebaseerde oplossingen, waarbij cloud-adoptie een aanzienlijke groei laat zien vanwege de schaalbaarheid, flexibiliteit en lagere infrastructuurkosten.

De markt is verder gesegmenteerd naar bedrijfsomvang, waarbij kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) en grote ondernemingen oplossingen voor data-extractie gebruiken om de operationele efficiëntie en besluitvorming te verbeteren. Bedrijfstakken die profiteren van gegevensextractie zijn onder andere BFSI (Bankwezen, Financiële Diensten en Verzekeringen), gezondheidszorg, detailhandel, productie en IT en telecom. Deze sectoren gebruiken tools voor gegevensextractie om inzicht te krijgen in het gedrag van klanten, de operationele efficiëntie te verbeteren en concurrerend te blijven op de markt.

Koop dit eersteklas onderzoeksrapport | Onmiddellijke levering beschikbaar op -.

Dynamiek van de markt:

De markt voor data-extractie wordt gedreven door verschillende belangrijke dynamieken, waaronder technologische vooruitgang, toenemende vraag naar automatisering en de opkomst van big data. De toenemende complexiteit van gegevens, waarbij bedrijven te maken hebben met enorme hoeveelheden informatie uit verschillende bronnen, stimuleert de behoefte aan geavanceerde oplossingen voor data-extractie. AI en machine learning spelen een cruciale rol bij het automatiseren van de extractie van zinvolle inzichten uit ruwe gegevens, het verminderen van handmatige inspanningen en het verbeteren van de nauwkeurigheid. Dit helpt organisaties om hun besluitvormingsprocessen te verbeteren. De vraag naar real-time gegevensverwerking is een andere belangrijke drijfveer, waarbij bedrijven steeds meer vertrouwen op actuele informatie om snel beslissingen te kunnen nemen in een concurrerende omgeving. De integratie van tools voor gegevensextractie met Big Data Analytics-platforms is ook een belangrijke trend, waardoor organisaties gegevens kunnen extraheren, verwerken en naadloos analyseren.

Uitdagingen zoals de privacy van gegevens, naleving van regelgeving en risico’s voor gegevensbeveiliging vormen echter een rem op de groei van de markt. Bedrijven moeten tijdens het implementeren van oplossingen voor gegevensextractie zorgen voor naleving van de regelgeving voor gegevensbescherming, zoals GDPR, HIPAA en andere regionale wetten.

Regionale analyse:

De markt voor data-extractie groeit wereldwijd, met aanzienlijke regionale verschillen in toepassing en ontwikkeling. Noord-Amerika heeft momenteel het grootste marktaandeel, gedreven door de aanwezigheid van belangrijke spelers, geavanceerde technologie-infrastructuur en een hoge adoptie van datagestuurde besluitvormingspraktijken bij bedrijven. De VS en Canada leiden de regio wat betreft investeringen in AI, machine learning en big data-technologieën, die cruciaal zijn voor efficiënte gegevensextractieprocessen. Europa is een andere prominente markt, met landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk die oplossingen voor gegevensextractie gebruiken om hun bedrijfsvoering en naleving van de regelgeving te verbeteren. De regio Azië-Pacific zal naar verwachting de snelste groei doormaken, aangewakkerd door de snelle digitalisering van bedrijven, de toenemende internetpenetratie en het groeiende belang van big data analytics in opkomende economieën zoals China, India en Japan.

De groeiende e-commerce en financiële sectoren in de regio stimuleren ook de vraag naar tools voor gegevensextractie om gegevensbeheer en klantenbetrokkenheid te stroomlijnen. Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika zien ook een groeiende interesse in data-extractie technologieën, vooral in sectoren zoals BFSI, gezondheidszorg en telecommunicatie, die steeds meer vertrouwen op datagestuurde inzichten om het concurrentievermogen en de operationele efficiëntie te verbeteren.

Laatste nieuws uit de sector:

De Data Extraction-markt is getuige geweest van verschillende recente ontwikkelingen, waarbij bedrijven blijven innoveren en hun productaanbod blijven uitbreiden. Zo kondigde IBM in 2023 de lancering aan van een AI-aangedreven data-extractietool die ontworpen is om bedrijven te helpen efficiënter inzichten te halen uit ongestructureerde gegevens. De tool maakt gebruik van natuurlijke taalverwerking (NLP) en machine learning om de extractie van gegevens uit documenten, e-mails en andere ongestructureerde bronnen te automatiseren. Ook SAP SE introduceerde nieuwe functies in zijn data extractie platform om de integratie met zijn analytics en business intelligence oplossingen te verbeteren. Talend, een andere grote speler op de markt, lanceerde een cloudgebaseerde data-extractiedienst die gericht is op het helpen van het MKB en grote ondernemingen bij het automatiseren van dataworkflows en het verbeteren van data governance. Startups op het gebied van data-extractie zorgen ook voor opschudding, met bedrijven als Fivetran die aanzienlijke investeringen hebben gedaan om hun mogelijkheden voor data-integratie uit te breiden.

Daarnaast verandert het groeiende gebruik van web scraping tools, zoals Octoparse en Import.io, de manier waarop bedrijven gegevens van websites en online platforms halen, waardoor ze informatie over de concurrentie kunnen verzamelen, markttrends kunnen volgen en strategieën voor klantbetrokkenheid kunnen verbeteren. Deze recente ontwikkelingen onderstrepen het dynamische karakter van de Data Extraction markt, omdat bedrijven blijven investeren in AI en automatisering om de efficiëntie te verbeteren en nieuwe kansen te ontsluiten.

Blader door het volledige rapport (inclusief volledig TOC, lijst met tabellen, & afbeeldingen, grafieken)
https://www.marketresearchfuture.com/reports/data-extraction-market-29944

De wereldwijde markt voor data-extractie is klaar voor aanhoudende groei, gedreven door de toenemende toepassing van AI, cloud computing en big data-technologieën. Omdat bedrijven in verschillende sectoren de kracht van gegevens willen benutten voor het nemen van beslissingen, zal de vraag naar geavanceerde oplossingen voor gegevensextractie blijven stijgen, wat aanzienlijke kansen biedt voor groei en innovatie in de markt. Met de voortdurende technologische vooruitgang en groeiende concurrentie zullen de belangrijkste spelers op de markt zich moeten richten op het uitbreiden van hun productaanbod, het verbeteren van databeveiligingsmaatregelen en het voldoen aan de veranderende regelgeving om voorop te blijven lopen in deze dynamische en snel evoluerende industrie.

Toonaangevende rapporten:

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we “Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak data-gedreven beslissingen met Wantstats.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com

Keywords:  Data Extraction Market,Data Extraction Market Size,Data Extraction Market Share,Data Extraction Market Overview,Data Extraction Market Trends,Data Extraction Market Industry